• milis1

    Odložil jsem bavlněná trička a koupil funkční prádlo – Moiru mono na to Moiru duo a na vrch  bundu ( nepromokavou). Výsledek byl takový , že při šlapání jsem se zpotil a z kopce vychladl a skončil na několk dní v posteli..

      
    0 0
    • hribik A1  

      presne rovnako ako ked idem von na iny ucel nez bajk…za poslednych 10 rokov som nikdy nebol chory kvoli zime

      0 0
    • Manhack  

      ultralite – trio – neprofuk . pohoda sucho, teplo :-)

      0 0
    • Ricci  

      Pokial si niekto chce na biku zamakat,tak sa nemoze velmi obliekat,ale neprefuk oblecenie je zaklad.Problem je v zime s velkymi kopcami,kde sa poriadne spotim a potom som mokry ako mys,ale zima mi nie je,lebo vietor cez oblecenie neprejde, ale ktovieako pohodlne sa necitim,lepsiu skusenost mam s rovnomernou jazdou v zime po rovinatejsom terene.

      0 0
      • Madrid  

        Hodně pomůže bunda s větracími zipy pod paží – dobře a regulovatelně pak odvětrává, aniž by přímo na tělo táhl ledový vzduch jako při rozepnutí předního zipu. Nechal jsem si tak upravit svoji membránovku (Nalini), které je původně neměla, a je to velký rozdíl ve funkčnosti.

        0 0
        • PjSky  

          staci i mensi tunel kolem tela, viz kapsy u jende kombinezy od Axonu, na bezky a kolo.. dve predni kapsy, dve zadni a po otvreni ventilace.

          Doporuceny zpusob jak zabranit jezdeni v mokrem (kdyz uz se clovek tak zapoti): hospoda , jedna polevka a pivo plus bundu otocenou rubem ke kamnum… staci par minut.

          0 0
        • Life will kill you  

          zipy pod pazi brat jen pokud jsi konfekcni velikost pripadne drobnejsi. cokoliv vetsiho nez konfekce selhava na tom, ze ten zip musis otevrit mnohem vic, takze pokud zrovna je v poloze, ze profukuje dobre, tak profukuje prilis a ta druha poloha ruky u tela je zas, ze profukuje prilis malo. navic chladis primo pot, takze se mu moc nechce odparovat, takze si uzij koupani se ve studenym potu.

          lepsi varianta jak tu nekdo psal nahore s ultralitem dolu, aby nezustaval na tele, ale zustal zahraty a tim padem se i vic odparoval a odvetravala se lip ta para.

          0 0
    • jIrI___  

      Tenké funční triko s dlouhým rukávem od Hannahu, funkční mikina od Craftu, neprofuk vesta a úplně nahoru nějaká taková fleecová mikinobunda :-). Pokud nesněží nebo neprší, je to v pohodě.

      0 0
    • siafu  

      kdyz je pod nulou, beru Craft Pro Cool kr. rukav, na to Moira Mono dl. rukav, satek Moira, bunda Merida Isowind s jemnym chloupkem zevnitr, membrana jen na predni casti bundy, rukavu a horni casti zad… pod helmu cepice Moira Trio, dal kratasy Nalini, kalhoty vpredu s membranou Axon Storm, rukavice Windstoper a na letni tretry navleky od Sidi – opet Wind membrana, ponozky Sensor Multisport. No a jediny problem je, ze tak po 2 h zacnu citit zimu v tretrach a obcas mi mrznou prsty v rukavicich (to se jeste da rozhybat), trup, nohy jsou jinak teplotne v pohode, ale na dlouhy stani to moc neni :)

      0 0
    • mr.antik  

      na nepromokavý věci se vykašli, dvě tři hoďky se to dá vydržet, hlavně to musí být co nejvíc prodyšný a chránit proti větru, stačí nějaká vesta – tak aby ses nepotil, jinak jedině svlíkat a oblíkat.

      0 0
    • Lister  

      Tak zrovna poslední zkušenost – 2,5 hodiny v teplotách –3 až –5 st.

