• hannawald

    Ahoj,

    budu kupovat novy stred pf30. Nabizi se celoplastove od Sram nebo levnejsi FSA. Aerozine dela vcelku levny hlinikovy, pripadne Wheels Manufacturing..

    A pak treba Token ma kombinaci hlinikovych misek a plastoveho obalu, coz deklaruje jako nejlepsi kombinaci zamezujici pripadnemu vrzani.

    Nekdo tak pouziva na prvni pohled lepsi hlinik, nekdo plast, ktery se ma lepe prizpusobit nepresnostem pri vyrobe ramu, Token ma kombinaci..

    Je to jedno a mam vybrat to nejlevnejsi nebo se neco osvedcuje jako mene problemove?

    Diky!

    0 0
    • Mr.Dan  

      Ohledně matroše ti neporadím, ale pokud potřebuješ PF30, tak mi Hnoj při stavbě bajku instaloval střed od firmy First, označenej jako DF30, že s tím má nejlepší zkušenosti. Musím potvrdit, je to bezproblémový, žádná rozborka, žádný vrzání, žádná vůle, jen samá pozitiva a sociální jistoty. Stojí myslím podobně jako ten od FSA.

      0 0
    • bisaci  

      řeším stejný probléM. Jasně hliník vypadá solidněji – mimochodem Aerozine vyrábí jak plastové PF30 PL05 tak hliníkové PF30 AL05, tak hliníkové s keramickými ložisky PF30 AL08. Ale bojím se jiného. Na utě si sem tam taky něco porobím a již několikrát jsem se setkal s tím, že dvě hliníkové součástky „srostly“ tak, že už to nešlo rozebrat jinak než pilkou anebo bruskou..

      A ještě jeden dotaz, snad není moc off topic. Viděl jsem několik návodů a liší se v jednom – jeden tvrdí že při lisování domečku PF30 se má fixovat Loctitem, druhý tvrdí namazat vazelínou. Dělal jste to už někdo? A jakou variantu jste zvolili. Opět mámobavu, aby šel v případě Loctite spoj následně zase rozebrat.. Díky za info

      0 0
      • H8me  

        já mám v hliníkové mufně zalisovaný PF30 na Loctite – střed už nekřupe. Předtím křupal při každém šlápnutí. Že by nešel vybouchat, tomu nevěřím. Hlavně nenahřívat, pokud máš karbonovej rám! :)

        Proti srostení hliníkových součástek by mohla pomoct ta měděná pasta na šroubové spoje, nebo klasicka vazelína ne?

        0 0
        • jecnak  

          Medena pasta je lepsi – lepe odolava vode a bordelu, ktery se do stredu dostava.

          0 0
          • 01carbon  

            Hlinikove dily a medena pasta by mohl byt problem. Loctite dela separacni vazelinu i s hlinikovou bazi ale jen vetsi baleni a cena ukrutna.

            0 0
            • jecnak  

              Uz jsem mel par dilu s aplikovanou medenou pastou v zimnim provozu – spoje dural/ocel a ocel/ocel a dopadlo to mnohem lepe nez s klasickou vazelinou.

              0 0
              • H8me  

                +1 ja ji pouzivam i na srouby na kolech u auta a v pohode!

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.