• sumec82

    Jen tak při jednom výjezdu nás tak napadlo kam asi mizí kolo která se nenechavcům podaří ukrást. V bazaru lepší kus nepotkáte (poku to není podpultovka) tak kam teda mizí naše kola? Co myslíte!

    0 0
    • pajan  

      Že by na díly… :-l

      0 0
      • kubad  

        V bazaru lepší kus nepotkáte (pokud to není podpultovka)

        se podívej pořádně že jich tam najdeš – heslo na Moravu doveziem

        :-(

        0 0
        • smith22  

          on asi myslel bazary někde ve městě…tam sem teda taky neviděl nic jinýho než starý plečky. a tys asi myslel internetový bazary.....tam jich je dost to je pravda.říkám to správně nebo se pletu?

          0 0
          • kubad  

            jj myslel sem internet

            0 0
          • Luka  

            ve meste je toho taky fura. obejdi par karlinskych bazaru a ptej se po necem lepsim, nestacis se divit.

            0 0
    • Neddy  

      Do sběrny surovin…

      0 0
    • XC-biker1  

      u nás ve měste v zastavárně se najdou i lepší kousky… a nemyslim si zrovna že by je někdo zastavoval

      0 0
    • petebike  

      polsko,slovensko – kdo hleda nejde – na ceskych bazarovych strankach toho je hodne… :-(

      0 0
      • visby  

        no tie kradnute zo sveta sveta idu hlavne do ciech a polska, tie kradnute v cechach skoncia vacsinou v nejakych zastavarnach, alebo sa rozoberaju a idu dalej do polska(trochu na slovensko)

        bez urazky, ale cesi v tejto oblasti asi najvacsi zakaznici…

        0 0
    • Tomcat  
      • zastavarny bazary, prodej zde

      Vetsinou to krade „bilej odpad“ nevi ani co krade potrebuje rychle prachy

      • rozebrano na dily. Prodej zde a vychod. Ramy se prestrikavaji, prerazeji nebo i vyhazuji a prodava jen zbytek
      • prodej komlet na vychode

      Kupujito nemajetni kteri by jinak na to nemeli.

      Takze podobnost s auty.

      Bohuzel jak se rika kde je poptavka je i nabidka. Kupujicima seu nejcastejc typove „materska skolka z Dolekopcom“ kteri sou hloupy a neuvedomujou si ze priste to kolo slohne nekdo jim a ze asi tezko z toho budou mit dobry pocit ze ten kdo jeho kradene kolo koupil by na to kolo jinak nemel.

      Ja osobne to resim tak ze ke kolu nebo ramu pozaduju doklad o koupi jinak nekoupim. Je sranda kolik tipupu prodava nove skoro nejete kolo a je prvni majitel a kdyz dojde na vec tak vod kola zrovna ztratili zarucak.

      0 0
      • jirka88  

        Já třeba včera hledal záručák od svého Apache, protože sem nevěděl v kterém roce sem ho koupil, nevím jestli má kolo 5 nebo 6 let:( a nenašel sem ho:( holt sem bordelář. Jenom chci říct, že když prodávající nemůže najít záručák, tak může býr prostě jenom bordelář…

        0 0
        • Tomcat  

          No tak to bude jen minus az ho budes prodavat. Uznavam ze teda to co hledam je asi v cene 50 a vejs. A tam se zarucaky moc nestracej. Jinac vam to muze delat problem s pojistovnou at pri pojisteni nebo pri reseni kradeze.

          0 0
          • jirka88  

            Myslím, že tohåe by nikdo nekoupil za peníze, které bych za něj chtěl…na rámu jde poznat, že byl ježděn hlavně v Beskydech a jezdec občas nebyl schopen projet vše úplně čístě;)

            0 0
      • jIrI___  

        Taky už nemám, respektive jsem nenašel, záručák a rám mám teprv 2 roky.

        0 0
    • Volf  

      no jednoznačně kradený kola asi vystavený před bazarem nebudou, ale skus se zeptat bazaristy na lepší kolo.....

      0 0
    • Zerocool  

      pokud je to dobře osazené kolo tak se jenom vymění rám a dobře prodá jako nový stroj za slušné prachy, ani nemusí jít moc pod cenu

      0 0
    • goboloco  

      Já mám osobní zkušenost, když k nám do obchodu přijel člověk tak 165 cm a měl Ravena komplet XTR, ale velikost tak XL. Pochybuju že by mu takovou velikost prodejce doporučil.

