• Kolům tak nějak rozumíme,ale noťas,tomu zase já moc nehovím. Moje představa je 15–18 tis. Kč, display 15,4, pevnej disk 200 Gb,slušná grafika (na noťas). Určení na domácí použití,video,fot­ky,vypalování + občas si zapařit. Mým favoriten je tahle Toshiba Satellite A210–19J http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?… Dalo by se, nebo nějaký odborník poradí něco lepšího v téhle cenové kategorii? Díky.

    0 0
    • jIrI___  

      Za 15 – 18 tis. nebudeš mít nikdy slušnou grafiku. Jinak Toshibu ti schvaluju, teď právě z jedné píšu :-). Pokud ho budeš mít jen na na domácí použití a nebudeš ho přenášet, tím pádem ti je šumafuk odolnost, můžeš vybírat z jakékoliv značky. Nedoporučuju ale starší řady Acerů kvůli velké poruchovosti (u nových řad už je to ok) a jakékoliv Asusy. To jsou strašné přímotopy, strašne se přehřívají. Jinak mrkni na toto forum, tam se hodně dozvíš ;-)

      0 0
      •  

        V týhle oblasti se teprve rozkoukávám, takže dík za odkaz a názory na ostatní značky. Můj stolní počítač dávám dětem na učení a tak jsem se rozhodl pro noťas. S tou grafikou to není až tak horký, sem tam nějakou střílečku a občas auta. žádný grafický bomby nevyžaduju,raději jdu jezdit na kole. Jinak ještě plánuju externí disk a ext. vypalovačku, máš nějaká tip v dobrým poměru výkon/cena?

        0 0
        •  

          Ještě přemýšlím o procesoru jestli AMD nebo Intel?

          0 0
          • jIrI___  

            O AMD se říká, že víc hřeje a má větší odběr (to poznáš ale jedině při provozu na baterku). Já osobně bych bral Intel. Buďto CoreDuo (ten mam) nebo Core2Duo. Nejsou mezi nimi zas až takové rozdíly jak hodně lidí tvrdí, v některých testech vycházelo CoreDuo dokonce líp. Chybu ale neuděláš s žádným dvoujádrem.

            0 0
            •  

              Teď maj začít prodávat Toshiba řada A300, možn´á počkám na recenze, příp ještě víc zlevněj řadu A200 a peníze rozhodnou.

              0 0
            • dieegoo  

              Se říká se říká… nejde soudit jen podle výrobce procesoru, ale dulezity je vzit v potaz i konkretni radu. Treba levny Celerony nemaj vubec rizeni spotreby, vyssi intely jo, AMD ma zas speedstep, cili podtaktovani v zavislosti na vyuziti. Sam mam Turiona ML40 – model s udajne vyssi spotrebou. Defaultne se sice vetrak spoustel co 5 minut, stacilo nainstalovat RmClock, pohrat si trosku s nastavenim a notas pri kancelarsky praci klidne pul-3/4 hodiny ani nefoukne, teplota se drzi kolem 47°C na jadru, takze notas se ani poradne nezahreje. Starsi acer co jsem mel mistama neprijemne palil a to mel „se rika“ min topiciho Intela Centrino.

              0 0
              • Bajker16  

                Centrino mi topilo šíleně na HP,teď mám centrino duo na fujitsu siemens a je to lepší…asi větrák :)

                0 0
            • kafac  

              jsou v nich dost zasadni rozdily ;) Core-Duo je v podstate dvoujadrovy procesor – nastupce pentia M, tudiz 32 bitovy procesor

              Core 2 Duo je 64 bitovy procesor s novou architekturou, vyssim vykonem a mensi spotrebou.

              Da se dobre taktovat..... a prakticky netopi..

              0 0
        • jIrI___  

          A jestli plánuješ externí disk, tak pode m není nutné kupovat notebook s 200GB diskem. Jednak se ti hodně zúží výběr a jednak bude v noťasu jeden z komponentů horší. Nejčastěji právě grafika. A jesti se můžu zeptat: K čemu potřebuješ ext. vypalovačku? Jinak podle výbavy se mi zamlouvá Benq Joybook R56 (solidní grafika, RAM podle potřeby za pár stovek dokoupiš), ale nemám s ním žádné zkušenosti ohledně spolehlivosti atd. Chybu určitě neuděláš s jakýmkoliv HP, IBM, Toshibou nebo Fujitsu-Siemens.

          0 0
          •  

            ext. vypalovačku si budu nosit občas do práce a taky mě nebaví přehazovat Cd/DVD po načtení na disk. Raději k tomu příjdu jednou než dvakrát. S velikostí toho disku jsem to schopen přehodnotit, ale pod 160 Gb nechci jít.

