In-lajny - jit do nich? Do jakych?

58 nepřečtených
  • treatt

    Tak se pridam k zadostem o nazor, tentokrat o Bruce Leech. Premyslim o tom poridit inlajny. Proc? Zabava, trenink, ne rozdil od kola se clovek nemusi tolik strojit, novy druh pohybu…

    A proc vaham? Kdyz neco, chtel bych jezdit sportovne a rychle, takze 90ky kolecka a kvalitni brusle stoji pomerne dost penez. Ma smysl do toho investovat, kdyz za to jsou Mavicy Aksia a par drobnosti? :-) Navic, kvalitni povrchy jsou hodne omezene, v blizkem dosahu jich moc neni. A nekam dojizdet mi za to nestoji. Ma cenu rasit kolecka na hrubsim povrchu?

    Zakladni dilema tedy je, jestli do nich jit. Navic, jsem na inlinech zacatecnik, stal jsem na nich parkrat nekde v 16ti (a to jeste rovnou v rampe :-). Takze dalsi podotazka – kupovat rovnou dobre sportovni brusle na velkych koleckach, kdyz si na nich nebudu moc jisty?

    Mate nekdo vetsi zkusenosti? Jak rychle se treba zlikviduji na hrubem povrchu kolecka?

    Diky za nazory

    0 0
    • Lance  

      resim uplne stejny problem

      0 0
    • jonti  

      Vzhľadom k tomu, že si z Prahy, by som ti odporučil zvážiť, či máš kde jazdiť. K tým povrchom, z ktorej časti Prahy si? Podľa mňa sa jazdiť dá jedine na Ladronke a v Braníku, ak chceš jazdiť trochu viac a rýchlejšie. A určite rovno kúpiť veľké kolieska, zvykneš si a aj to menej trasie. Ak nemáš čo robiť v nedeľu, môžeš ísť pozrieť do Hradca na www.lifeinline.cz, je tam aj požičovňa zdarma, vyskúšať rôzne druhy… Miesto v aute ešte mám, keď tak sa ozvi.

      0 0
      • treatt  

        No bydlim na Kacerove, takze okoli moc priznive neni. Ale zase praci mam kousek od podolskeho nabrezi, tak treba obedobe pauzicky by mohly byt zajimave :-) Ja nevim, rikam si, jestli treba ma smysl brousit mensi okruh (na kterem se dokonce uz poradaly zavody na silnickach pro juniory) v Jihlavske ulici, ktera je u Budejaku. Neni tam nic moc povrch, ale maly provoz a super sirka. Tam by se dalo nalitat hodne, myslim. Ale ten povrch je proste hruby… Tu nedeli promyslim a dam Ti vedet. Je pravda, ze se tam ted super jezdi, kdyz je konecne dalnice dal, nez k Podebradum :-)

        0 0
    • Ja uz fakt nevim  

      jsem na bruslich skoro kazdej den. Je podle me dobry mit aspon 5 loziska a pevnou botu, ktera jde dobre utahnou. Kanicky mi vyhovujou. Nechce to zadny agresory, ale uplne normal brusle s 84mm koleckama. Teda pokud se nehodlas vratit zase do ramp:) Osobne mam Bauer stary asi 3–4 roky a stale jsou uplne v poho. (cena 3k)

      0 0
    • Luka  

      ani nahodou… zlomena kostrc a narazena ruka me presvedcila ze to je sport naprd :)

      navic promenadovat se po podoli, to je mi proti srsti.

      Navic ten sport je divnej. Takovej moc prelidnenej a moc asfaltovej, coz je presne to, cemu se vyhybam.

      I kdyz me tudle na sterboholsky inline trase normalne jeden smejdik predjel… mela jsem na tachaci 25 a mirne do kopecka, a normalne mi to nandal… :( Nemam je rada. Navic se pletou na cyklostezkach :)

      0 0
      • jonti  

        Na pretekoch sa jazdí bežne maratóm na dobrej trati okolo 70minút, jazdiť fakt rýchlo nie je problém ;)

        0 0
      • treatt  

        Jezis! Tak to me mrzi, ze Ti takhle ublizily!

