• Vilém

    Nemate nekdo tip na dlouhe bikove kalhoty?Nechci nejake DH modely,spis neco strizlivejsiho,ale dostatecne odolneho.Pred­stavuju si zpevneny kolena,konce nohavic z vnitrni strany a taky by mel byt pruznej pas.Cena do max 1800,–.Diky za rady.

    0 0
    • blue  

      kamos a jeho dalsi kamos jezdej v tehletech a prej jsou dost spokojeny… do 1800 by ses mel vejit bez problemu

      www.directalpine.cz/…ail-obrazku/

      0 0
      • Vilém  

        Diky,to vypada pekne.Dalsi kandidat jsou Marcocchi Weather pants,nebo tak nejak,jsou do 1500,– a vypadaji solidne.

        0 0
      • james11  

        Moc hezké gatě, dají se na tom webu přímo objednat?

        0 0
        • Vilém  

          Koukal jsem ze je ma Hudy

          0 0
          • Lister  

            Před nákupem v Hudáči doporučuju nejdřív zařídit tu jejich kartu, ono i 5% občas udělá hodně :o)

            0 0
      • JJ  

        Jo, tyhle taham uz asi rok cestou necestou, so straslive pohodlny, dobrej strih a prijemny material. Ale na bajku v nich jezdim, jen kdyz musim

        0 0
        • Lister  

          proč jen když musíš, s nějakýma funkčníma spodkama s vložkou by to nemuselo být špatný ???

          0 0
          • JJ  

            Nerad jezdim v dlouhych sirokych kalhotech, taham je spis na hory a lezeni

            0 0
            • Lister  

              vidíš já zase nerad jezdím v dlouhých uplých kalhotách :o)

              Dají se dole nějak stáhnout aby se to nemotalo do řetězu, nebo to máš vyřešený nějak dodatečně??

              0 0
              • JJ  

                Dole maji stahovani na cvocky se dvema polohama, kdyz je vic utahnes, tak je do retezu nemnamotas

                0 0
                • Lister  

                  a jak jsou na tom s prodyšností, asi to nebude jak u klasických čapáků, ale zase by to nemusel být naprostý igelit, v jakých teplotách je jezdíš – myslím že maximum bude kolem 12–13 st. ne?

                  0 0
                  • JJ  

                    Prodysnost solidni, ale zase nejsou nepromokavy. Temer normalni bavlna, po roce prani a pouzivani hned promoknou. Teplotu neodhadnu, na bajku v nich jedu tak akorat do prace. Ale na horach je nosim od –5 do 30°C:)

                    0 0
                    • Lister  

                      Tak promokání by mě osobně nijak netrápilo, hlavně když se v tom nezapařím :o) Takže spolu s Nowind budnou si je píšu jako horké kandidátny na věci, které mi zpříjemní tohle jaro :o))))

                      0 0
                    • Lister  

                      ještě jeden dotaz, jak jsou na tom s větruodolností??? Chrání to aspoň trochu, myslím, že kolena by mohly být díky dvojtýmu materiálu v pohodě, ale co zbytek??

                      0 0
                      • JJ  

                        No, normalni teplaky:) Zadnej zazrak to neni, ale ty kolena tomu hodne pomuzou a zbytek nohou mam dost odolnej:) V lete v Alpach, kdyz sme byli 4500 vysoko, bylo kolem nuly a foukalo, tak uz bylo dost znat, ze jsou tenky

                        0 0
      • kovar  

        jé, ty mám taky.

        0 0
      • vojtechposmourny  

        Tyhle mám taky, akorát starší model. Na bika v pohodě.

        0 0
      • Shaddy  

        Ten odkaz už bohužel nefunguje. Nevíte někdo, jaké kalhoty to byly? :o) Zrovna řeším stejnou věc a věci od Direct Alpine se mi líbí…

        0 0
    • Hanz_Zlin_CB  

      jezdim dh fr a zasadne v kapsacich od bundeswehru pod kolenamam mam nasity zipy na odepinani nohavic

      0 0
      • SODOVKA  

        no, já zase používám na ježdění pracovní kalhoty (teď nevím značku). Materiál je tenší riflovina, odepínací nohavice, spousta kapes, stahování v pase, cena 190,– kč. Výdrž minimálně jednu sezónu :o)

        0 0
        • Hanz_Zlin_CB  

          jasne na co drahe veci :D nejlepsi material je stejne vojenska cltovina tj to s ceho sou vojensky stany akorat nevim jak by se v tom dalo hejbat :D ale na dh byto snad slo :D jinak neni nad to kkdyz se zaplantaj nohavice do napinaku znacky Mr.Dirt gizmo :D

          0 0
    • Lubo  

      Ahoj, topic je už docela starej, ale já zas nechtěl zakládat zbytečně další. Jsem naprostej začátečník a tak mám nakoupeno klasicky – kraťasy a dres. S touhle kombinací mi bylo fanj v těch tropech, ale teď při 18°C, oblačnu a větříku je mi v téhle kombinaci zima a obzvlášť nepříjemné je mi, když mám vystavený ven kolena. Teď teda nevím, jestli bych měl koupit jenom návleky nebo rovnou celý kalhoty. Jsem student, takže pokud mmožno oboje ne. Nejvíc by se mi líbil ten dlouhej typ kalhot s nohavicema a šlema, s ochranou proti větru a dvojitýma kolenama, třeba něco takovýho www.kellys-bicycles.com/index.php?…, co se může vzít i na běžky. Otázka je, jestli neni na tohle ještě teplo??

