Jak dlouho vám vydrží cyklo oblečení?

84 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Čeká mě teď obměna oblečení, tak mě napadlo se zeptat, jak dlouho vydrží vám případně jak jej dlouho používáte. Mám i pár kousků 4 roky starých. Dresy, které měly nápisy, tak už je mají ošoupané, ale na trenažér v zimě ještě uplatnění najdou. Některé moje venkovní hadry začaly třetí sezónu – vložka v kraťasech ještě drží pohromadě a dresy bez nějakých fleků atp. Peru v klasických prášcích a k nim přidávám dezinfekci na prádlo. Roční nájezd cca 10 000km a peru téměř denně …

    Co vy … ?

    Anketa: Jak dlouho používáte nové oblečení?

    0x
    0%
    0x
    0%
    10x
    11%
    3x
    3%
    0 0
    • jIrI___  

      Zrovna včera se mě partnerka ptala, jestli moje neprofuk vesta je z nějaké retroedice. Tak jsem zapátral v paměti a zjistil, že ji mám teprve 16 let a retroedice to v té době nebyla :D

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • CzechJoker  

      V létě točím 3 – 4 komplety, peru tedy cca 2× týdně. Nejvíc zahulit dostávají spodky, ty nejstarší teď zahájily třetí sezónu a asi bude jejich poslední. Vršky drží. Peru normálně na 30° s gelem, žádné zvláštní pičičandy s dezinfekcí nedělám, nemá to s ohledem na chemii v gelu smysl.

      V zimě je to složitější, mám jedny teplé čapáky a tak do nich vozím boxerky, což sice není s ohledem na otlaky úplně super, ale nechci je prát každý den.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ou, spodni pradlo na kole. S timhle sem prestal pred peti lety. Mel sem tak brutalni opruzeninu, ktera se jeste zanitila a nakonec sem skoncil az na chirurgii. Od te doby jedine vlozka a bez spodniho pradla a mazat poradne hyzde.

        Nebylo by v tvem pripade lepsi ty capaky v zime proste jen nejakym dezinfekcnim sprejem zevnitr vystrikat a prat proste treba po trech dnech?

        Ten dezinfekcni sprej udela lepsi sluzbu nez prani na 30°C …

        0 0
      • krabica  

        Proto mám čápáky bez vložky a dávám do nich krátké podvlékací.

        0 0
      • xtonda  

        Já sem přešel na čapáky bez vložky a beru si pod to letní kraťasy.

        0 0
    • BabbaJagga  

      Občas ještě provětrávám triko koupené někdy 1994–6… Ale samozřejmě nemá takový nájezd, co zde uvádíš.

      0 0
    • Guzma  

      K tomu ježdění v trenýrkách. V létě jezdím samozřejmě bez. Ale v zimě kolem nuly mám trenýrky na sobě dokonce dvoje (takové sportovní z funkčního materiálu). Nic mi to nedělá a jako benefit nemám tolik prochladlé boky od ******. Nevím jak to správně anatomicky popsat. :)

      0 0
    • milan.v  

      Záleží, kolik toho točíš, tedy jak často pereš…

      Třeba kraťasy Specialized SL Pro, co jezdím na trenažéru, tak ty jdou sezónu po sezóně dolů, myslím, že třeba rok ještě poslouží, vložka je OK, ale občas vyperu i na 50st., to jim nesvědčí… S tím se ale počítalo, najely už určitě přes 15000km a praly se skoro pořád…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jsou tam nějaké viditelné změny při tom praní na 50°C?

        Mám jeden zateplený Kalas s dlouhým rukávem, který slouží jen na cesty do práce. Jezdím s batohem a dres je celý bílý. A teď, po letech, se tam udělal nějaký flek na zádech, viditelný sice jen zevnitř, ale nelíbí se mi to. Tak mě napadlo, že bych tomu dal těch více stupňů. Ale ten dres je zevnitř zateplený, takový chlupatý, tak aby z toho po vyprání něco zbylo … :-D

        Jinak zajímavé výsledky ankety. A to sem si myslel, že mít hadry 3 roky je humus, ale jak vidím, tak sme v tom všichni stejně. Není se co divit při těch dnešních cenách. Ale aspoň to za ty peníze vydrží, to se musí uznat.