        Ja nevim, urcite se mi nechce nekam na stezky mezi mraky modelek a podobne. Je to stejne jako brusleni v zime. Bud clovek krouzi jako stado idiotu dokolecka na stadionu, nebo si pocka na mraz a vyjede na velkou plochu. A ja miluju „neco jako rychlobrusleni“, proste se snizit co nejniz a makat, jak to jde, dlouhe skluzy, rychlost, tep, ze mlati v zilach na spancich jako africky bongo man… To je moje pojeti brusleni. A rad bych si ho zkousel vickrat, nez 3× za dva roky, kdyz zrovna mrzne tak, aby byly zamrzle prirodni plochy a nebyly pod pul metrem snehu…

        Ale jinak k tem roletarum obecne, nedavno me skutecne dostal jeden z nich. Hasil si to pres Vysoke myto po hlavni silnici, ktera je docela velkym tahem, narvana auty a kamiony. A on si to v klidu brousil na silnici pri kraji. Nevim, cim to, ale prakticky kazde auto troubilo :-)

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Tak to te budou zajimat tyhle stranky, brusleni.e-zpravy.cz/ Teda asi tak za pul roku. S vyjimkou letoska se da sjizdet Orlik prakticky kazdej rok, a vhodny plochy kolem Prahy se taky najdou.

          0 0
        • Luka  

          myslim,ze na tohle pojeti sportu neni praha (ani nic co znam) zarizena. mozna tam jezdit v noci, to bude prazdno, jumpovat ozraly…

          jinac mela jsem nejaky bauery, mely klasicky snerovatka z brzdickama, a dobrej jazyk, tvrdost kolecek si uz nepamatuju, ale ma je svagrice, tak se na ne kouknu. Kazdopadne ona s nima „metrosexualuje“ uz cca 3roky a porad jsou v pohode. Jezdi nekam k Podebradum nebo kam, prej je tam 10km dlouhej usek. Ale neptejte se me, nic vic o tom nevim. Vazne jsem na tenhle sport zanevrela. Cim vic lidi jezdi, tim vic ho nemusim. Jezdit tupe v davu po rovine, e-e …

          mozna existuje nejaka bruslarska draha (oval?) … na kolecka teda… no, jediny mozny smyslny (jako ze maj smysl, ne ze jsou smyslny)..ha smysluplny – brusle jsou takovy ty na urampu a na blbnuti, toho je po praze habakuk. ale rychloblusle? No, to nevim…

          Slo by jezdit na nejakym „behacim pasu“ ? :D

          0 0
          • treatt  

            Tak behacim pasem jsi me fakt dostala ;-) Uz to vidim v barvach :-D

            0 0
          • Toams  

            Nymburk – Podebrady … cyklostezka popri Labe po oboch brehoch, asfalt vcelku ujde, ma to tych cca 10 kilakov … a na konci v Podebradoch je restauracia, kde sme pri dlhsom cakani na obed dostali s frajerkou tullamorku a bejlisku:-) … sice drbkat sa vlakom do Nymburka nic moc, ale oproti prazskej trilogii Stromovka-Podoli-Ladronka, je to vcelku vyhra … p.s. na hradzu v Blave to nema ani nahodou:-)))

            0 0
    • kemo  

      Úplně levné brusle nekupovat, brzy bys pak stejně kupoval lepší. To si raději párkrát půjč v půjčovně, než se trochu zacvičíš (jde to alespoň pro jízdu po ±rovince velice rychle). Nedávno jsem kupoval brusle s 90mm kolečkama značka powerslide, za poměrně solidní peníze. Značky Tempish apod., který jsou cenově asi ještě zajímavější bych se ale trošku (hodně) bál. Jinak rychlost na velkých kolečkách je naprosto dokonalá :-)

      0 0
    • makak  

      Brusle jsem koupil před měsícem. Ve speciálkách říkali, že brusle pod 4500 jsou sh..t. Nakonec jsem po dlouhém přemýšlení vzal nějaké rollerblade z akce ve sportisimu za 3500,–. Slušný brusle. Kupoval jsem je kvůli dítěti, chce bruslit. Chodíme na parkoviště. Přecpané in-lime stezky plné modelů a modelek mě nelákají, to raději do lesa na bajku. Ke kolečkům: vážím 90 kilo, hraju hokej, takže bruslit nějak umím a zjištění je, že se to sjíždí daleko rychleji než jsem čekal.Překládání, bovny, jízda pozadu a kolečka mizí. Při jízdě vpřed to asi tak hrozné nebude. Tvrdost koleček na bruslích mám tuším 82A. In-line Bruce Lee amatér