            0 0
      • wert_1  

        No mám asi 5 let Acer 291LMi bez jediné poruchy, či závady a stále originální systém. Každý den jej nosím do práce i z práce, beru jej na dovolené. Takže s poruchovostí si dovolím nesouhlasit. Jo a baterky originál a vydrží ještě teď 3 hodiny.

        0 0
        • jIrI___  

          Máš asi štěstí na správný kus ;-) a nvíc asi v té době patřil mezi špičku (hádám podle výdrže baterie). Jinak u toho Aceru jde taky o servis, ten je podle zkušeností otřesný. Stejně tak u Asusu, to ale nemám ověřené.

          0 0
          • wert_1  

            Vůbec mi nevadí, že jsem měl kliku :-)) jo ty baterky jsem si už tehdy přál silnější, tuším garantovali 5 hodin výdrže..

            0 0
    • creweta  

      ahoj, no nééé že bych tomu rozuměl, ale notebook jsem kupoval v Březnu, taky jsem do toho nechtěl dát moc peněz a chtěl aby to mělo grafiku kde budou stíhat dobře staré a nenáročné hry. Za co nejméně peněz.

      Koupil sem Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, sice tam není 200 GB disk, ale jen 120tka, ale na to co potřebuju mi to stačí. Rovnou jsem přikoupil 2GB RAM navíc tak teď mám 3 GB RAM. Celkem i s tou pamětí mi to vyšlo na 16tis. Ještě to beru na splátky bez navýšení. Platím z mbanky takže to fakt bude bez navýšení za poplatky :o) a protože to budu muset zaplatit ve zrychleném splácení abych nepřeplatil, tak si dávám každý měsíc ještě stranou na spořící účet nějakou tu kačku, která se mi bude úročit 3,5% ročně. Takže na tom nakonec ještě vydělám možná na malé pivko. Každopádně po dvou měsících zkušeností mohu ten notebook klidně doporučit. Akorát je to výprodejovka tak otázka kde ještě bude k sehnání. Ikdyž myslím, že v mironetu snad měli poslední kousek s nějakou slevou ještě navíc.

      Velké PC jsem si nechal a notebook jsem musel odevdat manželce. A teď občas hrajem counter strike či warcraft. Takže pohoda. Jo mám tam visty a žádné problémy, jak občas někde bývá sděleno. Takže zatím spokojenost.

      0 0
      • jIrI___  

        Taky mám Visty a na 2,5GB RAM jsou rychlejší než XP-měřeno. Ale do vist bych v žádném případě nešl pod 2GB RAM.

        0 0
        •  

          Tak bych tady měl novýho favorita Toshiba A300 14S http://toshiba.mironet.cz/…vip+dp84078/

          0 0
          • jIrI___  

            Tak to je dobrá cena. Jen zas ta slabší integrovaná grafika. Žádné novější hry si na tom nezahraješ. A ještě by mě celkem odrazoval ten lesklý povrch úplně všude. Mě stačí lesklé víko – jde na tom vidět úplně všechno a za chvilku je to opatlané od prstů… Ale designove je to povedené, praktické je to už o hodně míň.

            0 0
            •  

              tu grafiku bych chtěl malinko lepší, co takhle ATI Mobility Radeon HD 3470 co je v T A300–15 J  http://toshiba.mironet.cz/…vip+dp84079/ ta cena už je strop, vejš už nejdu.

              0 0
              • jIrI___  

                Na té už by se něco dalo zahrát :-). Prozkoumej to forum na které jsem ti dal odkaz výš. Tam je někde přehled graf. karet a her, které se na nich dají hrát a v jakém rozlišení.

                0 0
        • ilidian  

          Tomu ze Visty jsou rychlejsi neverim. Jak jsi to meril?

          Pouzival jsem oboje na notebooku s 2Gb ram, a ten rozdil byl celkem znatelny.

          0 0
          • jIrI___  

            Ja měřil hlavně čas načítání a vypínání systému. Nejdřív na 1GB RAM, to moc moc moc znatelně vedly XP. Pak na 2,5GB RAM a tam zas byly rychlejši Visty. Byly rychlejší hlavně při vypínáni, při načítání byl ten rozdíl minimální, ale Visty o chlup lepší. A navíc u XP rychlost závisí na zaplnění HDD – čím míň volného místa, tím jsou pomalejší. U Vist to samozřejmě na množství volného místa na HDD taky závisí, ale při (přesné údaje teď z hlavy nevím, ber to jako zorový příklad) úplně plném HDD pracují stejně rychle jako při 30% volného místa.

            0 0
            • ilidian  

              Tak stim volnym mistem nevim staci kdyz mas na C: rekneme 4 GB volneho mista a nema to zaden vliv na rychlost.

