jak dlouho vydrží olej v Evil Genius

27 nepřečtených
  • McBlacky

    v jakých intervalech doléváte olej do Evila?

    mě totiž překvapuje že tam moc dlouho nevydrží. Jsem asi rozmlsanej z open bath u Marcoki (1ročně měním peventivně) a tak na to u blacka moc nesahám, ale vždycky tak po 3000km to otevřu a tam najdu jen takovou jako hustší hmotu. Včera mi to potvrdil i Daf, ale ten na to nehráb dva roky :) ta hmota je asi zbytek oleje a vazelína z mazání táhel…

    budu ted dávat Blacka na zimáka tak bych rád věděl co a jak aby to vydrželo co nejdýl

    dík

    0 0
    • martt  

      v skarebe zmizne olej ovela rychlejsie z tej pruziacej nohy ako z tej tlmiacej. Co moze byt pricinou? Mam sice len skromnu statistiku z nasich dvoch skarebov ale aj tak by ma zaujimalo ci mate aj ostatni tuto skusenost.

      0 0
    • scret  

      menim cca 2× rocne,zalezi na pocasi… kdyz jezdim fakt v hnusu,tak 3× rocne… je to ale preventivni…je to spis takovy mazleni:)) kamos ma Skareba,ma ho 2 roky a jeste ho nerozebiral a zatim se nezadrel:)))

      Jinak to ze se ztraci olej z jedny nohy driv muze byt podle me tim ze v jedny noze je tlumeni a v druhy pruzeni,nemusej pracovat uplne rovnomerne stejne…

      0 0
    • Trojci  

      Ono se o blacích říká, že mají poměrně měkký futra.. ale zase stojí 400,– nový.. tak to není problém měnit.

      Já měním oil jednou za sezónu a je to podle mě tak akorát. Dám kolem 4000 Km.

      0 0
      • scret  

        400,– ??? ja platil 4× 400,– !!!:((( tzn. za jedno 4kila:(((

        0 0
      • McBlacky  

        futra by ten olej neměla držet :)

        ten drží gufera a pod nimi hlavně ten cca 0,4mm vysoký kroužek z uměliny.

        TO: Martt – no mě taky dřív zmizí z levý (air komora) ale to je tím že mi to tahá ven přes gufera – o tom vím půjde na výměnu :) ale i když to bylo ok tak to šlo rychleji pryč

        0 0
        • Trojci  

          víš co, já to myslel tak, že jak se ty futra oběhávaj, tak to špiní ten olej..

          ta cena je z místního servisu.. tak nevim

          0 0
    • Daf  

      Jak uz vis, tak ten muj interval je dva roky :) Ale zase az do P50 mi skareb chodil nadherne. Rozebral jsem ho a olej nikde, aspon jsem mel o praci min. Prekvapilo me ze ve vidli nebyla zadna cernota, bylo v ni cisto. Pod stirakama adnej bordel. Manitou zas tak spatny vidlice nedela. Jinak ja se nerad v necem hrabu preventivne kdyz to chodi dobre ;)

      0 0
      • scret  

        Presne tak,jednou jsem taky rozebiral asi po roce a uplne cisto! Jedinej problem kterej treba vidim u Manitucek je mensi tuhost…nebo respektive to ze mi chytej vakl treba uz po 3–5tis.km…Tuhost by byla relativne v poho,na odpovidajici jizdni styl – tzn. Black na XC,Skareb pro holky…:)

        0 0
        • McBlacky  

          ono na špici se jezdí sid nebo scareb a stejně většině ujedou i na těhle žvejkačkách takže… ale teda je to strach :)

          0 0
    • jaski  

      hehe presne tenhle thread sem chtel zalozit taky :) kdyz sem poridil blacka paltinum rtwd tak byla hned rozborka a doplneni oleje atd. asi tak po 1500 km ani snad tolik ne sem se rozhod pro dalsi. hledam nejaky nadoby kam bych vypustil olej. odsroubuju srouby na spodnich nohach a cekam az to vytece. no ani sem tam ty nadoby nemusel davat :-D z nohy s tpc vytekla trosicka a z druhy nohy kde je pruzina nai kapka. byla tam jenom jak rikas takova ta tuha hmota. takze mne tam vydrzel tak 1000km.

      0 0
      • jaski  

        jinak predtim sem mel skareba rok a tam sem tak rychlej unik nepozoroval.

        0 0
        • McBlacky  

          z toho vyplývá že Black žere olej :)

          0 0
          • jaski  

            asi je to dvoutakt :-)

            0 0
          • Daf  

            Me prijde tech 16ccm strasne malo. To se v te vidlici ztrati :) Black ma tlustsi nohy, tak se ho tam ztrati jeste vic. Jinak teda ja jsem rozebiral skareba druhej den po te co jsem doplnil olej. A vyteklo ho opravdu jen strasne malo. Urcite min nez to co jsem tam nalil ;) Treba to tak ma byt. Dale hladina oleje v Tlumici je OK ta drzi. Jo a ty 3ccm nad vzduchovym pistkem mizi taky ;)

            0 0
            • jaski  

              kdyz das do skareba vic nez 16ml tak tim udelas olejovej doraz a snizis zdvih(vyzkouseno) a s tim blackem mas pravdu. taky proto tam davam aspon 20 ml :)

              0 0
            • scret  

              Tak v patrone mi drzi olej v pohode treba rok,mazaci se ztraci hodne pomalu,ale preci jenom…ve vzduchovym pistu mi drzi olej v poho taky…

              0 0
            • Pekáček  

              Pokud dáš více oleje, může ti to vyrazit stíráky.

              0 0
              • jaski  

                :-D no nevim jestli je takovej katastrofickej scenar moznej. prece jenom kdyz hupsnes nejakou velkou diru tak se nejdriv olej zespoda musi protlacit kolem nohou a futer kde ja fakt malej prostor a teprve potom by moh vyrazit stiraky ktery tam drzej docela fest. nevim no

                0 0
              • scret  

                myslim si ze bys tam toho musel nalejt zbytecne az moc… pak to ale mozne je…

                0 0
      • scret  

        staci vymenit tesneni vespod vnejsich nohou…staci silikon.O krouzek… Je tam obcas malej unik oleje…

        0 0
        • jaski  

          je tak o krouzek na sroubu. ten mam uplne v pohode nic s nim neni

          0 0
    • Pekáček  

      Rock shox (Žitný) doporučuje první kontrolu olejů po ujetí 300km a nebo po 30ti dnech (jinak příjdeš o záruku). Další servisní intervaly na mazací olej jsou po 50ti hodinách, ale 2× ročně by mělo stačit a když už častěji, tak třeba po maratonu v marastu pro klid duše. Např. do Recona (apod) se dává 15ml oleje hustoty 15WT do každý nohy.

      0 0
    • Pekáček  

      Teda u RS Recon se tužší hmota sice nekonná, ale nějak se mi ztratil olej z nohy kde je tlumení, byla ho tam tak ani ne čtvrtina co v noze se vzduchem, tam zase byl lehce obarvený RedRumem (únik tlakem vzduchu?). Olej mi nikde viditelně neutíkal a těsnění taky drželo dobře.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.