Jaký nejširší silniční plášť lze dostat do sil. brzd

11 nepřečtených
  • Kamikaze 591

    Jaký nejširší silniční plášť lze dostat do silničních brzd? Zajímají mě konkrétně 105 brzdy, nicméně myslím, že pro ultegry, da, sory a tiagra to bude asi stejné.

    Chci si koupit kolobku s 28" předním kolem a zajímá mě, jestli s tím budu moct vyjet s nějaký širším pláštěm i na nějakou polní cestu.

    Dík.

    0 0
    • alinceb  

      Záleží na konkrétních čelistech a taky na velikosti vidle. Dřív se dělalo několik různých délek vidli a tomu odpovídajících čelistí. Na čelisti pak bylo napsané, jakou má vzdálenost od osky po šrouby špalků (třeba rozmezí 39 – 49mm).

      0 0
    • kubad  

      není to o brzdě, ale o zadní stavbe a vidlici, do moderních rámů je vetsinou 28mm problém

      0 0
      • Kamikaze 591  

        Jo, teď mi to docvaklo, hlavně ta vidle…Takže to takhle nejde říct pro všechny. Škoda.

        Jo a ještě kdyby se někdo mohl vyjádřit ke koloběžka problmeatice taky bych byl rád. Jestli 28" předek nebo 26". U 26" si říkám, že bude větší variabilita, ale obávám se, že i s tenkými slicky to pojede hůř než nějaká 28mm plášťovka.

        0 0
        • kubad  

          zaleží co tam bude za vidlici, pokud bys dal nějakou CX na cantíky nebo V čka tak by s šířkou nebyl vůbec problém, případně nějakou kotoučovou :D

          0 0
        • vladaza  

          Jestli chceš opravdu svižné svezení, tak kombinace 28" a 20" /Kostka Racer nebo koupit jen rám a poskládat/.

          0 0
          • Kamikaze 591  

            Chci svižné svezení, ale občas na tom chci taky jet do školy. Ale to by snad nemusel být problém.

            Trasy bych chtěl jezdit tady kolem Olomouce. Právě váhám jestli racera od kostky nebo poskládat kickbike. Cenově to vyjde plusminus stejně. Racera má u mě plus za to že je menší(občas po městě jet musím), minus že je těžší…

            0 0
            • vladaza  

              Kickbike má, pravda,rám lehčí cca o 1 kg než Racer. Ale díky centrální duralové rouře má zase poměrně vysoko nášlap /i když se využije horních patek tak stále dřepuješ víc jak na Kostkovi, tzn. víc se nadřeš/ a malou světlost. Když si Racera poskládáš z lehkých součástek, tak výslednou hmotnost oproti originálu ještě sundáš, na nějaký sjíždění obrubníků, ale vhodný není – člověk musí vybírat vhodnou stopu, aby zbytečně nechytal rámem o zem.

              0 0
    • vladaza  

      Já mám na kolobrndě Tiagry a vzadu mám nasazený Schwalbe Durano 28 mm, řekl bych, že je to strop, širší bych určitě nedával.

      0 0
    • Cavendish  

      Já mám na kole nějaký ty Tektro a 28mm pláště prošly v pohodě. Víc už jsem ale nezkoušel,protože 28mm je limit mých kol.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.