Jak prezit 2 zavody za vikend? :-)

34 nepřečtených
  • klingon

    Ceka me celkem narocny vikend: v sobotu rychle, caa hodinove XC a v nedeli pak 60km marathon. Jeste sem dva zavody hned po sobe nikdy nejel. Jak do druhyho dne co nejlip zregenerovat, doplnit energii a hlavne vyhnat „boleni“ z nohou?

    0 0
    • petebike  

      nejaky ty bcaa, hodne si po tom XC vytocit nohy…v nedeli pred maratonem trochu kofeinu…

      0 0
    • prodi  

      hodinové XC a 60km maraton není velká zátěž, takže v pohodě

      0 0
    • Daf  

      Zalezi jak jses na tom s kondickou ;) Pokud mas natrenovano, tak z kratkeho XCcka by ses mel zregenerovat rychle. Hlavne hned po zavode vytocit nohy, doplnit tekutiny a sacharidy a na druhy den pred zavodem se kvalitne rozjed. Klidne ti to muze jet lip nez z uplnyho odpocinku ;)

      0 0
      • klingon  

        Natrenovano neco je, Polar tvrdi, ze za letosek 182 hodin :-)   Proste bude klasicky po-zavodni postup (vyjeti, BCAA, sacharidy, tekutiny), vecer snad masaz a  mozna i vyrivka,  jen druhy den misto kompenzacni vyjizdky s pritelkyni bude dalsi zavod:-) Nic horsiho, nez ze to vzdam se snad stat nemuze :-)

        0 0
    • St1c  

      odjazdit mrte na jar rok pred tym a potom netreba riesit…

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Podle bydliště se asi chystáš do ÚO? Jak vypadá trať bude to leteckej den, normální, nebo pomalejší půlka?

      0 0
      • klingon  

        Ano prosim, v nedeli se chystam do Usti :-) Taky se tam chystas?  Rekl bych, ze to bude spis rychlejsi, poradnej kopec jen jeden. Prvni cast (az do Dobrouce) je bud asfalt (toho bude celkem hodne :-( nebo znaceny cyklo trasy. Cast z Dobrouce na Vapenky neznam, ale vyjezd z Dobrouce okolo Horakovy kaple bude moc pekna zalezitost :-)  Skoda, ze to nepojede dal po cerveny, je tam usek kolmo na vrstevnice, kde prijde ke slovu i 22×32 a balancovani jen na zadnim kole :-)) Od kaple po modry k silnici to je ale take pekne. Pak dolu po asfaltu do Houzovce, par km lesni-polni cesta a pak asfaltka okolo letiste, sjezd po polnacce do Cernovira a pak asi po „slavne“ cyklostezce Usti-Letohrad az do Cakle (jestli tam bude obvykly provoz, tak to bude docela maso :-)))

        0 0
        • Vojtas  

          .. neboli klakson v zakladni vybave nutny ! ;)

          0 0
          • klingon  

            To bys musel troubit furt :-)))) Cykloturisti, babicky s nakupem na riditkach, pesaci kocarkama a s pejskama, inlajnisti a asi mistni specialita: bezkari na koleckovych lyzich… Opravdu adrenalinovej zazitek :-))))

            0 0
            • Vojtas  

              ja tam jezdivam v podvecer tak ze vetsinou uz malej provoz ;) ale ty lyze me dostavaj :-D ale kdyz je krasny slunny odpoledne o vikendu to tam neni k hnuti no,

              kazdopadne good luck ;)

              0 0
        • kámen úrazu1  

          Děkuju Ti za informace.

          Ráno jsem porovnávala cykloturistickou mapu s mapou závodu. Že tam bude dost asfaltu jsem vyčetla, ale pořád míň než na sobotním Horem Dolem. A upřímně – jestli bude lejt, budu za asfalt ještě ráda. Až neuvidím přes brejle ani ň, nebudu vidět na cestu, šipky, až zjistím, že nezabrzdím… Kdyby nedělní ráno vypadalo extra pesimisticky, vykašlu se na to. Nejedu na umístění – kdyby se rozdávalo od konce tak se dost možná na bednu dostanu :-)-, na trati strávím hodně času, i když bude rychlá a delší výlet celý v dešti mě neláká. Kdybych nebyla po dlouhatánský podzimní, zimní a brzojarní pauze natěšená na atmosféru a občerstvovačky, tak bych se na to vykašlala už teď a na neděli naplánovala maximálně gaučink. :-)

          Ad cyklostezka: nevím, kudy vede, ale cykloturisticku mapu mám staršího vydání a celá cesta se dá na ní najít. Takže pokud ta nová cyklostezka vede ouplně novou cestou, je šance, že závod po ní nepovede.

