• honza.biker

    Rozhoduji se mezi Northwave Lizard www.x-bikes.cz/?… , Adidas Voltage www.x-bikes.cz/?… a Lake MX 225 www.mojekolo.cz/678-mx-225 . Mate s nimi nekdo nejake zkusenosti? Jake jine v teto cene byste doporucili? dik..

    Anketa: jaky?

    8x
    19%
    0 0
    • honza.biker  

      Jeste bych byl rad kdybyste napsali naky postrehy srovnani velikosti tehle treter s jinyma znackama nebo s normalnima botama – budu je nejspis kupovat pres net…

      0 0
      • jIrI___  

        At te ani nenapadne kupovat tretry pres net! Aspon si je nejdriv ozkousej v kamenaku a az potom objednej na netu. Jinak bych bral ty Northwave.

        0 0
        • Hnoj  

          Kvůli těmhle eventualitám existuje zákonná možnost vrácení nebo výměnny zoží do 14 dnů od data doručení… Takže výkřiky typu : „Ať tě ani nenapadne, …“ jsou zce bezpředmětné :-)

          0 0
          • jIrI___  

            Ale kdyz si je vyzkousi v obchode a az pak koupi, tak si podle me usetri spoustu starosti. Ja tady rikam jenom svuj nazor…

            0 0
            • MlokCZ  

              To není tak jasné. Třeba já za tu dobu než bych někde v krámu našel ty konkrétní tretry ve svojí velikosti vyzvednul několik balíků na poště po cestě z práce a zpět je zase poslal.

              Nakupuju třeba hadry už také jen na netu a sem tam něco vrátím, že mi to nesedne (ale kupuju toho dost, takže při tom kolik v tom kterém eshopu utratím mi není ani trošku blbé občas něco vrátit) a od té doby s tím nemám starosti skoro žádné (oproti tomu, když jsem předtím jak idiot obcházel x krámů, nikde nic pořádně neměli, já tak strávil půl dne a třeba nic nesehnal). Tretry jsem bral také už několikrát přes net.

              0 0
              • MlokCZ  

                Navíc metoda chodit si do nějakého kameňáku jen zkoušet věci a pak tam nic nekupovat mi přijde trapná.

                0 0
                • jIrI___  

                  Ja na netu nakupuju jenom kdyz je to vyrazne levnejsi nez v kamenaku. Dat o par stovek vic v kamenaku mi neprijde zas takova hruza. Horsi by pro me bylo bylo se strachovat, ze jsem obednal spatnou velikost, litat po postach, cekat jestli mi poslou spravnou vec,… Mozna to bude tim, ze na nakupovani po netu nejsem nejak extra moc zvykly.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Rozdíl je v tom, že poštu mám po cestě z práce, otevřeno má do 18:30 každý den. Takže tam se vždy bez problém dostanu i když jdu třeba pozdě z práce nebo nemám moc času. A zdrží mi to jen o pár minut. Oproti tomu obejít ty obchody mě zdrží na pár hodin.

                    Jsem už na čísle kolem 200 objednávek z netu (beru často i věci pro další, aby to bylo bez poštovného) a z toho jsem zpět posílal z jakéhokoliv důvodu (reklamace, chyba v objednávce, špatná velikost) tak 10, což celkem jde.

                    Cena je výrazně nižší samozřejmě vždy, to k tomu také patří (teď třeba i blbé pláště jsem objednal z Německa a bude to nejlevnější a ještě je vůbec taky mají).

                    Ušetřených peněz už je fakt hodně, to už není o pár stovkách, ale desítkách tisíc.