              A merit rychlost OS podle rychlosti zapnuti a vypnuti je blbost. Skus si spustit treba Crysis pod vistama a pod xpeckama a tam ten rozdil poznas.

              0 0
        • kafac  

          Visty nejsou v zadnym pripade rychlejsi jak XP..... navic aby aspon trosku jely, potrebuji minimalne 4GB RAM…

          0 0
          • jIrI___  

            Vím co jsem měl ;-). Přešel jsem z XP na Visty a rozdil tam je ve prospěch Vist.

            0 0
          • Sidney  

            až na to, že na 32bitových Vistách (i XP) ti ze 4GB RAM můžou používat jen cca 3.25GB ;-)

            0 0
            • ilidian  

              Mas pravdu v tom ze muzou pouzivat tech 3,25 GB ram ale pro jednu aplikaci… pokud mas spustene vic aplikaci tak ti tech 4 Gb v pohode vyuzije!

              0 0
    • dieegoo  

      V Electroworldu ted zacaly prodavat za hodne pekny ceny Delly. Sice nebudes mit spickovou grafiku, ale zato luxusni podminky zaruky, coz si myslim, ze je u notebooku dulezitejsi. Teda, pokud ho planujes mit jen doma polozenej na stole a jednou za tyden mrknout na net, tak ti to bude asi sumak.

      Ja takhle vybiral ntb do skoly a podminky zaruky byly jedno z hlavnich kriterii. Nejsem zvedavej na to, aby pri prvni zavade notas lezel nekde mesic v servisu a ja pak musel vsechnu praci dohanet.

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Hele, řekl bych, že v týhle době je už hodně těžký vybírat z tý záplavy. Navíc když to vezmeš kolem a kolem, tak v podstatě vždycky vybereš dobře. Komponenty ani moc neřeš. Zkrátka čím dražší notebook,tím lepší komponenty (z drtivý většiny). Spíš se koukej po vlastnostech, který to určitě má mít (třeba ta lepší grafika, váha, výdrž na baterku). Ty se už celkem dost lišej. Ta Toshiba nevypadá špatně, dokonce má ctrl na svým místě ;-) Grafika tam je myslím si na notebook dost slušná. Procesor by mohl být výkonnější nějaký Core 2 duo, ale ne nijak zásadně. Dál vybírej už jen podle designu a značky :-)

      0 0
    • Tomcat  
      • notebooky pod  18–20 nemají slušnou grafiku ani na noťas
      • 200Gb není to samé co 200GB
      • 200GB je moc , je to n-o-t-e-b-o-o-k až s tim někde třískneš  (osud všech ntb) tak taždý giga vo který přijdeš budeš proklínat
      • Toshiby jsou dobré notebooky

      V téhle kategorii neporadím můj tip by byl a sám o něm uvažuju

      TOSHIBA Satellite A210–1AP
      HP PAVILION dv6740

      0 0
      • dieegoo  

        Hehe, ten argument s diskem mě dostal :)

        0 0
        • Tomcat  

          bohužel u mne v praci to je realita.
          Na xxx notebooku jsou cca 2 totalky , cca 8 LCD, ale několik desítek dis­ků

          A lidi samo nezálohujou že :-\

          0 0
          • dieegoo  

            To, že někdo nezálohuje je jeho blbost. Důležitých dat budeš mít stejně pár stovek MB, max jednotek giga, zbytek zaplácáš hovadinama jako filmy, mp3 o který když přijdeš, tak se nic neděje. Čili nevidim důvod brát jako podmínku výběru noteboku co nejmenší disk.

            0 0
            • Tomcat  

              jenže ten čím větší disk tím to člověk víc svádí na zálohování s…  ..ještě to je dobrý …ješ tě to je dobrý…   … a už to je v prdely. Přece jen o jaký data přijdeš si nevybereš tak proč to pokoušet.

              0 0
              • dieegoo  

                Ale jak rikam, dulezitejch dat budes mit porad stejne bez zavislosti na kapacite disku. Zbytek bude nedulezitej balast. Cili i kdyz budu mit desitku disk a budu na zalohovani srat, tak prijdu v pripade havarie o stejny mnozstvi dat jako na dvoukilu.

                0 0
              • dieegoo  

                Ale jak rikam, dulezitejch dat budes mit porad stejne bez zavislosti na kapacite disku. Zbytek bude nedulezitej balast. Cili i kdyz budu mit desitku disk a budu na zalohovani srat, tak prijdu v pripade havarie o stejny mnozstvi dat jako na dvoukilu.

