Jaký je podle Vás hlavní rozdíl mezi "hobíkem" a "profíkem"

13 nepřečtených
  • klokocak

    Napadlo mě založit tohle vlákno, jsem zvědavý na Vaše názory. Jestli je to podle Vás v počtu najetých kilometrů,  ceně kola, nebo nějakých tělesných parametrech, prahových limitech, technice šlapá­ní nebo barvě dresu.. :-).  Ale třeba je to úplná blbost.. P.S. Profík je podle mě ten kdo dovede zajet středně těžkej Maraton s průměrem nad 20 km/hod…

    0 0
    • lutte1  

      profík je ten kterej si tim dokáže vydělat :D

      0 0
    • heretik  

      Koukám, že každej má jinou definici profíka. Já vždycky myslel, že je to od slova profesionál, tj. člověk, jehož profesí, tedy zaměstnáním, daná činnost je. A takových na B-F fakt moc není. Zatímco zajet maraton (zvlášť kratší) s průměrem přes 20 zvládne spousta lidí… určitě se od těch ostatních budou lišit v počtu najetých kilometrů, možná i cenou kola (spíš v tom smyslu, že s dobrým kolem to člověka víc baví, a když něco děláš dost často, určitě se vyplatí do toho trochu investovat, ale stejně tak může mít dobrý kolo strejda, kterej má dost peněz, ale kolo bere do lesa jen občas). Samozřejmě budou rozdíly i v tělesných parametrech, vláčet pivní pupek je zátěž, která fakt zpomaluje. Prahové limity, ať už si pod tím představuješ cokoli, jsou individuální, tady bude rozptyl dost velký. Techniku šlapání mít musíš, ale tu zvládneš mnohem dřív, než se týhle tvý kategorii přiblížíš. No a barva sice jezdí, ale v zásadě kterákoli :-)

      0 0
    • Cryzyy  

      Profik je ten kdo za jezdeni na kole dostava svoji vejplatu. Ale jinak je to zalozene tema jak spravne pises uplna blbost.

      0 0
      • karliner  

        já myslím, že z odpovědí by se dala vytvořit docela zajímavá psychologická studie, tudíž zase tak debilní téma to není :-)

        0 0
    • drtyc  

      Profil to je ten co ma cerveny spartakiadni trencle na kulich prodreny, at to vetra a pres to katata na riti praskly svy at to jede po te fazolacce a nebrzdi. pupek sem tam hlavne kdyz ho to bavi. Tomu rikam profi rekreacni cyklista.

      0 0
    • McBlacky  

      profíci jezděj středně težký maratony průměrem ke 30 :)

      0 0
      • Hejdik  

        Tak podle toho jsem jen poloviční profík,čili poloprofesionál :-)))

        0 0
        • Martin  

          a nebo poloamatér? :-)

          0 0
    • Scully  

      Profík je ten co machruje s kolem co dostal od sponzora.

      Hobík si všechno platí sám.

      0 0
    • Tosa  

      Rozdíl může být i v přístupu k ježdění, k tréninku a k závodům. Hobík jde jezdit, když na to má náladu, nezatěžuje se tréninkem, prostě si jede, závody si vybírá bez ohledu na jejich zařazení do nějakého seriálu, jen jestli se mu tam chce, klidně na poslední chvíli vyměkne a nejede, a když mu to při závodě nejede nebo má technické či jiné problémy tak to nezabalí a nějak se došourá do cíle.  Hobík se moc se nezatěžuje životosprávou. Hlavně si vše platí sám a proto si tento přístup může dovolit  Profík cíleně trénuje jde jezdit, i když se mu zrovna dvakrát nechce, závody má naplánovaný dlouho dopředu podle nějakého klíče, když mu to při závodě nejede tak radši zabalí, než by se úplně zmrtvil a nevyšel mu ani další závod, dbá na životosprávu. Občas má i nějakou větší či menší materiální podporu a je tím na někoho vázán. Z uvedeného plyne, že profík nutně jezdí mnohem líp než hobík. Myslím si, že radost z toho mají oba srovnatelnou. A nebo je tohle celý nesmysl :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.