      0 0
    • dydy  

      Tak zrovna dneska jsem zjistil, že mi z kočárkárny ukradli kolo (2 roky staré, p.c. 30 000). Byla to moje blbost, ale kolo bylo zamknutý silným zámkem (na motorky) k radiátoru a už to bylo 2. kolo (na ježdění do práce a výhledově zimák), tak jsem to riskoval (v bytě na 2. není moc místa). Obešel jsem 3 bazary v Praze v Sokolovské (jsou od sebe tak 50m) a minimálně 3 kola bych si z fleku vybral a stejnou službu by splnila, moje tam bohužel (kupodivu;-) nebylo. Snad všechny kola co tam jsou mají podsedlovou taštičku, tachometr, blikačku, ty zloději se to ani nesnaží nějak obrat… Na dojíždění do práce bych si tam kolo určitě vybral za směšnou cenu, ale asi se na to vykašlu a pořídím něco abych měl čistý svědomí… Ale zajímá mě jiná věc. Kdybych čistě teoreticky svoje kolo někde v bazaru našel (nebo by na něm někdo jel a já ho poznal), jaké mám možnosti? Předpokládám, že pokud kolo nahlásím, dám policii výr. číslo, tak můžu s sebou vzít policii a ta kolo zabaví a dá mi ho, je to tak?

      0 0
      • dydy  

        Jinak ještě vím o bazaru kde mají hodně kol v Holešovicích, jinak pokud ještě víte o nějakých po Praze… i když šance je malá. To kolo bylo celkem nenápadný, ale plně funkční v bezvadným stavu a řekl bych že tak akorát na bazarový prodej (nenápadná střední třída, vyšší už asi končí jinde).

        0 0
      • rasto  

        abych Ti odpovedel:

        • cim mene lidi bude kupovat corky, o to mene budou mit ti ha.zlove (damy prominou) zakazniku;
        • kradez kola nahlas na policii. nech si vystavit protokol. pri pripadnem nalezu at uz v bazaru ci na ulici NENAPADNE(!) zavolej policii a rekni jim, ze jsi nalezl kolo, ktere byl predmetem spachani trestneho cinu. rozhodne nevolej policii s vedomim bazarnika, ten hodne rychle dotycne kolo uklidi!
        0 0
        • camillio  

          K prvnímu bodu bych ještě přidal druhý:

          • dokud se budou dát čorky v bazarech „legálně“ prodávat, tak se prodávat budou.

          Trochu mi přijde situace bazarů a sběren kovů podobná. Vlezeš tam, na první pohled je půlka zboží nejistého (a nejspíše nelegálního) původu a stejně se s tím nic nedělá…

          0 0
          • Tomcat  

            Chyba . Spoustalidí která nemá na normální kolo ( kupuje kradené vědomě. Sami si to často omlouvají a různě alibizují. Ale základem je to aby nebyla poptávka.

            0 0
            • camillio  

              Nemluvím o kupování ale prodávání, nicméně s poptávkou máš pravdu. Můj příspěvek bylo spíše postesknutí nad tím, že když ti šlohnu kolo, tak to v bazaru většinou v klidu vezmou, prodávat ho budou třeba za 10 litrů a i kdyby bylo vystavené ve výloze, tak okolo něj budou policajti jen procházet aniž by se někdo podíval, jestli se nejedná o čorku. Přitom je veřejným tajemstvím, že čorek jsou bazary plný.

              0 0
      • sumec82  

        Jo nikomu to v bazaci nerikej a jdi rovnou na poldy. Pokud budou mit dobrou naladu pujdou s tebou a borec v bazaru ti ho vyda jen aby se ho na nic neptali.

        0 0
    • M5ilan  

      Jelikoz mi kolo uz ukradli stalo 50 000kc a jel jsem na nem parkrat ,tak spis premyslim s kamarada o necem jinem,nechat sve nove kolo nekde lezet a s povzadli pozorovat ,treba na nakym marathonu,a ten kdo si na nej sedne a ocividne bude chtit kolo ukrast, tomu prerazit ruce…vymluvy jako ze si spletl kolo neberu,kazdy zna svyho milacka do detailu a ja nemam seriovku…:-),nejak ty hajzly vychovat musime:-)

      PS. na pojistovny taky bacha to jsou taky zlodeji,nic mi nedali, priste si clovek jeste musi rozbit okno a rozkopat vrata,aby neco dostal…ceska pojistovna

      0 0
      • kali222  

        jsou ale treba situace…mam gianta s papirama a v papirech od kola je zanesena vidlice (stejny arch)a dejme tomu strelim ram s uspechem za 15 a protoze ram ma vetsi sanci na reklamaci a je drazsi, necham k nemu papiry. k vidlici, ktera se da prodat za 4 uz papir nemam…jsem automaticky zlodej? :/ NE nejsem. navic dal jsem k vidlici kopii a donesl original na kontrolu) ale takhle spousta lidi nepremysli a ani se jim to nezda logicke,potrebny nebo podezrely. kdyz neco kupuju jetyho, tak se ptam na papiry u ramu a vidlic. u ramu (a celeho kola) ty papiry proste chci, jinak me nezajima. ale k tem vidlicim a ze zrovna ve vidlici muze bejt taky peknejch par Kc.ted si vemte ale treba 5–6let starej ram… 3 majitel....­...muzu ja po nekom chtit ty papiry? kdyz by mi te nrma prinesl na domluveno uschuzku nejakej 15tnik ta ksi ho nevezmu.kdzy mi ho prinese pan okolo 50–60 nebude mi to podzrele,ale tohle jsou soudy,ktere nemaji zadny realny podklad,jen od­had.

