• HROOLI

    Čau, na podzim si chci udělat testy , a pak si objednat nějakého online trenéra. Požadavky na službu jsou – sestavení trénikového plánu, pravidelná konzultace,hod­nocení závodů,výživa atd..

    Zatím jsem zkoumal nabídku cyklotreninku.com a endurainingu . Cyklotrenink využívá ve vyšší ,,nabídce" snímač Polar ,ale ten bohužel nemám. Na endurainingu mají zase x nabídek,ale kterou si vybrat ? Popis je popis,zajímají mě osobní hodnocení. Příští sezonu chci svou výkonost podstatně zvýšit ( zatím jezdím tak nějak pořádně teprve od zimy) a zajíždět v juniorech i v těch dobře obsazených závodech ,co nejblíže první 10. Času mám dost,když ne- udělám si ho.Takže varianty – pro hobby jezdce,co mají čas poze o víkendu opravdu nechci. Také by mě zajímalo,jestli stačí následně vybranou variantu online trenéra objednat třeba na měsíc a poté jet zbytek sezony podle zhotoveného plánu,nebo jestli je lepší připlatit si na celý rok.

    Předem díky,Hrooli

    0 0
    • Singlespeed  

      Nebude lepší se normálně přihlásit do nějakého cyklistického oddílu? Tam tě trenér, obvykle opravdová cyklistická kapacita, naučí mnohem víc než někdo imaginární přes net. A kouzlo společných tréninků je taky neoddiskutovatelné. Tak se sám nikdy nezničíš ;-) Každý kopec vrchařská prémie o zlaté trenky a každá druhá cedule s názvem vesnice spurt jak na šampelyzé. Za pár tréninků budeš o třídu lepší než jsi teď.

      0 0
      • HROOLI  

        Už jsem,ale zatím žádné společné vyjíždky :(

        0 0
      • JakeF  

        Nesmysl.

        1. Kromě elitních teamů má sotva někdo opravdovýho trenéra
        2. Tebou popisovanej přístup „co nejvíc se zničit a když mám ještě

        síly, tak si dát spurt ke značce“, je cesta tak možná do pekla, ne k lepší výkonnosti.

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Každý pořádný team pro mládež má trenéra, který ví co a jak. Sundance v Opavě (ten už ale bohužel moc nefunguje), Mapei KaŇkovský v Olomouci, ACK Stará Ves n. Ondřejnicí, je jich hodně, jenom opravdu chtít hledat …

          A k tomu online trenérství. Takhle mladý se nechat vést nějak je imho na prd. Nejlíp uděláš, když si sám nastuduješ a najdeš informace k tomu jak, co, kdy trénovat a sám tomu porozumíš. Naučíš se tomu lépe porozumět, než když ti to někdo napíše na papír a ty slepě pojedeš podle plánu. Je to mnohem přirozenější. Navíc online trenéra nebudeš platit donekonečna. Skončíš a co pak… nebudeš vědět co dělat a skončíš s kolem ? Pochybuju, radši se to nauč sám …

          EDIT: Myslím, že i Jiří Team v Ostravě měl nějakého trenéra pro mládež, ale už nevím, jak to tam mají teďka…

          0 0
          • zweimandl  

            Souhlas. Informací je všude spousta. Je podle mě dobrý se o tréninku co nejvíc dozvědět bez ohledu na to, jestli si trenéra nakonec zaplatíš nebo ne (jestli teda nechceš být v pozici někoho, komu se napíše trénink a on ho bez přemýšlení objíždí). No a v momentě, když už budeš něco vědět, tak si myslím, že je dobrý trénik si skládat z větší části sám a trenéra využívat třeba jen k občasným konzultacím. Má to tu výhodu, že tě to donutí mnohem víc přemýšlet o tom, co děláš a proč to děláš, kdes udělal chybu atd.. Málokdo ti asi poskytne individuálnější přístu než tvoje vlastní hlava;-)Já to takhle dělám už druhou sezonu a dost mě to baví. Nejsu sice žádná hvězda pelotonu, ale sleduju na sobě výrazný meziroční zlepšení:-))

            0 0
      • nox159  

        pls vyjmenuj par tymu kde maji trenera ;-)

        0 0
        • Medunka  

          tu

          0 0
          • nox159  

            :) lehce sem si to prilitl a vidim ze to jsou treneri zaku (pokud jsem to dobre pochopil) coz uz tady asi pro nikoho nebude.

            kdybych se zeptal konkretneji :) znas nejaky tym kde „se da dostat“ neni moc daleko – takze nekde na morave (beskydy) a ktery by toho trenera mel (pro kategoriji muzi)?