                0 0
              • v POHODÌ klokan  

                Přesně jak říká Dieegoo. Argument proti velikosti disku je docela na hlavu. Co bys navrhoval teda ty jako disk? Nejlepší by samozřejmě byl SSD nebo něco podobnýho, co se nerozbije. Ale to už jsme venku z cenové relace :-)

                0 0
                • dieegoo  

                  SSD jsou v soucasnosti nejporuchovejsi disky, cili jako optimalni variantu bych to rozhodne nevidel :)

                  0 0
                • Manas  

                  Clovece, s tim diskem to neni zas tak mimo. Od ty doby co mame v praci vetsi disky tak se vraci cca 20% s vadou do opravy. Co byly puvodne 80GB tak se skoro nesraly.

                  Ted 120GB a vice, a problemu megamoc.

                  Pocty ploten v tom hraji zasadni roli.

                  0 0
    • Lukecz  

      V téhle cenové hladině určitě Dell , výbavu mají slušnou (hlavně nabízí LCD 1440*900 a 1680*1050, což je aspoň pro mě teda důležité) a pak druhým faktorem je zá­ruka NBD, kdy ti do dalšího pracovního dne opraví notebook

      0 0
      • jIrI___  

        Měl jsem půjčený noťas s tím velkým rozlišením a na furt bych ho teda nechtěl… Zůstanu věrný základu 1280×800 :-)

        0 0
        • dieegoo  

          Mam 1400×1050 a i to je na práci málo.. :) 1280×1024 bych se vyhnul obloukem.

          0 0
          • jIrI___  

            Tak taky záleží co na něm děláš. Mě to na Word, Excel, internet, AutoCAD, Inventor a SolidWorks a další programy tohodle typu bohatě stačí.

            0 0
          • Sidney  

            mám teď cca 3 měsíce 1680×1050, když jsem ho vybíral, tak jsem měl trochu obavy z čitelnosti malého písma…ale během týdne jsem pochopil, že nižší už ne…perfektě ostré a vejde se toho na obrazovku sposta (ekvivalent 20–22" LCD panelů)

            0 0
          • v POHODÌ klokan  

            No já nevim, 1280*1024 má na stolním počítači velká většina uživatelů (na STOLNÍM!) a na notebooku to taky normálně stačí :-) Jo, když i na cestách chce někdo pracovat s grafikou, architekturou nebo programovat, tam už se větší rozlišení celkem hodí. 1680*1050, jak píše Sidney, to musí bejt aspoň 17",ne? To už podle mě není notebook, to je přenosný počítač (sotva do batohu).

            0 0
            • dieegoo  

              Vubec ne, Programovani ani tak velky rozliseni nepotrebuje, stejne smolis kod do radku a to co je nahore te moc nezajima, protoze si to pamatujes. Velky rozliseni je vhody treba pro strih videa nebo pokud chces mit dve okna vedle sebe bez toho, aniz bys musel porad posouvat ci scrollovat. 1600×1200 mi prijde naprosto optimalni pro 15" nesirokouhly notebook. To, ze vetsine „staci“ 1280×1024 je dany tim, ze vic proste nikdy nezkusili, cili nemaji co postradat.

              0 0
              • madcat  

                1600 × 1200 na 15" LCD? ty musíš mít oči jako rys, nebo seš masochista :-) to stejný rozlišení provozuju na 21" CRT a je to tak akorát. a neviním z toho nižší ostrost obrazu na CRT monitorech, která určitě trochu je, ale na mým doma ne nějak výrazně – je to celkem slušnej profi DELL…

                0 0
                • dieegoo  

                  Masochista vubec ne :) Dnes nebo zitra budu objednavat novy notas a premyslim, zda zvolit 15,4" s 1680×1050 a nebo vzít 12" s 1280×800 a k tomu externí monitor na doma… to druhý mi zatím vychází jako lepší, noťas je malinkej, lehkej, dýl vydrží.. a doma budu mít zas veeelkej monitor na větší a delší práci.

                  Je to rpsotě jen o zvyku, kdžy si od svýho 15" noťase s 1400×1050 přesednu k 17" LCD s 1280×1024, tak je to hrůza…

                  0 0
              • mr.antik  

                IBM nebo lenovo,co? Já bych řek, že těch 1400 je tak akorát optimum. Katiáři maj těch 1600 a je to sice hezký, ale už všecko fakt moc malý a osm hodit bych do toho čumět nemoh.

                0 0
            • Sidney  

              je to 15,4"…ale trochu z jine cenové kategorie (FujitsuSiemens Lifebook), netvrdím, že se nedá v pohodě dělat s 1200×800, ale kdo měl možnost vyzkoušet na trochu delší dobu. V současnosti u 15,4" notebooků je to maximum, co se dělá. To je jak jezdi s bajkem za 15t a pak se svést s bikem za 60t…nutně ho nepotřebuješ, ale je to lepší :-)

              0 0
              • Sidney  

                áááá.....omlouvám se za ty chyby :-(

                0 0
              • v POHODÌ klokan  

                Lepší to je, o tom žádná :-) Brácha (pořád programuje) má noťas 14" s 1440*1080 a ještě má nastavený nějaký vlastní menší fonty, aby se mu tam toho víc vešlo a to už je fakt docela drsný – písmo je fakt malinký. Ale určitě si člověk zvykne.

