• TraCker

    Ahoj vespolek. Nadešel čas na koupi kola. Kila se zvedají, kondice klesá… Primárně bude kolo k jízdě do práce (10km) a potom k rekreačnímu ježdění hlavně asfalt, cyklostezky a občas i mimo cesty. Jsem lajik, takže v bike slengu se občas ztrácím :) Proto se omlouvám předem za případné nepřesnosti. Chci určitě horské kolo. Trekingová se mi prostě nelíbí. Cenovka není vysoko. Do 20k včetně přilby a základního příslušenství. Samozřejmě ±. Určitě nebudu lítat někde nějáké sjezdy apod. Třeba časem. To už bych pak řešil něco jiného. Sám měřím 200cm a vážím necelých 120kg. Našel jsem něco takového https://www.bikomatic.cz/…iceblu-xl-xl Nevím, jestli tady nepřiplatím třeba za značku. Hlavní rozdíly vídávám v hydraulických brzdách popř. trojtalíř/dvoj­talíř. V této cenovce toho moc není. Děkuji za každou radu.

    0 0
    • RadimCep  

      To kolo má pěknou akorát barvu. Ale na 120kg lankový kotouče fakt nee, nejlépe asi bazar. Pokud bys časem chtěl něco lepšího, tak potom nový.

      0 0
      • TraCker  

        Říkám si, kdysi jsme brzdili špalkami a vždycky vše sjeli a dojeli.. :-) Asi mi už odjel vlak :D Bazar taky možnost, ale asi bych šel možná cestou kompromisů a pořídil nové… U bazaru bych měl možná strach. Každý mě opije i rohlíkem :)

        0 0
        • Tomas_82  

          Většina špalků za sucha brzdí líp než tyhle mechanický kotouče, ale větší problém by byla vidlice, při téhle váze by vydržela do prvního většího „drncnutí“. Nicméně v téhle cenovce vůbec nekoukej na značky Spezialized, Scott, Trek a podobné, koukni spíš na Decathlon, pak zkus MMR v TS Bohemia.

          0 0
        • Lukas287  

          na kole v profilu jsem měl původně taky lankový kotouče a nemůžu doporučit. Na normální ježdění OK, ale jak jsem sjížděl nějaký prudký kopec, tak jsem musel brzdu mačkat 4 prstama a stejně to moc nebrzdilo, po čase začaly brzdy vadnou a pak to byla sranda :D. Další sranda byla, když mi při jízde prasklo lanko a funkční byla jen zadní brzda.

          Takže jsem koupil hydrauliky (Deore M6000) a vystačím si brzdit jedním prstem.

          Pro představu, v té době jsem měl tak 105–110kg.

          0 0
          • va-bo  

            Před mnoha lety jsem na jednom biku měl chvíli AVID BB7 a kotouče 180. Brzdilo to brutálně. Pak jsem tam dal MAGURA Luise a ty tak nebrzdily. Ale to je pravěk..

            0 0
            • Lukas287  

              tohle byly levný Tectro, takže s BB7 apod. se to nedá moc porovnat

              0 0
    • va-bo  

      Za ty prachy na ježdění do práce a na pivo dobrý. Aspoň se nemusíš bát, že to někdo ukradne. Prakticky všechno můžeš časem vyměnit. Ještě asi dokoupíš blatníky, možná nosič, světla atd. Nemá cenu kupovat pro začátek něco za 60 tis.

      0 0
      • TraCker  

        Ono asi do práce je dobré úplně všechno, ale zase nechci nějáký šunt z tesca :) Prakticky všechny kola co jsem prošel v podobné cenové relaci jsou vybavenba podobně. Stejné brzdy, vidlice. Jen se liší počtem rychlostí popř. už nemají lankové brzdy ale hydraulické. Jde pak asi hlavně o značku rámu. Jako lajika mě hned cinklo do očí značka Specialized. Samozřejmě možná zbytečně. Jen se skladovou dostupností je to bída a lepší to asi nebude a tady todle skladem je a mám to i do shopu kousek.

        0 0
        • va-bo  

          Samozřejmě to není žádný zázrak, ale za ty prachy dobrý. Je tam záruka, že běžné komponenty se dají vyměnit a budou pasovat. To se u kol z Tesca nedá zaručit. Uvidíš, jak tě bude ježdění bavit a pak můžeš vylepšovat podle dostupných financí. Brzdy, vidlice, pohon, řazení atd. Možnosti vylepšování neomezené.

          0 0
    • Tomas_82  

      Za dvacet se dá koupit třeba tohle, což je o parník lepší kolo:

      https://www.tsbohemia.cz/…d300233.html

      0 0
      • va-bo  

        Jasný, ale navíc o 5.500,– . Jestli má limit 15 tis. tak to tak je.

