• shobull

    Zdravím, po dnešním menším crashi mi dala moje stará helma Specialized sbohem. A proto bych rád, abyste mi doporučili (nejlépe z vlastní zkušenosti) nějakou novou přilbu.

    Moje požadavky: Hlavně dobře odvětraná (hodně se mi potí hlava), nemusí být zvětšovací a měla by vydržet co nejvíc. Pokud možno i přijatelný design.

    Cena kolem 2000kč

    Rád si přečtu i rady při výběru (jak moc má sedět na hlavě atd.) a na co si mám dát při koupi pozor.

    Díky

    0 0
    • Hádě  

      zkus catlike compact cena 2.5–3tisíce a odvětrávání to má perfektní a ktomu třeba rovnou i brýle catlike compact aby to ladilo…

      0 0
      • delfyn  

        jo s tou jsem taky moc spokojený, ale klidně by jsi mohl mít i tuto Giro Animas, jestli máš zájem tak se ozvi na mejl, je ježděná cca 3000km

        0 0
    • Neil100  

      Ahoj,

      koukám, že se do toho nikomu moc nechce tak to zkusim :-)

       

      Nejdůležitější je aby ti dobře padla na hlavu, nezapínat při zkoušení řemínek, ten helmu nedrží pouze ji jistí, neni tedy podstatný tolik jako samotný tvar přilby.

      Dbej i na malé podněty a nepříjemné tlačení protože i nepatrné se po x hodinách projeví a nastane peklo…

      Jako dobré považuju vztí si s sebou i brýle na kolo, aby nožičky brýlí nekolidavaly s „čelenkou“ přilby a vyzkoušet.

      Dnešní přlby v cenové relaci co jsi nastínil používají technologii Inmold, tedy nástřik skořepiny ( ne nalepeny plast) = vyšší tuhost celkového skeletu.

      Takže už jen vybrat tu která ti sedne, já jsem spokojeny s Girem, vozím Atmos „gold“ Lance Armstrong, stale me ve slevě 2500 z 5000tis.

        
      0 0
      • Vrci  

        Je dobré si s sebou vzít nejen brýle, ale i čepičku, kterou nosíš v zimě pod helmu. Já byl spokojeným majitelem Met Ipogrifo (položila život za záchranu mé hlavy) a koupil bych Met znovu, kdyby ji bylo možné vyzkoušet. V současnosti jsem spokojeným majitelem Uvex FP1 (Bell a Giro mi nesedělo). Pokud se to vejde do rozpočtu zkus hledat helmu s vnitřní výztuhou (plast, kov nebo karbon) v polystirenu.

        0 0
    • p_mar  

      ja som si kupil tento tyzden bell delirium, stala ma 2200,–Sk a vaha je celkom v pohode  282g, s odvetranim som spokojny. Predtym som mal rovnako bell-ku viac nez 10 rokov staru.

      Samozrejme pri vybere zalezi aj na tom ci ti ide aj o vahu – napr. najlepsie met-ky sa pohybuju na urovni 200g, s klesajucou vahou vsak dost rastie cena …

      zaklad je, aby nikde netlacila, vyskusaj viackrat utiahnut otocne koleso ci dobre sadne na hlave.. ak nosis slnecne okuliare tak skus oboje

      0 0
    • kafac  

      Ja mam Bell Sweep XC a jsem velmi spokojen…

      Je lehoucka a vetra velmi dobre. Je totiz sama dira;)

      http://www.levnysport.cz/index.php?…

      0 0
    • Tušnak  

      tak jí si letoskoupil MET Veleno a jsem s ní maximálně spokojený! Odvětrání je výborné a perfektně mi sedí na hlavě, ale je to individuální, každému může sedět něco jiného.

      http://www.cyklo-obchod.cz/?…

      0 0
    • RoKo  

      Zkus se kouknout na helmy Casco, konkretne typ Daimor Moutain – da se koupit pod 1700.. Koupil jsem ji ted zene a sobe vipera ten by jsi mozna do limitu taky sehnal… Kazdopadne na hlave sedi moc dobre a v testech jedny z nejlepsich…

      Ale jak psal Neil100 – musi ti sedet na hlave ;)

      0 0
    • Hornet  

      Kupil som tento rok Selev Matrix, robi sa vo vela farebmych odtienoch, dobre odvetrana, lahka, kvalitne prevedena

      http://www.cyklosvet.cz/…ix/1030.html?…

      hornetka ma matrix a ja mam matrix flame, sme spokojni (klop,klop,klop) ;-)

      0 0
    • shobull  

      Tak dnes jsem obešel některé obchody. Vyzkoušel jsem asi 10 přileb a jsem z toho celkem nervózní. Do teď jsem měl přilbu SPECIALIZED, která neměla uchycení hlavy pomocí kolečka ani posuvného pásku vzadu. Byl tu jen plastový „kryt“ sahající až k zátylku. Díky tomu na hlavu nikdy nepůsobil žádný tlak. Všechny přilby, které jsem vyzkoušel měli právě buď kolečko nebo ten posuvník a úplně pokaždé jsem měl pocit, že buď na čele nebo vzadu na hlavě tlačí. Myslíte, že to je jen o zvyku nebo mám hledat dál?

      0 0
      • pavelr  

        Hlavně nesmí tlačit na spánky, to je na zbláznění.