                0 0
      • Tomcat  

        1 . ty odkazy jsou generovaný = nefunkční

        2. nesplňuje požadavek  na grafiku pokud se má vejít do těch 18

        3. v katekorii multimediálních ntb pro domácnosti jsou nejdražší.

        Takže myšleno dobře , realita je jiná

        0 0
        • Lukecz  
          1. Moje chyba, došlo mě to pozdě :( hezky po staru : dell.cz/promo

            1525ka za 16k bez daně ,LCD 1440*900, 2GB RAM, 250GB HDD, devítičlánková baterie +500

          2. x3100 není pravda herní grafika, na občasné zapaření starších věcí však dobrá :)
          3. nejdražší bych ani neřekl(v tom smyslu jakou má vábavu a hlavně záruku)

          tož tak, no flame :)

          0 0
          • Tomcat  

            x3100 není pravda herní grafika, na občasné zapaření starších věcí však dobrá Bohužel není to dobrá ani na staré hry.  

            Problém grafik Intelu jsou ovladače, takže nejen o půjde pomalu např. může zapomenout že v nativním rollišení by si zahrál plynule i 4roky staré hry. Ale ono to občas nepude vůbec , ta grafika je dost svéráz.

            Osobně jím mám na mém osobním adminovském stroji ( taky Dell) , na jednoduhé věci v Sw Catia V5 to stačí , ale … jak říkám něco nemaká vůbec.

            0 0
            • dieegoo  

              No ono hlavní problém je jasnej – notebook je na hry kravina. A když už, tak rozhodně ne model za 18 tisíc.

              0 0
              • Tomcat  

                Hlavní problém je spíš jasne jinej, lidi chtějí dát za NTB např to samí co za stolní PC např 20 a čekají výkon stejný nebo jen trochu horší. Bohužel tomu tak není.

                No jo i ne staré hry by to mohlo zvládnout. ? Např proč by to nemohlo zvladnout aspon HalfLife 2 , 1024×768 ? bez vyhlazování?  No mohlo ale to by tam nesměl bej ten Intel Xxxxx , nedokáže totiž ani 15FSP a moh bych pokračovat , prostě ta grafika v 3D padá na držku.

                0 0
      • dieegoo  

        To bych rád viděl dell za 15–18 tisíc s takovým rozlišením

        0 0
    • jojina20  

      hledej podle výbavy a porovnávej, ale v té ceně koupíš hodně značek se stejnou výbavou.

      Taky se ti musí líbit atd…hlavně ne moc lesklý šasi, je to hezký ale hned je to ochytaný..Hlavně si dokup hned ramky, je to levný a pomůžeš si.

      Mám Acer aspire 5114WLMI, Visty jsem dal pryč a jedu XP. Jinak s reklamací bych neměl problém jsem z Brna a Acer tady má servis…

      0 0
    • toncekk  

      Repas Thinkpad R60

      0 0
      • mr.antik  

        Repas fakt nedoporučuju, R60 se už byly odfláknutý a aspoň u nás v práci byly poruchovější než R51. Dobrej stroj to je, ale jakákoliv oprava se dost prodraží (displej, deska, mechanika). U notebooku nějak nedbal na značku (v týhle cenový kategorii se na kvalitu nehraje) primární by měla bejt záruka, podmínky a dostupnost servisu.

        Averzi nemam k žádný značce (snad jen Fujitsu Siemens), takže bych na značku nekoukal. Co mě dost štve, tak jsou superlesklý displeje a vůbec kvalita displejů u takhle nabušenejch strojů je žalostná až příšerná. To se ale z internetu těžko dozvíš, já jsem jenom viděl u někoho Acer Aspire a ten byl celkem v pohodě, jinak ale fakt hrůzy.

        0 0
    • Smazaný účet  

      čus, mám FSC amilo pro v3545. zdá se mi že občas píská větráček a taky se nikdy nevypne, pořád běží. Je to důvod k reklamaci? Hlavně to pískání mi leze na nervy. I když není to pořád.

      0 0
    • XC-biker1  

      a co říkate na tendle ?

      http://www.alfacomp.cz/php/product.php?…

      taky uvažuju o notasu… :)

      0 0
      • dieegoo  

        Parametrove velmi dobry za ty penize. Jen je otazka, zda neni u notebooku lepsi uprednostnint tichost provozu a vydrz baterky, nez vykon vykon a zas vykon.