            0 0
            • Medunka  

              Hroodoli má v profilu 16 – by se třeba uchytil

              osobně znám jen tento tým, ostatní nějak nesleduji

              0 0
              • nox159  

                nevyznam se v tech detskych kategorijich vubec, ale 16 uz neni zak ne? to bude bud kadet nebo junior – nebo jak je to rozdelene

                ja sem to prave ze napsal, protoze jsem v okoli nejaky takovy tym hledal a absolutne bez uspechu – a co sem se bavil s lidma co jezdi dost tak tady v okoli absolutne nic, max jak pises ty je tam jeden trener pro male decka 8–15roku – ale pro starsi vubec nikdo :(

                0 0
            • juli  

              Pokud bys rád trénoval pod vedením trenéra, tak se zeptej Vlasty Konečného ve Frýdlantu. Máš to kousek.

              0 0
    • JakeF  

      Podle mě přečtení KPO ti dodá dost inspirace na trénink, kterym se dostaneš na špičku Galaxy nebo do první 30ky KPŽ, maximálně si udělat testy na stanovení prahů. Ve chvíli, kdy budeš tady, má podle mě smysl nějakej trenér, do tý doby mi to přijde akorát starost a výdaje navíc.

      0 0
      • HROOLI  

        Ok,ted mám pět dní volno,tak si KPO pročtu.No ty testy to je základ,to je mi jasné.

        Díky za rady..

        0 0
      • martin_bakov  

        Ja myslim ze u tak mladyho cloveka je dulezity aby ho videl trener a srovnal treba nektere veci na pravou miru. KPO je pekny ale dobrym cyklistou se nestanes protoze si to prectes – hodne veci si musis uvedomit a hodne veci ti dojde az kdyz na ne upozorni nekdo z vnejsku – treba ten trener…

        0 0
        • JakeF  

          Povídej, jaký věci to například můžou bejt?

          0 0
          • Singlespeed  

            Třeba, jestli má vůbec pro cyklistiku předpokady. Bez talentu můžeš trénovat poctivě jak chceš, ale na bednu v životě nedosáhneš.

            0 0
            • tom_777  

              podle mě je důležitý, že se hejbe – taky by moh hulit trávu za barákem (což není vůbec špatný) a poflakovat se (a to špatný je)

              0 0
            • funkatron  

              zase nie je to len o bedni…pre niekoho je vitazstvo sledovat vlastne pokroky…

              0 0
            • JakeF  

              Proto jsem to tak psal. V okamžiku, kdy člověk je schopnej vlastnim tréninkem zajíždět na špičce Galaxy nebo 30.ce KPŽ, tak pak má cenu nějakej trenér.

              0 0
              • Zerocool  

                to si dobrej srandista…

                0 0
                • martin_bakov  

                  Tak asi mu to jezdi a funguje mu trenink, ale spis si myslim ze lehka kontrola a nasmerovani na zacatku neskodi a HROOLI je prece jen o par roku mladsi a tim vic je dulezitejsi ho nasmerovat spravnym smerem :)

                  0 0
                • JakeF  

                  Skoro bych ani neřek :-).

                  0 0
              • McBlacky  

                to ale už musí mít v tréninku docela jasno, aby zajížděl tyhle výsledky. Špička Galaxy je podle mě nad úrovní 30. v KPŽ. Ale záleží dle závodu.

