• Ondrais

    Chtěl bych si nechat někým znalým poradit, jaký vybrat ráfky, resp. celá zapletená kola pro takovej lehčí FR/DH. O víkendu jsem byl na Monínci a DT SWISS E440 obě takový lehký osmičky.

    Nejsem žádnej extra FR jezdec, ale rád to pouštím z kopce a kde to jde tak se snažim letět. Takže bych chtěl něco tvrdšího a za rozumnou cenu aby to v bikeparcích vydrželo. Už jsem dostal tip na DT SWISS FR2350 set za cca 18k ale to se mi uplně nechce dávat. To už bych raději šetřil na vhodnější kolo.

    díky za každej tip.

    0 0
    • mr.antik  

      Asi ideální na tvoje kolo jsou DT EX500, ale nenazýval bych to to ani FR/DH :-))

      0 0
    • mr.antik  

      Jo a ještě nějaký pevnější výplety, 1.8 není do Monínce uplně ideální.

      0 0
      • fousek  

        Mam zaplet 24 dratu 2,3–1,8 a Moninec ustal v pohode. Ja bych se tech 1,8 dratu nebal

        0 0
    • Tomcat  

      A mam sto chutí říc …á další pacient… Hold si musíš vybrat buď dáš za to slušný prachy nebo to bude bláto.

      DT SWISS E440 jsou jednak AM ráfky tak se nediv a z toho …ale rád to pouštím z kopce a kde to jde tak se snažim letět… taky člověk moc nevyvěští.

      Kolik vážíš? doskakuješ na čistotu? FR nebo DH? Co tam dáváš za pláště?

      Co http://www.mavic.com/…96199.1.aspx ?

      0 0
      • Mr.Duck  

        Ale hovno – DA bomb náby, Jumba ráfky a dráty obyč po pěti korunách, a je to tužší jak ňáký spanky co maj cenu ráfku vyšší než tohle celej záplet.

        0 0
        • Tomcat  

          A složí to zase :-D Jumbo je pekný bahno a Spank fetiš pro šampony ten je ještě hořší pravda. Ale na focení na DK to stačí :o)

          MAvic Deetraks je komplet výplet pod 9000,–

          Pak má jěště na výběr Kore Torsion cca cena na stejno.

          Dál Syncros a FUNN cena je horší a dostupnost taky.

          Skládat to na Dabombech tak sice hodně ušetří , ale bude to těžký a né vždy musí firmě Joytech (DaBomb, SunRing entry, FUNN entry, Novatech, Author a jiní kteří si to obědnali sesvou samolepkou) kvalita serie nábojů.

          0 0
          • Mr.Duck  

            Deetrack = Mavic 325 ráfek, je to těžší jak Jumbo, a přijde mě že třeba osmu chytí daleko rychlejc. Nedal sem mu eště pořádně nažrat, ale každopádně jumbo mě vydrží rovný dýl, jinak ten mavic neni marnej no. A je pravda že ty náby by nebyly nejlehčí, ale držej dost, je otázka kolik chce člověk investovat no.

            0 0
            • Tomcat  

              Deetrack = Mavic 325 ráfek… Mno Mavic to Sám nepíše. Ale ty si zřejmě Deetrack Rozplet, ráfek zvážil a změřil šuplérou :) když to „100%ně víš“.

              http://www.mavic.com/…96199.1.aspx

              http://www.mavic.com/…95018.2.aspx

              Problém v DaBombu není v hmotnosti ale ve dost proměnné kvalitě. Měl sem několik kusů nám které byly dílensky špatně zpracovaní , třeba tím nešla protáhnout 20ka osa a muselo se to vevnitř přebrousit.

              Na tom Spešlu který má měl podobné výplety takže bych očekával, že chce lepší.

              0 0
              • Mr.Duck  

                Mavic to sice přímo nepíše, ale ráfek je to prostě ten samej, a deetrack sem kuli tomu rozplejtat nemusel, stačí google nebo letmej pohled :)

                Ohledně tý proměnlivý kvality náb nevim nic, já zatim problém neměl, ale tolik mi jich rukama neprošlo abych to posoudil.

                0 0
                • Tomcat  

                  Tak se podívej na ty odkazy nazoomuj a dopň brejlema . Ten profil není 100%ně stejnej.

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    No nevim nevim, deetrack doma nemám, musel bych se podivat naživo důkladnějc asi :-O

                    0 0
    • 120petr  

      Tvrdšího za rozumnou cenu? Tak si kup DoubleTracky a muzes litat jak chces, jsou to ale tezitka.

      0 0
    • goofy  

      Nechapu sice moc presne co jezdis, ale Mavic 721, nejake slusne naby (aspon tu zadni) a draty 2.0 a muzes jit zase litat

      0 0
      • Ondrais  

        No, mam sice jen spešla Enduro a dobře, FR/DH se to nazvat nedá ale rád si zajezdim na trati jako je třeba ten Monínec. Na víc jsem se zatim nedostal, nicméně, je to přesně to co mě baví a co chci jezdit.

        Vážim cca 78, a čistý dopady, no tak asi ještě uplně ne ale piluju to. Spíš se zatim neodrážim natolik ( ani nevim jestli to je na moje kolo uplně dobrý ) abych všechno tak dokonale přelít.

        Už je mi jasný že to bude chtít jiný kolo, ale než na něj zas našetřim, tak budu muset do tý doby využívat toho spec. enduro, tak abych vždy přezul celý kola když bych se chystal na sjezdy. Pak ta váha nehraje roli. Rád bych něco tak do 10.000 a jak tady někdo řek to s tim pacientem, tak já se v těch komponentech nevyznám, nemam s nima nejmenší zkušenosti, proto si nechávám radit, a myslim že jsem nikde nepsal že si myslim že za pár tisíc budu mít hned to nejodolnější, ale prostě hledám ten nejlepší kompromis mezi pevností a cenou. Na to moje kolo a sjíždění s ním asi nevyužiju plnohodnotný DH kola, tak hledám asi prostě jen něco tvrdšího něž jsou moje AM kola za rozumný peníze.

        děkuju mic všem za rady.

