• gs9

    Protože jsou tady odborníci na všechno, tak se chci zeptat zdali má někdo zkušenost s koupí použitého kávovaru popřípadně se značku jura.

    Je v kávovaru něco konkrétního na co si člověk má dát pozor? Myslim tlak, pára nebo něco podobného (Krome toho, zdali dělá vůbec kávu ) :-)

    0 0
    • MirosPikos  

      Za mě je to nějaký moc vystajlovaný a slyším to jméno poprvé. Obvykle tu padají hesla jako Rancilio apod. Ale především si neřekl, co je to za typ a vůbec jestli je to páka, automat. S mlýnkem nebo bez (s mlýnkem nebrat). Pro jaký užití to chceš. Kancelář nebo na doma? Snad se ozvou lidi, co o tom něco ví.

      0 0
      • Oplt  

        Kupoval jsem před 4 lety repasovaný Jura Impressa F5 za 11 tis.a musím zaklepat zatím jede v pohodě, natočeno dle počítadla 29601 porcí. Před ním jsem měl novou páku Gaggia Baby Twin a pořád se na ní něco sralo, v záruce i po záruce. Kafe z páky je o trochu lepší, ale komfort u Jury je super. Kdybych se měl teď rozhodovat, tak bych vzal znovu Juru.

        0 0
      • gs9  

        Diky za reakci, je to jura impressa c9 cca 4 roky stary. Mel bych ho s zenou na doma.

        https://www.cerstvakava.cz/…piano-black/?…

        Bude to vsechno automatika, proc s mlynkem nebrat? Nevim o kavovarech nic, tak budu rad za kazdou radu.

        Diky

        0 0
        • Oplt  

          Samozřejmě s mlýnkem. Jura snad ani bez mlýnku nedělá.

          0 0
        • plzakj  

          Ja muzu doporucit Seaco. Incanto mame doma uz 4 roky a Lyricu v praci nekolik v sw firme… Ma keramicky mlynky. Dobre se rozebira a cisti. Jednou za cas odvapnit. Vic nepotrebuje.

          2 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Martin  

      Juru máme na centrále už x let, používá to asi 20 lidí denně, zatím funguje bez problémů… přesný model ale nevím.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Asi tak nejak. U nas se kase z Jury meni ve zdrojove kody velkem. Mesicni naklady na kafe jsou asi 12 000 a to semelou prevazne dva jurove…

        0 0
      • Martin  

        Jinak u nás na pobočce máme DeLonghi Magnifica S už snad 8 let, je nás na to 10 a za tu dobu jedna vážnější závada daná zanedbanou údržbou, jinak frčí spolehlivě.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • pavelxy  

      Jsou to super kávovary, dokud se tam něco neposere po záruce.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • milmat  

      Jura je dobrá značka. Na bazarovém kousku je důležité, jestli tam používali filtr vody nebo odvápňovali dle návodu. Pak také kolik toho má navařeno. Určitě bych jej nechal prohlédnout a vyčistit ve značkovém servisu. Není to levné, ale tam ti řeknou, v jakém je stavu a případně tam vymění některé opotřebované části.

      0 0
    • jaja01  

      Mám zkušenost takovou : Delonghi nebo Jura kvalita, Krups nebrat.

      0 0
    • onuce  

      Vůbec se v tom nevyznám, stačí prosím tento:

      https://www.lidl.cz/…a/p100333836

      nebo lépe teento:

      https://www.lidl.cz/…3/p100324232

      Nebo nějaký jiný, levný, pro jednu osobu, aby z mleté kávy udělal nesladké presso bez logru. Logr mi dráždí jícen. Děkuji.

      0 0
      • onuce  

        Nebo tento?

        https://www.delimano.cz/…-kavovar-joy?…

        Děkuji

        0 0
      • plysovykozisek  

        Mistře: já mám tento- ten momentálně v nabídce nemají kupováno za 2999kč myslím, funkci to plní, zmáčkne se jedno tlačítko a o víc se nemusím starat. Já osobně bych se toho pressovače z Lidlu nebál.

        0 0
      • kubad  

        Jestli myslíš aby z mleté kávy udělal nesladké presso bez logru.

        ze budeš pít něco takového – tak nestačí :)

        0 0
        • onuce  

          A co tedy budu pít? Děkuji.

          0 0
        • onuce  

          V recenzi je dokonce zákaznická fotka a kafe vypadá stejně, jako to Vaše.

          0 0
          • kubad  

            Jj

            I stejný hořtičák :)

            0 0
            • onuce  

              Tak v čem by mohl být problém?

              Je to doufám na mletou zrnkovou kávu?

              Děkuji.

              0 0
              • plysovykozisek  

                Všechny pákové pressovače jsou na mletou zrnkovou kávu i ten Váš vybraný Sencor Mistře.

                0 0
                • onuce  

                  Výborně, děkuji. Melu v rotačním mlýnku Bosch. Ale nevím jak do kávovaru, zda hrubě, či jemně.

                  0 0
                  • kubad  

                    To záleží co chcete pít.

                    0 0
                  • Ivan  

                    Jedná se snad o tříštivý homogenizátor s rotujícím nožem? Pak na dobrou kávu, a to připravenou jakýmkoli způsobem, zapomeňte. O espressu se s takovým „mlýnkem“ vůbec nedá mluvit.

                    0 0
                    • onuce  

                      Ano.

                      A co tedy za mlýnek?

                      Děkuji.

                      Ještě mám ruční s kličkou.

                      0 0
                      • Ivan  

                        Je mi trapné Vám vysvětlovat základní principy přípravy kávy. Nicméně – základem je konzistentně namletá káva. Máte-li ruční mlýnek, který je toho schopen, pak budiž, i ten poslouží neskonale lépe než ten ječící čínský bazmek s německým jménem.

                        0 0
                        • onuce  

                          Dobře, budu mlít kličkou. Stejně se asi dává jen malé množství, myslím.

                          0 0
                          • Ivan  

                            Počítejte 7 – 9 g na jedno espresso, podle misky.

                            0 0
                            • onuce  

                              Aha, tak ještě váhu. Děkuji.

                              Vlastně ji mám, ale nějakou levnou Sencor, hned se v ní vždy vybije článek. Skoro se vyplatí koupit jinou.

                              0 0
                              • Prasopes  

                                netřeba, musí se zaplnit ta miska co se to do ní pěchuje

                                napřed zaplnit, potom upěchovat

                                0 0
                                • onuce  

                                  Tedy stačí objemově měřit, či spíše pak odhadem podle zkušenosti. Děkuji.

                                  0 0
                              • Ivan  

                                A tamper a stopky.

                                0 0
                                • onuce  

                                  Stopky mám staré analogové, co měli tělocvikáři v dobách mého mládí. A tamper? Jdu googlit.

                                  0 0
                        • koňák  

                          Je vyroben ve Slovinsku. A vazne by me zajimal rozdil mezi kafem z tohoto mlynku a z rucniho. Jako chapu, ze ten tristivy to asi zbytecne moc zahriva, ale kafe mi z neho prijde slusny. Ale nejsu expert.

                          0 0
                          • Ivan  

                            Je to velmi jednoduché – zrna musí být namleta na pokud možno stejnou hrubost. Zjednodušeně řečeno, za stejný čas se prach přeextrahuje a větší kusy podextrahují. V obojím případě je výsledkem nekvalitní káva. Tříštivý mlýnek z podstaty principu funkce nemůže vyprodukovat stejnoměrně nadrcená zrna. To ruční mlýnek s kameny, nejspíš kónickými, alespoň jakž takž dokáže, takže hrubost mletí se dá alespoň nějak nastavit. S tříštičem se to dá odhadnout podle času, ale vždycky to bude nerovnoměrné.