                    0 0
                    • dodo  

                      No nevim, podle mych zkusenosti s postou toho casu ani penez moc neusetrim. A nevim jak to delas kdyz mas treba jako ja 3 boty a kazdy cislo jiny – objednas troje boty v ruznych velikostech?:) Osobne si teda radsi boty vyzkousim normalne v prodejne, prijde mi to rychlejsi, bez starosti a zbytecnych vydaju:) a boty si myslim, ze je docela spatna vec na kupovani bez zkouseni precejen v nich clovek stravi hooodne casu:) Ale jestli ti to tak vyhovuje:), tak proc ne. Jedine DHL a podobne:)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Nevim jaké máte obchody u vás, ale třeba v Plzni si pamatuju, jak jsem před cca 5 lety kupoval tretry v krámu (to jsem ještě z eshopů skoro neobjednával). Celé odpoledne jsem běhal po Plzni a k vyzkoušení v mé velikosti jsem nenarazil na téměř nic.

                        0 0
                      • jIrI___  

                        Moje rec ;-)

                        0 0
              • rock  

                To je asi věc vkusu a povahy. Já si vyzkoušel asi šest párů bot, než jsem našel jedny, v kterých jsem se cítil opravdu příjemně. Hadříky jsou trošku jednodušší, nějaké oblečení jsem přes net kupoval, ale boty – to určitě ne …

                0 0
                • MlokCZ  

                  U těch bot je to stejě těžký, třeba BG neotestuješ v krámu jestli ti sedí a poznáš to stejně až časem.

                  0 0
                • Lister  

                  Já když kupoval první tretry, tak jsem s tím strávil asi tak 14 dní lítal po obchodech ozkoušel asi 30–40 párů bot a nakonec koupil Spešly, které byly navíc hodně těsné a stejně jsem neměl úplně dobrý pocit. Nakonec se roztáhly, ale stejně nic širšího než letní ponožku do nich nenacpu.

                  Teď když jsem bral druhé, tak jsem se na nějaké zkoušení vykašlal. Chtěl jsem Lake, v našem krámu měli jedny jejich boty – MX 85 ve 42 – byly mi malé a navíc tenhle model jsem nechtěl. Tak jsem to riskl a objednal si v tom obchodě MX 170 ve 43. Omylem dorazila 42 – bylo to to samé jak u těch 85 – malá bota, takže se to vrátilo, přišla 43 a ta sedla na nohu jak ušitá. Jak jsem obul tak jsem věděl že to beru.

                  Takže pokud už má člověk pár treter ozkoušeno a přibližně si pamatuje jaký má ta která firma tvar boty, tak to není tak úplně těžké odhadnout i na dálku. Já třeba vím že nemůžu mít jakoukoliv italskou botu – do té se prostě nenacpu. Spešl mi přišel dobrý, ale v přímém srovnání s tou novou tretrou mi přijde jak španělská bota .-)

                  0 0
              • JSt  

                kdyz kupuju boty, tak se casto rozhoduju mezi dvemi velikostmi. a to, ktera nakonec vyhraje rozhoduje vyzkouseni obou velikosti bezprostredne po sobe. takze…

                0 0
                • honza.biker  

                  Nvm kde nakupujes ale mensich bikeshopech maji stejne od jednoho typu treter vetsinou jenom jednu nebo dve velikosti takze si muzes vyzkouset treba jiny typ od stejne znacky a az pak stejne objednat ty ktery chces..

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Asi máte nějaké výrazně lepší prodejny. Abych si mohl vyzkoušet více druhů treter a ještě současně vždy v obou sousedních velikostech, tak na to abych si vzal týden volno a jel do Prahy, to v Plzni nehrozí (tedy minimálně před pár lety nehrozilo).

                  Tím samozřejmě netvrdím, že vyzkoušení více bot bezprostředně po sobě a ještě v různých velikostech není výhoda, ovšem musí být vůbec kde.

                  0 0
          • honza.biker  

            To jsem nevedel.. Jsou jeste nejake dalsi podminky nez tech 14 dni?

            0 0
            • Smazaný účet  

              neposkozene, nepouzite, v puvodnim obalu

              0 0
            • MlokCZ  

              U hadrů hlavně nestříhat žádné cedulky a treter nemontovat kufry než si je člově jistý, že si je nechá. U treter to má zase tu výhodu, že si je můžu doma v bytě nechat třeba hodinu na noze a pak se definitivně rozhodnout.

