• Drak_0ne

    Ahoj,

    Shanim jete kolo a neorientuju se v odpruzen predni vidlici a nabojich,proste jen tak okrajove:/ pro info,mam 193 a cca 100kg,jezdim po silnici kazdy den ro prace,hrozna,autem tudy nejezdim,obcas nejake polnacky,vsehochut…jsem zvyklej na mtb,sirsi pneu a rad bych ho dal:-)

    Vybiram z techto inzeratu:

    http://www.cyklobazar.cz/…r-pro-d-21-/

    http://sport.bazos.cz/…eflex-30.php

    Nebo nevite jeste o necem jinem?

    0 0
    • Tomik :-))3  

      a ten scott za tu cenu taky není špatny

      0 0
    • LU2_781  

      vyser se na ojetej horák a kup si novej, jasný..

      0 0
    • Drak_0ne  

      Jo,tak ta merida je uz prodana:/ nj,nove..jenze za tyhle penize nekoupim s takovou vybavou,me nevadi ojete,ted mam kolo 13 let,rad bych kvalitni ram,hybraulicke brzdy kotoucove a ostatni by se treba casem vymenilo:) no,v pondeli jedu na scotta do lbc,co ten pells? Koukam,ze lidi moc nezaujal:/ u toho scotta se bojim te predni vidlice,ze bude spatna:/

      0 0
    • Drak_0ne  

      tak jsem dneska prolezl prodejny v Jicine a asi pujdu do noveho..prece jen, je to pak bez investic a vim,ze vse je nove, plne funkcni..samozrejme tu mel nekdo pravdu :D

      vybiram mezi :

      http://www.author.eu/…lution-29–4/

      http://www.merida-bike.cz/…tfs-100–2013

      plus specialized,podobne authoru v odkazu…nebude ten author lepsi? ja vaham,jen z duvodu, ze Merida se mi proste zda nej :)

      0 0
      • Drak_0ne  

        jeste jsem nasel malo jete CTM

        http://www.jizdni-kola.eu/…hyr-2–0–2012#…

        0 0
      • Azmir  

        Ty sis tu nic nevzal, z toho co tu zaznělo co? Tuším tuším špatný kup.

        0 0
        • Drak_0ne  

          tak mi to nejak pripomen…nejdriv pisete nove kolo,tak ja pridam na 12000,– a muzu mit authora dexter, ted mi volal znamej,ze ma lonsky model…a byl jsem u servisaka, ten mi rekl,at kaslu na velky ram ,mam kratke nohy, takze mi staci 19,ale potrebuji delsi predstavec, coz je pravda..z 21 ne­dosahnu na zem,aniz bych si poskodil varlata :D

          0 0
        • Drak_0ne  

          no a kellys? malo jety?

          http://www.sbazar.cz/…lramu-195ram

          0 0
          • nitraq  

            19.5 ti bude imho malý. Já jezdím na Authoru 19" a to mám 178 cm.

            0 0
            • Drak_0ne  

              jenze v krame jsem sedel na 19 a dobry..melo delsi predstavec, ja mam fakt dlouha zada a kratke nohy…jinak je dobre?

              0 0
          • Azmir  

            Vzhledem k vidlici bych o tom ani neuvažoval, být tebou bych radši stále zůstal u bazaru, ale pokusil se najít něco jako byl ten zaskar nebo ta merida.

            0 0
            • Drak_0ne  

              Tak to chapu,o te vidlici jsem mu rikal,ze ta je na nic..na vsech do 18000,– jsou podobne:/ jen jsem koukal na author dexter, vyssi rada nez solution a ten ma jinou..ta stoji na heurece 1800,– a ne o litr min..a za kolo chce 12900,– upravi mi i predstavec..bych se ho optal,kolik by chtel za jinou vidlici,treba…ale jinak kola nejsou spatne vybavena,ne?

              Ted se fakt jen bojim,ze koupim kolo a bude muset za chvilku do servisu:/

              A co tohle?