        0 0
        • Esi  

          To vypadá jako kdyby pouštěla barva co je navrchu, není v těch místech vrchní díl červený není tak něco, to asi nevypereš, neřešil bych to

          0 0
        • Barak  

          To už se mi stalo na víc drezech. Špína se z prostoru kapsy špatně pere. Po delší době se může tohle udělat, protoue to vlasrne porad dokola zapiras. Předpokládám, že jinde to nemáš.

          0 0
        • milan.v  

          Ano, přijde mi, že se jakoby opere více ta černá barva z elastoviny, zatím nevím, jestli to nemá vliv na tu elastickou složku, nepral jsem to na těch 50st. vícekrát, ale už jsem začal na 40st. prát naprosto pravidelně poslední cca rok…

          Vložka z Itálie Elastic Interface naprosto v pohodě, žádné dramatické změny, mám další totožné kraťasy v jiném designu, skoro nepoznám rozdíl z hlediska opotřebení vložky, natož nějaké žmolkovatění, atp…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Žmolky na vložce se dějou jen u těch levnějších výrobků. Když sem s cyklistou začínal, koupil sem tehdy ve Sportisimu to nejlevnější, abych si to vyzkoušel, jak mě bude ježdění bavit a nemusel tak utrácet majlant v začátcích. Ty kraťasy Hi-Tec dostaly tak 10 jízd a vložka v hajzlu. Ta vložka působila dojmem, že je tam našitý jen obyčejný molitan …

            0 0
        • babkanakole  

          Pokud je tam flek, v žádném případě nezvyšuj teplotu praní. Ještě víc to zapereš do látky, dělají to snad všechny umělé materiály. Jen pro jistotu, tohle platí i pro žehlení, kdyby to náhodou někoho napadlo. Většina umělých materiálů se barví tak, že se pak teplem barva ustaluje. Takže kromě zaprání fleku ti může ještě i rychleji začít odcházet ta barva, co tam má zůstat, pokud bys tomu naložil moc.

          Fleky se z něčeho nedají dostat vůbec, u některých materiálů pomůže studená voda, prací prostředek a čas – tedy namočit, nechat přes noc, ráno vyměnit vodu a zkusit vyprat. Pokud flek mizí – ale jen částečně – znovu zopakovat s namáčením přes den, v nové vodě.

          Jinak ten flek na zádech může být způsobený i potem. Teoreticky na to pomáhá peroxid, prakticky na dresu bych velmi jemně zkusila na hodně malém kousku – namočit kus bavlny do peroxidu, pod dres papír nebo čistou útěrku, jemně poťukat a následně vyprat studenou vodou. Pokud zabere bez úhony, zopakovat to na celém fleku. Určitě nepolévat, a začít tím prvním – tedy jen dát tomu čas.

          0 0
    • deekay  

      Kratasy mi vic jak 10 000 km zpravidla nevydrzi, u dresu je to trochu lepsi, protoze nedostavaji tak zabrat. To, ze se veci zacnou parat tak ani nepocitam. Ale treba vlozky (elastic interface) se po tech km, proste uvnitr dezintegruji a zacnou zmolkovatet.

      0 0
    • Ladnonna  

      Mám 5 rokem komplet od Assosu a stále jako nové bez ztráty kytičky i vzhledově.

      Peru vždy po vyjíždce na 30°C na 15 minut a ždímám v létě na 800 za chvilku je to suché, v zimě na 1200 otáček aby to do druhého dne uschlo.

      Jako byla to raketa, ale po zkušenostech už asi značku nezměním vzhledem k životnosti.

      Nejlepší vložka jakou sem kdy jel.

      Asi bych to moc vzhledem k ceně nehrotil u mtb tam asi po pádu bude životnost stejná jak cokoliv jiného ale na silničku a gravel je to fajn volba.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Já se vysekal na štěrku s dresem od Cube a ten dres neutrpěl žádnou újmu. Takové rukavice byly na dlaních roztrhlé, ale dres OK – a to sem spadl na rameno. Takže pád nemusí nutně znamenat poškození :-)

        0 0
        • Ladnonna  

          Nemusí, ale beru to tak že když se vysekáš pořádně většinou se trhají hadry i tvá kůže ;)

          0 0
    • Raf  

      Herdek pište prosím počet odkroucených hodin / počet praní a jak se měnily vlastnosti ;)

      Za mě třeba vložky od Elastic Interface bez problémů 500 hodin / 150 vyprání. Potom už poznám rozdíl ve srovnání s novýma.

