Jake zapletena kola na trenazer?

19 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Zdravim, jezdim MTB, ale na tuto zimu chci dokoupit i nejaky trenazer – minimalne na obdobi mrazu.

    Trenazer sem nikdy nemel a tak bych si pred koupi vyjasnil par veci.

    Kupovat budu tento – https://www.kupkolo.cz/…019_z100027/

    Z toho, co sem vycetl ani neni dobry napad jezdit s MTB plastem v trenazeru – vysoky hluk, ten by nevadil – ale pravda, nemam predstavu jak to muze hucet. Ale co zivotnost plaste?

    Pokud to opravdu neni dobry napad jezdit s MTB plastem, rad bych koupil nejake zapletena kola, ktere bych osadil plastem jen na trenazer a vzdy bych jen vymenil cele osazene zadni kolo.

    Chtel bych se tedy zeptat, co mi do zacatku doporucite – jizda v trenazeru na MTB plasti – dobry/ spatny a pripadne jake byste mi poradili koupit zadni 29" kolo – pravdepodobne se spokojim s necim opravdu levnym.

    0 0
    • gollum  

      Do trenažéru se používají obvykle pláště, které už to mají za sebou, které mají svoje už venku odježděno. Je škoda tam ojíždět aktuální pláště. Pak taky u plášťů na ježdění venku se obvykle pracuje s poměrem životnost/přil­navost směsy pláště, o to se v případě trenažeru člověk nemusí zajímat a může si pořídit speciální plášť s co největší životností a přilnavost pláště je mu ukradená…

      Já mám ještě stále 26" horáka a do trenažeru používám levné silniční zadní kolo, které si přehodím.

      Edit:

      Jen asi s nákupem speciálního zadního kola můžeš chvíli počkat, nejdříve si vyzkoušej, jestli tě to na tom trenažeru vůbec bude bavit, jestli na něm vydržíš…

      0 0
    • Smazaný účet  

      A prave jake koupit zadni kolo – to je to, co neumim vybrat. Nevim na co si dat pozor. Mam na bajku kazetu na 10 prevodu a nejak nevim jestli se musi i tohle nejak zohlednit nebo muzu koupit jakekoliv zapletene kolo …?

      V konfiguraci komponentu atd se nevyznam, ja si na kole jen vymenim plast. Zbytek si necham udelat v servisu :-D

      Napriklad na kupkolo maji nejake zapletene kolo Force za 1000kc. Tam zrovna zminuju podpora 10 prevodu. Urcite by mi stacilo, ale nevim, na cem zavisi kompatibilita …

      0 0
      • blue.sun  

        Na trenažér snad jakékoli. Předpokládám, že máš Shimano, tedy standardní ořech, který pobere vše od devíti po jedenáct pastorků.

        Kolo na trenažér jsem měl úplně to nejobyčejnější, na něm nějaký hladký plášť od Schwalbe (typ fakt nevím, už osm let jezdím i v zimě venku). Nemusí to snášet rázy, skoky, díry… vydrží věčnost.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jasně, Shimano.

          Plášť musím koupit tak jako tak, tak už dám přednost tomu na trenažer, cena je vlastně téměř stejná.

          0 0
    • Pikaču  

      Bych jezdil to co máš jen vyměnil pláš za tréninkový. A spíš zainvestoval do lepšího smart trenažéru.

      A k MTB nevim jestli te to bude bavit s ohledem na MTB převody.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Trenažery, pro mě španělská vesnice. Vůbec nemám přehled o nějakých smart funkcích. Myslíš jako něco jako ZWIFT?

        Jinak pro tuto možnost už sem víceméně rozhodnutý, v tomto počasí mám po hodině a půl venku dost, trenažer si můžu dát v klídku na pána třeba i 3h.

        Ale při této zimě, kdy se každé 3 dny střídá počasí nebudu chtít měnit pořád pláště, takže 100% u mě vítězí varianta výměny celého osazeného zadního kola.

        Dražšímu trenažeru se nebráním, ale nevím, jaké to má benefity. Některé mají podporu Ant nebo BT, ale další info sem nenašel. S čím to porpojit … trenažer má v sobě nějakou aplikaci … ?