      0 0
      • jonti  

        To si teda vazne mohol radsej dat do noveho vlakna. Ale neva. Podla mna, ak chces mat jedny dlhe na cely rok, tak su idealne www.kellys-bicycles.com/index.php?… daju sa nosit aj v nie az tak velkej zime, ale vo fakt velkej zime, teda pod 5 stupnov, pod nich treba viac oblecenia a nie su take prijemne. Ja osobne mam kratasy, jedny roubaix a jedny isowindove a je to najlepsie kombinacie, pred tym som roky jazdil bez tych isowind a tiez to slo.

        0 0
        • Jane  

          No já nevím, mám tady tu bundu od Meridy v jiný barvě (viz obr.) – ta je jen z Isowindu bez nějaké zateplení a jednou jsem v tom vyjela, když bylo nad 15 stupňů a člověk se při jízdě dost pařil – hlavně na rukou materiál evidentně nestíhal odvětrávat. Pod tím jsem měla jen nějaký Jitex tričko. V teplotách nad 10 stupňů se mi víc osvědčila tato kombinace: triko Sensor Coolmax, dres Sensor Cannibal (Coolmax), vesta Shimano XTR (nowind), návleky na ruce NW… no a ještě musím pořešit nohy. Kalhoty s jemným chloupkem jako náhradu Sensoru už kupovat nechci – raději budu „ničit“ kraťasy, takže to vidím na ty návleky od NW a kraťasy… Asi je to dost individuální a já nepatřím mezi ty zimomřivé, takže se oblíkám spíše méně a zima mi není. Jen nemohu přijít na to, jak zateplit palce na rukou a na nohou…

          0 0
      • Jane  

        Tak ty kalhoty v odkazu jsou z Isowindu + Roubaix a to bude až tak na zimu. V teplotách nad 15 stupňů v tom bude vedro… Jen z Isowindu mám bundu od Meridy a tu v teplotách nad 10 stupňů nenosím… Teď by se hodily nějaký návleky na ruce a nohy, vesta či lehčí bunda nebo kalhoty. Měla jsem – tedy ještě mám – nějaký dlouhý kalhoty od Sensoru s jemným chloupkem a ty se mi docela brzo vydřely od sedla, takže mnoho nevydržely. Na zimu jsem pořídila kalhoty od Axonu – celý přední díl z neprofuku, bez vložky a do pasu a ty se mi osvědčily – byly by fajn i na ty běžky, stály do 1500 Kč. Bohužel Axon nemá ještě nabídku na zimu '06, takže nemůžu hodit nějakej link… No a příští týden budu kupovat návleky na nohy Northwave ze Superroubaix (s jemným chloupkem) – stojí 760 Kč. Zatím mám od NW návleky na ruce a ty jsou super. Axon má v nabídce i ty návleky – ty jsou levnější (do 500 Kč) a matroš je též Superroubaix: //www.axonspor­t.cz/default_dru­hastrana.htm sportovní oblečení → doplňky…

        0 0
        • Lubo  

          Takže já radši počkám s celýma kalhotama, abych se neunáhlil a pokusím se trochu okopčit ten tvůj systém. Ty tvoje 2 spodní vrstvy coolmaxu – triko a dres jsou nějak zateplený? Nebo je to jenom odvod potu? Jako triko Moira ultralight nebo třeba něco trošku teplejšího, na tom obyč dres a přes to bunda. Na nohy bych si koupil návleky ale až ke kotníkům a kraťasy mám. Teď už bych jenom potřeboval tip na nějakou tu „lehkou bundu nahoru“. Přijde mi zbytečný kupovat samotnou vestu a zvlášť návleky na ruce. To už radši bundu s odepínacíma rukávama, ne? Ale jak s tím materiálem, když říkáš, že v tom proti větru je horko?