      Pak mám konkrétní zkušenost s nitěma od Sýkory, kterýma přišívají vložky > přežijí tak 50 hodin max… pak se to páře.

      0 0
      • deekay  

        Me zacaly Elastic vlozky v kratasech od kalase zmolkovatet rozhodne driv. Mozna muj agresivni pot :)

        0 0
    • blue.sun  

      Průměrně ty 3–4 roky. Některé kusy i déle, třeba dlouhý dres, vesta a větrovka od Kalaše už točí sedmou sezónu a určitě ještě pár dalších poslouží. Nejvíce trpí cyklokraťasy, ty jsou tak na tři roky, výjimečně na čtyři. Experimentální série z Číny, na které jsme zkoušeli design, má druhý rok a je zralá na vyhození. Nebo na vypárání vložky a ponechání jen jako svrchní kalhoty.

      Samostatná kategorie je spodní prádlo, ale to je na jiné téma.

      0 0
    • Vrci  

      Vždy jsem měl více kompletních sad, tak abych i v létě naplnil pračku. Nejvíc vydrží dresy (pořád mám první Castelli dres). Středně kraťasy a co hoří jsou ponožky. Po roce ztrácí elasticitu. Taky návleky na tretry moc nevydrží – dvě sezóny a je po nich.

      0 0
    • Romancero  

      V anketě chybí varianta” do prvního pádu”

      0 0
    • Alojs01  

      Jezdim na kole 3–4× tydne do prace plus 1× o vikendu neco delsiho. Mam 4 sady letniho obleceni a kratasy mi vydrzi cca 4–5 let dle znacky. Dresy, kdyz ho neznicim pri nejakem padu, nebo nejak vyrazne nezmenim hmotnost:-)), jsou prakticky neznicitelne.

      0 0
    • Pikaču  

      Ja bych odpovedel:

      • Kalaš, 8 až 12 měsíců.
      • vše ostatní, dlouho.
      0 0
      • Smazaný účet  

        Ale no tak … :-)

        0 0
        • deekay  

          Blby je, ze ja se pod to muzu podepsat :(

          A jeste blbejsi je, ze mi strih Kalas kratasu sedi.

          0 0
          • Ladnonna  

            Tak nějak Kalase jsem měl necelé dva roky (a to jen letní komplet) takže v reálu tak těch 12 měsíců životnost sedí.

            Střihy jsou docela slušné.

            0 0
            • James.Sniper  

              Mám asi štěstí nebo nové věci od kalase stojí za vyliž pr**l. Kalas mi vydrží i 8 let. Aktuálně mám jedny šortky a čapáky bez vložky z roku 2013. Na druhou stranu, ročně najedu „jen“ 4.000 km a mám více sad, které střídám.

              Co se týče číny (šortky), ty mi vydrží max rok. Pak se rozpadne buď vložka nebo stehy.

              0 0
    • Glum  

      To je různý: rekord byla hi-tech silniční pláštěnka (cca 10 minut – novou jsem oblékl na Iseranu a za chvíli lehl v zatáčce) – druhý okraj jsou moje první lycrové silniční kalhoty (vyrobeno v Karl-Marx-Stadt). Ty samozřejmě už nenosím, ale ještě jsem je nevyhodil (kalhoty za třetinu platu jen tak nevyhodíte?)

      Kalhoty: většinou rok fungují na silničním kole, druhý rok se přesouvají na bika a kratší vyjížďky a pak jako spodní kalhoty v zimě.

      Dresy: ty vydrží déle (tam většinou do roztrhání).

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nedávno jsem objednal pár kousků na jaro od Bontrager. Příjemně mě překvapily ceny, TREK je prémiová značka, ale ceny nemá napálené jako Spešl. Za málo peněz opradu hodně muziky, vozím teď od nich komplet vše na jaro a zimu + helmu.