        0 0
        • XC-biker1  

          o tu tichost mi zas tak až nejde, větší kravál než klasickej PC to asi dělat nebude… jen ta výdrž no :( píšou 2h, což je docela bída… jedině koupit ještě druhou baterku

          0 0
          • jIrI___  

            2h je u tech „levnejsich“ notebooku pomalu standard. Já bych se ale raději Asusu vyhnul ;-)

            0 0
            • XC-biker1  

              proč mysliš ? každy NB ma svoje +/- … kdyby se měl člověk koukat na všechny – tak by nikdy nic nekoupil :)

              0 0
              • jIrI___  

                Asus a Acer prostě nejsou moji favoriti. I když Acer uz pomalicku stoupa vzhuru. Raději bych se mrknul po nějakém HP, IBM, Sony nebo Toshibe.

                0 0
                • XC-biker1  

                  No HP je docela drahé vzhledem k výbavě, ale líbí se mi. Toshiba ted děla same lesklé, a to nechci. IBM a Sony jsem nehledal ještě…

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Ceny HP jsou ted velmi priznive, pokud nekoukas po business radach, tak se da poridit slusny notebook za rozumnou cenu. Jinak zpracovani business rad je velmi dobre, mozna to i stoji za priplatek, pokud ho nechces mit jen polozeny na stole.

                    0 0
                    • goofy  

                      Akorat me stve, ze u tech business rad nemaji v nabidce zadnou slusnou grafiku… Tu bych totiz pri nekterych pracech nejspis vyuzil… Jsem ted ohledne toho hodne na vazkach :-/

                      0 0
                      • dieegoo  

                        Musis se podivat v jinych radach… HP prodava hodne pekne 15" nebo 15,4" s dedikovanymi grafikami primo urcenymi pro narocnejsi graficke vypocty – mrkni treba" na tohle":http://hp.gigacomputer.cz/…p-8510w.html

                        0 0
                        • raceman  

                          co rikas na tohle? asus

                          nepisou tam, ze to je predvadecka… tak by to melo byt i s prislusen­stvim atd…

                          0 0
                          • dieegoo  

                            Novy nebude. Nepouzite znamena, ze ho nikdo nemel treba v kanclu, ale notebook byl zapnuty treba na vystave, ve vyloze a tak. Priprav se pripadne na to, ze s nejvetsi pravdepodobnosti nebude mit ceskou klavesnici – videl jsem na gigacomputeru i notebook s arabskou :) Krabice bude neoriginalni, je to bez ovladacu. Navic jsem na tu firmu cetl i par nepeknych prispevku, takze jsem svoji objednavku radsi stornoval a koupim si funglovku.. sice za vic, ale s jistotou.

                            0 0
                            • raceman  

                              prave… kvuli toho taky radsi vybiram jinde, ale tenhle me zaujal :-)

                              0 0
                    • mr.antik  

                      Přesně tak, u HP jsem zrovna viděl moc pěkný a levný, Sony jsou dražší a ty levný verze takový „neozkoušený“

                      0 0
          • dieegoo  

            2 hodiny vydrz dosahnes v pripade, ze budes mit na minimum stazene podsviceni displeje, vypnutou wifi a budes maximalne neco smolit v notepadu. Pokud wifi zapnes a trochu si posvitis, budes rad za polovicni vydrz.

            0 0
            • jIrI___  

              jj, to je pravda. Já mám při sledování filmu s vypnutou wifinou a podvicenim displejem stahlym  na stred vydrz tak 2h. Ale jakmile zapnu wifinu, doba výdrze se snizi o takových 20min, ale to zas dorovnam stazenim displeje na minimum :-)

              0 0
          • Mamut  

            Notebook spravi kraval vacsi ako PC uplne bezne. Bezny problem Acerov pred 3 rokmi (ako su na tom dnes netusim) bol, ze boli idiotsky navrhnute a prehrievali sa. Vetrak bezal nonstop, ramus ako z vysavaca a aj tak sa prehrieval.

            Ramus pri NB je horsi, pretoze ho mas pol metra od hlavy. PC nie je problem strcit pod stol.

            0 0
            • dieegoo  

              Na nepretrzity hluk si zvyknes a prestanes ho vnitam, ale kdyz je notebook ticho, ticho, turbnina, ticho… tak to je na palici.

              0 0
    • XC-biker1  

      A co řikate na tendle ?

      http://www.alfacomp.cz/php/product.php?…

      jeden z tech levnějších.

      0 0
    • The_Trooper  

      O notebooky se zajímám už 4 roky, stale pokukuji o dění na trhu notebooků..

      Většina lidí kteří kupují nový notebook hledí na výkon notebooku a to hlavně grafický výkon, ti zkušenější už koukají po kvalitě zpracování, dobrém a kvalitním servisu..

