• jaradal

    Po 4 letech (cca. 12.000 km) jsem na svém horáku definitivně odrovnal stávající střed od FSA. No a jelikož bud potřebovat náhradu ta by mě zajímalo, s čím máte zkušenosti a co mi tudíž doporučíte :-)

    Váhám mezi FSA a TRUVATIVem.

    Přiznávám, že FSA mě celkem překvapilo tím, jak rychle střed odešel, pokud to porovnávám třeba s Shimanem, které jsem vozil na starém kole X let téměř bez vůle. Díky za rady porady.

    0 0
    • lubos  

      Truvativ je hnus. Spatne zapouzdrene loziska, koupil jsem pak FSA, mnohem lepsi. Ale nejlepsi je vykaslat se na tenhle system uplne a prejit na system Shimano s dutou osou – pomalu to zacinaji delat i jini.

      0 0
      • jaradal  

        OK takže Truvativ asi nebrat. Jaký typ jsi od nich měl? Na systém Shimano určitě nepřejdu, protože se mi nechce kupovat nové kliky. Mám FSA V-drive a jsou 100%, se Shimanem se to nedá srovnávat. V době, kdy jsem stavěl kolo se právě řešily problémy s 1000-hranem Shimano, které velmi zlobily a kromě toho byly rozdíly mezi LX a XT. To byly dva hlavní důvody proč jsem zvolil FSA a nikdy jsem nelitoval. Kouknu se tedy po středu FSA. Zkusím nějaký vyšší model, pokud ho dělají.

        0 0
        • lubos  

          225g, dve alebo tri loziska cena okolo 1200–1300sk. Lahko sa rozobera, ale ak natecie voda do ramu tak je po nom. Zvonka sa dostane do lozisk blato a tiez je po nom. Sice lahko je to lozisko rozobrat a vycistit, ale rovnako lahko sa to aj poserie. Ten FSA je v cene asi okolo 1800sk, tiez cca 225g, vyzera dobre zapuzdreny, ale zda sa mi, ze po Salzkamergute tam nieco nie je tiez v poriadku. FSA som chcel povodne aj ja, ale nakoniec som zobral Truvativ, ktore stali polovicu. 1000hran od Shimana by som tiez nechcel, ale myslel som tie, co maju novy system – bez stredu a misky su von. To je snad konecne riesenie vody a blata. I ked otazka kolko vydrzia tie misky. Osobne sa domnievam, ze momentalne najlepsie kluky (neviem ako prevodniky) na XC a maraton su XTRka.

          0 0
        • lubos  

          A nasiel som to: Tento to je svina: http://www.sram.com/…ipe/sllt.php Teraz mam tento: http://www.fullspeedahead.com/fly.aspx?… alebo tento http://www.fullspeedahead.com/fly.aspx?…

          0 0
          • wroum  

            musim potvrdit to cos psal vyse. Truvativ nebrat (voda a blato = 100% destrukce)

            FSA Platinum ISIS sem ted po roce sundal z kola a je jak nova.

            0 0
      • vlk  

        já bych řek, že nepřecházejí na shimanos s dutou osou-Octalink ale na hollowtech II.

        0 0
        • jaradal  

          Hmm tak to je možný, ale dřív jsem jezdil LX (bez dutinové) a po přechodu na FSA už problém s měkýma klikama nemám. Na hollowtech ani htII jsem ale nikdy nejel, tak to posoudit neumím. Jinak ISIS je proti SH 4hranu zlatej…

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Mel bys zkusit i neco jineho, protoze V-drive nejsou zrovna ukazkou tuhosti.. teda novy jsou docela fajn (samostatne ale nechutne drahy) a pak celkem rychle vymeknou… nebo byly mekky uz od zacatku? Tezko uz ted porovnavat.

            0 0
        • lubos  

          Jjj, tak se to asi jmenuje. Proste se tam nedava normalni oska, ale je to dute.

          0 0
    • Honza z H  

      12 000 mi nepřipadá na osu málo, já mám od FSA nějakou odlehčenou PRO, zatím po cca 3 tisících drží, akorát ta cena je oproti Truvativu vyšší. Taky jsem nechtěl oktalink, ale teď bych klidně šel do Hollowtech II. Ten systém vypadá dobře, a ty ložiska v miskách asi vydrží dost.

      0 0
    • hanz  

      12000 na fsa se ti zdá brzo?…znam pár lidí kterým nevydržel ani 10-tinu toho co tobě, vakl po 500km taky jeden totalně zahryzlej. Jestli budeš mít štěstí tak seženeš někde z výprodeje RACE FACE signature, moc dobrý osy.

      0 0
      • zac  

        souhlas… :)

        0 0
      • jaradal  

        OK, ale RACE FACE jsem v Praze nikde neviděl. Dáš mi tip kde ne ně narazím??? Díky J.

        0 0
        • Honza z H  

          Kupoval jsem přes net na Trinnity shopu.

          0 0
        • zac  

          www.skivelo.cz se s nima da domluvit, ale ty signaturky uz se jen doprodavaji, takze uz je mit nemusi, ja ji kupoval pres net v USA na pricepointu a taky tam vyjde na polovic…

          0 0
    • Pebe  

      trochu bych si připlatil a koupil tu osu s většíma ložiskama mimo rám. Věci od FSA kupuju na Trinnity.cz a osobně vyzvednu. Komunikace přes ICQ bez problému. http://www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.