Karbonová řídítka - průměr 25.4 nebo 31.6?

36 nepřečtených
  • DAWE25

    Ahoj bikeři,

    co by jste volili za průměr karbnových řídítek? Jaké má výhody průměr 31.6 oproti 25.4? Který by jste vzali vy?

    Anketa: Jaký průměr?

    5x
    18%
    23x
    82%
    0 0
    • kubad  

      31,8mm je standard :-) a volil bych radši tydle většinou sou tužší

      0 0
    • Wojtek  

      a co máš za představec? já bych volil podle něho

      0 0
    • Daf  

      Vlastne ani nevim co ma byt lepsi. Kdysi ve Velu, mozna Pelotonu se merily pruhyby riditek. Jako ze, jak dobre tlumi. Ted prisel OS a meri se tuhosti :) Ale to je fuk. Podstatne pro me je, ze OS se nedaji vozit uzsi nez 58cm, nebot kvuli velkemu vybouleni se nedaji razeni, paky a grypy s rohama na riditka naskladat.

      0 0
      • jecnak  

        Ted merili v 53×11 tuhost karbonovych oblouku s tim, ze tuzsi je automaticky lepsi. Jeste ze to nedoplnili pocitovym porovnanim pohodli, to bych si uz hlavu ukroutil.

        0 0
    • marekvnoucek  

      mám raději klasiku 25,4mm už kvuli tomu, že se na ně vleze víc a víc se mi líbí…

      0 0
    • soc  

      Pokud chceš, aby aspoň trochu pružily a tlumily, ber 25,4. Pokud chceš hlavně tuhost, ber 31,8. Tohle je ale jenom zobecnění, záleží na každém výrobci, jak šikovně to uplete…

      0 0
    • black.horse  

      rozhodoval bych se dle toho, zda vozíš často světla a podobně… já jezdím často večer se světly, proto volím 25,4 pro snažší montáž… kdybych nebyl limitovanej tímto, vybral bych dle designu a asi OS…

      0 0
    • jonti  

      Tych 31.8 je vacsi vyber, so svetlami je sice problem, ale nie taky velky. Preto vozim 31.8.

      0 0
      • MlokCZ  

        U rovných to ještě jde, ale u vlajd je to pak mnohem horší. To ale tazatel neupřesnil.

        Za sebe to mám jednoduché, kombinace 62cm + 40mm zdvih + aby se mi tam vše vešlo (a to mám společné objímky řazení a brzd), tak jiná možnost než 25,4 není.

        0 0
    • siafu  

      já preferuji průměr 25.4 mm, protože se mi hlavně víc líbí a líp se na to všechno tak nějak vleze. Nedělám si moc iluze, že by se mi podařilo pocitově poznat výrazné navýšení tuhosti průměru 31.8 mm, i když možné je vše:) Ale myslím, že spíš záleží až na konkrétních řidítkách – třeba srovnat karbonové Eastony EC70 v obou průměrech.

      řidítka mám tedy Easton EC70 a k tomu představec North – tam byl požadavek na sklon aspon –8 st., takže nebylo moc co jiného vybrat na zkoušku délky, kdy asi nemá moc smysl kupovat výrazně dražší (hezčí) představec…

      0 0
    • t29  

      Průměr řidítek bez ohledu na materiál bych volil 25,4 = řidítka jsou míň tuhá (čti: líp tlumí vibrace) a vejde se na ně víc věcí (rozšíření na 31,8 zabere dost místa).

      Průměr karbonových řidítek bych volil 31,8 = karbon je pružnější než hliník (nebo by aspoň měl být), a očekávám, že výrobci budou lepší a ke-karbonovým-řidítkám-vhodné představce dělat spíš s průměrem 31,8, zatímco průměr 25,4 zůstane u levnějších řad, podobně jako dneska 1" hlávko a vidlice.

      0 0
      • StevensSFC  

        Já bych teda rozhodně bral 31.8mm.Nevím proč je dobré aby řidítka pružily.Od toho je přeci vidle.Jo kdy by jsi dával pevnou vidli pak už by se o tom dalo polemizovat.A pro­blém ze světlem na řidítkách o pruměru 31.8 fakt nemam.