      0 0
    • scret  

      no jak uz tu nekdo psal,mas kde jezdit?? pokud ano,tak bych to neresil a sel do toho,je to super! „za mlada“ jsem jezdil hodne,byl to pro me sport c.1,kazdej den min. aspon 4h,proste ze skoly,nazout brusle a az vecer jsem prisel dom:) skakani,sjizdeni schodu,grindo­vani atd.

      dnes po dlouhy dobe kdy brusle staly jsem zase zacal jezdit,uz ne jako driv tak kaskadersky:),dnes­ka uz se jenom vozim po stezce,presto si to naramne uzivam!!!

      Ohledne kolecek – zalezi na jakym povrchu budes jezdit,jaky mas kolecka (tvrdost),kolik mas kilo a samozrejme jakym stylem jezdis…muzes je odrovnat treba po dvou mesicich…

      nebo az treba po roce… ja mam porad svoje brusle na agressive inline skating,ktery maj tvrdy a mensi kolecka a stylem jezdeni tam mam porad puvodni… maj nalitano uz hodne,ale porad jsou tak na pulce zivotnosti… ale je to stejny jako s plastema na bajku,kdyz smykujes,tak mizej rychle…:)

      0 0
      • Kubiczech  

        Taky litam po stezkach na letitych „agressive“ bruslich a mezi tema hitech bruslarema a bruslarkama na xkrat vetsich koleckach si pripadam jak idiot… (: Resim velky dilema, chci inovovat, ale jiny nez agresivni se mi nelibej. Takze asi pujdu do klasickejch hokejovejch baueru…

        0 0
        • scret  

          :))) a co mas?? Ja bily Roces Majestic Twelve,Senate kola,CDS grindplates a puvodne ABEC 3 (ted jsem si udelal radost po 100 letech a koupil jsem ABEC 7)
          …tak to ja si nepripadam jako idiot:)) ale je pravda,ze kdyz vidim nektery lidi ktery na tom sotva stojej na Salomonech za 7tis. tak si rikam ze tam moc nepatrim:)))) jinak design fitnes brusli mi nevadi,jsou pekny,lip odvetrany,lehci… Jenom me vzdycky stve jak po stezce dru jak vul,precijenom ty maly kola delaj svy:))

          0 0
          • Kubiczech  

            Ja mam Rollerblade CI5… (: Ja s tim mam docela problem, vetsina tech fitness modelu me prijde az moc barevna, az moc blejskava anebo vsechno dohromady. Ale asi se prekonam a zkusim to… (: Moji slecne to zacina uz docela jit a nebude to trvat dlouho a ja ji s tema kolama nebudu stacit. A prece si nenecham libit, kdyz si pak najde nejaky 90mm kolecko misto me… (:

            0 0
            • scret  

              CI5ky??sijo,taky archivni:)))

              0 0
            • khooca  

              Pamatuju si moc dobře, když je asi tak před sedmi lety poprvné přivezl kámoš. To byla naprostá bomba! Vyblitě zelený, ale úžasný :)

              0 0
              • Kubiczech  

                Vyblite zeleny? To mi nikdy neprislo, ale kdyz o tom uvazuju, tak sou… (:

                0 0
              • scret  

                no delali je i cerveny a cerny tusim… designove byli pekny,ale co se tyka jezdeni tak nicmoc… v tu dobu byly nej medziny,na kterej jezdila i svetova spicka

                0 0
          • pos3k  

            hehe svoje medziny jsem minuly vikend mel v ruce :) tezky a vosklivy to je :) z druhy ruky po bratrankovi (puvodne stali pres 6, ja je mel za 1,5), zrasovany jsou ale huste :) z grindovany noze..ja jsem streetu nikdy neprisel na chut..ale ty silikonovy kostky i drveney spalky jsem tam nechal…pro jistotu aby se brusle nerozlouily :) samolepky odloupany a sedreny :)

            kola jsem porizoval jen 4 :-) cosmo.. stali me v pze skoro stejne jako brusle, + dokoupeni rocess chranicu…smrdi teda festovne jeste dnes :) loziska byly abec 1 na nevyuzitych vnitrnich, jinak abec 3 (doufam)…