          Já třeba dneska koukal po tejhle, i když mi to přijde dost drahý a je proti větru. www.craft.cz/index.php?…

          0 0
          • Jane  

            To coolmaxové triko je normálně s krátkým rukávem – takové to modré od Sensoru pro odvod potu (něco jako Moira Ultralight nebo dražší Craft Pro Cool), na to opět dres s krátkým rukávem. Pak ta vesta a návleky. No lehčí bundu zatím kupovat neplánuju, protože se mi všechny bundy a vlastně i vesty nějak více krabatí vepředu a jsou takové volné, a to se mi třeba nelíbí. Výjimkou je právě vesta od Shimana – ta je v podstatě jako dres, nikde se nic nekrabatí, vzadu je síťovina a 3 kapsy – akorát tedy stála 1800 Kč… Návleky NW k tomu taky v poho, jen to není moc do deště, i když ta vesta je nepromokavá, ale návleky normálně promoknou – na druhou stranu v dešti nějak nejezdím… Příkladem lehké bundy je třeba bunda Craft Double Action. Už se o ní na BF psalo, tak si zkus nějaký info vyhledat. Záleží, jestli ti padne, má odepínací rukávy – ty se taky mohou hodit. V ní ti vedro nebude, není nijak zateplená. Ta moje vesta je taky z neprofuku a je mi v ní fajn i okolo 20 stupňů – když je pod mrakem apod. Jinak v zimě pod bundou Merida Isowind nosím Sensor Coolmax a Moiru Mono s dl. rukávem (možná zainvestuju do Craft Pro, nebo Sensoru) a stačí mi to i v –10 stupních, ale palce u nohou mi mrznou furt – snad pomůžou návleky na tretry.

            0 0
            • Jane  

              Snad jen doplním, že ta bunda Merida Isowind (dost se podobá té od Kellysu) má na vnitřní straně takový jemný chloupek. Supperroubaix to zřejmě nebude, na stránkách od Meridy u bundy tento materiál zmíněn ani není a na visačkách taky nevisel žádný nápis „Supperroubaix“, takže kdo ví, co je to zač…:-) Ale ten Craft Double Action je pro tuto dobu ideální, nebo pak nějaká větrovka. Tady tu bundu od Craftu testovali v zimě i ve Velu a dopadla dobře. Akorát to chce zateplit spodní vrstvou (Craft Pro apod.), jinak po zastavení člověk neuvěřitelně rychle prochladne.

              0 0
              • Lubo  

                Jenom ještě ten Roubaix – profoukne hodně?

                0 0
                • Jane  

                  No takto: ty návleky na ruce od NW jsou ještě loňskej nebo snad předloňskej model. V pátek jsem si zkoušela návleky NW na nohy ze Superroubaix a ty mají vnitřek rozhodně chlupatější – pocitově jsou o dost teplejší (na můj vkus až moc) než ty návleky na ruce, co teď mám. V těch mi zima není a na podzim, jaro mi přijdou ideální… Jinak materiál superroubaix má poskytovat vysokou tepelnou izolaci, takže neprofuk bych pořídila až na zimu, kdy ta membrána má přeci jenom vyšší odolnost vůči vodě. Ještě o tom musím trochu popřemýšlet, ale asi se na konec rozhodnu pro méně zateplené návleky jako jsou od NW z Meraclonu a Tactelu (Meraclon má výborně izolovat a odvádět vlhkost a Tactel zase poskytuje odolnost vůči větru – tolik teorie)…:-)

                  0 0
      • jonys  

        Vřele doporučuju CRAFTy z materiálu Hypervent (např. model Courier).Výhody: 1.Kvalita-možná nejprodyšnější polyester na trhu (24000 těch jednotek-tuším g/plochu/24h)a můžu potvrdit,že fakt fungujou,i když přestřelíš s odhadem počasí a bude na kraťasy,nezapotíš se v nich.Velice solidně podrží vítr a i lehký deštík(no a pokud zmoknou,tak jsou suchý raz dva. 2.Cena: stojí kolem 1200,– 3.Universální použití: beru je na kolo (a to i v zimě,když je kolem 0C stačí lehké podvlíkačky),běž­ky,tůry,dokon­ce i na sjezdovkách už jsem je prubnul. Výhoda pro kolo-mají stahování nohavic pod koleny.

        0 0
        • Jane  

          jj, na hypervent jsem se taky dívala, ale střih Craftu… no asi budu muset ještě něco shodit, takže zatím zůstanu u kombinace vesta + návleky. Teď mě zaujal novej Craft Trail… Propustnost hyperventu 600 mm H2O, prodyšnost 12000 g/m2/24 hod. Na civilní nošení si asi pořídím bundu Direct Alpine Glider ze softshellu – na zimu a na podzim do města bude ideální (10000 mm H2O a 4000 g/m2/24hod)…

          0 0
          • jonys  

            No,ideální…bacha na délku.Nevím teď přesně,ale některý modely (a myslím že právě ten Glider) jsou dost krátký.Já mám TILAK LATOK a naprostá spokojenost,do města i na tůry (snad jen že je dost tenká,ale když podvlečeš moiru+fleece,tak OK).Ve městě má tu výhodu,že pod ni můžu vzít delší svetr či košili a neleze mi ven. Ale to je trochu mimo téma,co chtěl kolega poradit :-). Mě ten Craft vyhovuje maximálně…střih-no tak možná nevypadám jako „in“ biker v neobtažených,ale to přežiju :-))).

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.