          0 0
          • klingon  

            Jo, podle pocasi to vypada na Velkou cenu Jozina z Bazin :-) I kdyz lonskej Kozlovskej Mazec to asi neprekona :-)  Ale reka je hned vedle, takze bude mozna okamzita ocista :-) Po ty novy asfaltovy :-( cyklostezce bude jen prijezd do Cakle, posledni caa kilak. Byla otevrena loni v zari (???) takze na moc mapach jeste nebude. 
            Sem docela zvedavej, kolik tam bude lidi, plagatu sem za posledni mesic videl vsude spoustu a vikendovych cyklistu se tady po otevreni te cyklostezky vyrojily mraky :-) Urcite par z nich najde odvahu se postavit na start a pak budou licit zazitky ve stylu „Jak jsem jel Krale Sumavy“ :-)))

            0 0
          • Bafoon  

            do ústí jede bafoonek taky :-) zkusí tu 60km + cesta tam a zpátky cca 100km alias trénink na krále a ukecal jsem dva kamarády, jeden má najeto 30km a druhý asi stovku a asi se s tebou budou prát o tu „bednu“ :-)))

            0 0
    • clokx  

      Pokud máš natrénováno a dobrou přípravu, tak to půjde samo. Já dal v pohodě dva maratony za víkend, nic jsem regeneračního nebral, a to jsem byl s oběma nadmíru spokojej, ten druhý byl jeden z mých nejlepších výsledků vůbec :-)

      0 0
    • kcvalin  

      Ja osobne bych se ozral, ale nedaval bych panaky… jen pivo. A to jen par, aby me krome nohou nebolela hlava nebo bricho.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Vůbec bych to neřešil. Pokud jezdíš, tak se v sobotu akorát rozjedeš na neděli a pokud nejezdíš, tak je to stejně jedno.

      0 0
    • folty.hans  

      nojo, zrovna příští týden mě čeká něco podobného …

      v sobotu Chomutov (chraň bůh, ať to tam nevypadá jak minulej rok) a v sobotu hned padesátka Okolo Liberce (co se kopců týče, docela výživnej)

      tak jsem taky docela zvědav :-)

      0 0
    • klingon  

      Tak prvni dejstvi je uspesne za mnou :-) Nastesti vedouci skupinka nejela moc rychle, takze sem hodne posetril sily. V druhy pulce posledniho kola sem za to skusil vzit a vyslo to. Odjeli sme 2 a nakonec to dalo druhy misto, takze spokojenost :-)
      Uz se tesim na zitra :-)

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Gratuluju Ti. A dneska se Ti jelo jak? Pršelo solidně. Váhala jsem, ale řekla jsem si, že se rozhodnu na startu, když už jsem vstávala v šest. Nakonec mně stačila cesta na vlak a na start. Mokrý boty a zadek mě přesvědčili, že jedno kompletní náhradní oblečení by mně na celý den asi nestačilo. Navíc jsem se šikovně vysekala už včera a chtěla jsem si dát den pohov od pádů. :-) Doufám, že tím, že jsem nejela, jsem aspoň vykonala dobrý skutek. Patnáct minut po startu přestalo pršet, tak snad to vydrželo. Kdybych jela, tak by stopro lilo. :-)

        0 0
        • klingon  

          Dekuji Ti ;-) I v mym pokrocilym veku 31 let jde stale neco zazit poprve a tohle byla prvni bedna v MTB v zivote :-) Nestala si nahodou pri startu 60 u oblouku? Ja stal v „prvni lajne“ u levyho kraje ve zluty plastence :-) Jelo se mi super, dokonce sem se vezl ve vedouci skupince (v tom desti se asi moc lidi pred startem nerozjizdelo, tak to tempo bylo pro ne asi zahrivaci, jinak si to vysvetlit neumim :-). Hned v prvnim sjezdu sem ale mel defekt a pak sem jel uz jen na pohodu. Navic mi tesne pred obcerstvovackou prestal brzdit predek (bahynko udelalo svoje :-) a tak sem se musel do Cakle potupne doplazil po ty slavny asfaltovy cyklostezce :-) Neni holt kazdy den posviceni :-)  Jinak Te docela obdivuju, vstavat v 6 a v takovymhle pocasi se vlakem vydat na zavody, to chce hodne velkou davku nadseni ;-) Me zvonil budik v 7:30 a musel sem se chvily premlouvat, abych se tam vypravil aspon autem (vim, je to ostuta, nedojet tam tech 15km po vlastich :-) 

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Jo, to mokré pod obloukem jsem byla já. Byla jsem vysmátá, když jsem si představovala, jak budete po dojezdu vypadat a mně že se to vyhne. :-)

            0 0
            • klingon  

              Dest to bahno nastesti prubezne umyval :-))) Ale i tak to po dojezdu koupel v rece jistila :-)

              0 0
    •  

      Baník pyčo!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.