      Mono + rolák z plyše, přes to Softshelka WS, lyžařské rukavice, na nohách obyčejné kalhoty na sjezdové lyžování (parametry asi  8tis/8tis – prostě nic moc, ale obrovská výhoda je ten sněžný límec, který přetáhnu přes boty a paráda). Přežil jsem bez úhony, bylo mi tak akorát, jen jsem na kalhotách neměl šráky, takže jsem je občas popotáhl, protože jinak mě trochu chladilo na zádech, ale jinak se mi ta kombinace osvědčila a dál tak budu jezdit.

      0 0
    • Kubiczech  

      Spodni vrstvu vozim tricka od Progressu (obcas Sensor), na to mikinu od Progressu (obcas Sensor) a na to softshelku. A je mi stejne zima…

      0 0
    • bad robot  

      v sobotu jsem vyzkoušel v –10°C dlouhý rukav sensor double face + normální dres s dlouhým rukávem + bunda s windstopperem a bylo mě teplo…

      0 0
    • Pavel  

      Byl jsi moc oblečený. Já jezdím v mono Moiře s krátkám rukávem a na tom zateplenou bundu s ISOWindem (lehká šátek, moira čepička pod přilbou, lehké rukavice na běžky a čapáky). A snažím se jezdit menší intenzitou, abych se moc nepotil (ze mne teče „hned“ a při sebemenší námaze). Aspoň mne to nutí jezdit v aerobním pásmu :-))

      0 0
      • Ricci  

        No malo oblecenia v minusovych teplotach kombinovana s nizkou intenzitou jazdy, asi by som zmrzol :-)

        0 0
        • hribik A1  

          za normalnej jazdy nie, ale zmrznes hned vtedy, ked sa zastavis na viac nez 5 minut (pokial so sebou nevleces tak za vreco dalsieho oblecenia na tento ucel)

          0 0
          • Pavel  

            Přesně tak, nesmíš prostě zastavovat… ;-)

            0 0
    • pavelr  

      Nepromokavá bunda není moc vhodná. Já těsně pod nulou vozím tričko moira mono, na to rolák moira trio a navrch zimní bundu kalaš no-wind. Když je chladnějc (pod –3), tak přidávám další vrstvu (moiru duo nebo navrch vestu či dres). Vyhýbám se kopcům nebo se dooblíkám až na kopci.

      0 0
    • rock  

      hodně tenký tričko (moira, senzor) dolů, zateplený rolák (2F, někdy stačí double face od senzoru) doprostřed a lehce zateplená, ze přední strany neprofuk bunda (Gonso) nahoru.

      na nohy spodky s membránou na kolenou a tříslech + zateplený čapáky, v extrémech důkladněji zateplený čapáky s membránou na přední straně.

      Po dojezdu bývá spodní tričko suché, na roláku a bundě je cítit vlhkost.

      0 0
    • drtyc  

      extremlight triko

      suprex triko

      pes triko

      pes trivrstvy dlouhy rukav s limeckem

      windstopper

       

      ale ze me tece porad i pri jizde z kopce. ty vrstvy jsou na nasani potu, aby bunda hned nesmrdela, a dolni vrstva rychlji uschla., prijde mi, ze je v tom vedro na jizni moravu, tak uvazuju o redukci na

      extremlight triko

      bavlna kapucova mikina(vyssi krk)

      a windstopper

      0 0
      • drtyc  

        nohy moc neresim, 3 hodiny venku na kole nevydrzim a neni to kvuli noham ;-)

        boty klasicky zimni hadrovy boty se snehovym vzorkem a materialem na podrazce navic s termovlozkou.

        na ruce poradny lyzarsky prstaky.

        0 0
        • přišlapávač  

          a není to nohama v jiným slova smyslu? :-)

          0 0
          • drtyc  

            ne. je to hlavou. nedokazu nakole sedet pokud necitim poradny odpor v nohou a kvuli snake bite hustim na plno a s moji hybnosti nema nic dostatecny valivy odpor, abych jel pomalu a udychal to vsechno normalne takovou dobu aniz bych pak mel nabeh na prudusky… momentalne se potykam s rychlym vymrzanim dychaciho ustroji a uz se nemuzu dockat na led. treba me par padu na hlavu rozsviti ;-)

            0 0
    • Howgh  

      vyrážím s dvěma větrovkama. Až se zahřeju, jednu svlíknu…s kopca oblíknu…

      0 0
    • kankrlicek  

      Na nohách zimní tretry, ponožky momentálně nosím tlustší. Čapáky od Kalaše, vepředu nějaký NoWind, pod tím norm. cykl. kraťasy. Na těle tenký Sensor, nějaká moira s dl. rukávem, tlustá moria s rukávem, zimní cykl. bundu.

