Jaké vybrat kolo s vysokou nosností

11 nepřečtených
  • DaveK-P

    Ahoj,

    chtěl bych s vámi konzultovat výběr kola, respektive použití stávajícího. Důvodem proč to řeším je moje hmotnost cca 140kg.

    Mám kolo Kellys Magnus cca rok 2011, co si vybavuji v manuálu bylo max zatížení cca 120kg. Myslíte, že kolo vydrží a můžu na něm jezdit nebo se raději poohlédnout po novém? Plánuji jezdit asfaltové, polní a lesní cesty „na pohodu“.

    Případně jsem koukal na nové kola, kdy vyšší nosnost 136kg jezdec + 2,8 kg brašna na sedlovou → celkem 138kg nabízí Kona, Giant, GT, Cannondale. Možná existují i další výrobci, ale nenašel jsem.

    Řeším také, že již v podstatě nejde koupit kolo 26" ale je nutné vybrat 27.5 nebo 29, co byste doporučili v tomto ohledu?

    Poslední dotaz je k řazení, jsem zvyklý na 3×9, nyní většina kol 1×10 (1×11), co očekávat? Případně je možné provést upgrade na 2×10 tak aby netrčely bowdeny pokud jsou vedeny v rámu?

    Očekávaná cena max 30 tisíc Kč.

    Provedl jsem nějaký výběr zatím po eshopech a zatím mám tyto kandidáty. Budu rád i za případné jiné typy.

    https://www.sterba-kola.cz/…-expert-2020

    https://www.sterba-kola.cz/…29-comp-2020

    https://www.sterba-kola.cz/…3-2020-40737

    http://kona.cz/cinder-cone/

    http://kona.cz/kahuna-2/

    případně http://kona.cz/honzo/

    Děkuji

    0 0
    • Wiggle  

      Na takovou vahu urcite neco s pevnejma osama. Z tech kandidatu to splnuji jen GT ZASKAR 29" COMP 2020 a Kona Honzo (aspon co jsem v rychlosti zaznamenal).

      U velikosti kol asi nejvic zalezi, jak jsi vysokej a co chces jezdit. Asfalt + lesni cesty urcite 29", pokud nemas metr pade :)

      Jednoplacka vpredu je IN a neni treba se 1×12 bat. Prechod na 2×10 by byl spis downgrade.

      0 0
      • DaveK-P  

        Zapomněl jsem napsat výšku a příspěvek nejde editovat. přidám zde. moje výška je 187cm

        0 0
    • Markony  

      RB CRR 290 + naby Dt 350 ráfky DT 545 D v 2×11 vidlice Auron z TT, ZZE pruměr kotoučů 180 P+Z . Měl jsem stejné proporce i výšku.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • novas752  

      Doporučoval bych stavbu na zakázku s rámem na pevných osách, třeba na RB, s důrazem na výplety, náboje a brzdy. Sériová kola jsou obvykle přesně opačná, maj super přehazku ale výše zmíněné ošizené.

      0 0
    • novas752  

      Doporučoval bych stavbu na zakázku s rámem na pevných osách, třeba na RB, s důrazem na výplety, náboje a brzdy. Sériová kola jsou obvykle přesně opačná, maj super přehazku ale výše zmíněné ošizené.

      0 0
    • milan.v  

      Já bych doporučoval primárně změnu stravy a hodně pohybu k tomu… Teď umřel extrémně obézní bratr mého kamaráda na selhání orgánů… Necelých padesát let, láska k jídlu vice než cokoliv jiného… Pokud tedy nejsi kulturista…

      0 0
      • kamaro  

        A pokud náhodou je kulturista, tak by jsi mu to do očí neřekl, že… :-) Já taky ne (167cm/63kg).

        Jinak zkus s tou vahou opravdu něco udělat a ohledně kola bych se přiklonil k novas752. U stavitele bych si nechal něco poskládat, budeš to mít uzpůsobené na své potřeby (a hmotnost) a v této cenové kategorii to bude i lépe osazené (ale hlavně lépe osazené v těch problémových místech s ohledem na váhu).

        0 0
        • milan.v  

          No, je to pak ale jiná situace, protože to chápu, že někdo osvalený váží více než lidé, kteří jdou záměrně vahově dolů z různých důvodů…

          Raději jsem to napsal, protože při mém štěstí je to nový Mistr Olympia, co se potřebuje vyřezat na příští sezónu…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.