                0 0
                • JakeF  

                  Podle mě přečtení KPO a převedení základních poznatků do praxe je dostačující. A pak samozřejmě jen vůle a systematičnost.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    podle mě se pleteš. Jedna věc je si to přečíst a druhá aplikovat na konkrétního jedince. Každý je jiný a čísla z tepáku nebo powertapu to nezachrání.

                    na umístění co píšeš už potřebuješ poměrně systematický trénink intervalů všeho druhu, mít taktiku pohybu v balíku a skupině, umět jezdit různé povrchy a podmínky. Prostě už musíš být hodně cyklista :) občas je vyjímka která ma extra talent /Lempl, když ještě jezdil/ nebo mega základ z jinýho sportu /Bauer/. Ale jinak, jako samouk tě čeká dřina s nejistým výsledkem. 30 v KPŽ to je cca 15 elitáku, takže ti zbývá 15 míst aby ses vešel, ze kterých ale typy jako Kníže, Šustek, Janota a mnoho dalších můžeš s klidem zapomenout a zařadit do Elite. Takže ti reálně zbyde vejít se do 5–10 fleků a na to je tlačenka borců z celý republiky.

                    nechci ti kazit iluze, ale tohle je realita

                    0 0
                    • Medunka  

                      JakeF zaříz Ječňáka tak mudruje :-D

                      0 0
                      • JakeF  

                        Blacky asi bude další cíl :-).

                        0 0
                        • martin_bakov  

                          hohohoho :D

                          0 0
                          • JakeF  

                            Byl tam smajlík ;-). Ale na druhou stranu, kdybych ti na jaře řek, že porazim Ječňáka a Gorgova, tak se směješ úplně stejně :-).

                            0 0
                            • martin_bakov  

                              dyt jo ;), me se ted taky stala takova prekvapiva cyklovec ktery bych neveril ze se mi kdy splni …

                              0 0
                        • Medunka  

                          on Ječňák by jednoduchý cíl nebyl, nepodcenit jídlo, takže de facto si to měl zadarmo

                          0 0
                          • JakeF  

                            To je fakt, ale ve druhym kole už jsem to táhnul skoro celou dobu na sebe, ale nechtěl jsem se utrhnout, protože jsem se bál, že Ječňák šetří síly, aby mě trhnul v závěru, takže jsem měl pořád dost slušný rezervy. Ale co si budem povídat, na Plešivci jsem měl hlavní výhodu v tom, že tu trať mám perfektně najetou, na to teď v Galaxy dost narážim, že neznám trasu.

                            0 0
                            • McBlacky  

                              každej má občas slabší závod/formu. únava, nemoci a podcenění stravy jsou nejčastěji na vině.

                              0 0
                              • jecnak  

                                Jo obcas se to sejde fakt blbe a pak clovek pred startem naspava v aute a neni schopnej bez gelu objet tech 1.5h. Snad ted s tema zubama ustoupi zdravotni problemy a v praci se to taky zklidnilo. Uvidime. Stejne tyhle frky kolem hnoje beru jako trenink. Cil letos je zkrouhnout pul hodky na Salzu a na Soldenu, pricemz Solden bude bolet dost.

                                0 0
                                • Sharka1  

                                  presne tak, ale vis co, porad jsou lidi, co maj i z takovyhleho „skalpu“ radost…

                                  0 0
                                • marios  

                                  Jestli jedeš na Saltzu dlouhou, tak ji prodloužily na 211, taky nějaký výškový m přibyly. KOlik máš rekord?

                                  0 0
                                  • jecnak  

                                    13:50 z 2007.

                                    0 0
                                    • marios  

                                      Slušný , ale to zlepšení určo dáš i přes prodloužení. Taky bych se chtěl vejít do 14:00. Vloni nebylo souzeno, ale rozjetý jsem to měl dobře.

                                      0 0
                                      • jecnak  

                                        Od ty doby uplynulo dost casu a neco jsem najezdil, takze myslim, ze realny je zlepsit se o vic, ale nechme se prekvapit.

                                        0 0
                                        • McBlacky  

                                          hlavně počasím. to na 200km udělá rozdíl velkej. v naší výkonnostní kategorii klidně 2 hodiny mezi variantami: výborná / peklo :)

                                          0 0
                              • JakeF  

                                O tom nediskutuju, taky nehodnotim svoje zlepšení podle toho, koho se mi zrovna povedlo předjet, když neměl svůj den ;-).