      Dnes (bylo ráno –17oC) jsem navrch dal: na nohy nějaký gore – už to není moc nepromokavé, ale vítr tím neprojde, na tělo jsem přidal pod bundu ještě vestu.

      Pod helmu norm. tenká čepička na čele s neprofukem, na ruce lyžařské prstové rukavice.

      Nepotím se, není mi zima.

      0 0
    • nej.holka  

      funkcni tricko s kratkym rukavem od lafumy 2 ultra tenke fleecky a tenounka sofcelka.. pod helmy tenounk cepicka wind stopper…na nohy tenky capaky a hlavne navleky na tretry…

      0 0
    • Glob  

      V podstatě používám totožné oblečení jako na běžky. Dokonce občas na kole dojedu do Jizerek, z krosny sundám lyže, trochu si zabruslím a pak zase kolmo domů. Do –10 mi celkem vyhovuje funkční tričko s dlouhým rukávem, dres s krátkým a neprofuk s větráním. Ale na sjezdy se vždy trošku přiobléknu.

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Jelikož nevlastním nic speciálního na kolo na zimu, jezdím v tričku (někdy moirovém), mikině (dnes jsem měl jakousi teplejší skoro ke krku), dlouhých cyklistických kalhotách (ty mám, pravda) a starou podzimní bundou od Vietnamců :-) a pod ně elastiké návleky na kolena. Tretry mám jen jedny, turistická Shimana, takže tam toho moc nevymyslím. Nacpu tam ale aspoň trošku tlustší ponožky. No a pak normální sjezdové poloroztrhané rukavice a čepici. Až na ty tretry, kde po půl hodině v mrazu začnou silně omrzat prsty, jsem s oblečením spokojen.

      0 0
      • hribik A1  

        :-) tak hentaku zamrznutu bradu, alebo vlasy, mavam v tomto pocasi tiez

        0 0
        • Janes  

          Copak brada, to je v pohodě, ale až bude mít Klokan pořádnýho kníra, pozná, co je to zač :-)

          0 0
          • hribik A1  

            no tak to mrzne ako prve…huba mi namrza, sotva vyjdem z baraku (a to ani nemam ziadny poriadny „knir“, ale hladko vyholenu papulu tiez nie) :-)

            0 0
            • v POHODÌ klokan  

              Holt Slovensko je drsná země :-) I když včera jsem namrznul taky chvíli po vyjetí. –9°C už je celkem zima, i na mě :)

              0 0
    • Skalamander  

      Já jsem začal využívat termoprádlo od společnosti Restless ( www.restless.cz ), která se specializuje na oblečení pro motorkáře a ti si na teplíčko při vysokých rychlostech potrpí :) Mají kousek od mého domu výrobnu, takže příjdu přímo tam, tam si mě krejčí přeměří a já si řeknu- chci triko z takového materiálu, chci použít takovéto švy, chci dlouhé rukávy, u krku vyvýšené, prodloužený zádový díl a za pár hodin se stavím pro hotové triko přesně na míru. I cenu je možno domluvit, triko vyjde okolo 400kč a jsem maximálně spokojený.

      0 0
      • stix  

        tak to mas dobry, tady kolem jsou jen kolegove z vychodu a nebo samy strojirenstvi :-D … tezko neco takhle poridim :)

        0 0
        • milis1  

          Díky všem za rady, pochopil jsem že každý má svoje finty, základem je tedy co nejvíce odvětrat od těla a neprofouknout z venku

          0 0
          • stix  

            ja tvrdim zaklad neprofuk a pod to neco funkcniho + mikinu

            0 0
            • drtyc  

              kuzi mit v kontaktu se suchou nenasakavou vrstvou co nevede teplo. voda degraduje vsechny materialy na podobne mizernou uroven.

              potis se narazove, takze mit kam tu vodu „ulozit“ pro prubezne „odparovani“ pripadne zdimani

              nedat ulozeve vode sanci prochladnout – neprofuk.

              a nebo risknout profuk jen s castecnou odolnosti vode a doufat, ze kdyz v zime prsi, tak vlastne padaji kroupy a snih.