                            0 0
                          • skaj  

                            Ac si spousta lidi mysli, ze potrebuji na espresso dobry kavovar, tak je to omyl. Espresso dela mlynek. S levnou pakou a dobrym mlynkem se da udelat OK espresso. S levnym mlynkem (a obavam se, ze do toho patri oba, jak tristivy, tak rucni co mistr ma) a sebelepsim strojem se espresso udelat neda – uplne bez sance. Vytece hneda voda, pena se udela pretlakovou pakou, ale espresso to neni. Problem je, ze levne mlynky nemelou dost jemne, dostatecne konzistentne a nemaji rozumny krok nastaveni. Na druhou stranu – spousta lidi si uziva Dolce Gusto…

                            Nepisu to bez praxe, tristivy mlynek i levny rucni mam vyzkouseny osobne, na filtr jsou v pohode.

                            0 0
                            • Ivan  

                              No já bych neřekl, že tříštič je na filtr v pohodě, ale právě díky papírovému filtru je ještě jakž takž použitelný. Já už se dostal tak daleko, že používám sítka Kruve na kalibraci mletí, a na espressu je to fakt znát.

                              0 0
                              • skaj  

                                Hele, ale tady uz jsme v kategorii kafesnob. Myslim to v dobrem, neurazim, sam jsem tam taky. Ale priznejme si, ze tohle je pro lidi, co se tim bavi a maji zajem o svet kavy. To mistr zrejme neni (ale treba bude).

                                0 0
                                • Ivan  

                                  :-) No, pokud by Mistr popustil uzdu svému potenciálu na poli espressa, svět by byl nepochybně obohacen. Nechme se překvapit a držme si palce.

                                  0 0
                            • onuce  

                              A, prosím, jaký tedy konkrétní mlýnek, aby rozumně sekundoval tomu mému budoucímu levnému kávovaru? Děkuji.

                              0 0
                              • Ivan  

                                Údajně nejlevnější použitelný je Gaggia MDF. Já bych se spíš klonil k Eureka Mignon jako k základu. Ale vlastní zkušenost s nimi nemám.

                                0 0
                              • skaj  

                                Mistre, zkuste to nejdriv s tim, co mate. Treba se ukaze, ze jste spokojen. Ale pokud to nepujde, a hledate opravdu ekonomickou variantu, zkuste treba tohle https://www.aliexpress.com/…2396526.html

                                Kavoznalci ho zatrati, ale kamarad ho provozuje s levnou pakou a leze z toho pitelne kafe.

                                Zaroven bych se doporucil poohlednout po nejake pekne kave – treba z primacafe nejakou jejich espresso smes. Nebo treba vlastni znacka Alzy – beru do prace a kolegove ji maji radi. A pokud preferujete takovou tu italskou, hodne horkou, malo kyselou – Barista od Tchiba (a nebo jejich jina smes).

                                Ale nakonec zkusim zasit seminko – kdyz vam vyhovoval turek – frenchpress jste zkousel? A nebo filtrovanou? To je nejsnazsi i nejlevnejsi cesta ke kvalitativne nejlepsi kave.

                                0 0
                                • onuce  

                                  Ano, Baristu kupuji ve velkých pytlích a různé síly, bohužel jen na turka, zatím.

                                  Na Ali nemám s nákupem zkušenost.

                                  A děkuji.

                                  0 0
                                  • skaj  

                                    Neni zac, a zkuste frenchpress. Pekne se dela na cestach.

                                    0 0
                                    • onuce  

                                      Myslíte toto:

                                      https://m.alza.cz/…d5167594.htm?…

                                      Není to stejné jako přecedit turka?

                                      0 0
                                      • skaj  

                                        Ano, tenhle princip. Figl je v tom, jak dlouho si nechate vodu pusobit na logr. Timhle si vse elegantne nacasujete a slejete bez bordelu. Prave fakt, ze se turek louhuje prilis dlouho vetsinou dela problemy. Navic fenchpress se mele celkem hrube narozdil od turka.

                                        0 0
                                • onuce  

                                  Jo a myslíte překapávač? Ten jsem kdys dávno měl, ale cítil jsem papír filtru v kávě. A vůbec to bylo nějaké divné kafe, navíc voda si prokapala cestičku, většina mleté kávy tak zůstala suchá a nevyužitá.

                                  0 0
                                  • skaj  

                                    https://www.coffeespot.cz/filtr-v60

                                    Klasicky prekapavac je neco trosku jineho (ale princip stejny). Papir jste citil, protoze to chce predem proplachnout filtr vodou. Pak uz je vse v pohode.

                                    Jeste dodam, ze frenchpress i filtr docili jinou chut kafe. Neda se rict, co je lepsi – nekomu sedi to, jinemu ono. A pokud uz uplne chcete zamotat hlavu, tak spousta lidi ma mokka konvicku a je spokojena.

                                    0 0
                                    • onuce  

                                      Ta V60 vypadá dobře a jednoduše. Pokud bych zvládl správné zalévání. Má smysl to presso Sencor, když tedy stačí trychtýř za pár korun? Děkuji.

                                      0 0
                                      • onuce  

                                        No ale zas po sto kávách mám ušetřenou stovku za filtry, myslím u toho pressa. Tedy časem mi presso vlastně začne vydělávat.

                                        0 0
                                        • Ivan  

                                          Je otázka, jak dlouho ten presovač vydrží fungovat. Filtr a espresso jsou chuťově rozdílné, ale zcela rovnocenné způsoby přípravy. Je na Vás, abyste si zvolil, co víc vyhovuje. A podle způsobu přípravy i správně vybral kávu. Na filtr se používá světleji pražená, kdy více vyniknou specifika kávy.

                                          0 0
                                        • skaj  

                                          Tak pokud resite finance, vyhrava frenchpress. Ja bych se na kavovar vyprdnul a zkusil bud V60 nebo frenchpress. Zvlast kdyz vam vyhovoval turek. Oboji stoji par korun a je snadne na pripravu. Delat doma dobre espresso je radove tezsi i drazsi (a tech radu je u ceny vic) nez oboji zminene.

                                          Ale, chute jsou ruzne, treba vam bude to, co potece ze sencoru, vyhovovat.

                                          0 0
                                          • onuce  

                                            Děkuji všem. Zrušil jsem presso a objednal V60.2 set plus 550ks filtrů. Příprava bude mnohem jednodušší, což vyhrává, a logr také žádný. Jen mám obavy z příchuti papíru, snad pomůže to propláchnutí.

                                            0 0
                                            • skaj  

                                              Neni zac. Tak, a ted uz vas ceka „jen“ vybrat to spravne kafe. A tady bych doporucil zkusit trochu experimentovat, s Baristou takovou paradu neudelate (a jeste si muzete otevrit uplne novou skalu chuti kavy). A prichuti papiru se nebojte, po proplachnuti nebude zadna.

                                              0 0
                                              • onuce  

                                                Stačí propláchnout studenou vodou? A jakou kávu byste doporučil? No a na filtrovanou bude navíc stačit i ten tříštivý mlýnek, myslím.

                                                Děkuji.

                                                0 0
                                                • onuce  

                                                  A doufám, že bude stačit zalévat přímo z rychlovarné konvice, nějakou speciální by se vše zas komplikovalo.

