Jak na výměnu brzdových pák BL-MT401 na BL-MT501

3 nepřečtené
  • jkmax76

Ahoj.

Mám dotaz:

Chtěl bych si vyměnit brzdové páky, které mají již Servo Wave Action. (A jestli si tím vůbec pomůžu pro lepší brzdění?)

Mé původní BL-MT401 tuto funkci nemají a proto je chci vyměnit za nové BL-MT501, které již Servo Wave Action mají. Jediné co mám zjištěné je, že páky BL-MT501 jsou kompatibilní s mými třmeny MT420.

A otázka zní, když koupím jen ty páky, jak složitá je výměna?

Z vercajku mám snad vše mimo kleští na stříhání hadic. Brzdy si umím odvzdušnit-mám sadu, destičky, kotouče atd v pohodě, ale jiné úkony jako propojování a protahování hadic jsem nikdy nedělal.

Díky předem za Vaše rady a připomínky.

PS:

Nejraději bych si pořídil SHIMANO SLX M7100 p+z komplet (J-kit), ale nevím, jelikož mám e-bike a protažení hadic nevím nevím jestli bych to zvládnul sám doma. (Jsem kutil a rád si něco opravuji atd)

0 0
    • jkmax76  

Již jsem našel postup, je to vlastně jednoduché, jen výměna olivy a trnu pokud budou špatné.

Teď tedy otázka, zda se výměna páček vyplatí, zda pocítím rozdíl v brzdění?

0 0
      • Kouba_2005  

Určitě poznáš, pístky přitlačí desky ke kotouči rychleji a pak na ně působí větší silou. Takovej posilovač s proměnlivým účinkem. Olivu a trn zřejmě nebudeš muset ani měnit, jen vyšroubuješ převlečnou matku z páky a vytáhneš hadici, vyměníš páčku a zas to tam našroubuješ. Když budeš opatrnej a nevyteče ti olej z hadice, tak ani nebudeš muset odvzdušňovat, páka bývá naplněná a zašpuntovaná, aby olej nevytekl. Připojíš, promačkáš a jezdíš.

Kdybys to chtěl měnit kompletně, jako páčky, hadice i třmeny, tak u e-biků to bývá schovaný v rámu za baterkou, tak je s tím trošku s,raní, ale všechno jde. Otázkou je, jak to je u tvýho mopeda udělaný. Kleště na stříhání a lis na trny kdyžtak můžu zapůjčit, stejně tak třeba olej, do Varů mám kousek a jsem tam prakticky denně.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.