        0 0
      • jIrI___  

        Taky jsem teď kupoval 25,4 právě kvůli místu na řidítkách. Na původní (Amoeba Scud Carbon) jsem problém na ně pomalu narvat brzdové páky tak, aby mi vyhovovaly. Jsem zvyklý je vozit hodně posunuté ke středu a s OS řidítkama si to nedovedu představit. Navíc teď na nových Eastonech EA50 šly ještě blíž ke středu, takže jsem spokojený :)

        0 0
        • StevensSFC  

          Na zímáku mam taky EA50 ale 31.8 ty jsou dlouhé 580mm a bez problému se mi na ně vše vejde a i světlo.Není nad tuhost v řidítkách.Řidítka s pruměrem 25,4 mě příjdou jak spejle :-)

          0 0
          • jIrI___  

            No nevím, já jsem na tyhle věci ohledně tuhosti naprosto necitlivý :). Nepoznal jsem rozdíl ani mezi klikama Deore na octalinku a současnýma SLX.

            0 0
            • Wojtek  

              ja taky ne,ale ted jak sem dával nové řídítka,a díval se na ne z boku a opřrl se o jeden konec,tak se mi až udělalo zle,jak se prohly,ale možná to byly pláště,nebo tak něco

              0 0
    • DAWE25  

      No se divim že se nezvedl ohlas že to mám blbě vypsaný tu anketu. Tam má být 31.8 co??:-D Tak zatim je to fakt ve stadiu úvahy. Mám představec Amoeba Borla – prměr 25.4. Ten ale půjde asi časem pryč ale tak moc na jeho výměnu nespěchám. Víc mě tíží řídítka. Mám Pellsy a to mě nějak neuspokojuje. Pokukuju po FSA K-force. Nevim jestli nakonec nepůjdu do nějakýho jinýho materiálu než je karbon, ale do jakýho? Přece jenom se bojim že si na tom někde ustelu a řídítka zlámu. Ale k tomu průměru – měl jsem to vymyšlený tak že bych dal 25.4 řídítka sem k tomu představci a pak časem vyměnil jen představec třeba na podzim nebo tak.

      0 0
      • kubad  

        kubad (03.03.2009 14:55:04) 90.176.125.xxx 2×> Karbonová řídítka – průměr 25.4 nebo 31.6? (^ odpověď na 1× ^)

        31,8mm je standard :-) a volil bych radši tydle většinou sou tužší

        to jen na ten průměr :-)

         
        0 0
      • siafu  

        ber karbon – za slušný peníze se dají určitě sehnat ty karbonovy Eastony EC70 či aspoň Answery Hyperlite – no a jestli chceš ladit představec, řidítka od jedné značky, tak bys měl zvážit co vlastně za představec… já chtít délku řidítek 58 cm, myslím FSA K-Force či Race Face jsou o něco delší… nové Eastony EC70 mě někdy v srpnu 08 vyšly na 1194 Kč, a to mi ještě z koloshopu poslali verzi se zahnutím 5 st., no to by mě ani nenapadlo tady v ČR shánět, protože všude uvádí jen klasiku 3 st., tak vyzkoušíme a uvidíme:)

        0 0
    • kyl  

      Otevřu toto staré vlákno.Chci se zeptat jak je to s karbonovým představcem,pro šrouby jsou v karbonu nějaké závitové vložky nebo je ten závit říznutej přímo v karbonu?

      0 0
      • kubad  

        který karbonový představec konkrétně myslíš? :D

        není to tak jednoduché

        0 0
        • kyl  

          Nic ti to asi neřekne ale tady je fotka.

          0 0
          • kyl  

            Jo a nějaké ty utahovací momenty,nerad bych to odepsal.

            0 0
            • kubad  

              měl sem kdysi doma tohle, typl bych na stejný zdroj výroby :D

              momenty sou tam předepsané, myslím že na tom co chceš objednat budou taky. Jestli je zavit v karbonu nebo je tam nějaká alu vložka už si nepamatuju

              0 0
              • kyl  

                Držím ten krám v rukách a nic na tom napsané není,jen štítek s datem výroby.Vložky tam jsou,magnet je odhalil(se mi ulevilo),šrouby jsou titan.Řidítka i představec jsou čistě zpracované,nikde žádná viditelná vada.

                0 0
      • McBlacky  

        bývá problém, že pokud to utáhneš na moment, tak to nedrží dost pevně na vidlici a povoluje se to při ostřejší jízdě v terénu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.