                                                  0 0
                                                  • skaj  

                                                    Zkusil bych kouknout do praziren jako Primacaffe, Bunacafe apod. Mivaji degustacni balicky. Zalevat z konvice je uplne v pohode, papir se da prolit v pohode i prave uvarenou vodou a az pak nasypat kafe. Jen nezalevejte kafe prave dovarenou, ale dejte ji minutku/dve cas – ale to znate z turka. Princip je v podstate stejny. Sparit a pak prolit.

                                                    0 0
                                                  • skaj  

                                                    Jo a pozor, tohle hrani s kavou dost casto konci zavislosti:) Takze az budete resit za rok cold drip tower, tak nerikejte, ze jsem vas nevaroval:)

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    Vygooglil jsem ten cold drip tower… To jsou věci!

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    Já zaléval turka právě vroucí vodou, tedy hned po vypnutí konvice.

                                                    0 0
                                                • Ivan  

                                                  Ne, filtr je třeba propláchnout horkou vodou. A káva se spařuje vodou horkou cca 85 stupňů. Tříštivý mlýnek skutečně nemohu doporučit, problémy s nevyrovnanou extrakcí se týkají všech způsobů přípravy.

                                                  0 0
                                                  • onuce  

                                                    Zkusím tedy porovnat výsledek z obou mlýnků, zda i moje plechová huba pozná rozdíl. A co jsem tedy dělal špatně s turkem zalévaným vroucí vodou? Hned ráno zkusím turka s vodou chvíli odstátou.

                                                    0 0
                                                  • Ivan  

                                                    Pardon, oprava. Na filtr se používá teplota vody lehce přes 90 stupňů. Popravdě nevím, jaký rozdíl by byl v použití vroucí a mírně odstáté vody, respektive jestli bych to poznal. Od boku bych odhadl, že vroucí voda může více termolabilní složky kávy rozložit a tím výsledek ochudit.

                                                    0 0
                                                  • AussigBiker  

                                                    Mě chutná Kostarika a stříbrná z cerstvakava.cz. Kostarika je spíše jemnější, pokud máte rád vyloženě chuť kávy tak asi ani jedno, to spíš Indická. Každopádně od nich můžete buď zrnkovou nebo vám nemeliu jak si řeknete, v poznámce při objednávce. Chce to zkoušet, časem si vyberete jaká vám bude nejvíce pochuti.

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    Za mých více než třicet let turkování, několik až mnoho velkých turků denně, mi nejvíce chutnal voňavý komunistický Standard, a nyní různé druhy Baristy. Ale musí být vždy v lesklém pytli a dražší, v matném pytli je i Barista hnusný, jiný výrobce asi. Když jsem si občas zkoušel udělat radost opravdu dobrou drahou kávou, vždy jsem byl zklamán. Arabika má pokaždé divnou pachuť. To již mi více chutná Robusta z Tesca. A Vy máte obchod s kávou? Myslím to namletí. A neztrácí se u mleté rychle vlastnosti vyprcháním? Děkuji.

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    A teď jsem vlastně ještě zkusil Jakobs. Nezdá se úplně špatný.

                                                    0 0
                                                  • AussigBiker  

                                                    Ne, to není můj obchod, jenom tam pravidelně nakupuju, i když poslední dobou piju spíš sypané čaje.

                                                    Umletou kávu chce thned vypít :-). Chvíli vydrží, ale ne půl roku. Já to s těma všema Tchibama a spol vzdal, navíc nemám esspresovač, tak jsem koupil french press konvici a dělám si v ní kafe i čaje. Mlýnek taky nemám, tak si nechávám namlýt na french press a pohoda.

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    Vidíte, a já myslel, že mletá káva vyprchá v řádu hodin ;)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    A ta zrna v těch pytlích skladujete kde?

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    U země, kde je chladněji. Nebo jim teplo nevadí a chtějí raději sušší místo?

                                                    0 0
                                                  • tomxxx  

                                                    To je pravda. I otevřené zrno stárne, nicméně furt lepší rok starý otevřený zrno, než týden namletý.

                                                    0 0
                                                  • skaj  

                                                    Mleta ztrati spoustu chuti jen nez ji donesete domu:) Cerstve namleta je znat hodne. Kazdopadne bych na filtr zkusil i nejake lepsi kavy oznacacene jako vhodne prave pro filtr (poznate pak opravdu siroke spektrum chuti a pochopite, proc je kava ovoce), se Standardem si nejsem jisty vysledkem… Ale chute mame kazdy jine a treba vam bude sedet.

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    Dnes prvně jsem turka nejprve spařil chvíli odstátou vroucí vodou, pak zalil. No, je asi nějak lepší. Což o to, ale přemýšlím, jak smutné, že více jak třicet let jsem si dělal kafe špatně. Kde byli všichni…

                                                    0 0
                                                  • skaj  

                                                    Kavu takhle spalite a ochudite se o poradny zazitek. Ostatne to same se stane s cajem. Kouknete na video pro v60 v navodu co jsem posilal, tam je to pekne videt.

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    Ano, hezký návod i video. A opravdu tedy asi budu muset přejít na jiné druhy kávy.

                                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Moka konvicku bych doporučil každému kávopijci minimálně na vyzkoušení…

                                      Jen je jich málo na indukční a plyn už moc lidi nemá.

                                      0 0
                                      • skaj  

                                        Me treba nesedi jako snad jediny zpusob pripravy kavy. Sam nevim proc, ale to kafe mi fakt nechutna…

                                        0 0
                                      • onuce  

                                        Na tu jsem se díval a opravdu bych ji neměl na co postavit. Mám jen infraplotýnkový dvouvařič.

                                        Vlastně dvouplotýnkový infravařič.

                                        0 0
                                • Soreno  

                                  Co porovnani se skertonem od haria? Hledam za skerton ekonomickou nahradu.

                                  0 0
                                  • skaj  

                                    Mam osobni porovnani jen s Hario Mini – ale kameny jsou asi stejne u Skertonu.Ale to brat s rezervou, nejsem si jisty.

                                    Kazdopadne C2 je o parnik lepsi, zpracovani, kvalita mleti – proste jina trida.

                                    0 0
                                    • Soreno  

                                      Super dik, hazim do kosiku

                                      0 0
                                    • onuce  

                                      https://www.kofio.cz/…im-plus/1088

                                      Já objednal tedy tento

                                      1 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Onuce pěkně jsi se vybavil ;-) Teď už jen udělat kávovou ochutnávku :-)

                                        0 0
                                        • onuce  

                                          A ještě jsem vzal tuto kávu. Mám pocit, že v kávě je lepší tato příchuť, než ovocná typu jagody, třešně, pomeranč …

                                          https://www.kofio.cz/…he-barn/6471

                                          0 0
                                        • onuce  

                                          Ochutnávku rád udělám, ale sestoupíte skrze to z hor? ;)

                                          2 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Škoda, zítra vystupuju zpátky do hor :-)

                                            0 0
                                            • onuce  

                                              Proč jste vůbec sestoupil? Teď na svatého Martina jsem na Vás zrovna myslel, když jsem se zpocený opaloval na prosluňené šumavské pastvině, jak si na těch horách žijete! A Vy zatím ne tam.

                                              0 0
                                            •  
                                              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                              0 0
                                      • onuce  

                                        Dnes jsem volal do Kofio skrze další kávy a… A byl mi doporučen tento mlýnek:

                                        https://www.kofio.cz/…k-cerny/3562

                                        Prý je první použitelný a prý ocelové kameny jsou lepší. Je to pravda? Kdyžtak objednám hned i s dalšími druhy kávy.

                                        Děkuji.