      Teď mají výprodeje a dají se sehnat i letní dresy pod 1000kč a zimní za 1500kč.

      Obzvlášť čapáky Thermo Bontrager Circuit za 1900kč v únoru byl super kauf, ty gatě by byly skvělé i za původní cenu.

      0 0
      • Barak  

        Dík za tip

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nakupoval jsem u Svorady, má tam teď hodně pěkné ceny, ale většinou menší velikosti. Já se svojí velikostí M jsem udělal pěkné kaufy a vzal jsem jen tak navíc i ten modrý letní dres za 699,– jehož původní cena byla 1799,– … Dresů na léto už mám dost, ale nekup to za tu cenu, že …

          https://www.kolasvorada.cz/

          Na ofiko stránkách je taky parádní výprodej a třeba zimní dres tam mají ještě o dalších 500kč levnější …

          0 0
          • Barak  

            A když porovnas cislovani velikosti s Italama (Castelli, Sportful…)?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Nemůžu srovnat, tyhle značky jsem nikdy neměl. Ale co jsem v diskuzích vysledoval, zrovna Castelli je trochu mimo a lidi objednávají větší čísla. Bontrager má normální číslování, bral jsem to podle jejich velikostní tabulky a míry sedí. Přesně jako civilní oblečení.

              Kalhoty jsou fakt cool, už jsem s něma dal 100km v únoru – pohodlné a prdel nebolela – ani jsem hýždě nemazal. Velice příjemný a hebký materiál, hezky sedí na těle. Šle velice příjemné, měkké, pružné a pohodlné. Netahají mě.

              Velikost M, 178cm, 70kg. Kalase jsem měl velikost 4 a byl mi trochu těsnější, Bontrager mi sedí mnohem lépe …

              0 0
    • Smazaný účet  

      Když perete své cyklo oblečení, dáváte ho do těch síťovaných pytlíků na praní?

      0 0
      • jIrI___  

        Ne. Jaký by to mělo mít účel?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Dostal jsem to minulý rok ke každému kusu oděvu od Kalase. Co myslíš? Nejspíš to má chránit membrány před poškozením a „odřením“ od jiných oděvů, zipů apod.

          0 0
      • milan.v  

        Já menší věci, rukavice, čepice, atp. plus různé membránové oblečení, zbytek ne…

        0 0
      • Pikaču  

        Ne.

        Program sport ( 30°, 45 min, 800 otáček).

        Pak sušička na 2×20 min.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Smazaný účet  

          Moje pračka má program Sport na 40°C a trvá 1:19. I když je na štítku oblečení doporučeno prát na 30°C, tak peru na těch 40°C …

          Sušičku netřeba, po vytažení z pračky bych to mohl obléct rovnou na sebe – i dlouhý rukáv. Ale na jaké otáčky ždíme jsem se nikdy nedíval …

          0 0
      • Smazaný účet  

        Tak pytliky k nám do hor ještě nedorazily :-)

        0 0
      • Kos_CZ  

        Ano. Dokonce jsem jeden takový síťový pytel od Attacussu s dressem dostal… :)

        0 0
      • mr.nikdo  

        Jak co. Nektera trika ci spodni pradlo jsou z hodnr jemneho materialu. Tak ty ano. Aby je zipy z bund a trik nepotrhaly.

        0 0
        • Delkim  

          nebo návleky na tretry se suchým zipem, ty je dobrý rozhodně schovat do pytlíku :)

          0 0
    • Pessinger  

      Jezdím intenzivně cca. 4 roky a zatím jako první zničené můžu označit čapaky z dekathlonu, drolí se mi na kolenach a bedrech bílá guma/prach… nicméně dvě sezóny úplně v cajku a jsou jezditelne i dnes jen už nejsou neprofuk na oněch místech…jinak Craft a Sportful Kalaš stále ok ale mám je kratší dobu

