Ahoj, co říkáte na novou řadu SLX 2013, to je otázka zda vypadá líp a co výdrž atd. Máte ji už někdo.
Ahoj, co říkáte na novou řadu SLX 2013, to je otázka zda vypadá líp a co výdrž atd. Máte ji už někdo.
Tak vidím,že asi nikdo tyto komponenty nemá.
A cos chtel slyset? proste trochu zmeneny design, pridane nejake funkce z vyssich sad.
Vzhled se mi nelíbí,možná bych zkousl jen přehazku..ale funkce luxusní :)
a tak zase tych funkcii z vyssich rad tam bude dost vela. pravdu povediac docela rozmyslam jaky je rozdiel medzi slx a xt, uz minula rada bola hmotnostne +/- par gramov, cenovo slx o dost nizsie a napr. brzdy boli v priamych testovacich porovnaniach suverenne najlepsie zo shimana vobec.(ale aj najtazsie). tu ma identicke kluky s xt, salter shadow+, presmyk bez napisu nerozonatelny od xtr, radenie a brzdy prakticky identicke s xt. mozno ze pocitovo v radeni nejaky rozdiel bude tazko povedat. kazdopadne ja bych asi do xt o 30% drahsie asi nesiel. ked uz tak xtr.
Tak v řazení byl mezi XT a SLX vždycky docela podstatný rozdíl. Ale nové SLX sem ještě neměl možnost zkusit, ale imho pořád tam ten rozdíl bude. U brzd je to u XT akorát o tom lepším nastavování, jinak to nemá význam. Kliky už delší dobu jsou akorát o pár gramech, tam bych spíš řešil design, přece jenom je to dost výrazný prvek na kole. A třeba dvojplacka SLX je humus. Ne že by XT bylo bůhví co… A vůbec co se designu týče, tak se mi líbí víc kliky od Sramu. Hazku a smyk nemá v podstatě vůbec smysl řešit, pokud člověk nehoní gramy. U kazety je to spíš o tom, jestli má člověk Al ořech a nebo zase o váze. SLX toho vydrží taky dost.
kliky od sramu se mi líbí taky víc, ale ta cena oproti slx
Tak třeba slx 2013 dvojplacka, hodnotím jako nejhezčí kliky za éru slx. Ty co byly předtím byly ošklivý.
Kliky jsem uz na kole videl. A jsou pekne.
Me se cela sada libi.
A co bys chtěl vědět, šmudlo? Mám kliky, v nich namontovaný pedály a když šlapu, tak se točí a pohání řetěz, co dál?
vždycky stavím na XT ale na jaře na novým HT budou SLX brzdy a kliky