                                        0 0
                                        • tomxxx  

                                          to je ten z aliexpressu, co ti tu už někdo několikrát doporučoval.

                                          0 0
                                          • onuce  

                                            Aha. No již jsem jej objednal zde, aby neuvízl někde v průplavu. Děkuji.

                                            0 0
                                          • onuce  

                                            Ještě k tomu mlýnku. Odkazy na Ali moc neprohlížím, protože o nákupu tam neuvažuji. Proto mi to doporučení uniklo. A také prý jsou dvě provedení těchto mlýnků, typově i vzhledově zcela identické, však jeden má vnitřnosti plastové, mimo kameny, a druhý kovové. Funkčně stejné, životnost rozdílná.

                                            0 0
                                            • Feďa  

                                              Mám ho asi měsíc, plastová je podle mě pouze koncovka kličky, zbytek nerez a hliník. Kupoval jsem ho na gourmetkava.cz

                                              Předtím jsem měl Hario Skerton PRO s keramickými kameny.

                                              Kvalita namleté kávy mi přijde stejná. S mlýnkem Timemore namelu stejné množství rychleji, nastavení hrubosti je také lepší a ve více krocích. Jediným mínusem je menší otvor pro přidání zrnkové kávy – hrozí rozsypání. Řeším jednoduše vytvořením „krytu“ z druhé ruky (očko z ukazováku a palce;-)

                                              0 0
                                              • onuce  

                                                Výborně, zejména na rychlost mletí se těším. No, tam kde mlýnek kupuji, mají obě verze. Plastovou za 1990 a kovovou, tu jsem objednal, za 2299kč. Měl jsem ale spíše na mysli, zda ten nehorázně levný mlýnek z Ali nebude právě plasťák.

                                                0 0
                                                • Edwin  

                                                  Kolik tak tý kávy denně vypijete, mistře? S takovou investicí byste mohl vysedávat rok po kavárnách i s dortíky, a motat hlavy stařenkám.

                                                  0 0
                                                  •  
                                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    Pokud mohu, tak jedu jednoho velkého turka za druhým. Prostě kávy vypiju opravdu hodně.

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    V kavárnách jsou jen mikrokafíčka, nic pro mne.

                                                    0 0
                                                  • AussigBiker  

                                                    No… pri dnesnich cenach… kdy kafe stoji 50–60 kc… Vcera jsem dal sto pade v costa coffee za flat white a broskvovej stredni caj :). A jeste po me chteli tecku. Kavarensky povaleccskej zivot ma neco do sebe, ale taky leze do penez.

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    Co že to po Vás chtěli? Děkuji.

                                                    0 0
                                                  • AussigBiker  

                                                    „Covidpass“, mam ho v Tecce.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Pravdu díš ;-) Dva týdny v Ústí stačily :-D

                                                    0 0
                                                  • AussigBiker  

                                                    Tak foufam, zes tu neutratil za ty dva tejdny celou rocni imperialistickou vejplatu :)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    :-D

                                                    0 0
                                                  • Edwin  

                                                    Ale v ceně je občas i milá slečna baristka :)

                                                    0 0
                                                  • AussigBiker  

                                                    To jo, slecny byly mile, jedna sneda cizinka, mlada holka, to zas jo :)

                                                    0 0
                                                • xtonda  

                                                  Koukám, že nevíš co s prachama, mlejnek 2,3k, kafe za 400 čtvrt kila.

                                                  0 0
                                                • tomxxx  

                                                  Plastová verze má tento šroub plastový

                                                  https://www.aliexpress.com/…1533144.html?…

                                                  I na ali se dá sehnat upgradovaný mlýnek s kovovým. Nicméně já tenhle mlýnek nevlastním, nedokážu říct, jestli je nebo není dobrej, jen mě chvíli zajímal, jako náhrada za Hario skerton. Podle ohlasů i zde by neměl být špatný i za ty 2 litry.

                                                  0 0
                                                  • onuce  

                                                    Děkuji. Tak se na něj moc těším. Jenže zítra Ježíšci nechodí a dnes nic. Ačkoli v dopravě mi toho vězí kvanta.

                                                    0 0
                                                  • Soreno  

                                                    Já ho vzal s tím kovovým z Alíka, dnes to Wu-ha-tion odeslal :)

                                                    Tak uvidím, ale myslím si že oproti skertonu to bude nebe a dudy.

                                                    0 0
                                                  • Feďa  

                                                    Šroub je kovový. Jelikož mám stále oba mlýnky, tak můžu nafotit namletou kávu z obou dvou na vizuální srovnání.

                                                    0 0
                                                • onuce  

                                                  Údajně jsou ale lepší kovové kameny. Je to pravda?

                                                  0 0
                                  • tomxxx  

                                    Však skerton je levnější.

                                    0 0
              • AussigBiker  

                Mistre, zde je prehled jakou hrubost na jaky druh kavy:

                https://www.dokonalakava.cz/…namlit-kavu/

                0 0
          • Barak  

            To vypadá jak sklenice kofoly.:-)

            0 0
          • Smazaný účet  

            vleze se Vám to do bytu?

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • onuce  

              Takový malý kávovar se ještě na záchod vejde.

              3 0
              • JachymP  

                Sakra, polil jsem se čajem :))

                1 0
              • -b-n-x-  

                Doufám, že až jej budete mít, hodíte sem nějaké foto – v kontextu celého okolí :-)

                0 0
                • onuce  

                  Zítra si pro něj jedu, ale teď mě napadlo, zda se mi vejde do batohu na kriplkáře.

                  0 0
                  • ladys  

                    Jestli jedeš pro spařovací konvičku tak ano, jinak asi ne :D

                    0 0
                    • onuce  

                      Nevešel by se, opravdu. Přeobjednal jsem na adresu a pak stejně zrušil, ve prospěch konvičky s trychtýřem Hario.

                      0 0
                      • tomxxx  

                        To jste si mistře koupil „trychtýř“ na filtr? Předpokládám, že V60

                        0 0
                          • tomxxx  

                            Tak to jste mistře udělal nejlépe co jste mohl. K tomu klidně hario mlýnek a máte super výbavu na filtr. S trochou cviku vás bude kvalitou omezovat jen zrno a ne vybavení :)

                            Ty domácí levné pákové kávovary jsou jen taháky na peníze k ničemu.

                            Jen tedy rovnou z rychlovarky se nalévá voda fakt špatně, jsou na to speciální konvičky, ale dá se to nahradit něčím s malou hubičkou.

                            0 0
                            • onuce  

                              Tak uvidím v praxi, jak to budu s rychlovarkou zvládat. A děkuji.

                              Apropo, myslíte ten ruční mlýnek Hario?

                              0 0
                              • tomxxx  

                                Jj, kupoval bych určitě ruční s nastavitelnou hrubostí s kameny. Nemusí být nutně hario, ten hario je takový úplný použitelný základ. Třeba někdo poradí něco lepšího odzkoušeného.

                                S rychlovarkou to vidím jako nereálný úkol. Si tam nabřindáš hodně vody na začátek a pak ti to přesně poteče „cestičkami“ jako píšeš u překápka. Stačí tu horkou vodu z rychlovarky přelít do plecháče s hubičkou.

                                0 0
                                • onuce  

                                  Tak se poohlédnu po nějaké vhodné konvičce.

                                  0 0
                                  • tomxxx  

                                    Má vypadat takto – prostě dlouhá tenká hubička.

                                    0 0
                                  • skaj  

                                    Ja bych si tedy dovolil nesouhlasit. Podle me to s trochou zrucnosti jde rychlovarkou v pohode. Zase bych z kafe pro zacatek nedelal atomovou vedu.