              0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      1 vrstva – tílko MOIRA

      2 vrstva – termo triko BORA od CYCLOSCHEIN

      3 vrstva – cyklo bunda od CRANE

      • kalhoty zimní CYCLOSCHEIN (nemaji vlozku) tak pod ne kratký kalhoty
      • čepice MOIRA pod helmu
      • turisticky tretry LG a do nich superteplé ponožky ROCK POINT
      • dlouhoprsté rukavice ETAPE + pletené rukavice do nich

      Tato kombinace odzkoušena při teplotě –5  - –8 stupnů.

      0 0
    • Volf  

      V zimě zapomeň na nějakou kudlu. Musíš se oblékat podle toho kam aj ak pojedeš. Jak se moc zapotíš a potom vystydneš, tak je konec. Já si pamatuju jak jsme se jako malí kluci kolikrát vymáchali v potoce pod prasklým ledem a to ti potom nezbylo nic jiného než běžet až domů. Pokud jsi jen šel, tak to bylo na zápal plic. Takže já jezdím sice v nefukových věcech / čepice, rukavice, bunda, čapáky a zimní tretry / a pod to si beru tenký triko a tenkej fllece, ale hlavně se vyhýbám intenzivnímu ježdění do kopce a celej švih se snažím o to abych jel tak nějak ,, vyrovnaně ,, co se týká vydaného tepla. A taky nejezdím většinou déle jak 2 hodiny.

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Trošku tohle téma přivedu k životu.

      Mám problém. Minulou zimu jsem jezdil vesele v –13 stupních a nepociťoval jsem žádné problémy. Ale o víkendové projížďce na 16km, jsem měl omrzlá stehna. Opravdu nepříjemný pocit. Proto bych rád věděl, jak řešíte zateplení stehen.

      Vozí klasické bavlněné punčochy. Nikdy jsem s nimi neměl problémy ani v nejhorších mrazech, ale tentokrát mě moc nepodržely. Existuje nějaké termoprádlo, které má dlouhé nohavice? Dal bych se jen pod spodky a snad by se můj problém vyřešil.

      0 0
      • Lance  

        omrzla stehna, omrzla stehna… vycural ses pred vyjizdkou???

        0 0
      • rock  

        Existuje. Jenom samotná Moira má v nabídce asi desatery (!) různé dlouhý spodky lišící se stupněm zateplení a materiálem …

        0 0
      • Fuglsang  

        ja mam taky se stehnama problem, ale jenom s zadni stranou.. vepredu jsou OK, ale vzadu mi proste omrzaj.. vyresil jsem to jednema elastakama dospod navic..

        0 0
    • tmax  

      V tomto čase (teplota 0–5°C) vozím tielko, dlhorukávové termotričko Longus, návleky na ruky, na to dlhorukávový dres, navrch krátky tímový dres a na to vestu (šušťáková, vzadu so sieťkou proti poteniu). Gate vozím zimné od Biemme. Na krk šatku, na nohy jedny hrubé ponožka, na ne letné krátke ponožky a letné tretry. Rukavice vozím dlhoprsté letné. Na hlavu si dávam šiltovku pod helmu, predsa len 3mm zimný zostrih je občas cítiť. Nie je problém s potením, no na výlety to nie je, zastaviť nie je dobré. Na rovine po 2h začína byť chladnejšie, do 3,5–4h sa to zniesť dá. Nad 5°C zhadzujem návleky na ruky, nad 10 vestu do dresu (keby fúkalo). Pod 0°C pridávam ďalšie vrstvu v podobe 2. krátkorukávového dresu a od tých cca –5 si to pýta aj zimné rukavice a prípadne ešte jeden krátkorukávový dres. Tento set up mám odskúšaný len po –12/-15°C. Čiapku na uši pri teplotách pod bodom mrazu do vačku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.