• bikerp1

    Ahoj,

    nevíte jak aktuálně vypadá cesta přes Olivetskou horu? Naposledy jsem tam jel někdy minulý (možná už předminulý) rok a zrovna tam težili dřevo a od strojů tam místo cesty zbylo půl metru bahna. tak nevím, jestli se to od tý doby trochu zlepšilo.

    Díky

    0 0
    • Barak  

      Ahoj, jel jsem tudy asi před 3 týdny. Cesta nahoru od přehrady byla v pohodě. Dolů to šlo taky dobře, ale bylo sucho, za mokra to může být celkem rozbahněný. Je znát, že tam probíhala těžba a byly tam vyjetý koleje od těžké techniky. Když jsem tam byl já, uprostřed mezi kolejemi vedla vyjetá cestička od biků.

      0 0
    • kolombo  

      Asi si zamažeš kolo, ale není to problém projet, bahno bylo od vrcholu směrem na Bílou kuchyni.

      Ale v Jizerkách jsou dva kopce toho jména, tak doufám že myslíš stejný :-)

      0 0
    • bikerp1  

      Tak jsem byl tento víkend pojezdit v Jizerkách okolo Bedřichova a nestačil jsem se divit…

      Dříve pěkné úseky (žlutá z Bedřichova, modrá přes Olivetskou horu, spojka mezi zelenou a modrou kolem přehrady) se nyní proměnily na široké dálnice. Pozitivní na tom snad jedině je to, že obnovili mosty u Krop-Seffova kříže a vypadá to, že to propojí na Novou cestu.

      Aby toho nebylo málo, tak asfaltové úseky vylepšili politím asfaltem a posyspáním kamínky (Štolpišská silnice). Co má tohle za význam …

      0 0
      • mr.antik  

        bohužel… Pozitivní význam vidím v zimně při údržbě magistrály

        0 0
      • Neunzikger  

        Rozšíření bylo kvůli zimnímu provozu – je to lyžařská magistrála. Přes Olivetskou horu, Za přehradou a rozcestí Vládní letos vedla Jizerská 50. Taktéž propojení Bedřichovského stadionu s U Buku a U Nové louky je – při pohledu z MTB sedla – ranvej, ale vyhovuje to podstatně lépe mohutnému ski využití. U některých jiných úprav se opravdu nabízí jediný smysl – Lesy ČR nevědí co s penězi a je to jen dohozený kšeft.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.