                                    2 0
                                    • doubleingram  

                                      Asi tak, dělám klasikou a úplně v klidu. Coffee nazi zas jedou jak to nezaleješ special konvicí tak se to vlastně nedá pít :)

                                      Udělal bych slepý test a vidělo by se co má opravdu cenu.

                                      0 0
                                      • tomxxx  

                                        Však jsem celou dobu radil jen něco s malou hubičkou, klidně plecháč. Dávat litr za konvici na jeden účel mi přijde zbytečné taky. Rychlovarka je ale špatná hlavně na naučení.

                                        Každého věc, jen jsem chtěl aby z toho pan mistr nebyl hned z kraje ********.

                                        0 0
                            • Smazaný účet  

                              „Ty domácí levné pákové kávovary jsou jen taháky na peníze k ničemu.“

                              Pro nás, co tu hnědou vodu přerazíme našlehaným mlíkem, jsou v poho :-)

                              0 0
                              • Edwin  

                                Já to tam cmrndnu rovnou z lednice, jakypak šlehání :)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  S tím mám problém :-(

                                  0 0
                                • xtonda  

                                  Naleju mlíko do hrnku, hodím lžičku cukru, ohřeju v mikrovlnce a do toho pustím espresso a to mi vyhovuje. Kafe kupuji mletý, s mletím se babrat odmítám. Praktičtější je porcovaný ESE, ale to se pak prodražuje.

                                  0 0
                              • tomxxx  

                                Tak je bambilion způsobů, jak připravit kafe jako v kavárně se zařízením cenově za pár stovek. Nevím, proč si lidí stále dokola vybírají ten nedražši, nejsložitější a domů nejméně vhodný způsob, aniž by zkusili jiné.

                                1 0
                                • xtonda  

                                  Co je na tom složitého, měli sme v kanclu v kuchyňce presovač, zapnu, do půl minuty se to nahřeje, nasypu kafe do páky, půl minuty extrakce, páku opláchnu, hotovo, kafe za dvě minuty. Daleko víc zdržovali ty co tam šaškovali s frenchresama, aeropresma a podobnejma blbostma.

                                  0 0
                • onuce  

                  V 60 sic přišlo, i zrnkové kávy, ale mlýnek ještě ne. Musel jsem tedy použít svůj keramický, což by však mělo být lepší, než elektrický tříštivý. A první káva… Zcela něco jiného, dokonce opravdu vnímám chuť datlí. Moc všem děkuji za rady, jinak bych měl překomplikované rádoby presso.

                  0 0
                  • AussigBiker  

                    Jsem rad, ze chutna. Pak dejte vedet jak jste na tom s kostarikou. Mozna tohle taky nekdy zkusim, zatim jedu french press.

                    0 0
                    • onuce  

                      No dal jsem právě tu Kostariku. Prostě úplně jiná káva, nemám s čím srovnávat. Turka nepočítám. A jak šetrné k poleptanému jícnu! Po dlouhé době jsem kafe nemusel okamžitě zapíjet roztokem jedlé sody.

                      0 0
                      • AussigBiker  

                        Ok, me chutna hodne, moc ostatniho jsem nezkousel, takze taky moc nemuzu sorovnavat. Ale za me kam se hrabou vsechny ty Jacobsy, Tchiba a spol.

                        0 0
                        • onuce  

                          Ještě jsem vzal Columbii ze Skandinávie. Byla mi doporučena jako nejlepší. Tak srovnám ;)

                          0 0
                          • AussigBiker  

                            Jojo, vidim. Ja zkousel tusim brazilii a indickou a nezaujaly. Columbii nevim jeslti jsem zkousel.

                            0 0
                            • onuce  

                              Ta Kostarika mi opravdu nějak chutná více, ačkoli nedokáži popsat proč

                              0 0
                              • AussigBiker  

                                Me chutna ta jemna chut. Treba Indicka kava byla vylozene hodne kava, jako kdybych pil primo zrna, to me nezaujalo. Hlavne, ze chutna.

                                0 0
                                • onuce  

                                  Děkuji. A ještě přemýšlím, co s pytli Jacobse, má smysl to také prohnat filtrem, nebo nechat na nouzové rychlé turky?

                                  0 0
                                  • AussigBiker  

                                    Zkuste filtr, treba to bude OK. Ale nejspis uz nebude :)

                                    0 0
                                    • onuce  

                                      Ale ano! Výborná káva. Prvně jsem to zkoušel ještě mleté na tom tříštivém Boschi a nebylo to ono. Navíc filtr se hned ucpal. Teď na tom novém ručním mlýnku a úplně jiný svět. Navíc mě Kofi poslalo miničokoládky, navykl jsem, a dělám si k tomu teď vlastní bezsacharidovou. Ten mlýnek je prostě ale základ!

                                      Nechápu, jak může mít tříštivý Bosch tolik pozitivních recenzí, když je již jen principem k ničemu.

                                      0 0
                                      • Ivan  

                                        Jsem rád, pane, že jste prohlédl. A k těm pozitivním hodnocením – neznalost a omezenost přece nikomu nemůže zabránit plácat svoje dojmy na internety. Tím spíše, když by bylo potřeba připustit vlastní špatné rozhodnutí.

                                        0 0
                                        • onuce  

                                          Ano, děkuji.

                                          Moc rád bych ale věděl, co všechno ještě nevím.

                                          0 0
                                        • onuce  

                                          Zkusil jsem si teď ještě udělat turka z toho Jakobse. Úplně jiný turek! Žádná olejnatá pachuť! Luxus. Mleto na novém ručním mlýnku a nejprve spařeno, pak zalito. Dosud jsem zrnkovou kávu vlastně jen důsledně ničil.

                                          0 0
                                          • AussigBiker  

                                            Tak ja dneska v praci, asi kafova klasika, Brazilie, Santos a taky dobry. Je to zrnkova kava, mame takovej ten kancl automat, co mele zrna a leze z nej kafe. Nejakej vicemene zakladni.

                                            0 0
                                  • Soreno  

                                    Charita

                                    0 0
                  • Kamikaze 591  

                    No, mistře, pěkný výběr. Snad jen, není takováto káva na záčátek trochu velký skok? Hlavně coffea circulor, jedna z nejlepších evropských pražíren na filtrované kávy. Brzy nebudete mít kam postupovat, ve smyslu prozkoumávání kávy vyšší kvality. Snad jen soutežní kávy, a ty jsou drahé.

                    Nicméně abych byl co k čemu, doporučuji malinko vzdělání ohledně přípravy. Máte poměrně hodně kávy, která ulpěla na stěnách fíltru, to by se nemělo stávat – snižujete se míru extrakce. Například zde je návod jak na to.

                    0 0
                    • onuce  

                      Děkuji návodu jsem sice nerozuměl ale krásně pochopil podle obrázků můj problém je v tom že stávající mlýnkem nedokážu namlít kafe dostatečně hrubě protože mlýnek nemá uchycené řádně kameny a toto jemné kafe se pak zachycuje na papíře možná jsem udělal chybu že jsem koupil hned natolik kvalitní kafe ale že nebudu mít kam postupovat mě předem nenapadlo

                      Omlouvám se za absenci diakritiky ale píši pusou mám nějakou poruchu koordinace a velice těžce se mi píše delší text na dotykovém displeji

                      0 0
                  • tomo_111  

                    PC pod umyvadlom super napad, vodni chlazeni?

                    0 0
                    • onuce  

                      Ne ne, naopak vaječník chrání PC před případným průkapem sifonu.