            bohuzel k vymene jsem se neodhodlal..po cas jsem se presunul na mtb, na to moje jezdeni na velky rampe mi to stacilo (mel jsem ji asi 200 m od baraku, byla primo v centru mesta :), a po meste jsem si jen jezdil pro radost…potom to presoupli po tolika letech dohadu na nove misto..do stareho zimaku, velkou i malou pod strechu za hriste pro hokejbal-inline, na placku 20×20 dali vsechny ostatni prekazky (dementi)..potom ac to bylo pristupne a free, me nechtel rano poustet „spravce“ dp haly..prej mi venek staci…diky presunu take skoncila definitivne rada dobrych kluku..bylo to zastrceny ve vilove casti…+ vyrostli..(kdyby byla motivace, tak mame urcite konkurenci tem klukum japonskym yasutokovym) …street se tam jezdit poradne nedal…no ted zase vsechno soupli ven do central parku..kluky na inline jsem tam moc nevidel, spis bmx a sk8..vedle si tam vydupali dirt..taky jsem tam zatim nevidel kluky jezdit..

            jo a taky , jelikoz vsem (pritelkyni, kamaradum) na okruhu ujizdim (jede to samo), me napadlo vytahnout roccesy a vypotit tam kolecko a umrit :)

            ps: jsem vcera na extrem sport zaregistroval, ze snad inline vypousti z US xgames, nemaj hvezdy :) ps: mam hezke videjko yasutoku..je to riple z TV, je to v mpeg..takze kratke ale velke :-( ,pri konverzi do avi se mi vzdycky u konce rozjede audio-video..(tahat do systemu zase virtual dub se mi moc nechce), kdyby byl zajem…(ja brachum rikam vrtulnici z japana, za to co tam tocej 2 m nad kopingem)

            0 0
            • scret  

              no ja ty moje kupoval v dobe kdy staly 8 litru! z uspechem jsem je mel z rakous za cca 6… plus k tomu CDSka za cca 7kil…chranice kolen Roces za cca 2tis… jinak tezky medziny jsou,ale kdyz jsem to porovnaval i s dnesnima modelama,prislo mi to uplne stejny…a vosklivy? otazka vkusu:) me prisly odporny treba Elementy!:))kor nektery barevny kombinace:)) ja fakt na ty medziny nedam dopustit,parkrat jsem si zkousel ty Elementy a spol. a prislo mi to uz jak prezkace:))

              0 0
            • khooca  

              No nedávno jsem x-games viděl a překvapilo mě, že už nejezdí starý páky. Jako Cesar Mora, Matt Salerno, Taig Kriss…je to škoda..:(

              0 0
              • scret  

                Cesar Mora pak jeste dlouho relativne jezdil…ale co takovej „viking“ atd.? John Julio…

                0 0
              • scret  

                jinak Taig Kriss prisel az pozdejc…a moc dlouho nejezdil bych rekl… ale je pravda ze braskove Yasutukove jsou borci…

                0 0
                • khooca  

                  Ale jo, jezdil dost… Ale na Moru neměl. Nikdo :) Líbilo se mi, jak byl vždy napřed. Všichni točili max 540 a on tam smrknul devítikilo..jo to byly časy. A dneska? Dvojtý backflipy, pod 1080 nikdo netočí. Hnus, velebnosti :)

                  0 0
                  • scret  

                    hehe:)) no ja fandil tenkrat hodne vikingovi,uz ani nevim jak se jmenoval…a jeste jeden borec jezdil…a pak byl Mora… to byl vzdycky takovej „samponak“:))

                    0 0
          • pos3k  

            tak jsem prekonal lenost a videjko je komprimovane z mpegu (cca 500 MB) do avi (100 MB)

            VEC: inline na rampe (resp. nad ni)..nejlepsi kuci na svete

            online www.dailymotion.com/…suatako-bros

            (enkodovano jeste jejich blivajzema)

            download leteckaposta.cz/363392965 (koukatelne 100 MB)

            enjoy it :)

            0 0
          • khooca  

            Hehe, mluvíš mi z duše!