                                0 0
                          • fousek  

                            Ja v Jecnakovo kuzi bych mozna tak dojel na start

                            0 0
                    • duk  

                      To jako elita je nějáká nadskupina do který se nedá přimíchat?!! Takhle striktně bych to neškatulkoval… Ikdyž je pravda že v 90% je to tak :-)

                      0 0
                      • McBlacky  

                        dá se, ale pokaždý to jako napotvoru jsou ty samý jména. Třeba ex-elite: Nebesář, Hartl, Šustek – ty neberu. Pak mám vytipovaných pár závodníků, kteří by mohli jezdit elite ale díky taktice v teamu na KPŽ nejezdí, aby se bralo max bodů pro team atd…

                        0 0
                    • JakeF  

                      Já nejezdim ani zdaleka systematickej trénink, letos najeto lehce přes 2.5k a jezdim cca každej 3. den a jezdim jak jezdim. Takže podle mě, kdybych trénoval podle KPO nějaký ty čtyřdenní cykly, tak si myslim, že těch 30 v KPŽ bych dokázal. A pak bych teprv uvažoval o nějakym trenérovi, do tý doby sám vim co a jak zlepšovat a kde mám svý mezery.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        podlě mě jsi teď v situaci kdy jsi šel rychle nahoru a máš z toho viditelně radost a myslíš si, že jen lehce přidáš a budeš všechny zařezávat.

                        má to háček. Tohle neplatí. Křivka úměry tréninku a výkonu je pěkná ***** :)

                        ještě chvíli půjdeš rychle nahoru, ale pak se to zastaví a o každé 1% zlepšení budeš bojovat. Dokonce se ti stane, že výkon bude kolísat a co jsi zajel minulou sobotu nebudeš moci třeba 14 opakovat. atd. A právě tady přichází komplexní přístup k závodění, zahrnující ladění tréniku na tebe, uzpůsobení stravy, vyladění bika na tvůj styl jízdy a profily/povrchy kde si věříš atd.

                        Ikdyž tohle všechno máš v cajku, vyskytnou se problémy třeba zdravotní, defekty na závodech, špatný odhad skupinky, pokažený start a máš po závodě.

                        chci ti jen napsat, že to není tak růžový jak to vidíš.

                        0 0
                        • JakeF  

                          Vždyť já o tom všem vim. Co jsem psal je to, že když to vezmu podle sebe, tak loni jsem jezdil bez tepáku a bez znalostí a jezdil jsem špatně. Letos jsem začal podle nějakýho rozumnýho schématu, najet si na začátku roku nějakej základ, pak do toho vkládat intervaly nad ANP a jezdim líp. Ale sám si jsem schopnej sestavit tréninkovej plán, kterym půjdu ještě nahoru a pak má cenu nějakej trenér, se kterym se bude bojovat o ty poslední procenta. V tuhle chvíli pořád vim co a jak a placení trenéra by mi akorát zkrouhlo finance.

                          Taky je tady ta druhá strana, která je v hlavě, že člověk musí vědět, na kolik to může napálit po startu, jaký skupiny se držet, podle vejškovýho profilu odhadnout použití gelů a tablet i na neznámý trati a poznat, kdy tělo ještě do tepů může, ale hlava se už brání. Což je věc, na který teď pracuju především, plus chci ještě potrénovat techniku.

                          0 0
                      • jecnak  

                        Viz Blacky. Jeste doplnim, ze 2.5t je dost malo a jestli jsi loni nejezdil za sezonu rekneme 4t, tak koncem sezony budes mit co delat udrzet se v dobry vykonnosti, protoze zkratka na soucasne vykony nemas dostatecne zaklady. To KPO bych byt tebou zdaleka nezatracoval.

                        Dalsi veci je, ze o nejake forme a vysledku budes moct hovorit az po par letech systematickeho treninku. Ale jsi mladej, takze ti telo odpousti spoustu treninkovych „chyb“.

                        0 0
                        • JakeF  

                          Ty mě chceš vydeptat :-). Loni si nepamatuju, kolik jsem měl, ale kolem těch 4k to bejt mohlo. Ale tak že bych měl jezdit v základní vytrvalosti vim, ale moc mě to nebaví, když stejně závodim akorát v závodech pod 60km.