                      0 0
                  • Prasopes  

                    Mistře, jen dotaz lehce mimo téma kafe – o předchozím „domově“ jste psal, že prostředí ghetta vám mentálně brání zařídit si něco jako slušný domov. V čem je problém teď?

                    Jako, lehký pokrok to je, alespoň pohledově po stránce hygienické, ale přece jen bydlení v koupelně nevypadá jako úplně splněná mise…

                    jinak kávovou stránku chválím, obrovský pokrok oproti nechutným českým turkům

                    0 0
                    • onuce  

                      Vždy se vše tak nějak sejde… Normální už neumřu.

                      To ano, a ještě jsem turka zaléval hned vroucí vodou. Již jen těch posledních pár zalitých odstátou bylo podstatně lepší.

                      0 0
                  • skaj  

                    Super, mam radost, ze jste spokojeny. Ale zda se mi, ze uz jste chycen – cold drip tower ceka:)

                    Tim, ze jste zacal kvalitnim kafem se netrapte. Ceka vas jeste spousta dalsich chutovych nuanci, ktere muzete objevovat. Podle me od urcite „kvality“ kavy/vina/piva apod. nelze urcovat lepsi a horsi. Ale chutna mi, nechutna mi. Me paradoxne spousta opravdu drahych a ocenovanych kav nechutna tolik jako „normalni“ kafe.

                    0 0
                    • onuce  

                      Vlastně to znám z kouření dýmky, kdy jsem poznal kvalitní tabáky a vychutnával různé nuance. No začal jsem s tím letos na jaře, z nadšení stihl nakoupit osm vesměs kvalitních dýmek, abych koncem léta přestal kouřit úplně a vrátil se k mlžení. To mi u kávy rozhodně nehrozí!

                      0 0
                  • Lance  

                    Vy to varite v koupelne? Za ty kfítka palec hore

                    0 0
                    • onuce  

                      Tak ona je to záchodo koupelna. Jak se tomu vlastně správně říká? Rychlovarku mám ve vedlejší místnůstce, ***** kolárně.

                      Edit: zapomněl jsem, že k r i p l je filtrován. A kvítka jsou umělá, což je výhoda, nezničí je ozon.

                      0 0
                      • Lance  

                        No a je nejaka cimra mezi tou koupelnou a obyvaci kolarnou?

                        0 0
                        • onuce  

                          Není. Ale vlastně kde je psáno, že záchod nemůže být obývací? Někdo má snídani v trávě, já na záchodě, viz foto. Nevypadá to nijak zle, myslím. A jak k tomu pak sedne kvalitní káva!

                          0 0
                          • Lance  

                            Jj. Idealni stav. Hned to tam nechas :-)

                            1 0
                          • Smazaný účet  

                            Prosím pane, mě to nedá spát… vy máte k bydlení jen komoru a koupelnu?

                            0 0
                          • plysovykozisek  

                            Mistře vidím dobře, kulatý chlebík sýr a nějaký džem?

                            0 0
                            • onuce  

                              Máslo! Chlebík je nízkosacharidový, domácí džem a Nutella zcela bez sacharidů, povidla však obsahují nepatrně pravých švestek.

                              0 0
                              • RapMan  

                                a z čeho ta nutella je? V ořechách sacharidy jsou, v kakau taky…

                                0 0
                                • onuce  

                                  Jen v tom kakau nepatrně. Jinak Erythritol, Aspartam, lískooříšková příchuť, guarová guma. A voda, devadesát procent voda.

                                  0 0
                                  • RapMan  

                                    ježiš tak to už je lepší trochu těch sacharidů… ale pokud toužíte jích jíst co nejméně, hezká inspirace receptů zde https://philmaffetone.com/…hen/recipes/

                                    0 0
                                    • onuce  

                                      Jo jo, děkuji. No vlastně již mám portfolio vlastních receptů ;)

                                      0 0
                                      • RapMan  

                                        klidně se podělte…

                                        0 0
                                        • onuce  

                                          Jej, to by bylo na knihu, ale děkuji za Váš zájem.

                                          No zrovna dorazil mlýn. Ano, mlýn, mlýnek se pro tento precizní stroj nehodí, mele asi tak stokrát rychleji, než můj stávající mlýnek.

                                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Ta šichta másla je zodpovědná :-) Taky jsem nejdřív myslel, že to je sýr ;-)

                            0 0
                            • onuce  

                              Proto miluji máslo vychlazené, změklé nelze aplikovat v dostatečné vrstvě.

                              0 0
                          •  
                            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                            1 0
    • tomxxx  

      Chudák onuce, až si koupí mlýnek dle místních odborníků, namele na espresso a ten levnej kávovar to utempovaný ani nepřetlačí. :)

      1 0
    • RapMan  

      Mistře neuvažoval jste o plném automatu? Nasypete zrna, do nádržky vodu, jeden knoflík a vyteče kafe. Manželka koupila přístoj přímo z Tchiba a je s tím spokojená. Já nedokážu posoudit, kafe mi smrdí a nepiju ho…

      0 0
      • onuce  

        To by asi bylo velké, drahé a těžké, myslím.

        Úplně kompletní by byl i automat na mléko do kávy. Napojení na vodu, do zásobníku čerstvou trávu, nebo voňavé seno, jeden knoflík a… Na tom je nejlépe vidět primitivita současných lidských technologií, to co umí každá kráva, synteticky nelze.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ta poslední věta je na mě po ránu nějak náročná :-) Můžeš to rozvést? ;-)

          0 0
          • onuce  

            Jistě. Obyčejná kráva, znáte. Vstupní suroviny: voda, tráva, kyslík, UV záření. Na výstupu mléko. Na druhou stranu špičkové biotechnologické firmy. Suroviny mají, mléko nevyrobí.

            2 0
            • Smazaný účet  

              :-D

              0 0
              • onuce  

                Vy se smějete, já se zlobím. Oni ti vědci, místo aby alespoň mlčeli, v poslední době naopak ještě kritizují krávy za vypouštění metanu a svádí na ně tak údajné globální oteplování.

                1 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
                • JachymP  

                  Kapři si přece rybník nevypustí ;)

                  0 0
            • MavasH  

              Tak na některé Vaše myšlenkové pochody je i celá sysntetická umělá inteligence světa krátká :-)

              0 0
        • RapMan  

          Ten přístoj z Tchiba stál tuším 6400Kč i s kilem barista kafe.

          0 0
    • onuce  

      Vhodnou konvičku jsem nikde nesehnal, tak jsem objednal originál Hario. Plus nějaké kávy a hned jsem zas o dva litry lehčí. Tak se bojuje s inflací! Rychlovarkou mi to moc nejde, musím pak hodně zachraňovat mícháním lžičkou přímo v kornoutu.

      0 0
    • onuce  

      Jelikož mi filtrát zachutnal spíše hodně silný, silnější než turek, podstatně, a hlavně chci kávu pít z malé kuksy… Prostě je možné udělat větší množství silného filtrátu, jeden filtr, jedna práce, a pak třeba několikrát ohřát v mikrovlnce? Totiž aby z kávy v konvici mohlo být postupně doléváno v průběhu třeba hodin. Děkuji

      0 0
      • tomxxx  

        Proč si nedáš to kafe do termosky?

        Ohřát v mikře to můžeš, ale to asi jako se vším z mikrovlnky…

        0 0
        • onuce  

          Musím tedy koupit skleněnou, nerez působí coby katalyzátor přeměny kávové chuti.

