• rkolac

    Ahoj, dostal se mi do rukou starší ale hodně udržovaný Jekyll, po starším pánovy,takže žádné DH, jen spíš nějaké polní cesty, Na kole je vidět že se staral, tedy spíš servis :), jen bych pár věcí ohledně tlumiče. Něco jsem tu sice našel ale po létě bych rád servis na tlumič i vidlici, poradí někdo, kdo, kde, za kolik atd.. Poté bych nějaké tipy ohledně nastavení, hlavně odskok. Rád uvítám jakou koliv radu kolem tohoto modelu. Díky moc

    0 0
    • Cannoneer  

      Já jsem nechával dělat repas u Švece, s poštovným to myslím vycházelo tak na 2500,–. Někdy jsem měl tlumič do týdne doma jindy do tří. Po urgenci většinou do pár dnů. Je možné to poslat i do zahraničí (TF-Tuned), ale poštovně to celkem prodraží. Podle vytaženého pístku to vypadá, že už tlumič servis potřebuje, pokut to není kvůli přefoukané negativní komoře. K foukání komor, nastavení tlaku, sagu atd. ti klidně napíšu víc, ale až budu mít víc času. Mezi špatně a dobře nafoukaným tlumičem je v tomto případě hodně velký rozdíl, ale v zásadě to není žádná věda, pokud člověk pochopí princip a postupuje správně.

      0 0
    • rkolac  

      Tak jsem to celé vypustil,stříkala s tim vzduchem masná sragora ,mozna olej,pak jsem to nafoukal dle návodu,nejdřív pos. pak neg. komoru sice jsem moc nepochopil,jak bych to měl nafoukat přesně třeba na 27.3 bar. ,kdyz na pumpě to nejde a hlavně toho dost uteče nez pumpu odpojim.Trochu jsem vždy párkrát prefoukl a párkrát vyndal pumpu a pak to alespoň kolem snad trefil.Odskok jsem taky podle tabulky nastavil,jen nevím ,zda se otáčí od rychlá,nebo od pomalá.Zatim jsem to neměl šanci projet ale jeste mi připadá,že není rozdíl mezi zdvihama,kdyz otocim pačkou na řídítkách,připadá mi to stejné:).

      0 0
      • novas752  

        Musis mit pumpu ktera to zvladne, Cannondale mel pro tyhle tlumice v nabidce pumpicky snad do 500 nebo 600psi. Normalni pumpickou na tlumice do cca 300psi bych do ni asi musel mlatit kladivem abych to tak nafucel. :)

        0 0
    • rkolac  

      Mám org. Ale desetiny tam fakt nejsou

      0 0
    • rkolac  

      Tak dneska zkouška,vše klape jak má,nakonec jsem přišel na to ,ze to vůbec zdvih nepřepíná ale stačilo jen poštelovat lanko a je to tam.Každopádně to přepínání jde strašně ztuha,chudák páčka dostává dost zabrat.Momentálně mi trochu zarazilo menší cvakání od vidlice kdyz držím brzdu,asi to jde od levé nohy,té co se fouká. Brzda to podle mne není.:(

      0 0
      • Andrzej  

        Na to ovladani tlumice je potreba dobre namazat lanko s bowdenem a to vedeni mit bez ostrych zahybu atd…

        0 0
        • rkolac  

          Jeden ostrý zahyb tam asi je, přímo pod tlumičem je to ohnuté aby se to do něj vešlo ale jinak to zřejmě nejde

          0 0
          • Andrzej  

            Jo, taky to tak mam, ale kdyz je v dobrem stavu bowden, lanko a je to namazane tak to chodi slusne… v pacce je citit celkem odpor, ale funguje to dobre.

            0 0
      • romachain  

        IMHO ti akorát hrká brzda, resp. desky, což je normální.

        0 0
        • rkolac  

          Ty to jsem si taky myslel ale jde to z levé nohy, když chytnu dole ten kluzák u stiraku, tak cítím že to klape tam a když tam narvu prst, tak to přestane. Tohle jde z vidle. :(

          0 0
    • rkolac  

      Ahoj všem, dá se tahle věc nahoře na tlumiči nějak promaznout, při přepínání páčkou, to lanko tahá dovnitř. Momentálně to jde tak ztuha, že tomu musím občas pomoct prstem to zatlačit dovnitř. Páčka i bovden ok, pokud tomu pomůžu chodí to na 1.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.