      Lidi pochopte notebook není na hry, na hry je desktop, notebook s výkonou grafikou chápu u mobilních CAD kontruktérů a grafiků.

      Moje favoritní značky jsou Lenovo, HP, Dell

      Moji přímý favority: Lenovo ThinkPad R500 a" Lenovo ThinkPad R61":http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?… ted sice podražily ale před měsicem 23000 kč s DPH ale určitě pujdou dolů..

       
      0 0
      • dieegoo  

        Do puntiku souhlasim.

        Jen by ta Lenova nemusela byt tak odporne oskliva, hned by bylo z ceho vy­birat.

        0 0
        • The_Trooper  

          Já mam právě na ThinkPady slabost :)

          0 0
          • jipík  

            Já taky, ale ještě když to byl IBM, teď když to je Lenovo mě už tolik neberou, měl jsem IBM TP teď nevím jestli to byla 41 kupoval jsem ho v 97 a byl nesmrtelnej a těch pádů co přežil, pro tu odolnost IBM TP používaná US army, ten můj maká doteď, sice už ne u mě, ale v pletárně kde řidí pletací stroje za což by měli v IBM dostat metál 11 let bez poruchy.

            0 0
          • dieegoo  

            Ja mam sice taky radsi usedlejsi design, ale co je moc… :) Stary hranaty HP se mi libi, ale Lenova vazne nee…

            0 0
            • The_Trooper  

              To se mi právě libí hranatý design v černé barvě a jako třešnička na dortu červený trackpoint :)

              0 0
      • Pekáček  

        Souhlas, ale teď mám ntb nejméně 2× výkonnější jak desktop, takže pařím na něm ;o)

        0 0
    • Pekáček  

      Můj první notebook byl od firmy Digital s Pentiem 166MHz :o) Pak Asus A6Km-Q072, AMD Turion 2GHz, 1GB DDR, grafika nVidia Go7300. Škoda že výrobce použil levný ventilátor a žravý chipset (SIS). Teď mám Acer 5930, dvojjádro 2GHz (FSB 1066MHz), 3GB DDR2, nVidia 9600GT. Jsem spokojený, v 3DMarku06 to dává 5511bodů, takže i hrát se na tom dá. Acery mají špatnou pověst, hlavně kvůli předešlým řadám, ty nové šasi vypadají podstatně lépe. Za tu cenu co uvádíš mě napadá Acer Aspire 5920 s grafikou ATI 3650, stojí myslím do dvacky.

      0 0
    • raceman  

      tak já jsem výběr zúžil rapidně na:

      hp 1

      hp 2

      hp 3

       

      to ze 3. neni na alze skladem nereste… ceny tech dvou taky nereste ;-)  jen ktery z nich…

      pro 6940 hrare ram a hdd a pro dv 1040 zase procesor z mensi spotrebou a vaha a pro 6920 zase cena, ale rozdil je tam 600kc oproti 1040 a 1000 kc oproti 6940, tak ted babo rad :-)

       
      0 0
      • raceman  

        videl bych to nejspis na variantu cislo 2. hp 1040 kvuli vaze a mensi spotrebe procesoru a „lepsi gerafice“  ale prave me mrzti ten maly disk :-(

        0 0
        • mr.antik  

          Grafika sice lepší, ale displej na prd… Disk bych neřešil, u notebooku stejně nevíš, kdy odejde, takže musíš mít všechno ještě zálohované na druhém disku.

          0 0
          • raceman  

            definuj displej naprd ;-)

            0 0
            • mr.antik  

              Myslim malý rozlišení – to dobrý možná na psaní textů, internet, filmy a ňáky hry, ale záleží na prioritách…

              0 0
      • dieegoo  

        Pokud na tom chces hrat, tak nevim, v „hernich“ noteboocich se nevyznam, pokud to chces ale na neco smysluplnyho, tak za stejny penize sezenes mnoooohem lepsi sestavy.

        0 0
        • raceman  

          myslis ze za 16600 sezenu seco lepsiho a ± stejne kvalitbniho jak to hp pavilion dv5–1040?

          0 0
          • raceman  

            sry za chyby, kua musim to po sobe cist…

             

            hry uz moc nehraju, bylo by to tak na vsecko asi… filmy, serfovani, nejaky to obcasny hrani, CAD a tak…

            0 0
            • dieegoo  

              CAD s 1280×800? Tak to te to bude dlouho bavit :)

              Nevahal bych a sel bych do "HP 6735b ":http://hewlettpackard.mironet.cz/…ibs+dp86810/

              0 0
              • dieegoo  

                Ten financni rozdil rozhodne stoji za to.. jednou takovej displej zkusis a uz nebudes chtit zpet. Jen skoda, ze se nedela nesirokouhly, mohlo to byt jeste lepsi, 1600×1200 uz je luxusni pracovni plocha.

