Jak se měří délka představce ??

22 nepřečtených
  • p.r.a.y.e.r

    Caute . chtel jsem se zeptat odakad pokad se meří délka představce , diky za odp.

    0 0
    • cagalam  

      od osy říditek po osu krku vidlice!

      0 0
    • qwerty  

      stred-stred

      0 0
      • jonti  

        Jasne ze stred-stred, ale berie sa realna dlzka, alebo iba dlzka dopredu. Teda ak si predstavec s uhlom 10 stupnov predstavim ako preponu trojuholnika, je udavana dlzka predpona alebo dlhsia odvesna?

        0 0
        • qwerty  

          Bere se metr ;-) Rozmery predstavce se urcuji delkou A uhlem (a prumerem riditek). Takze delka, nikoli efektivni delka. Jasny? Ale pro jistotu mam uhel nula :D

          0 0
        • MlokCZ  

          Ofektivní délka vodorovně dopředu nezáleží jen na úhlu představce, ale také na hlavovém úhlu (který to ovlivní mnohem více – u klasických 5–6st. představců, protože tam to dá změnu úhlu o dalších 16–30st.), tedy tenhle rozměr by měřit nešel, když každý má hlavový úhel jiný. Měří se tedy vždy skutečná délka a k tomu se uvádí úhel.

          S tím střed – střed to ale není tak úplně jednoznačné, teoreticky to tak sice má být, ale prakticky to tak ne vždy přesně je.

          Mám tu doma třeba dva 9cm představce od různých výrobců. Jeden z nich je o 0,5cm delší než ten druhý. Někde tedy soudruzi udělali chybu a nemohli to tedy v obou případech měřit střed – střed, protože by jinak museli být stejně dlouhé.

          0 0
          • qwerty  

            V nejmenším Tě nechci podceňovat…ale pro jistotu: nemůže to být závislostí měření na konstrukci představce? Obvykle měříme od osy krku (od imbusu) po „rýhu“ v představci – a ta přeci nezbytně nemusí půlit řídítka. Tak by se půl cm dalo získat.

            0 0
            • MlokCZ  

              Samozřejmě chybou měření to nebylo. Úhel mají stejný a bylo porovnáváno přiložením sundaných představců k sobě a srovnáním pevných částí a ne středů (tedy ne středy/střed ale bližší okraj/bližší, což jsou body jednoznačné a na všech představcích stejné – tedy problém by byl pouze kdyby jeden byl OS a druhý ne, ale oba byly samozřejmě stejné, klasika 25,4mm), které nejsou jednoznačné.

              A navíc jsem měl oba představce na kole a měřil celkovou délku posezu, která to opět potvrdila (tedy ono to bylo opačně, prohodil jsem představec a divil se, že je to o 0,5cm dešlí a tak ho zase sundal, proměřil a vrátil tam ten druhý, protože jsem to prodlužovat o 0,5cm nechtěl).

              0 0
              • qwerty  

                Věděl jsem, že to budeš mít pintlich – proto jsem se také vyhl formulaci „chyba měření“ a užil „závislost na konstrukci“ :)  Považoval jsem za vhodné tu možnost zmínit, protože většina nás, obyčejných smrtelníků, měří prostě imbus-rýha a aproximuje nejbližším vyráběným rozměrem.

                0 0
    • kubad  

      viz foto v příloze

      0 0
    • mildante  

      Ahoj vsem, chtel jsem se zeptat, jestli muze predstavec nejakym zpusobem ovlivnovat vibrovani riditek, nebo je to nesmysl? Dale – nevedel by nekdo jaky uhel ma predstavec na kole Mongoose Amasa Comp? A jeste by me zajimalo, jestli by nekdo vedel poradit nejaky kvalitni predstavec o delce 100mm nebo mozna i jen 90mm (potrebuju zkratit posed) na riditka o prumeru 31,8? Na cene zase tak moc nezalezi. Je to prave na toho Mongoose Amasu a pouziti rekneme cross country, i kdyz ja se v tech kategoriich moc nevyznam. Proste jezdim v terenu, ale nekdy i po asfaltu nebo pevne ceste.

      0 0
      • kubad  

        pokud na ceně nezáleží tak tohle bude idéál :-) krásný tuhý suprový

        0 0
        • mildante  

          No vypada dobre, ale nejak nemuzu najit za kolik je? Zda se, ze ho moc nikde nemaji. Tak treba neco podobneho by nebylo?

          0 0
          • mildante  

            Tak uz jsem si to nasel na Googlu, no v dolarech to zase tak drahe neni. Jeste by me taky zajimalo jestli je lepsi vzit treba nejaky carbornovy? Jaky je vlastne rozdil oproti hlinikovym krome vahy? Je lepsi tuhost?

            0 0
    • vladkyxxx  

      JEDINE TENTO :)

      0 0
      • mildante  

        Nooo panecku, to uz je celkem palka za predstavec :) Vypada fakt dobre, otazka je, jestli je fakt tak tuhy, kdyz je zaroven i nejlehci. Ma ho tady nekdo?

        Mozna to tedy omezim cenovou hranici tak do 1500 maximalne 2000 Kc.

        0 0
        • kubad  

          je dost tuhý – mám ho sice na silnici ale je naprosro OK :-)

          0 0
    • ladias  

      Potřebuju poradit, kámoš chce na dětský kolo stejnej představec co má malá na kole, ale u takhle velkýho úhlu si nejsem jistej jak se měří.

      Osa x osa je jasný, ale v jaký úrovni?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.