Jaké kolo? (Grand Canyon AL 5.9 nebo RB CRR 290 Team)

9 nepřečtených
  • macikcz

    Ahoj, chci si pořídit nové kolo. Předtím jsem měl nového Giant Reign 2011, ale už se mi nechce do nového kola až tak investovat – jsou i jiné zájmy. Uvažoval jsem, že vemu starší enduro (trek fuel ex 8, specialized fsr xc pro, oba 09, apod.), dají se pořídit kolem 25tkč. Ale kamarád do mě furt tlačí, ať nekupuju staré kolo. Stále mi říká ať si raději koupím novou 29". S 29" nemám žádné zkušenosti, ale prý ty kola dokáží znatelně vyrovnat menší nerovnosti (tvrdá hlína na polní cestě, kořeny, atd.), je to opravdu takový rozdíl? Navíc je to kolo lehčí oproti celopéru a přejezdy po silnici také budou lepší. Rád jezdím různé single tracky, lehčí traily, atp. (například Rychleby), dá se tohle na pevné 29"? To by byla první část mého dotazu.

    Teď k výběru té 29", pokud tedy nepůjdu do staršího celopéra.

    Vybírám mezi v nadpise uvedenými:

    Grand Canyon AL 5.9

    http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

    RB CRR 290 Team

    http://www.rb-bike.cz/…crr-290-team

    A stále se nemohu rozhodnout které si vzít, vzhledově asi vede canyon v té černo-bílé, ale nejsem ženská a dám přednost parametrům, RB si zase člověk může trošku personalizovat. V komponentech se už tolik nevyznám, je to víceméně na stejné úrovni, ale kdyby se našel někdo kdo mi to projede a řekne zkrátka co je na jakém kole lepší, co horší.

    Potom váhám k velikosti, mám 193cm, RB mi vychází XL, to by mělo sedět, po jiných velikostech se ani nedívám. Ale u canyona mi vychází L a z toho mám strach. Zatím mi každé elko bylo malé, ale neseděl jsem na 29". Psal jsem do canyonu dotaz na toto téma. Jestli bych byl na hranici mezi L a XL, tak bych vzal raději XL.

    Díky za rady/tipy.

    0 0
    • Azmir  

      IMHO pokud máš rád traily, rychlebky a podobně tak je dle mě HTčko blbost, v takovém případě by byl full jasná volba i kdyby měl mít horší osazení atd.

      Podívej se třeba na kolo co mám v profilu, do 30 tis jsem se s ním na bazaru vešel a téměř vše je nové, takže o bazarovce má cenu uvažovat.

      29 ti možná nabídne trochu víc pohodlí než klasické 26" HT, ale s fullem se to stejně nebude moct nikdy rovnat. Jinak co se týče tvého výběru je to šul nul, ale asi kvůli lepším brdám a kazetě by zvítězilo možná RB, ale zase canyon je hezčí, ale nesmíš zapomenout zase na dopravu.

      Ale jak už sem řekl, na 29 se vykašli a pokud rád drandíš terén na pohodu tak bych šel opět do fulla.

      0 0
    • Fanatik  

      Toho Gianta už nemáš? Proti Reignu to bude zásadní pokles pohodlí a bude tě to limitovat v technických úsecích…

      0 0
    • Fanatik  

      Toho Gianta už nemáš? Proti Reignu to bude zásadní pokles pohodlí a bude tě to limitovat v technických úsecích…

      0 0
    • macikcz  

      Čekal jsem více, dkyž jsme na BF :)..

      0 0
      • radek01  

        Jestli si jezdil pohodičku na fullu tak žádná 29 nebude tak pohodlná,na polní cesty stačí 29.Když to vezmu podle sebe na chrcení chci 29 co nejlehčí kdybych nezávodil ber to s určitou nadsázkou tak se mi hezky jezdilo na Superfly 100 měl jsem testovačku. Krásná houpačka z mého pohledu oproti Epicu nebe a dudy.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.