Je nutné štelovat řazení při výměně řetězu?

8 nepřečtených
  • pelvis

    Když si nechám v servisu vyměnit řetěz, mám si nechávat štelovat i řazení? Nebo to není podmínka? a ještě jeden dotaz. Je lepší koupit levnější řetěz nebo jít do dražšího?

    0 0
    • grafik  

      razeni s nejvetsi pravdepodobnosti ne, menit retez je ale osemetna vec, zalezi co mas za kliky a kolik si na nich najezdil, a styl jakym jezdis. Jestli jsou kliky z prehistorie tak si retezem nepomuzes. Budes muset koupit kliky (prevodniky) a kazetu, jinak ti bude pri zaberu strilet.

      Asi tak: nejlepsi varianta je stridat ± 3 retezy (pokud najedes rocne vic jak 6t km) zhruba ve stejne kategorii (LX, XT), mas li alivia tak staci neco levnejsiho – jezdis-li pohodarskym stylem staci ti mozna i jeden. Mas-li lx, xt kliky, kup lx nebo sram, pripadne lx-rychlospojka.

      0 0
    • rock  

      Když si nechám v servisu vyměnit řetěz, mám si nechávat štelovat i řazení?

      Ne. Nauč se to sám. Je to jednoduchý (pokud není ohlá patka apod), nepotřebuješ na to nářadí a nevíš, kdy se Ti to bude hodit.

      P.S.: Téměř to stejné platí i o výměně řetězu. Nýtovačka stojí stovku.

      0 0
      • fluider  

        Presne tak, na výmenu reťaze netreba zabíjať čas cestou do servisu. Kúp rovnakú reťaz akú máš teraz, nýtovačku, odmeraj rovnakú dåžku aká je na starej reťazi, zanýtuj, pár krát prehni a je to!

        0 0
        • Troll  

          To je otazka jak moc jezdis a jake mas zazemi, kolik mas casu. Ja bydlim v 1kk, kolo parkuji v obyvaku/loznici a z prace chodim v 7 vecer.

          Takze nez abych resil naradi, zasvinil si podlalu vedle postele a misto jezdeni 2h resil vymenu retezu, je lepsi se po ceste do prace stavil v servisu a odpoledne mit kolo v poradku.

          Btw, na serizovani prehazky by se jeste hodil stojan, jinak to bude asi opruz ne? Alespon kdyz ja jsem to byl nucen delat na kolene nekde v lese. :-(

          0 0
          • rock  

            Vždycky to samozřejmě záleží na prioritách. Výměna řetězu je na 10 minut, doladění přehazovačky ještě míň (časy odpovídají mým možnostem a já jsem poleno dost ukázkové). Obojí jde v pohodě udělat na biku postaveném na řidítkách. Pokud parkuješ v obýváku, tak máš kolo stejně víceméně čistý a na odložení starého řetězu a odměření nového stačí rozložené noviny.

            0 0
            • Krys  

              Ladenie prehadzovačky považujem za celkom príjemnú činnosť. Bola by škoda sfúknuť to pod 10 minút. Zvyknem sa s tým hrať aj vyše pol hodiny. Aj keď to vyzerá, že už to radí dobre, skúšam rôzne kombinácie, rôzne rýchlosti radenia atď. Potom štandarnde zabudnem nastaviť dorazy a na najbližšom výjazde mi padne reťaz. :)

              0 0
    • Lister  

      ad 1 – ne ad 2 – důležité je koupit řetez, který odpovídá tvojemu počtu pastorků, pak je to jedno......

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.