        0 0
        • 120petr  

          Jak sem psal.. http://www.cycloshop.cz/…uct_info.php?… jestli je jeste maji. A pokud ne, neni problem si je kolem tech 6000–7000,– nechat zaplest.

          Nevim jak ostatni, ale ja bych sel do tehle, kdybych nehledel na vahu :-)

          0 0
          • mr.antik  

            mě se to zdá moc, dal bych ty EX500, 2.0 dráty a možná novou zadní nábu. A žádný přezouvání bych neřešil.

            0 0
        • goofy  

          Zakze pokud ti nevadi par gramu navic (na poradnejsijezdeni stejne potrebujes plaste s butylem, takze tech par gramu se ztrati ;o)), tak bych sel urcite do Mavicu Ex 721.

          Vaha vyborna na to, co to vydrzi (jsou docela nesmrtelne), cena taky relativne dobra, a tech 90 gramu oproti DT EX500 za to urcite stoji, pokud jeste nejezdis zrovna cistoty. EX500 jsou pekne rafky, ale v sutrech jich rozhazis nespis taky a skoda penez..

          K tomu bych dal naby dle financi jak ti vyjdou, ale pokud bys bral vsechno z chainreectionu (coz doporucuju, bo u nas jich stejne beztak nesezenes), tak s Hope nabama by ses do tech 10000 mohl vlezt.

          Druha varianta je postavit uplne levne kola na Remerxech Jumbo a trebas Novatec nabach, kde by ses vlezl mozna i do 5000, ale zas zalezi ktere kola budes vyuzivat vic, a kdyz postavis dobre jedny, tak uz mozna ani prehazovat nebudes :o)

          0 0
    • weekend warrior  

      lehký osmičky se daj dotáhnout ne?:) jinak deetracks jak píšou jiní je asi dobrá volba za dobrý prachy, a máš je hned.

      ale jinak myslím, že teď maj v engramu(ted myslím e-bikes) docela dost slevy(na něco i víc než 50%) na funní komponenty, ale nevím zda je to ještě aktuální co se nábojů a ráfků týče, zda je mají atd. jukni tam, zavolej

      já s funn problém nemám(teda až na hlávko), ale taky jezdim jen takový to xc:)

      0 0
    • Kubas.1  

      když už se to tady řeší…jakej máte názor (vy co máte zkušenosti) na Alex DM24?

      0 0
      • Vilém  

        Za ty prachy slusnej rafek, vydrzi dost.

        0 0
      • Tomcat  

        DM24 kterej?

        Bez kalíškování, jednoduchý kalíškování , dvojitý kalíškování.

        Ten ráfek je obecně dobrej , kdysi nej v poměru cena výkon v nižší třídě.

        0 0
        • Smazaný účet  

          I ten nekaliskovanej vydrzi docela dost-treba zastaveni o strom, pricemz telo leti dal:D

          0 0
        • Kubas.1  

          sorry, vubec netuším co je „kalíškování“…jenom se dívám po nějakých ráfcích, a tyhle mě přišly chválený a levný zároveň, tak se ptám

          0 0
          • goofy  

            Vozim kaliskovany uz pekne dlouho a drzi.. Kalisek je ocelova vlozka, ktera by mela zpevnovat rafek a chranit ho proti vytrzeni niplu.

            0 0
      • Mr.Duck  

        Zjara sem řešil jestli DM24 nebo Jumbo, nakonec sem vzal Jumbo bo mi přijde hezčí, ale je to asi jedno. Sou to obojí těžký mrchy, a řek bych že by měly vydržet dost, takže jestli nehoníš gramy tak bych se toho vůbec nebál.

        0 0
        • goofy  

          No me se trebas DM24 libi svym nizkym profilem. Ale ted bez kalisku bych uz do neho nesel. Jeste bych pridal jako alternativu Mach1 Mad Disk

          0 0
          • pitos  

            Vozil jsem DM24 bez kalíšků přes dva roky a žádný problém jsem neměl,vše drželo jak má a dodnes ho mám doma jako kolo do náhrady.

            0 0
            • goofy  

              Asi jo.. Ale ja mam z toho nevim proc takovy trochu strach no :o)

              0 0
              • Mr.Duck  

                Já třeba asi kalíšky docela využil, když sem nedolít jeden takovej středně velkej drop, tak se nevyrvalo nic a eště sem to (nepochopitelně) odjel, ale ráfek to stejně nepřežil :( Takovou hranu ste neviděli :)

                0 0
    • pajasimi  

      nevíte někdo jak si vede ráfek alexrims fr30? budu je mít na novým biku (yt noton) a koukal jsem, že kola budou jeden z komponentů, na kterým už nic neodlehčim:D ty ráfky váží šílenejch 495g, z čehož mám trochu obavy, je to dost málo..výrobce uvádí že ráfky jsou určený na dirt/4× – při kterým taky dostávaj..tenhle bike je ale freeride..jsem lehkej tak aspoň něco..nemáte s nima někdo zkušenost abych věděl na co se připravit?

      0 0
    • papla  

      Zdravim hledam nejake rafky pro nove kolo(Enduro) a co sem tak procital tak ty EX500 nejsou tak spatne . Chtel bych se zeptat zda ale nemam priplatit a koupit pevnejsi … mam 93kg a cistou jizdou se nemuzu chlubit. Diky za tipy

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.