      0 0
    • madcat  

      Oživím a zamířím s dovolením malinko vedle, snad mě neukamenujete: jak dlouho vám vydrží tretry? Zajímá mě spíš nezávodní, hobby použití, a ne roky, ale najetý km, páč každej jezdí jinak často a jiný objemy, že… já, těžkej hobík (a to myslím přeneseně i doslova), co najede do tisíce ročně, spíš míň, kroutím teď na svých laciných Exustarech se sucháčama osmou sezónu, resp. zahajuju devátou, což se v mým případě rovná asi 5500 km. Je to na nich už vidět, ale spíš v tom třeba, že se mně začínají trochu ohýbat nebo rovnou odlamovat některý zuby na podrážce, protože chca nechca asi to kolo občas tlačím víc, než výrobce botek zamýšlel. A jeden kufr mně trochu vrže, ale to asi není chyba bot, ale spíš toho kufru, nebo zanedbané údržby…

      0 0
      • novas752  

        U xc treter hodně záleží jak moc a kde se v nich chodí.

        A taky co je pro někoho na vyhození je u druhého parádní stav. :-)

        Na nejlevnějších Spešlech na 2 sucháče a 1 přezku z roku 2012 jsem dal asi 30 000km

        Boty na platformy u mě dají tak rok, rok a půl = cca 3–4000km převážně na enduru. Pak už je podrážka tak vyhlodaná že už moc nedrží na pedálech.

        1 0
        • J1RKA  

          presne tak, ted jsem vyhodil < Bontrager RL > mel jsem dvoje, ktery jsem stridal, tipuju tak 60–70tkm dohromady, u obou jsem menil vlozky, a 2× novy kufry, plus u pravy boty 3× prezku.

          Pritelka jezdi Fiveten a cca 5tkm pak odejde totalne podrazka

          0 0
      • mr.nikdo  

        Sidi Eagle 5 – 33–36 kkm.

        Podrazka uz je znat (ochozene), suchace nedrzi tak dobre, jazyk praska barva.

        0 0
      • Velomiwookie  

        shimana m089 po 9tis km natrzeny mezi preskama, ale furt v nich jezdim a drzi

        1 0
      • Environmentalist  

        Aktuální Shimano ME301 mají za sebou určitě kolem 20 tis. km a vypadá to, že ještě nějaké ty tisíce dají. Leda by je postihl podobný osud jako minulé tretry Bontrager, na kterých se udělal z vnitřní strany žralok na podešvi. Chvíli mi trvalo najít příčinu proč jsem po letech ježdění v nášlapech začal po zastavení házet držky :D.

        2 0
      • Esi  

        Mě teda zatím každé tretry vydržely nesmysl a odstavil jsem je z morálního zasrání, nejstarší mám nějaké Axon, jezdím v nich na trenazeru, mám je tak 20 let a pořad se ne a ne rozpadnout, i když ono je těch 100h na balkoně bez vnějších vlivů asi nerozhodí

        0 0
      • Alojs01  

        Vic jak 5 let – 35–45 tis km mi zadne mtb nevydrzely. Jezdim do prace, takze je obouvam a zouvam 2× denne, k tomu par set metru chuze, takze se rozpraskaly/roz­trhaly zvenku i zevnitr a suche zipy prestaly zipovat.

        Silnicni tretry jsou nesmrtrlne :-)

        0 0
        • Mikikuba  

          Suché zipy Vám vymění každý švec za pár stovek.

          0 0
          • Alojs01  

            Vim, ale to ma smysl delat pouze u bot, ktere jsou jinak v poradku, coz se mi jeste nikdy nestalo.

            0 0
            • Mikikuba  

              To ano. U silničních mám vyměneno 4×. Mám je 15 let 200tis najeto. Nike:) Ale už umíraj pomalu:)

              2 0
      • madcat  

        Jak to tu tak čtu, tak asi můžu být úplně v klidu, páč ty boty mám nadosmrti, a nový si budu muset kupovat pouze pokud mi tyhle někdo ukradne :-)

        0 0
    • Charles2k  

      Je dost odlišné podle typu a výrobce. Často je třeba dres/bunda ještě ok, ale jsou špatné zipy. V tomhle ohledu se zipy mám asi nejhorší zkušenost s většinou Lídl oblečení, tam zipy byly/jsou strašné šmejdy. Nechápu, proč nemohli dát nějaké o pár korun kvalitnější. Plus třeba většina Lídl oblečení (už mnoho let je nekupuji) mi nějak reagovala s potem a pouštěla barvu.

      0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.