Jaké koupit pláště na Trek 7500E

12 nepřečtených
  • Donic1

    Zdravím! Přiznávám, že nejsem žádný velký závodník ani vášnivý cyklista…přesto bych potřeboval poradit. Chtěl bych vyměnit oba pláště na mém stávajícím kole Trek 7500E – průměr kol 26", mám tam ještě původní Bontrager LT2, 700×38c (38–622).

    https://kolo.cz/…-7500-e-2011

    Nevím, zda se dají koupit ještě přesně tyto…odhaduji, že budou asi patřit mezi dražší pláště. Nebo by mi postačovali nějaké alternativní, podobné a levnější…Nejezdím zase úplně moc v terénu, spíše asfalt, cyklostezky, apod. Díky

    0 0
    • Alojs01  

      To uz vazne nejsi schopnej navstivit 2 eshopy a proklikat se jejich nabidkou?

      Zvlast, pokus jsi jen uzivatel, nastav si max cenu, rozmer a vyber…:-)

      A pro info, nemas kola 26"…

      0 0
    • Donic1  

      Tak se omlouvám, ale tato špatná informace je uvedena přímo u daného modelu kola – viz. https://kolo.cz/…-7500-e-2011

      Určitě nemám důvod si vymýšlet…

      0 0
    • Donic1  

      Takže což třeba tyto: https://www.bike-sport-shop.cz/…00x38c-cerny

      Mohly by být? Ono zrovna aby to bylo 700×38C a zároveň 38–622, zase moc jich není…

      0 0
      • Pajasob  

        Ahoj, taky jsem před lety jezdil Trek 7500. Poprvé jako náhradu jsem tam dal levnou Rubenu, rozměr si úplně nepamatuju, jezdilo to hodně podobně, můj nájezd byl cca 3 000 km ročně v té době. Plášť to byl užší než původní o pár mm a jezdil možná o něco lépe na asfaltu (jezdil jsem na asfaltu převážně). Dokonce se mi u původního Bontrageru stalo u obou (!) plášťů, že mi krátce po sobě odešly tím, že na nich vznikla boule i když ještě nebyly na výměnu. Nafukoval jsem je na doporučený tlak a prostě to takhle dopadlo, u jiných se mi to ještě nestalo. Pokud chceš původní velikost, kup 700×38C a je jedno, jaká to je značka. Různé pláště se hodí na různé povrchy, některé mají hladší vzorek pro jízdu po asfaltu, některé zase hrubší vzorek, který se hodí na polní, šotolinové cesty apod., kde se s crossovým kolem také pěkně jezdí. Nejsem si jist tím, že by 700×38C bylo to samé jako 38–622.

        0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      https://www.sport-store.cz/…-lite-509787?…

      Pokud plášť vlastnostmi vyhovoval, za 400 nemusí být marný. Levné pláště pocitově tolik nejedou, kvůli konstrukci, směsi a hmotnosti. Ony nejedou ani některé drahé, ale to bývá přítomností tlusté protiprůpichové vložky pod běhounem.

      Jinak v podobné hladině a určení se osvědčil třeba Author SilkRoad, sto lidí sto chutí, sto účelů a důvodů.

      Já mám na trekovém kole GT obut, po sérii Schw. Marathonů, zubatý Author/Panaracer Rolling Stone, manželka zase široký skoro hladký Schwalbe (nějaký nástupce Big Apple).

      Čím širší, tím lepší a pohodlnější, jen to musí prolézt rámem a vidlicí. Čím lehčí, tím živější rozjezdy. A do toho samozřejmě odpovídající duši.

      0 0
    • Donic1  

      Díky moc za rady. Nechci z toho zase dělat vědu, ani kupovat úplně nejlevnější či nejdražší pláště…postačí jak se říkává takový „zlatý střed“. Takže vezmu buď ty samé Bondrager – LT2 700 × 38C Expert Hard-Case Lite za pijatelných 400 Kč nebo ty Specialized Trigger Sport * 38–622 * 700×38C za 499 Kč. Jak už jsem psal, nejsem žádný vášnivý „závoďák“ a jezdím spíše asfalt a cyklostezky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.