          0 0
          • tomxxx  

            To tam chceš skladova několik dní?

            0 0
            • onuce  

              To ne, maximálně hodin

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ty by jsi snad využil prekapavač na kafe s ohříváním konvice…

                https://www.kavagastro.cz/…at-novo.html

                0 0
                • rasto  

                  možná by stačila levnější varianta? mě philips slouží nějakých 20 let. co řádí korona (homeoffice), 2× denně. do té doby 4×/ víkend. https://www.alza.cz/…-d562545.htm?…

                  0 0
                  • onuce  

                    Že bych v tom konvici jen přihříval? Překapávači samotnému moc nevěřím, není nad to zalévat po svém. A podle recenzí překapávače moc dobře nepřihřívají.

                    0 0
                    • rasto  

                      já používám i jako překapávač, k mé spokojenosti. vyhovuje mi takto. hřeje dobře pro moji potřebu

                      0 0
                      • onuce  

                        No dnes mi přijde ta originál Hario nerez zalévací konvička, tisícovka za plechovou konvičku, tak tím jsem si cestu k překapávači definitivně uzavřel ;)

                        Ale stejně jste mě inspirovali, mohu přihřívat na vařiči přímo v té skleněné konvičce Hario.

                        1 0
                        • Smazaný účet  

                          Onuce musím ti složit poklonu ;-) Vždycky mě fascinuje, že každý problém okamžitě řešíš :-) Sicě nějak, ale řešíš ;-)

                          1 0
                          • onuce  

                            Děkuji. Vážím si toho.

                            0 0
                          • Japhy  

                            Například řešení vyřezávání je na 1* v neuvěřitelném čase a s výbornými výsledky.

                            0 0
    • onuce  

      Jak tu někdo psal o té špetce soli… A já kdys četl, že káva z oblasti minerálních vod je nejlepší… Prostě jsem to vychytal, úplně nejlepší je větší špetka MSM. Občas si dělám i turka, samozřejmě z ručně mleté kávy, a ten je pak opravdu vynikající.

      Zkuste!

      0 1
      • oberleutnant Weiss  

        Mistře, navrhuji upravit název vlákna na „kávovar Chejura“…

        0 0
        • onuce  

          Ano, takto se registruji v online hrách, by i cizozemci správně vyslovili. A jen díky bf. Tedy Che Jura, pokud lze mezera, jinak CheJura.

          Dříve špatně CheChura.

          0 0
      • onuce  

        MSM přidávám i do kornoutu filtru, bez toho je káva taková nějaká mdlá. Opravdu doporučuji vyzkoušet. Ale teď jsem navíc „objevil“ makové mléko a upíjím jej právě k filtrátu, lahoda. Nelze jej však chrstnout přímo do kávy, protože po chvíli se začne srážet.

        0 0
        • AussigBiker  

          Me se taky french press s takovym tim cerstvym mlekem srazi, mam za to, ze je to nejak nove. Ani nevim proc. Konvici mam nerez.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jestli nebude problém v tom, že to není mléko :-D

            0 0
            • AussigBiker  

              Nemleko to neni :) (Ano, existuje to…) Je to takovy to cerstvy, 3.5–4% tuku, Olma a co ja vim jaky jeste. Ma to ruzny nazvy, selsky, cerstvy… vydrzi tak 14 dni max a chutna to lip. Min to zahrejvaj, jestli si to dobre pamatuju.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Aha, já myslel to Onuceho makový :-D

                Názvy různý, obsah stejný :-) Moc ti neporadím, já mlíko vždycky proženu párou, ale nějak moc nerozumím proč by se mělo srazit, je to stejně upravená, sjednocená a více či méně mrtvá bílá voda. Jedině, že tam přežilo něco co přežít nemělo :-D Třeba ti to nějaký specialista na kávu vysvětlí ;-)

                0 0
                • onuce  

                  Zatímco makové mléko je oproti hovězímu vodou živou.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Chodíš dojit makovice? :-D

                    Onuce jen jsi nepochopil rozdíl mezi mrtvou vodou a živým mlékem ;-) Makovice s tím nemají nic společného :-)

                    Řekl bych, že by jsi se možná zděsil, když bys viděl jak moc je občas hovězí mléko živé :-D

                    0 0
                    • onuce  

                      Vím, zvláště čerstvé jahodové, přímo ze zaníceného vemene ;)

                      Však jsem byl, mimo jiné, dojič.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        To už jsi zase trochu v extrému :-)

                        0 0
                        • onuce  

                          A zdalipak jste to vábivě růžové, ještě teplé mléko, vůbec někdy ochutnal?

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Nějak ze zásady nepiju syrový mlíko ;-)

                            „Růžové“ máš na mysli jaký? :-)

                            0 0
                            • onuce  

                              To ze zaníceného vemene.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Abych řekl pravdu, tak zánět, který popisuješ se u nás vyskutuje opravdu jen výjimečně ;-) A opravdu jsem to nechutnal, ostatně o tom píšu v příspěvku níže ;-) Tohle mléko se nedává ani prasatům, tak nějak nechápu proč bych ho měl ochutnávat :-)

                                0 0
                                • onuce  

                                  U nás v JZD Mír se vyskytovalo velice často. A dávalo se selatům, nebo telatům, teď nevím. Svojí červeno růžovou barvou mi připomínalo jahodové mléko ze školních svačinek.

                                  0 1
                                  • Smazaný účet  

                                    No v JZD to snad ani jinak nešlo :-) Je to v čechách už taková zažitá tradice, že mléko ze zaníceného vemene léčeného antibiotiky se dáva telatům ;-) Ve stále přežívajícím duchu „Ani zrno nazmar“ :-D

                                    1 0
    • onuce  

      Jen závěrem. Dosáhl jsem dokonalosti v přípravě kávy. Právě jsem po, a slastí se úplně škubu. Prostě kapavka, s větší špetkou MSM, a k tomu v šálku makové mléko, to je kombinace hodná Olympu. Zkuste ve vlastním zájmu, nebudete litovat!

      Já k tomu mám ještě pomerančový juice a višňovou mlhu, chuťový oblouk tak předčí Vítězný.

      0 1
      • Smazaný účet  

        Raději snad ani ne :-D

        0 0
      • kubad  

        :D

        zůstanu u espressa

        0 0
        • onuce  

          Proč, vy dva výše, proč to nezkusíte? Vlastně vím, nevíte, o co přicházíte. Myslím to dobře.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Hele, to je jednoduchý ;-) Po tebou, zde v různých vláknech popsaných pokusech na svém trávicím ústrojí bych řekl, že můj etalon chutí je zkrátka někde jinde a nějak nemám potřebu následovat tě v tvých pokusech :-D

            0 0
      • oberleutnant Weiss  

        Mistře, jen čtu tu směs a už tak nějak začínám chápat to bydlení na záchodě…:-)

        3 0
        • onuce  

          Zkuste, a uvidíte, že to Váš krok nijak nezrychlí. Tam není nic špatného, naopak mák je elixír zdraví.

          0 0
          • kubad  

            myslím že frgál ho obsahuje dost a když se dá k malému silnému černému kafičku – není potřeba dál experimentovat :D

            0 0
            • onuce  

              Frgál pane?

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ale no tak :-O Onuce neber mi iluze :-D

                0 0
                • onuce  

                  Googlil jsem… Koláč, hmm. Sacharidy, škroby… Kdo chce kam…

                  Nicméně koláč si můžete dát i tak.

                  0 0
                  • kubad  

                    negoglit, ale zkusit :D

                    já věřím osvědčeným receptům než chemii

                    0 0
                    • onuce  

                      Jaká chemie? A toto je osvědčený recept, velice se mi osvědčil.