                          0 0
                          • jecnak  

                            Nechci, jen ze vidim, ze ti to pekne jezdi, ale nemas to asi moc promysleny. Tak abys nedopadl jak Lempl. On ten trener zas tak uplne drahy neni a rekl bych, ze to neni az tak spatna investice. Chapu, ze jestli treba studujes je kazda koruna dobra, ale lepsi si dat treba pul roku – zacatek sezony trenera at odkoukas co a jak, nez si koupit novy brzdy.

                            Minimalne muzes zacit s tim si treninky systematicky zapisovat. Stejne bys to pak u trenera delat musel. Treba tady http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/mytreneek/ a zadarmo.

                            0 0
                            • Beeda  

                              ja si myslim, ze lempl zas takovy talent nebyl, nemel pili, zodpovednost, cilevedomost, domnivam se, ze ani cit pro jizdu, jezdil bezhlave…

                              navic ve svem veku 16–17 tezil z fyz. fondu oproti souperum, coz by se kolem 20 srovnalo…

                              0 0
                            • JakeF  

                              Já si od letoška tréninky zapisuju do Excelu. Čas, vzdálenost, průměrnou rychlost, průměrnou tepovku a všechny výsledky ze závodů.

                              0 0
                              • HROOLI  

                                Já používám freeware CyclingDiary .

                                0 0
                              • nox159  

                                taky excel :)

                                zapisoval jsem cas, vzdalenost, prumer, prumerne tepy, max tepy, kalorie, a pocit. pak mi odesel computer tak pisu jen hodnoty z tepaku a myslim ze ty km psat ani neni potreba ;-)

                                0 0
                              • Chaingang  

                                průměrná tepovka je celkem nic neříkající údaj…je sakra rozdil jestli mi vyjde průměrnej tep třeba 140 plynulou jízdou kolem tohohle tepu a nebo jezdím nějaky intervaly,kdy jedu třeba 4 minuty na 180,pak 4 minuty na 110,tohle párkrát zopakuju,vyjedu se a mám taky průměrnej tep 140.

                                0 0
                                • nox159  

                                  jaky udaj teda podle tebe o necem vypovida?

                                  0 0
                                  • Chaingang  

                                    čas strávenej pod AP,mezi prahama a nad ANP…asi nejlepší je ale celej graf průběhu tepů

                                    0 0
                      • Zerocool  

                        jo ale neplatí podle sebe soudím tebe, jsi jeden z mála, který má talent a geny a bez tréninku jezdí jak jezdí, ale pak je těch 90%, kteří potřebují dřít a dřít, aby se dostali tam kde ty a některým se to stejně asi nikdy nepodaří:)

                        0 0
                        • McBlacky  

                          když to vezmeš ale podle hodin aktivity ročně, tak už 5 rok udělám přes 500, rozvrstvených rovnoměrně po celý rok. Takže vlastně to jezdím na vytrvalost a když to je hodně intervalový tak mě odpářou a mám smůlu. Sice to není systematický, ale taky ne úplně marný, navíc nedělám chyby o kterých vím, že mě zaseknou na 2–4 dny atd…

                          0 0
                          • Zerocool  

                            a to jsou například?

                            0 0
                          • Zerocool  

                            a to jsou například?

                            0 0
                          • Zerocool  

                            a to jsou například?

                            0 0
                          • Zerocool  

                            a to je např.?

                            0 0
                            • newbie  

                              :-))) nějakej netrpělivej…

                              0 0
                            • McBlacky  

                              vyjet špatně oblečnej, drtit se nad ANP zbytečně dlouho, nevzít si jídlo a chytnout hlaďák, dát si víc dní po sobě dlouhé zatížení, nevyjet se po šrotu, napálit to bez rozjetí, dát si víc jak akorát piv večer /tady mám velký mezery/, po těžkým celodenním švihu málo spát, podle odhadu brát BCCA po intenzitě nebo dlouhým ZDV…

                              je toho dost, něco je závažný málo, něco víc, kombinace atd

                              0 0
                          • HROOLI  

                            No mě to právě zajímá proto,že jsem měl možnost jet jednou s jedním trenérem a ten říkal,že sem dobrý a pokud bych s ním trénoval,tak bych šel hodně nahoru.Ale bohužel od sebe bydlíme poměrně daleko,takže to padlo.