              0 0
              • MlokCZ  

                A ještě dodám, že třeba Kalas dává možnost vrátit nebo vyměnit do 30 dnů, tedy nad zákonou povinnost (a skutečně to bez problémů funguje).

                0 0
    • lutte\'  

      Ty který ti sedí nejlépe.:)

      0 0
    • Hnoj  

      Co třeba Shimano SH-M 085?

      0 0
      • honza.biker  

        Ty nevypadaji spatne… jenom nvm jestli se da verit te umelohmotne mikroprezce – u drazsich se delaji vetsinou kovove..

        0 0
        • jIrI___  

          Tak se podivej na Northwave Kameleon. Ty maji kovovou prezku.

          0 0
          • honza.biker  

            ale zase sou o dost drazsi..:(

            0 0
            • jIrI___  

              Staci v tomhle obdobi projit par obchodu ve vetsich mestech. Vetsinou se zbavuji lonskych modelu a maji na ne velke slevy. Je ale celkem stesti, kdyz natrefis na svoji velikost :-(. Ja treba svoje Kameleony koupil minuly rok v Brne za 2500,–.

              0 0
              • honza.biker  

                Tak to je hodne dobra cena… Si s nima spokojeny? Ja mel nejaky starsi Northwave a odlepila se mi podrazka..

                0 0
                • jIrI___  

                  Zadne problemy s nima zatim nemam. Pred tim jsem mel Spesly Sport a musim rict, ze Kameleony je prekonavaji ve vsech smerech. Tuzsi podrazka a hlavne mi sedi mnohem lip na noze (jsou uzsi) a ani se neroztahly po chvilce noseni tak strasne moc jak Spesly. Na prvni pohled me na nich zarazilo, za oproti Speslum nemaji zadne vetraci sitky, ale jenom par direk a myslel jsem, ze se mi v nich bude potit noha. To ale nastesti neni pravda, jsou usite z jakehosi zajimaveho materialu, takze v nich nemivam nohu spocenou, i kdyz se mi normalne spoti i v teniskach pri normalni chuzi…

                  0 0
        • Hnoj  

          S přezkami od SH nejsou problémy.

          0 0
    • Team6  

      zkouset v kamenaku a objednavat na netu je pekna socarna. kdyz uz tak ve stejnym kramu. jak k tomu pak pride ten prodavac u kteryho si to vyzkousis on ti obetuje cas a usili a ty si to pak koupis nekde jinde…

      0 0
      • JSt  

        a jak prodavac prijde k tomu, kdyz si boty vyzkousim, nesednou mi a ja si koupim jinou znacku u konkurenta. taky mne venoval cas a ja mu tam nenechal ani korunu. to bych si podle tebe mel koupit boty, co mi nesedi, abych nebyl za „socku“? ja to vidim trosku jinak. hlupak, kdo nakupuje vyrazne draz, nez musi. btw. tretry jsem vzdycky koupil v normalnim obchode, pac byly za ± stejnou cenu jak v eshopech…

        0 0
        • Lister  

          ja to vidim trosku jinak. hlupak, kdo nakupuje vyrazne draz

          já to vidím taky jinak – hlupák ten kdo si nedokáže domluvit dobrou cenu :-) Jsem kupoval v kameňáku a dostal jsem slevu 10%, možná to někomu přijde málo, ale pro mě to byl dostatečný argument, protože když si k internetové ceně připočítám poštu a případné náklady na posílání při nevyhovující velikosti, tak by se to nevyplatitlo. Navíc při nevyhovující velikosti v obchodě mi bylo slíbeno, že náklady ponese prodávající.

          0 0
        • jIrI___  

          A já jsem měl štěstí a koupil si svoje tretry v kameňáku o tisícovku a nějaké drobné levněji než jaká je jejich cena na internetu :-)

          0 0
    • Gorgov  

      Lake MX CF400 jedine:)

      0 0
    • honza.biker  

      0 0
    • Mamutko  

      Nemáte niekto skúsenosť s týmito tretrami?