                      Ale chápu, recept od onuce …

                      Jak jinak byste se k tomu stavěl, kdyby to samé zveřejnil v kávovém sloupku třeba The Washington Post.

                      0 0
                      • kubad  

                        mlha z glycerinu, propylenglykolu, nikotinu a višňové příchutě, MSN

                        chemie chemie chemie :(

                        0 0
              • kubad  

                ano Frgál :D moc dobrá věc

                0 0
      • slavekRM  

        Vzhledem k vaším stravovacím a pitným návykům a mnohdy spíše vlastně pokusům s neblahými následky se docela divím, že máte tak málo zdravotních problémů. Děkuji, ale zůstanu u ověřeného espressa bez jakýchkoli přísad :-).

        0 0
        • onuce  

          Ztráta elánu zkoušet něco nového, nepoznaného, je příznakem stáří ;)

          To platí na vás všechny.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Když já bych to stáří nerad vynechal a raději se ho dožil :-)

            0 0
            • onuce  

              Výborně, MSM a mák splnění tohoto Vašeho přání jen podpoří.

              0 0
            • onuce  

              To makové mléko není mléko z nezralých makovic, samozřejmě. Jsou to rozmixovaná předmáčená maková zrníčka, přefiltrovaná, doslazená. Dávám Aspartam, ale možno i obyčejný cukr.

              A hned z čerstva jsem vynalezl způsob recyklace makových slupiček. Chybějící dužinu nahrazuji guarovou gumou a vzniklou makovou pastu používám klasicky na škubany, do pohárů apod. Nebo jen tak jako filmový mls.

              0 0
      • AussigBiker  

        Visnova hmla, to je neco jako kostka ve skluzu?

        Jinak urcite si s vodou pro pripravu kavy a caje lze vyhrat do aleluja. Existuji litiove konvicky, neglazeovane, i kaminka na ne… vodu ze studanky, prevarenou, neprevarenou, minerlani, z vodovodu…

        0 0
        • onuce  

          Nač tolik pokusů, když zde předkládám hotové?

          Višňová mlha je mlha z glycerinu, propylenglykolu, nikotinu a višňové příchutě generovaná z e-dýmky.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Onuce, problém je, že jsi budoval svoji značku uplně jiným směrem než kterým leží důvěryhodný recepty :-)

            0 0
          • AussigBiker  

            Dekuji za osvetleni, visnovou mlhu radeji vynecham, me staci mlha po visnovici a k ni kafe, vo to nic :)

            0 0
            • onuce  

              Poslední výzva! Původně jsem myslel, že již se na všechny vykašlu, ale dobrota mně vlastní velí jinak. Právě jsem dokončil extatický kávový obřad a prostě musím se ještě pokusit… Vypusťte tedy to MSM, jde hlavně o kombinaci makového mléka a kávy, respektive jejich chutí. Makové mléko lze připravit vždy čerstvé, navíc je plné vápníku, hladových mastných kyselin a dalších prospěšností. K tomu bohatá pěna.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Skvělý, ale držím pozice :-D

                0 0
                • onuce  

                  Zřejmě jste se nepoučil z první světové války. Zakopat se na místě nikam nevede.

                  0 0
                  • onuce  

                    Ačkoli zrovna Vás asi chápu, jste obklopen hovady, tedy máte k disposici čerstvé alpské mléko. Těžko pak zatoužit po makovém. Avšak ti, kteří mléko kupují v hyper-super, tak ti opravdu nemají žádné omluvy.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Nevím jaký hovada máš na mysli? :-O Psal jsem, že čerstvý mlíko nepiju a proto ho kupuju v obchodě ;-) Po makovým a ani jiný vodě opravdu netoužím :-)

                      0 0
                      • onuce  

                        Máte domácí krávy a kupujete mléko v obchodě? To je vtip?

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Proč vtip? To že je něco domácí ještě ani zdaleka neznammená, že to je etalon nejvyšší kvality ;-) Navíc jsi dojil, tak čemu se divíš? :-)

                          0 0
                          • onuce  

                            Jenže já dojil zahnojené, zhnisané, zanicené krávy s proleženinami plnými výkalů, které slunce nepoznaly, a jedly shnilou siláž a seno. Přesto nebylo pro mne větší lahůdky, než hltat ještě teplé jejich mléko s bohatou pěnou.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              No to je ten prapůvodní základ toho, že dneska piješ makovou vodu a inhaluješ ozon ;-) Podle toho co jsi popsal si kvalitu toho mléka dovedu živě představit a pokud tohle byla tvoje největší lahůdka, tak se ve finále nediv, že tě lidi neberou jako vytříbeného chuťového specialistu :-D

                              0 0
                              • onuce  

                                Byla to pro mne, coby dítě z paneláku, vzácnost.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Vždyť to píšu :-D I to mlíko z pytlíku bylo o chlup lepší, aspoň ty sračky byly převařený ;-)

                                  0 0
                    • oberleutnant Weiss  

                      Dobrá, Mistře. Ale co my, kdož mléko nepožíváme? Neničím si chuť kávy mlékem ni cukrem a nechystám se ani teď začít dojit makovice…:-) Co se mnou a podobnými elementy?

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tě zatratí ;-) Jen si hraj :-D

                        0 0
                      • onuce  

                        Pokud nepijete mléko, myšleno samozřejmě živočišné, jste ideálním adeptem. Můžete konečně poznat lahodnou kombinaci kávy s mlékem, bez mléka.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          To nechápu :-O Co je to káva s mlékem bez mléka? :-)

                          0 0
                          • onuce  

                            Bez zlého mléka, bez laktózy.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Kvalitní mléko bez laktozy není problém ;-) Můžeš si i vybrat :-)

                              1 0
                              • onuce  

                                Proč má ten pán takovou komickou čapku? A proč myslíte, že je ten patok kvalitní? Děkuji.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Má normální klobouk ;-) Nosím stejnej :-) Ty patoku, znám původ a testy mlíka z kterého se to vyrábí, což je něco, co jsi ty nikdy neviděl, když jsi pil ten patok v JZD a ještě to vydával za rozkoš :-D

                                  0 0
                                  • onuce  

                                    Nepasterované plnotučné mléko přímo z vemene byl pro mne neuvěřitelný poklad. Když objevíte valoun zlata, jistě jej rád vyrýpnete i z ho… exkrementu.

                                    0 0
    • roman 3D  

      nějaký tip na autom. kávovar v ceně 12–16 tis. Kč

      předběžně ve výhledu tento Philips https://www.datart.cz/…3241-50.html

      0 0
      • Smazaný účet  

        Doporučuji zeptat se na MOLce jaké stroje tam mají…

        Ale abych přidal něco k diskuzi tento filouš vyrábí pytelné eurokafe.V rodině jsou 2 (1 tedy vzhledově stejný ale bez automatické skleničky – ten už byl cca po 4 měsících na reklamaci ale od té doby je OK).

        Kafe s příběhem způsobující nirvánu z toho nebude.

        0 0
        • roman 3D  

          v daný cenovce to bude asi jenom o kvalitě kávy, navíc na něj mám za předchozí nákupy 2 tis. slevu a díky obnovenému legálnímu švarc systému se to dá do nákladů bez dph tak asi není co řešit

          0 0
      • jaykay  

        Raději bych vybíral něco od DeLonghi, Philipse jsem měl jednou a rozhodně naposled.

        https://www.datart.cz/…3/v:-4:-1403

        2 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.