        0 0
      • TraCker  

        Abych to shrnul. Nakonec jsem objednal toto kolo co jsi postnul. Rozpočet jsem sice překročil, ale na druhou stranu za těch 15k toho moc není. Jen by mě ještě zajímalo, jestli má někdo zkušenosti z shope TS Bohemia. Komponenty k PC jsem tady kupoval dost, ale kolo prvně. Nějáký pozdější servis asi raději někde ve speciálkách?

        0 0
        • Velomiwookie  

          Kamos kupoval, maji nejakej prtnerske servisy

          Mas to napsane i v popisu toho kola v zalozce zaruka

          0 0
          • TraCker  

            Ano díky, našel jsem. Hlavně mi jde o to, jestli se tam na tebe pak nedívají přes prsty, když jsi kolo koupil jinde. Mám podobné zkušenosti s jiným zbožím u jiných obchodníků.

            0 0
            • Velomiwookie  

              Netusim, nevidim duvod to tam davat, mozna max na tu garancku, kdyz je v cene.. zbytek samodomo pripdne kolofix to jisti

              0 0
    • TraCker  

      https://www.tsbohemia.cz/…d300233.html#…

      Takže kolo dnes dorazilo. Sestavené, v krabici. Jen nasadit pedály, vyrovnat řídítka a hotovo. Připlatil jsem si za sestavení kola – garanční prohlídka zdarma… No.. Zadní brzda téměř nebrzdí, lanko přesmykovače volně trčelo do prostoru, přehazovačka neřadí krajní pozice. Měl jsem sto chutí jim napsat, že takhle teda ne a službu jim reklamovat. Ale zase to někam vozit atd… Blbá doba. Takže „dodělej si sám“. Jen by mě zajímalo. Když držím přední brzdu, je OK, že cítím v přední vidlici vůli? Jakoby při pohybu tam a zpět při zabržděném kole je cítit vůle.

      0 0
      • Slavik  

        Když chceš kolenovrtit, musíš umět seřizovat ;-)

        0 0
      • Tomas_82  

        Vůle by tam být neměla, dotáhnul si hlavové složení, když si rovnal ty řídítka? Brzdám občas chvilku trvá, než se rozbrzdí.

        0 0
        • TraCker  

          Jen jsem je dorovnal a utáhl inbusy na představci. Jelikož nejsem až tak znalý, tak jsem to udělal jak psali. Jen nastavit a dotáhnout. No. Max do měsíce mám kolo přivézt na garančku, tak jim to tam vše ukážu. Postupně si to vše oživím a začnu dělat sám. Teď bych do toho sám nerad drbal, když je to v záruce. Ale ta vůle mě tam teda štve.

          0 0
          • Youda  

            vůle

            0 0
            • TraCker  

              Jednoduché. Skvěle, díky ;-) Teď hlavně šetrně sundat plastovou krytku, moc se ji nechce :D Jinak manželka má ze mě radost. Celý víkend jsem seděl nad videi od Trail Huntera. Skvělý típek. Teď to vemu ještě více ze široka.

              0 0
              • Tomas_82  

                Takže manželka bude mít radost čím dál větší, máš kolo aspoň v obýváku?:-)

                0 0
                • TraCker  

                  No navrhoval jsem to, ale řekla, že s ním klidně můžu spát v kůlně… :D Takže… :D mám smůlu

                  0 0
          • Tomas_82  

            Je to úplně jednoduchý, povolíš ty dva inbusy, dotáhneš ten co je zezhora tak aby zmizela vůle a zároveň se to lehce otáčelo a pak zase dotáhneš ty dva na představci.

            0 0
            • TraCker  

              Ano ano. Youda mi už poslal odkaz na YT. Takže zítra pořeším… Díky

              0 0
    • torst  

      Uvažuji také o podobné koupi. Ale když to čtu – že ti z e-schopu pošlou za těžký prachy „dodělej doma“, pak navíc musíš na pozaruční servis buhví kam, jestli není 100% lepší kamenná prodejna. Ano, připlatíš si za dovoz, obsluhu, ale máš to s komfortem osobního přístupu, navíc v místě. Názor? Dík.

      0 0
      • scalar  

        Až prodejny otevřou, tak zjistíš, že jsou prázdné, vykoupili je přes e-shopy :-)

        0 0
        • torst  

          V podstatě prodejnu považuju za filiálku e-shopu. Stejně si u nich objednám něco externě a jediná výhoda je, že mi zajistí ten odběr, vyzkoušení, dále servis a případně nevezmu když bude problém.

          0 0
      • Tomcat  

        Názor? lol !

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.