• Luker

    Zdravím, chtěl bych začít jezdit trial a potřeboval bych nějaké základní informace. Jako první by mě zajímalo, jestli trial můžu vůbec provozovat – měřím 196 cm a vážím 93 kg, takže nejsem zrovna nejmenší… pokud je to tedy fyzicky možné, tak jaké kolo zvolit? Nemám žádnou představu o takovýchto kolech… bude pro začátečníka stačit něco kolem 15k? Bydlím ve městě takže míst pro trénování je tady hodně.. Dík za každou radu :)

    0 0
    • duk  

      Za tuhle cenu bych se podíval po nějáký slušnější bazarovce. Jinak tvoje výška ani váha nejsou niják abnormální, toho bych se nebál.

      0 0
    • tomsoyer  

      Tak určitě vzhledem k výšce bych uvažoval o 26" kole, nebo pokud budeš čistě street jezdec tak bych do hledáčku zařadil 24" kolo ale tam se nevejdeš do ceny za slušné.

      Jinak vzhledem k tomu že jezdí specifická skupina lidí dá se slušné kolo koupit přes bazar.

      Každopádně dozadu to chce hydraulickou maguru, s „V“ bych se bál když ti prdne lanko při doskoku tak je to mazec.

      Ale bacha na to jak a kým bylo ježděno, protože na trialu jsou spotřebka, volnoběžky, řidítka, představce a taky se ti může stát že po koupi bazarovky ti tohle rychle odejde a může z toho být i škaredý úraz, takže pokud nemáš s trialem zkušenosti, můžeš i naletět nečestnému prodejci.

      0 0
      • Nimrod  

        bát se véčka je blbost ;-)

        0 0
        • tomsoyer  

          Ani ne tak V jako lanka, už dost lidem prasklo a když doskočíš do zadniho do brzdy a v ten moment ti uletí lanko tak je to o záda v lepším případě, já teda dozadu nic jiného něž hydraulickou maguru nechci, ve spojení s nabroušeným ráfkem se krásně kousne a víš že tě podrží :-)

          0 0
          • Nimrod  

            jenže praknutí lanka je dost málo častý jev u kol, o které se aspoň trošku pečuje… pokud se lanko vymění jednou za dva tři roky (což s obyč bowdenama je samozřejmě častěji, že jo), tak šance, že prdne, je vskutnu mizivá

            0 0
            • Mr.Duck  

              A stejně nemusí prdnout lanko, a V brzda může zničehonic umřít! ;)

              0 0
              • Nimrod  

                to můžeme všichni i bez véčka, tak nač se bát? :-)

                0 0
              • goofy  

                To muze i ta Magura

                0 0
                • Mr.Duck  

                  Vo tom žádná! Myslim že selhat může cokoliv, ale 1000× častějc stejně selže člověk ) Mě osobně zatim jednou selhala V brzda a jednou lanko k mech kotoučovce, naštěstí kdyř sem to zmáčk a stál na místě, no doufám že mě to nečeká za jízdy u žádný brzdy )

                  0 0
            • tomsoyer  

              nemá cenu se dohadovat, zkrátka to riziko tu je a brzdy na trialu dostávají zahulit a to V to prostě tak dobře nezvládá hlavně na tom zadku, kterej toho schytá nejvíc.

              0 0
              • Nimrod  

                má se cenu dohadovat, protože ne všichni mají maguru rádi a tohle je náhrada, která nemá tolik minusů, jak většina lidí zmiňuje

                0 0
    • Nimrod  

      známý zrovna prodává atomze za hezkou cenu, napiš mu :-)

      http://www.biketrial.cz/biketrial/…

      0 0
      • Luker  

        Kolo plánuji koupit až za nějakou dobu, ale jestli ho bude pořád mít tak se určitě ozvu :)

        Mohli by jste mi sem hodit odkazy na nové kola z eshopů? Ať vím co na těch bazarech potom hledat…

        0 0
        • juli  

          Tak v každém případě se koukni na stránky Pepy Dresslera , jednak tam najdeš kola nová i bazar a druhak dost informací. Pepa je docela komunikativní, tak s ním můžeš probrat dost věcí i po mejlu.

          0 0
    • Nimrod  

      jinak abych napsal nějaká moudra…

      na začátek kup něco bazarového, je jedno, jestli 26", nebo 20", pokud sám nevíš (vejdeš se na obě, neboj).

      jak už tu padlo, na trialu odchází pár věcí trošku rychleji. ******* jsou volnoběžky, musí být fakt dobrá, jinak je to o hubu, řetězu se nemění podle měrky, ale jednou za 1/4 roku (vytahaný je prakticky hned, takže bys musel měnit furt. bohůžel to dává zabrat pastorku a tak..), aby se nepřerval. řídítka a představec nejsou zas tak horký, podle mého to vyjde na stejno třebas se sjezdem, větší záhul nedostávájí si myslím.

      pokud jde o zadní brzdu, jezdil jsem jak ráfkovou maguru, tak véčko, ber pak to, co ti lépe sedne, udrží tě obojí.

      co je ale hnusný na trialu je to, že okamžitě odřeš rám, kliky, řídítka, … prostě všechno, co je na ráně, takže z vlastní zkušenosti nedávej na to nic, čeho by ti bylo nějak moc líto, nebo musíš jezdit jenom na dřevu

      0 0
      • tomsoyer  

        Vesměs souhlasím, ale řídítka dostávají záhul určitě větší, na trialu se lámou k sobě tím jak za to zarveš alespoň co jsem viděl prasklý tak k sobě. Je to celkem časté. To odření nevadí je to trail a k tomu to patří ne žádná leštěnka :-) Je to o první zához do kamenů pak už to tak nebolí :-)

        Jinak doporučuji brzdové páky dotáhnout jen lehce aby se při pádu pootočily a nezlomily.

        0 0
        • Nimrod  

          viděl jsem pár řídítek praklých, jak ze sjezdu, tak z trialu. doopravdy v tom nevidím rozdíl, pokud jde o četnost. ale že by se lámaly kvuli tomu, že za ně člověk tahá, s tím fakt nemohu souhlasit. o proti dopadu je to malá síla.

          jednu takovou leštěnku stavím :-)

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce