• martty007

    Chci si koupit nové hydraulické brzdy. Ovšem kolo je nové a stále v záruce, čili výměnu za nové by měl provést servis prodejce, kde jsem kolo zakoupil, aby byla záruka na zbytek kola platná. Ovšem servis si za výměnu brzd (resp. za povolení a utažení 6 šroubků..páč brzdy jsou odvzdušněné a připravené k montáži..jen přehodit třmeny, nacvakat hadice na rám a přehodit páky) řekl 1200,– Kč, což mi přijde skoro jako drzost. Raději oželím záruku a ušetřených 1200Kč si nechám na případné opravy, které si stejnak zvládnu udělat sám.

    Prosím o názor na tuhle věc. Je nutné provést výměnu v místě koupi kola? Nemůže výměnu provést jiný servis, aniž by záruka padla? Už jste se setkali s tím, že by si nějaký servis řekl za 10min. práce 1200Kč?

    0 0
    • jIrI___  

      To je slušná cenovka teda :-O. Ale rozhodně to bude víc jak 10 min práce.

      0 0
      • martty007  

        i kdyby půl hodinky. Však jen povolíš 4 šrouby na třmenech, sundáš gripy, povolíš brzd. páky a uděláš to samé s novýma, ale opačně. Nacvakat hadice na rám a přitáhnout je rychlopáskama je prkotina. Nic se nenastavuje, neodvzdušňuje. Kotouče nechám. S tima hýbat nemusí. Nechápu cenu 1200Kč. Ať si tu záruku strčí tam kam slunce nesvítí. Stejnak ten servis u nich stojí za prd. Byl jsem tam jen jednou na povinné garančce a technik mi velkoryse prostříkal kluzný nohy vidlice silikonovým sprejem tak, že zaprášil přední kotouč a ještě silikáč stekl po noze vidlice až do třmenu, takže jsem musel obrousit desky a odmastit kotouč a pořádně to prohřát ve sjezdu. Co si člověk neudělá sám …

        0 0
        • Hrabex1  

          urcite si to udelej sam. Kvuli zaruce nevidim problem. Leda ze bys mel nakou obycejnou vidlici, ktera neni stavena na kotoucovy brzdy. kdyz praskne ram, musi ti ho vymenit, at montoval brzda kdo chtel

          0 0
          • martty007  

            určitě? Můžeš to nějak doložit? Nebo proč si to myslíš? Já se právě obával, že když si na kole vyměním součást za jinou než originální vlastní silou, tak ztrácím záruku na celé kolo ne? Mi praskne rám a oni pak řeknou..no jo, ale vy sjte tam měl nějaké brzdy a ještě jste si je montoval sám. Vy jste ten rám mohl poškodit neodborným zacházením.

            0 0
            • Hrabex1  

              nemuzu to dolozit, ale je to nesmysl.

              Mne kdyz praskl ram (kellys), jenom jsem to nafotil a pak poslal odstrojeny ram primo do zastoupeni a do tydne jsem mel doma novy.

              Solidni vyrobce nebo prodejce to nemuze neuznat.

              0 0
            • Rychlej turista  

              Když ti praskne rám, asi těžko to bude výměnou brzd za jiné. Něco jiného ale bude, když budeš třeba do náby mlátit pětikilovým pantokem a pak ji půjdeš reklamovat, žes to ložisko stejně nevymlátil.

              0 0
          • Flegmatik  

            Ještě je možnost před případnou reklamací tam dát ty staré brzdy (pokud je tedy neprodá) a nemůžou říct ani ň. Ale 12 stovek za výměnu brzdy je solidní pálka.

            0 0
            • martty007  

              já je právě budu prodávat. Co s nima. Teď tam mám Avid Juicy 3 a budu tam dávat Avid Elixir CR.

              0 0
      • Mr.Duck  

        To nemusí, záleží jak pudou sundat gripy, jestli sou se zámkem a pudou sundat lehce, tak myslim že obě brzdy za 10min by mohlo odpovídat.

        0 0
    • rb  

      1200 za výměnu brzd je zlodějna!

      0 0
      • kubad  

        Pokud v tom maji zkraceni hadic a odvzusneni tak to neni az tak silene.

        Ale i tak je to dost :-(

        0 0
        • martty007  

          právě, že ne. Brzdy jsou připravené k montáži. Zkrácené, odvzdušněné. Opravdu jen přehodit třmeny, páky a nacvakat hadice na rám. 1200kč. K smíchu.

          0 0
          • kubad  

            To pak souhlas max hodina prace servisu.

            Skus jeste jednou kontaktovat servis jestli je to opravdu jen za montaz a demontaz brzd. Jinak si to klidne udelej sam. Se zarukou problem nebude

            0 0
    • mc.loki  

      záruku ti zrušit nemůžou, i kdyby sis to tam namontoval kuchyňskou lžící. to jsou mýty.

      0 0
    • martty007  

      ještě jsem zkusil napsat do jiné pobočky tohoto cyklo prodejce. Uvidíme jak si to ocení oni.

      Zaráží mě, jak píšete, že by problém se zárukou nebyl v případě, že bych to prohodil sám. Tuhle informaci máte od servisáků? Nebo z vlastní zkušenosti? Nebo si to jen myslíte?

      0 0
      • mc.loki  

        to vím na 100%. nemůžou ti zrušit záruku, bylo by to proti občanskému zákoníku. jediné na co ti padne záruka jsou brzdy, protože tam budeš jiný:-)

        reklamace jsem řešil 5 let, sice to byla elektronika, ale mám to prostudovaný horem dolem a občanský zákoník je platný obecně.

        0 0
        • martty007  

          tak to měl být první příspěvek tohoto vlákna :) díky. To jsem potřeboval slyšet. Jdu se jim vysmát do mailu a v Cykloworldu už mě nikdo nikdy neuvidí.

          0 0
          • mc.loki  

            kdyby dělali problémy, stačí pohrozit ČOI. toho se každej obchodník bojí. :-)

            0 0
          • mc.loki  

            a nahoře to někdo psal, záruka by ti padla ještě v tom případě, že by tebou namontované cokoli poškodilo to, co chceš reklamovat. ale to je velmi, velmi nepravěpodobné.

            příklad – namotnuješ si nový hardisk do compu a ten ti přehřeje celý comp a ten pak vyhoří. to jsi pak v prdeli. :-)

            ale tzv. záruční plomby jsou pro servis jenom stopou, že se někdo uvnitř hrabal. samo o sobě jejich poškození nemůže znamenat ztrátu záruky. to jenom obchodník a servis využívá neznalosti zákazníků.

            podobně to musí být u kol.

            0 0
        • PHiLiPZ  

          mohli by robit problemy ak by nepouzil momentovy kluc a poskodil vidlicu/ram/ri­adidla

          inak by to problem byt nemal

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.