                 

                celkove me ta mod­ni vlna widesreenu pek­ne stve, obycej­ne notebooky uz vubec nejsou v na­bidce :(

                0 0
              • mr.antik  

                přesně tak, asi nejlevnější notebook na kterým se dá něco „dělat“

                0 0
              • raceman  

                doma valcim na crt s 1024*768 takze si polepsim i tak, a kbybych se cadu venoval i nadale dlouhodobe na vysce, tak si kupin nejake lcdcko domu na stul…

                0 0
                • jIrI___  

                  Ja uz jsem to tu nekolikrat psal a napisu to znova – na CAD bych velke rozliseni nechtel. Delam casto po vecerech a ruka uz neni tak presna. Nedovedu si predstavit jak bych se „trefoval“ na male funkcni ikony, uz i na 1280×800 mam problemy :-D. Ale kazdy sveho stesti strujcem :-)

                  0 0
                  • mr.antik  

                    on má ještě mladé očí… ale kvalitní velké externí LCD je určitě dobré řešení.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      No to určitě. Taky jsem si říkal, že noťas budu doma připojovat na LCD, ale… jsem na to proste moc líný :-D. A navic nijak extra hodne nepocituju, ze by me 15,4" displej na notasu pri praci v Cadu omezoval :-)

                      0 0
                      • dieegoo  

                        Stačí si pořídit dokovačku, nechat monitor pořád píchnutej do ní a pak noťase jen posadit na dokovačku.. nemusíš nic zapojovat, je to hodně pohodlný způsob :) Navíc, pokud máš ISIC kartu, tak to HPčko můžeš koupit ještě s pár set korunovou slevou a dokovačku ti nechají za 50% běžné ceny.

                        0 0
                        • raceman  

                          právě že já isic kartu mám, a je to více než několik stovek ;-)

                          0 0
                • Pekáček  

                  S těma LCDčkama na připojení k ntb – doporučuju dopředu zkusit, někdy se stane, že když běží ntb na trafo a máte to propojený jen klasickým D-SUB, v obraze lítají jakési „šmouhy“. Je to právě tím trafíčkem – Acery, Asusy, některé Lenovo, prostě to chce zkusit. Víc si o tom najděte na: http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?… (není to jediný příspěvek co to řeší).

                  0 0
    • Bafoon  

      trochu to tu zneužiju s dovolením

      chtěl bych zvětšil RAM u noteboku FS Amilo pro V2030d, stavajícně je tam 256MB mám ted možnost ji vyměnit za 2×1GB ale potřeboval bych přeložit nápis na ramkách jestli si sednou či tam vůbec půjdou

      na té 256 je na napsáno 1Rx16 PC2–4200S-444–12C3

      na těch gigovkách 2Rx16 PC2–5300S-555–12

      0 0
      • mitch  

        Jo podle mě tam půjdou…

        0 0
        • Bafoon  

          hmmm nejdou – ted jsem je tam zkusmo dal a černá obrazovka ?

          0 0
      • jIrI___  

        RAMky jsou většinou plně kompaktibilní. Taky jsem měnil stávající 512MB za 2GB (Kingston) a jde to bez problémů. Navíc mi v prodejně řekli, že pokud noťas tu RAMku nepřijme, tak do týdne si ji můžu přijít vyměnit.

        0 0
        • Bafoon  

          tak jsem je ted zkoušel – i kombinace a ten notas je nechce, je to možné? a proč?

          0 0
          • mitch  

            No jsou rychlejší než ten noťas zvládne, ale to není překážka…

            0 0
          • jIrI___  

            A při té kombinaci vidí noťas aspoň jednu z nich (nejspíš tu původní) nebo ani jednu?

            0 0
      • Smazaný účet  

        možná už na to tvuj notebook není, ale jestli chceš, tak tady mám jednu 512ku (z FS Amilo Pro V 3545) tak jestli by jsi ji chctěl, můžeme se dohodnout.

        je na ni napsano 512MB 2Rx16 PC2–4200S-444–12-A0

        0 0
    • mastihuba  

      použiju starý vlákno. Budu brat novej noťas, požadavek kvuli staršímu vypočetnímu sovtweru OS 32bit. Da se koupit noťas bez OS a ten koupit zvlášť? celková investice do 18000 včetně DPH. Nejraději Deel, kterej má dobrej servis, ale pokud doporučíte něco spolehlivýho od jiné značky, tak nemám problém. Potřebuju aby mi na tom plynule chodil nějakej CAD pro práci s DWG soubory, děláme s mapama takže aby na tom chodil GIS. Dnes to asi bez problémů zvládají compy za 10 tis.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.