        0 0
        • jarda_x1  

          Doporučovat konkrétní značku, natož typ je blbost. Přilba HLAVNĚ musí dobře sedět na hlavě !!! To znamená, že se na ní nebude volně bimbat, ale zároveň nesmí nikde tlačit. Bohužel to často poznáš až třeba po hodině, rozhodně nestačí ji mít na kebuli 30sekund. Sám jsem teď novou kupoval a zkoušel jsem snad 30kusů. 25 nesedělo vůbec, 3 začaly někde tlačit po 10min (to ještě zvládneš v obchodě) a 2 favoritky jsem si půjčil domů, každou nechal na šišce cca 4 hodiny a poté si jednu nechal, druhou vrátil.

          0 0
    • Hejdik  

      v současnosti vozím UVEX Helix a žádná jiná mi nesedne na kokos líp.....

      0 0
      • jan 2  

        Doporučuju UVEX Supersonic GT, helma se šteluje ve všech směrech, sedne i na prošláplej kokos jako mám já

        0 0
    • Krys  

      Len taká drobnosť, ktorá by tesnom rozhodovaní mohla zohrať rolu: Predná vnútorná opierka, ktorá prilieha k čelu by mala obopínať čelo bez prerušenia. Od ucha k uchu. Dôvod je jednoduchý. Nesteká ti pot do tváre. Niektoré prilby majú tú opierku rozdelenú a tou medzerou potom steká pot.

      Ďalej treba vziať do úvahy či chceš šilt alebo nie. Niekomu šilt vadí, pretože musí mať viac zdvihnutú hlavu aby videl. Mne šilt vyhovuje. Dobre sa ním rozhàňajú vetvičky a daždové kvapky. :)

      Ja mám 5ročnú Uvexku, ale netuším aký je to model. Som s ňou nadmieru spokojný.

      0 0
      • heretik  

        Po pár hodinách nasákne ta vnitřní opěrka a pot teče stejně všude…

        Pokud jde o kšilt, slušný helmy rozhodně umožňují jeho sundání – akorát na něj pak v helmě zbydou dírky. V zásadě se helmy rozlišují na silniční a mtb právě podle kšiltu :)

        Jinak jsem měl taky Uvexku, ještě starší (cca 9 let) a nahradil jsem ji novou (nejdřív Met Anaxagore, kterou jsem rozštíp, teď Bell Delirium) hlavně kvůli lepšímu větrání a lepší ochraně (imold, hlubší, lepší krytí temene).

        0 0
        • Krys  

          Ano, nasiakne, ale stále mi ten pot steká po spánkoch a nie do očí. Akurát, že keď si dávam helmu dole, musím najprv nakloniť hlavu na bok, aby to jazierko nad opierkou vytieklo. :)

          0 0
          • jIrI___  

            Přesně tak. Měl jsem Uvexku a ta měla uchycení řešené „čelenkou“ téměř kolem celé hlavy = pot neměl šanci stékat do očí. Teď mám Sweepa XC a čelenka začíná až někde v oblasti spánků a pokračuje dozadu k upínacímu mechanismu. Vepředu se hlava opírá přímo o přilbu a výstelky jsou přerušované = po několika letech jsem začal zažívat, jak působí pot na oko :-)

            0 0
            • kafac  

              Nevism co mas za Sweep XC, ale ja na te moji mam celenku od spanku ke spanku v celku.

              Mam model 2008

              Ale ja stejne vzdycky pod helmou vozim satek…

              0 0
              • jIrI___  

                Tak jsem to byl pořádně omrknout a fakt ta vycpávka je od spánku ke spánku. Ale Uvex byl i tak řešený líp. Čelenku nevozím, takže mám přímé srovnání :-)

                0 0
      • Burizon  

        Po včerejšku bych řekl, že kšilt na helmě rozhodně ANO! Asi bych dneska neměl ksicht tak v pohodě, jako kdybych kšilt neměl. Trošku se sice sundal, ale jde zas nandat, helma není prasklá, takže UVEX slouží dál… A pot? Tak dvě kapky za vyjížďku protečou, děsná tragédie :-)

        0 0
    • oupi  

      Vozím METky. Zkoušel jsem Catlike, Casco, Bell i Giro a Met mi na hlavě sedí nejlépe. Moc bych asi neřešil rozdělení na MTB a silniční, protože zátylek je chráněn na obou (bavíme se o kvalitních přilbách). Mě nevyhovuje štítek, protože omezuje výhled, tudíž jsou pro mě jasnou volbou silniční přilby. Předposlední hrdinka, zabitá o strom byla Stradivárka. V současné době mám Inferno, které je o cca 18g těžší a zároveň o 1.600–2.500 levnější. Inferno mě vyšlo na 1.900 (500 sleva a 900 od pojišťovny), což je super cena. Přilbu si ale musíš zkusit, tohle je jenom tip.

      Ps. Když je ± 12°C, tak to chce něco na hlavu, docela mi v přilbě fouká. :-)

      0 0
    • Mutanti  

      Dlouho jsem se rozhodoval jakou helmu koupit az jsem dal na doporuceni nemeckeho casopisu MountinBike, kde v cervencovem cisle provadeli veskere testy helem na MTB a zvitezila Specialized S-Works 2D a hned na druhem míste byla helm Ked – Spiri , ktera je podstatne levnejsi a splnuje prakticky vsechny vlastnosti jako Specialized a byla navrzena jako Kauftip. Koupil jsem si ji a jsem s ni naprosto spokejen http://www.ked-helmsysteme.com/. JL

      0 0
    • shobull  

      Tak po dalším dni usilovného zkoušení přileb všech možných barev a tvarů jsem došel ke 2 vážným kandidátům. 1) Bell Delirium http://www.kola-radotin.cz/…irium-05.htm a 2)Giro Havoc http://www.kola-radotin.cz/…havoc-05.htm . Obě sedí parádně. Kterou byste mi doporučili vzhledem k funkčnosti a ochraně? Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.