              „http://www.sba­zar.cz/…ram-velikost“:

              „http://www.sba­zar.cz/kesilmp/de­tail/5623317-kolo-gt-zaskar-odlehceny-hlinik-ram-velikost“

              „http://www.sba­zar.cz/astrid3232/de­tail/5739952-merida-trail-700d-19-poskladano-nejeto-poskladano“

              „http://sport­.bazos.cz/inze­rat/34267313/hor­ske-kolo-merida-tfs-500-matt.php“

              Ktere z nich,akorat se mi zda ta posledni merida trosku draha..ale kdyz neni jeta…za mrknuti by treba stala,co?

              0 0
    • Drak_0ne  

      nebo tohle

      http://www.cyklonemcik.cz/…-leuser-2014

      a priplatit za M700 ? 21"

      0 0
      • polhand  

        A kolik je rozdíl váhy na rámu? 80 g? Není to prakticky to samé co M 500?

        0 0
    • Drak_0ne  

      Mam vybrano…posledni kus v republice,a­si…takze jsem jednal rychle…muzete se do me pustit:(

      http://www.author.eu/…2013/spirit/

      Cenu jsem vyskemral za 11000,–

      Pro kolo si jedu v utery,seridi mi ho na miru a hned ten den ho poradne projedu…

      0 0
      • zzd426  

        :D ty jsi blázen :-))))) a nebo si tady z nás všech děláš prdel

        0 0
      • roman 3D  

        co je na tom za ty prachy špatného, vždyť je lehčí jak leckerá 29 za mnohem víc peněz

        0 0
      • Azmir  

        Ty by sis měl nafackat a taky by mě měla najmout nějaká sázková kancelář, přesně jsem věděl, že to takhle dopadne

        0 0
        • Drak_0ne  

          Ale fakt,co je na nem spatneho? Vybaveni dostacujici a za ty prachy? Servis budu mit kousek..seridi mi ho..nove nejete..me to bude stacit..a o vahu mi moc nejde,ja taham v batohu do prace 4kg a zpet prazdny…to mi je fuk,obcas zajedu do terenu…vsude v kramech a na netu jsem nic lepsiho nenasel..nebo jste nekdo neco videl? Tak mi dejte odkaz…a vidlici jsem zkousel,pohoda,vy­hovuje

          0 0
          • Azmir  

            Kdyby sis tu někdy přečetl co ti někdo psal nebo doporučil, tak by ses určitě s prominutím blbě neptal co je na něm špatného. A když to je pro tebe dostačující, nevím proč si na tohle forum vůbec psal, akorát si zbytečně plýtval čas lidí, co ti chtěli poradit, ale ty se na rady asi moc nekoukáš.

            0 0
            • Drak_0ne  

              Koukal na rady,ale ja proste vic penez za kolo dat nemuzu…v tehme cene jsem lepsi vybavu nevidel..nebo ano? Mi posli nejaky odkaz na nove kolik,za tyhle penize..beru to takhle..a omlouvam se za hodne prispevku,nejak blbne tel:/

              0 0
        • Drak_0ne  

          Jo a kdyz jsem si spocital soucastky,tak to vychazi skoro na tyhle penize…

          0 0
          • nitraq  

            Tys ale počítal součástky z maloobchodních cen, musíš brát, že výrobci kol berou taková kvanta dílů, že se dostávají na úplně jiné ceny.

            0 0
            • Drak_0ne  

              Jo,to chapu..ale prodejci proste nizsi cenu nedaji..a tohle neni ani zakladni model od autoru,vsude mi cpali solution nebo max dexter..author je celkove spatnej? Cetl jsem i dost recenzi a lidi jsouse spiritem spokojeni,sice jsem chtel 29" ale to by byl jen dexter nebo specialized, ted nevim ale model:/ prosim vas,napiste,co je spatny? Alivio? Vim,neni to deor,ale jel jsem a rozdil jsem videl ve vaze:/ jinak nevim…dural ram,to jde..brzdy,brzdy dobre..jsou nove..vzduchova vidlice..prisla mi dobra,lepsi nez suntour xc ..ta mi nepruzila,blaze uz jo,ale kdyz jsem videl vzduchovou,tak jsem do toho sel…nebo jde o to,ze se to cele za dva roky rozpadne?:-)