      0 0
      • jonti  

        Tieto nie, len starsi karbonovy model. Boli dobre tuhe, ale pre mna prilis siroke.

        0 0
    • Lukulin  

      A co tohle http://www.koloshop.cz/…didas-razor/,

      jsem s nima naprosto spokojený. Velikost jsem zvolil stejnou jakou mám na normální nošení. A to jsem je kupoval v Ameře!

      0 0
    • Lister  

      Vzhledem k datu dotazu nevím jestli ještě ty tretry hledáš, ale pokud jde o ty Lake, tak ty se mi taky hodně líbily, ale nakonec mě odradila ta kombinace šněrování + přezky. Nevím jestli je to pravda nebo překlep, ale uvádí to všichni. Pokud ano, tak to bych nidky nechtěl, zkoušel jsem to jednou a i tak jsem málem zešedivěl – nejdříve zašněrovat, pak dotáhnout přezkami, ten systém nemá žádnou výhodu jen kombinuje nevýhody obou řešení :-(

      Pokud tam jsou ale jen přezky, tak do těch bych šel.......

      0 0
    • mathasek  

      Lidi mam takový problém, jaké tretry ve velikosti 50 :D (slovy padesát :D) doporučili? Děkuju

      0 0
    • přejetá_veverka  

      Můžete poradit botky na MTB? Nemám možnost ohmatání.

       

      Specialized Comp MTB 09 vs Northwave Lizzard S.B.S. 09

       

      a jestli to je kompatibilní s kuframa od Time Atac XS / XL (ani nevím rozdíl XS/XL)

       

      díky. 8)

      0 0
      • přejetá_veverka  

        hlavně mě zajímá ta kompatibilita s těma pedálama (kuframa) …

        0 0
      • přejetá_veverka  

        No, tu asi jezdí všichni s PD-M520… zkusím se optat ještě někde jinde. 8)

        0 0
      • MlokCZ  

        XL je dámská verze, ve výsledku se od XS ale téměř neliší. Tvar je totožný, pružina je možná nepatrně slabší. Dlouhodobě jsem jezdil jak XS, tak XL, jednou za dobrou cenu měli někde XL, tak jsem je tenkrát vzal. Teď ty XL dostane manželka a já si tam dal zase XSka.

        Kompatibilní to bude.

        0 0
    • zdenal01  

      Kámoš měl 2 roky nějaký Adidasy za 3000,– a 14dní před koncem záruky mu praskla na jedné botě plastová podrážka. Tak je šel reklamovat (kupoval je přímo v prodejně Adidas). Nechali si udělat znalecký posudek a ten říkal, že k prasknutí došlo vlivem nesprávného používání výrobku, nikoli vadou materiálu a tudíž reklamaci nelze uznat. Takže na Adidas pozor!

      Já jsem koupil na podzim ve slevě svoje první tretry – Specialized Comp MTB slevněný z 3200,– na 2500,– a sedí jako ulitý. Před tím jsem vyzkoušel mraky bot a žádný mi neseděli tak dobře. Mám teda nohu 41,5 a zdaleka ne všichni výrobci dělají v půlkových číslech.

      0 0
    • Volf  

      ADMINE NEŠLO BY NĚJAK PROBARVOVAT STARÁ VLÁKNA TAK, ABY SE DALO NA PRVNÍ POHLED POZNAT, ŽE SE NĚKDO JEN BAVÍ TÍM, ŽE VYTAHUJE ,, KOSTLIVCE ,, ?

      Omlouvám se za ta velká písmena, ale když vidím, že tady někteří týpci / viz třeba wojtek / odpovídají na třeba rok i více staré věci, tak by to možná pomohlo. Bylo by to probarvené třeba růžově a ušetřilo by to dost času ostatním.

      0 0
    • dejva  

      čau,

       jezdí někdo s těmahle botama?

      za recenze předem díky. zdraví dejva

      Tretry PEARL iZUMi ATTACK

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.