Je potřeba zajíždět řetěz ?

16 nepřečtených
  • Dan.45

    Koupil jsem si nový řetěz od sramu model 971 a nastal problém, při větším nároku na řetěz(silové akceleraci) řetěz vždy vydá velkou ránu(kazeta je ok) při bližším zkoumání sem si všiml že se ramínko přehazky jakoby natáhne dopředu a při ráně se vrátí, nikdy se mi toto ještě nestalo, musím řetěz zajet aby si pořádně sednou a tyto problémy zmizí??, díky za postřehy;)

    0 0
    • Vilém  

      Podle ceho soudis, ze kazeta je OK? Prevodniky jsou na tom jak? Pokud nemas nejaky zatuhly clanek, tak to prave ojetou kazetou nebo prevodnikem bude. Pokud to neni nic hrozneho, tak by si mel behem par km sednout.

      0 0
    • pelhrimov  

      Než vyhodíš kazetu, tak si sedni vedle řetězu pomalu otáčej klikami a koukej jestli nemáš zatuhlý článek na řetězu, tzn. po průchodu přes pastorek zůstane pokrčený a to pak dělá problémy při průchodu přes kladky v ramínku přehazovačky.

      0 0
    • Doyle  

      Po snýtování řetězu se musí v tom místě párkrát prohnout na obě strany do boku, aby jsi ho neměl „zatuhlý“. Jiný problém v tom nevidím.

      0 0
      • Georrge  

        taky jsem jednou špatně snýtoval řetěz, a taky to dělalo bordel v ramínku a na kazetě, ale jak se to chovalo při silovém šlapání nevím, protože při prvním silném záběru se řetěz roztrhnul :) tak jsem ho snýtoval znova, a aby článek nebyl zase zatuhlý tak jsem se ho snažil rozhýbat, ale nešlo to, furt byl zatuhlý, pomohlo až otočení článku v nýtovačce a lehké „roznýtování“, čimž se udělala maličká vůle a už to drží.

        0 0
    • Matshita  

      Podle mě, popisuješ přesně situaci, kdy máš převodník ve stavu, kdy mají zuby hranu a v tahu se na ně řetěz lepí ale ještě nestřílí. Koukni na zuby a jestli mají zuby tvar háčku na záběrové straně, tak ji stáhni pilníkem a bude chvíli klid.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.