Kam chodit na cenově zajímavým singlespeed/fix rámy?

24 nepřečtených
  • morph

    Tak už mě omrzelo vylepšovat favoriťácký trubky a rád bych si našel nový rám na singlespeed, na kterej bych přesypal svojí sbírku komponentů. Problém je v tom, že když najdu nějaký rám, který mě zaujme, tak už je to nad 10 tisíc, což se mi zase do kola, který mám jen pro krátký přesuny do práce a ne na delší vyjížďky nechce dávat.

    Neměli byste tip na nějaký levný singlespeed/fix­gear rámy?

    Díky!

    0 0
    • nitraq  

      200 liber s vidlicí, je to levný?

      https://www.planetx.co.uk/…-v4-frameset

      0 0
    • oddie  

      Nový nebo jetý? Jak velký?

      0 0
      • morph  

        Klidně i jetý. Velikost na postavu 178, takže rám tak 54 – 58 cm

        0 0
        • oddie  

          V profilu ten můj zbytkáč, to je rám s patkami pro SS/torpédo/pře­vodovku (akorát ne těmi otevřenými dozadu). Pokud by tě zajímal, klidně jej pustím.

          0 0
          • morph  

            Díky za nabídku, ale už hledám rám, kterej je předem zamýšlenej jen jako SS/Fix, takže otevřený patky jsou základ

            0 0
            • oddie  

              No tenhle byl předem zamýšlenej jen pro převodovku, která v něm původně taky byla, sice nechápu, jaký je v tom rozdíl, ale budiž…

              0 0
    • ⊗BsC⊗  

      Měl jsem stejné požadavky a i stejně vysoký finanční strop. Za mě nejlepší varianta denně koukat na bazary a hledat. Třeba https://www.cyklobazar.cz/…linik-karbon (Prodávajícího neznám, jen je to aktuálně jediné zajímavé kolo na české inzerci)

      0 0
      • Čuli  

        To bude mit nizko stred, nepouzitelny na nejaky vetsi akce

        0 0
    • mates555  

      Mám toto. Žádná krása ale na popojíždění po městě spokojenost. A jako bonus si to můžeš nechat nalakovat jak chceš :-) Mají k tomu i vidlice.

      0 0
      • Honzis  

        hlavně ta váha 2,9kg bez vidle :-( To neměl ani favorit z 70tých let kterých jsou plný bazary

        0 0
        • mates555  

          Zase proti tomu 40 let starýnu favoritu nemám strach že se to pode mnou rozloží a je to na moderních komponententech (představec,řidítka …) Těžký je to jako prase (tuším celý kolo kolem 11 kg s brzdama) ale jako kolo na nechávání před hospodou nebo obchodem s tím nemám problém.

          0 0
          • Honzis  

            já ho můžu mít ještě levněji z velkoobchodu, ale nechal jsem si rezavý fáčko :-) Kdo chce posuvné patky tak to asi má smysl. Když by někdo svařil něco podobného z hliníku za 2000Kč tak by to podle mě mělo větší odbyt! Jestli teda všichni singlisti neuznávaj jenom železo.

            0 0
            • mates555  

              Njn. Já ho mám taky za VOC. Takže jestli rezavý fáčko nebo toto jsem byl rozhodnutej hned.

              0 0
      • jardalee  

        kdyby nekdo schanel presnou geometrii viz. obrazek,no a pruchodnost pro pneu je pouze 28mm ,je to na klasicky silnicni brzdy do 49mm ,a oproti obrazku je tam priprava na montaz dvou kosiku na piti ,hmotnost ramu je u velikosti 55cm 2,95kg a nezariznuta vidlice ma 1,4kg ale je to teda hodne pevnej a masivni ram

        0 0
        • Jakobo  

          No ja jsem o tom ramu uvazoval pro sebe na takove to mestske priblizovadlo s torpedem. Ptal jsem se jednoho zdejsiho clena a ten mi rikal, ze kvalita je otresna, jak pry kdyby to svaroval slepec. Spis lepil jak svaroval. Dobrovolne jsem si to nechal rozmluvit. Treba Kolos nabizi ty CrMo expedicni trekove ramy za asi 4000 Kc a ty vypadaji dobe, varene myslim TIGem. Ram pro single by mel vyjit o neco levneji, mozna 4000 Kc vc. vidlice, to by slo. Tak neco takoveho.

          0 0
          • jardalee  

            no je to vareny tigem ,a obcas je tam videt ze mu ujel proud a trochu to propalil ale nikde skrz ,a od voka je to rovny ,tak to snad vydrzi :) cenove me to vyslo na 1300kc ,to je bez konkurence ,ono taky u hodne ramu ,svary zabrousi a zakryje to barva ,tady je to jak to dovaril tak to je :) samozrejme by se me libilo neco lepsiho ,jenze bud narazim na geometrii ,ramy maj hodne nizkou hlavu ,si to hraje na drahovku ,nebo uz je to moc drahy,treba moc peknej a lehkej ram je tohle ale je uz moc zavodni a na me uz celkem velkej

            0 0
            • Jakobo  

              Co mas prosim te za velikost, pokud 58 mohl bys zmerit delku horni trubky stred stred a sedlove od stredu osy po konec? Nebo vlastne pokud mas i jinou velikost, aspon si udelam obrazek. Cert ver tem katalogum od vyrobce a jak to presne meri. Dik moc!

              0 0
              • jardalee  

                no merim 186cm a nakonec sem vzal 55cm ,protoze je kratsi jenom o necelej centimetr ,a hlavova trubka je stejna,vystrcena sedlovka me nevadi ,taky sem pocital ze bude lehci :) dam tam asi 3cm podlozek a 110mm predstavec 6stupnu a mohlo by to byt v pohode ,protoze sedlo bude hodne vzadu mam dlouhy stehna ,samozrejme sedlovka s ofsetem ,ta geometrie bych rekl sedi u toho 55cm takze bych veril aji te 58cm,ta virtualni TT by se dala nejlip zmerit az na hotovym kole ted je to jenom odhad mam jenom vybalenej ram,nejspis tam bude totiz lehkej sloping ,podle kola z internetu

                0 0
              • jardalee  

                1300kc i s vidlici teda :) no sem vyfotil ten ram a pomeril ho tak jak je

                0 0
                • Jakobo  

                  Dekuji moc za vsechny udaje!!!

                  A souhlas, z tech fotek to nevypada tak zle.

                  0 0
                  • jardalee  

                    no proste je to levny no :) ja to kupoval u global sportu ram maj za 1050kc vidlice za 250kc ,jeste naky fotky

                    0 0
    • cyklista86  

      Chtel jsem se zeptat jestli ma nekdo zkusenosti s timhle? https://fabricbike.com/…r-light.html

      Premyslim jestli nekoupit jen tu ramovou sadu a nevzit k tomu nejaka trosku lepsi kola. Nemam teda v planu to pouzivat jako fixku, ale jen ten singlespeed s volnobezkou.. Nebo je lepsi to vzit cele za ty penize a pak kdyztak vyladit podle potreb? Me jde hlavne o ty kola, aby to nebyl nejaky uplny aušus.. Jinak bych tam dal rovna riditka a pokud mozno aspon 32mm plaste..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.