        0 0
        • kali222  

          M5ilan:sorry ja to blbe zaradil :( to nebylo tobe, ale pro vsechny

          0 0
      • chupas  

        tahle taktika „medova past“ by se mela provozovat u policie cilene. tajnej polda prijede s kolem kamsi, zamkne a pak jen cekaji az nekdo kolo ukradne. bud ho budou sledovat kam to veze (nejaky ten GPS v kole) a nebo proste po nem skocej.

        V pozici obcana to muze byt taky zajimavy zpusob. myslim, ze ten chudak co by na maratonu chtel ukrast moje kolo, by domu odjel sanitkou, protoze bych mu opravdu hodne ublizil. jak hodne by to bylo legalni si netroufam v kocourkove vyslovit.

        a pojistovat cilene kolo se myslim snad ani „nevyplati“

        0 0
        • yetti  

          Tahle „medova past“ od policajtu by byla uplne k nicemu, protoze dokud zlodeje nepristihnou pri prodeji kradeneho kola, tak je to jenom nedovolene uziti cizi veci. Za coz zlodej nedostane mozna ani podminku. Tudiz pochybuju, ze by do takove akce nekdo chtel investovat cas a penize. Mimochodem, kdyz brachovi ukradli auto a on sel druhy den za policajtama s tim, ze sousedka zlodeje videla a jestli by ji tedy nemeli vyslechnout, ze by treba jako poznala zlodeje na nejakych policejnich fotkach, tak se mu v podstate vysmali s tim, ze maji na praci dulezitejsi veci nez honit auto za 200k, ktery stejne nenajdou.

          0 0
          • camillio  

            No počkej, to by se snad mělo jednat o krádež, ne? To jako když ti ‚votočim‘ kolo za X litrů a budu na něm jezdit sám, tak z toho nic nebude? To se mi nějak nechce věřit…

            0 0
            • felix.org  

              Pokud má kolo hodnotu minimálně 25 000,– Kč a pachatel bude tvrdit, že to kolo chtěl jen „přechodně užívat“ a orgány v činné v trestním řízení mu nedokáží, že ho chtěl ukrást, jedná se o trestný čin neoprávněného užívání cizí věci. Při krádeži musí mít pachatel úmysl si kolo přisvojit, tzn. nemá úmysl ho po čase vrátit a chce na něm sám jezdit nebo ho dát někam dál… U trestného činu krádeže pak stačí hodnota kola 5000,– Kč. Je to pak o dokazování, o osobě pachatele atd.

              0 0
              • camillio  

                Tak to je vostrý, přechodně užívat. To bych cajty nevolal a nechal ho přechodně užít ocelovou trubku hlavou. Nejlépe několikrát, samozřejmě přechodně.

                Btw. opravdu „minimálně 25k“? Takže když budu chtít domů z opačného konce města, tak můžu třeba přechodně užít cizí auto a bude to přestupek?

                0 0
                • felix.org  

                  Motorových vozidel se hranice 25 000,– Kč netýká…takže když si „půjčíš“ stodvacítku za 3 000,– Kč, tak je to trestný čin.

                  0 0
      • Medviedok  

        absolutne ta chapem. Este ako decku mi ukradli bicykel co bol riadne ojazdeny a hodnotu mal par stoviek, a napriek tomu ma dojimala ta bezmocnost a bicykel mi chybal… Tiez mi pripada ze ked sa nezacnu odtinat ruky, tak sa kradnut neprestane, lebo na kulturnost naroda (hovorim najma o tom nasom, aj ked zial to plati asi univerzalne) za neda spoliehat – teda ze by ludom zalezalo na tom aby si nekupili kradnuty predmet… Je to cele smutne :(

        0 0
    • L_i  

      Já bych to nevyděl tak černě, že všechny kola v bazarech jsou kradená. Třeba jedno co jsem viděl v bazaru na Žižkově (Giant box Two) jsem před tím viděl na cyklobazaru a dokonce dopisoval s majitelem (když jsem koukal po zimáku), nevěřim tomu, že by čorku někdo takhle vystavoval (za nechutně přemrštěnejch 10k). Na druhou stranu jsem (cca před 2 roky) jednou v Karlíně (bazar u mostu – ten menší) viděl kolo komplet na STX RC v dobrém stavu za 2K, to mi přišlo hodně levné, za 4k by se podle mě prodalo taky  (podezřelé, a nebo bazarista neodhadnul na jaké úrovni bylo STX RC?)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.