Jak sundat tlumič z GIANT REIGN 27.5 1.5 LTD 2016

9 nepřečtených
  • bali858

    Hello, Lucky Boy,

    prosím Vás o radu, potřeboval bych poslat na pravidelný servis vidlici, sedlovku a tlumič. S prvními dvěma komponenty nemám žádný problém, ale u toho tlumiče si nejsem vůbec jistý jak na to. Našel jsem nějaké „všeobecné“ návody, ale moc jsem z nich nezmoudřel. Přemýšlím i že bych tu maličkost přenechal servisu, ale rád bych takové věci zvládal sám.

    Budu rád za každou užitečnou radu, i za radu tipu „vole odnes to do servisu, máš ho naproti přes ulici“:-)

    Díky.

    0 0
    • Tehu  

      No jak, žádná věda. Vypusť si vzduch a normálně povol spodní, vrchní šroub a vyndej ho ;)

      0 0
      • hs74  

        Vypouštět vzduch nemusí… Tlumič jde ven i bez toho

        0 0
      • bali858  

        Šrouby jsem povolil, tedy zkusil jsem napřed jen spodní, vypadá komplikovaněji a je k němu horší přístup(jen z jedné strany) ale nepodařilo se mi dostat ven tu „osičku“ která prochází tlumičem a rámem. Přemýšlel jsem jestli nemusím dát třeba dolu i převodník který kryje jednu stranu uchycení, nebo jestli nepotřebuji nějaké speciální náčiní na vytlačení oné osy. Také mě napadlo zkusit na to vzít gumovou paličku, ale, ale… napřed se zkusím poptat.

        díky za reakce

        0 0
        • novas752  

          Melo by to jit bez sundavani prevodniku. Osicka resp. cep je dvoudilny, jednu cast vysroubujes, druhou vytahnes nebo zlehka vyklepnes nebo spis vytuknes klidne kladivkem pres vhodny tupy predmet. Melo by to jit velmi lehce, pokud to nepujde je neco spatne a silou do toho nemlat.

          0 0
        • mr.antik  

          vem paličku, možná ti to trošku přirezlo k ložiskům, tak hoď rám na bok a něčim ho v místě spodnícho uchycení podlož.

          0 0
        • FiLus  

          kľuky musia ísť tiež dole, inak ten čap vytiahnuť nepôjde (narazí do prevodníka), odporúčam bike niekde zavesiť a zložiť aj zadné koleso kvôli jednoduchšej manipulácii keďže na jednom čape drží aj tlmič aj spodné vahadlo, potom stačí celú zadnú stavbu ako keby zodvihnúť dohora a čap pôjde vytlačiť celkom ľahko von. jop a bacha na podložky lebo sa to s tadiaľ začne sypať na všetky strany :)

          EDIT: ešte jedna rada na záver pri skladaní odporúčam dať ten čap opačne tj maticou ku prevodníku a imbusom na ľavú stranu, pri ďalšom prípadnom vyberaní tlmiča už potom nebude treba skladať aj kľuky

          0 0
          • bali858  

            Ta první varianta mi zněla lépe:)

            Díky, snad nebude problém.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.