        Díky za případně objasnění …

        0 0
        • Pikaču  

          No proste smart trenazer ktery propojis s nejakou aplikací jako zwift, taxc, … jsou i dalsi nekde se zo tu probira.

          Ta aplikace ti davkuje zátěž podle terénu ve kterem jezdis. Trenazer zaroven měří watty. Proto se mu rika smart.

          Bude tu par vlaken o trenazerech na zwift.

          0 0
        • MavasH  

          Jestli si myslíš, že na trenažéru zvládneš motat nohama 3h „jen tak“, tak ti fandím :) Chytrej trenažér (elite) mám už hodně let, ale ani videa s promítáním trasy mě nedonutily na tom strávit dýl, jak hodinu (o čučení na TV ani nemluvím). Nohy by jely, ale nedávala to hlava. Až se zwiftem to dostalo úplně jinej rozměr a aspekt „nohy/hlava“ se u mě překlopil na druhou stranu. Po hodině a půl su mrtvej, ale hlavě to vůbec nepřijde :) Zwift je placenej (měsíčně $15), ale na začátku máš týden zadara, takže můžeš vyzkoušet, jestli to pro tebe má, nebo nemá cenu. Funguje i s „hloupým“ trenažérem ( https://zwift.com/hardware ), ale trochu jinak, než s „chytrým“. Hlavní výhodou smart trenažéru je to, že ti dokáže měnit zátež v závislosti na profilu (na PC/tabletu/mobilu musí běžet aplikace, která to řídí). Ruku v ruce s tím jde zase posílání dat (výkon, kadence) z trenažéru do aplikace. Trenažér samotný jen přijímá a vysílá data, aplikace je vždy v zařízení na druhé straně…

          0 0
          • Smazaný účet  

            To si musím zkusit, pak teprve můžu hodnotit. Zatím se mi to jeví úplně v pohodě, něco jako běžecký pás. Nasadím sluchátka a 2h uběhnou jako nic. Tohle je asi to poslední co mi dělá starosti.

            Příští týden to chci mít, takže ještě mám pár dní na rozmyšlenou jaký koupit trenažer a zjistit si o tom něco víc.

            0 0
    • parischr  

      Pokud to myslíš s kolem vážně…tak jedině válce…ja na ně mám dalši kola s plášti na válce…nešpiní válce a hluk je nižší…rovná se i delší životnost plášťů…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Na válce si opravdu netroufám, snad možná jako další level po obyčejném trenažeru.

        0 0
        • parischr  

          O nic nejde…”dávaj” o dost víc …a já si pak rval zbytky vlasů,že jsem se zbytečně na trenažeru......ale jen prezentuji svoji zkušenost…

          0 0
          • parischr  

            …oprava…že jsem se zbytečně honil na trenažeru…

            0 0
          • Smazaný účet  

            Na MTB to stejně nějaké speedy nebudou, ale těch 30 udělám v pohodě i na trenbažeru,ne?

            0 0
            • blue.sun  

              Jo, to uděláš. Ale jak píší chlapi výše, nebude tě to bavit. Hodina a půl byl můj limit a je to jak čtyři hodiny v reálu.

              Zjistil jsem, že na rozdíl od běžné jízdy na MTB mě už po půl hodině začne bolet prdel, protože pořád jen sedím. Na bajku se hýbu. Po dalších patnácti minutách nevím, jak odlehčit ruce. Po hodině už mě sere úplně všechno. Zahazuju trenažér, kupuju pořádně teplé oblečení a jdu radši s bejkem ven.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Zajimava zkusenost.

                Takze radsi koupim ten levny trenazer a do budoucna uvidim jak moc smysluplna investice to byla.

                0 0
              • parischr  

                Přesně :)…osobně jsem si pořidil ještě fata, pořádná světla a základ jsou slušný zimní tretry…a pokud to venku trochu jen jde…tak jezdím tam :)

                0 0
            • parischr  

              Hele, v písmekách to vysvětlit neumím…o speedech to nejni…spíše o “umění vystoupit z komfortní zóny” :).....

              Ber to takhle: na trenažeru jedou jen nohy.....na válcích defacto vše co venku na kole (stabilizacní svalstvo…horní polovina těla.....)

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce