Jak poznat, že ve vidlici není olej

10 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Čau, mám vidlici Rockshox Reba RL 29", když jsem jí klasicky stříkal sprejem, abych z ní dostal nečistoty, možná jsem to přehnal a jelikož kolo skladuju zavěšené za přední kolo, tak po dovežení do servisu druhý den jsme se servisákem zjistili, že mám mastné přední kolo a mastnou vidlici. Prý, že jsem tam dal moc spreje a že to vzlíná, dál to neřešili, ale mně to vrtá hlavou – nevytekl mi náhodou nějak olej? jak zjistím, že tam žádný není? Nafoukal jsem vidlici na 100 a pruží cca do půlky – vážím 74 kilo.

    Nějaké tipy a rady prosím?

    Díky moc

    0 0
    • vsn  

      vidlici sundej a vem ji do nemocnice na rentgen a příšte zkus rači SRAM tech. docs (video) než sem napíšeš :)

      0 0
    • marapara  

      Otázka je spíš ve kterých místech se mastnota objevila? Může být někde něco špatně dotaženo.

      Jinak je to blbost s nějakým vzlínáním, do vidlice se žádný sprej nedává. Je tam tuším 15W olej na mazání a 5W na tlumení, ale jistý si úplně nejsem. Na mazání se dá použít i řidší olej, chodí po pak líp hlavně v nižších teplotách.

      To že je ve vidlici nějaký olej, který maže poznáš podle toho, jestli se mastí vnitřní nohy. Pod guferem jsou ve vidlici takové pěnové kolečka, které jsou napuštěné olejem a mažou nohy vidlice. Pokud jsou nohy úplně suché při zapružení, je to signál, že by to chtělo aspoň zkontrolovat, jestli to mazací kolečko není suché, aby pak nedošlo poškrábání eloxu na vnitřních nohách. Kromě toho se ještě lije olej do obou nohy vidlice i zespodu, tuším 5 ml se tam dává. Nejlepší bude, když si stáhneš manuál za stránek výrobce. Poikud nejsi technicky moc zdatný, tak raději do servisu, ať vidlici nezničíš.

      0 0
      • Smazaný účet  

        No, to teď právě těžko odhadovat, bylo mastné přední kolo a celá levá vidlice, v servisu jsme se báli, aby nebyl zakapaný kotouč od brzy, ale naštěstí ne. Vidlici mažu silikonovým olejem ve spreji. Jinak to vypadá, že vidlice je pěkně mastná. Zkusím jim to tam ještě zavést, než pojedu pryč, jistota je jistota.

        Díky moc

        0 0
    • Georrge  

      mě už se stalo něco podobnýho, přehnal jsem to se silikonovým sprejem na pravé noze a kapička oleje mi sleja po brzdové hadici až do přední brzdy :) a přímo na desky :) trvalo mi než jsem přišel na to, odkud se vzal olej v brzdě…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.