              0 0
              • nitraq  

                Já Azmira chápu, ty bazarovky byly většinou o třídu lepší. Pokud jsi opravdu chtěl funglovku, tak to zas tak špatnej kup nebude. Alivio fungovat bude, jen je třeba trochu těžší. Lepší slabá vzduchová vidle, než levná pružinovka, takže kup silikonovej olej, po každý jízdě to namaž, propruž a otři, udržíš vidlici funkční a je šance, že se třeba časem ještě zlepší její chod. Brzdy v pohodě, pokud se nechystáš nějaký jezdit nějaký pekla. Na recenze na Authora na internetu moc nedávej, je mezi lidma tak běžnej, že často to je kolo = Author, má prostě silnou značku. Takže shrnuto a sečteno, bazarovky byly sice lepší, ale i s tímhle si na občasný vyjížďky vystačíš.

                Edit: Teď koukám, že na tom chceš jezdit denně do práce. No, prostě jezdi a uvidíš, co bude třeba opravit nebo vyměnit, ale rozsypání do dvou let bych se neobával.

                0 0
                • Drak_0ne  

                  Jsem se bal,co jsem to koupil,ale fakt jsem nic lepsiho nevidel…uvidim,tre­ba napisu,co a jak po case..ja to mam do prace jen 5 km..ale 60km najedu tydne:-) diky za radu se vzduchovkou..to je ma prvni odpruzena…jeste bych rad nejake rady s kotoucovkou…ja delam v piskovne a jedu tam tak 1km , co nejaka domaci udrzba? Sundat kolo a ocistit celisti?

                  0 0
                  • nitraq  

                    Pokud jezdíš do práce jen 5 km, tak to je úplně v pohodě. Údržba kotoučovek je potřeba prakticky žádná. Až sjedeš desky, tak je vyměníš, ale to tvým tempem nebude dřív jak za rok, desky ti vydrží několik tisíc km. Když se v tom nebudeš zbytečně vrtat, tak by se ti to nemělo zavzdušnit, což bys případně poznal dlouhým chodem páky a slabším výkonem, pak teprve by přišel na řadu servis. Až na kolo sedneš a budeš ho zkoušet, tak se nelekej nebrzdících brzd, všechny kotoučovky se musí zajet. Buď si vybereš nějakej delší kopec a sjedeš ho, aby se desky a kotouče pořádně zahřály, nebo to uděláš na parkovišti/silnici před domem. Hodíš lehkej převod (vpředu malou placku), držíš jednu brzdu a šlapeš jak hlupák, abys taky tý brzdě dal pohulit. Totéž zopakuj pro druhou brzdu a můžeš jezdit.

                    Ještě poznámka k údržbě vidlice. Dej si pozor, abys ten silikonovej olej nestříkal i okolo – dostal by se na kotouč a ten brzdil hůř. Jinak postup je následující: otřít kluzáky vidlice suchým hadrem, nastříkat silikonovej olej, opřít se o řidítka a párkrát propružit a přebývající olej pak otřít a hotovo.

                    0 0
                    • Drak_0ne  

                      Nj,zajeti brzd,na to jsem nepomyslel :/ nakonec jsem byl pro kolo uz vcera,je nadherny,pekne mi sedi..urco budu spokojenej…ta vidlice je super,krasne pruzi,chlapek skvelej,dal mi k tomu par doplnku zadara,hodne cteni,to mam rad. Jo,udrzbe vidlice mi taky rikal a ze mam nahore odsroubovat kryt k napumpovani a nastrikat olej i tam okolo,ze se to pak bude mene zavzdusnovat…

                      Diky moc za rady:-)

                      0 0
        • Drak_0ne  

          Jo a kdyz jsem si spocital soucastky,tak to vychazi skoro na tyhle penize…

          0 0
        • Drak_0ne  

          Jo a kdyz jsem si spocital soucastky,tak to vychazi skoro na tyhle penize…

          0 0
        • Drak_0ne  

          Jo a kdyz jsem si spocital soucastky,tak to vychazi skoro na tyhle penize…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.