                            0 0
                            • Sharka1  

                              Tak to bydleni daleko nevadi… Me takhle trenovala trenerka z Hradce, a ja pritom byla v Praze nebo Liberci. Predpoklada to ale, ze posilas nejen denik, ale detailni zaznamy treninku, napr. z Polaru, aby mel trener jasnou predstavu, jak trenink zvladas a jak na nej reagujes. A samozrejme komunikativnost – musis psat, jak to slo, pocity, apod… My si posilaly co tyden sahodlouhy maily… :-)

                              0 0
                      • Biker jak Pes  

                        Blacky má pravdu. Já když jsem začínal v juniorech, tak jsem se taky během roku dostal z 300. místa najednou dostal na 7. místo mezi juniory. Měl jsem stejnou radost jako ty, ale teďka už ten výkon tak rychle neporoste. Čím výš jsi, tím jsou důležitější i ty nejmenší detaily. Jeden vyhraný závod nemusí znamenat nic… :-P

                        0 0
                    • Zerocool  

                      jo a to už mirek janota netrénuje, ale jezdí mu to…

                      0 0
                      • McBlacky  

                        ale minulý sezony to dřel fest. Ještě Sváťa Janečka dřív za Sup teď Volvo, taky hobík výsledkama mezi Elitou.

                        0 0
            • bagr  

              Nesmysl.Na amatersky urovni je to o tom dlohodobe poctive trenovat(cca 5 let )nez se dostanes na slusnou uroven o talentu to rozhodene neni pokud se nebavime o profi.Samozrejmne vetsina se na to vymlouva protoze nejsou schopni leta trenovat jelikoz nemaj vuli a disciplinu.

              0 0
          • Beeda  

            treba ze na nej koukne a pozna, ze je zmatlanej jak hadr…

            0 0
      • Chaingang  

        vidím to trošku opačně…řekl bych že zezačátku spíš potřebuješ trenera, aby tě krotil a řekl ti co a jak, potom čím výš jseš, tím víc je to o citu,psychice a přístupu.

        0 0
    • HROOLI  

      Jestli mám na to,abych jezdil bedny :D … to nevím,ale co vím je to,že chci jezdit co nejlépe a dělám pro to vše.Ale pokud nevím,jak správně trénovat ( už se na tom pracuje-KPO..) ,tak je těžké to nějak zatím hodnotit. Tak nějak pořádně jsem začal jezdit až letos – takže pořád ještě vlastně teprve začínám a učím se.

      0 0
      • martin_bakov  

        no dyt to je spravny, ale nez si treba predplatit nekolikamesicni online trenink tak bych se ‚nabifloval‘ KPO a parkat zkusil s nekym vyjet – jako oddil (zadarmo), s tim ze bys sis rek pak nejakymu trenerovi z toho oddilu treba (to je taky otazka aby to byl nekdo zkuseny) ze bys chtel parkat probrat jen sebe, a on se na tebe mrkne – rekne treba at si zmeris laktat a urcite ti poradi par dobrejch veci… a pak mozna by ten online trenink mel smysl kdyz bys vedel ze to fakt delas spravne, protoze te nekdo zkontroloval ‚na vlastni oci‘. Tak nejak bych to udelal ja kdybych na to mel cas a chut magorit fakt hodne na kole. At ti to slape !

        0 0
        • HROOLI  

          Díky,díky :-) A na kole nemagořím,prostě jako všichni ostatní..baví mě to :-)

          0 0
    • prvniodkonce  

      Na trenéra se vykašli, přečti si Vojtěchovského (KPO) a uč se řídit svými pocity. To, že ti někdo nadiktuje plán, je neefektivní. A hlavní věc je jezdit, jezdit a jezdit.

      0 0
    • malamala  

      Jirka Lutovský dělá kempy na Zadově, ale to je spíše pro mládež. nebo pokud si myslíš, že by jsi na to měl, zkus ho oslovit, třeba tě vezme do týmu MTB ČS .

      0 0
      • HROOLI  

        Jo na něj jsem přihlášený :-) Ale jen abychse naučil techniku atd..ne kvůli čs týmu :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.