            Taky jsem v mládí hodně jezdíval – street, vert, mini, parky…paráda :) Rocesy M12 byly moje první a nejlepší agresivky…Noa zůstal jsem věrný až do konce M12 > elementy > elementy2 > khuty. Uáá to byly časy :))

            0 0
            • Kubiczech  

              To nas tady je. Tak udelame nejakej kontest, ne? (o: Neberte me vazne… (:

              0 0
              • khooca  

                Kontest zkrachovalců? Proč ne! :D

                0 0
                • scret  

                  jj,to by byly tlamy:)))) jak jsem na tom nejakou dobu nejezdil a precejenom clovek se ted s pribejvajicim vekem i vic boji,tak nechapu jak jsem se mohl ritit z kopcu treba 60kou…

                  0 0
    • Tucek-Slajs  

      Vem určitě s hliníkovou lištou a tak sedmičky ložiska jinak se ti to nebude pořádně točit. Značka: K2
      RollerBlade

      for example: www.rollerblade.cz/index.php?…

      Je jich tam víc na těhle stránkách ale tyhle jsou z těch lacinějších ale dobrých a navíc mají supr rychlozapínání.

      Určitě nekupuj žádný z Tesca atd. Jsou to vyhozený peníze.

      0 0
      • treatt  

        Diky za tip. Zatim mi byly doporuceny od Rollerblade tyhle dvoje: www.rollerblade.cz/index.php?… nebo www.rollerblade.cz/index.php?…

        Nebo potom K2 Moto Extreme: www.in-line-brusle.cz/…extreme.html

        Koncepcne se mi libily ty Rollerblade s menitelnym rozvorem, ale zas to pry tolik nevydrzi. Kdvojky jsou moc pekny, tak nejak si predstavuju dobre brusle. Nicmene ta cena je celkem vysoka…

        0 0
        • pepe19  

          akám ve sportisimu,s ro­llerbladema nulové problémy a to jich denně prodáme 20párů. sám mám salomony

          0 0
        • scret  

          jinak volil bych mezi znackama jako je RB,Salomon,K2,Ro­ces… a pokud vezmes neco uz kolem 5tis. tak si myslim ze chybu neudelas…kolikrat navic muzes narazit na slevy… cim lepsi loziska tim lip…a hlavne chce to zkouset a zase zkouset…nic neuspechat…bota musi bejt pohodlna a dobre sedet! je to jako s tretrama…kdyz blbe vyberes budes se jenom trapit!

          0 0
        • Kubiczech  

          Jinak ty K2 sou…no…proste mlask… (:

          0 0
      • scret  

        a proc prosimte s „hlinikovou listou“??? myslis ze to vic vydrzi? z mejch zkusenosti vim ze je to tak nastejno…jenom to mozna lip vypada…:)

        0 0
    • pepe19  

      jezdím denně,ráno před prací…super relax,jako na kole,nikde nikdo! investici,aspon 3000,–,aspon abec 5,i když ilq 7 je super.hlinikový nosič je tužší,ale víc vrací do nohou vibrace,takže to je na tvém zvážení. zn.K,Rollerbla­de,Salomon(ale už se doprodává,ukončili výrobu)

      www.bartsport.cz/…n-motion-7-0

      0 0
    • pos3k  

      neco se resilo

      tu: www.bike-forum.cz/…5/forum.html#…

      a tu: www.bike-forum.cz/…9/forum.html#…

      jinak postrehy za „par jizd“

      jezdil jsem asi 3 roky na rampe, ale jen jsem se vozil a obcas udelal tocku.. bral jsem to jako splneny detsky sen..ucit se ve triadvaceti salta apod. na roccesech (v dobe kdy byl na VS) me moc nelakalo.. diky tomu jsem ale mel dobrou vydrz a stabilitu na nohou…, bavilo me i jezdit po meste (obcas neco preskocit atd) a pak i brusleni na super povrchu pro inline hokej, obcas i hokejka… a pak prislo prvni MTB..asi 1 mesic jsem to zvladal soucasne..a pak uz jen MTB…

      jak jsem psal v minulych prispevcich, tak vzhledem ke sportovnimu vyziti s pritelkyni jsem zakoupili brusle, ja v te dobe mel velke problemy s kolenem..takze moje prvni jizdy byly jen testovaci, letos uz mam najeto minimalne 160 km na okruhu (nejak to nepocitam, ale spis vice), kolenu se to zatim libi vic nez kolu…

      a ted k bruslim..vzhledem k tomu ze jsem vedel k cemu brusle mit budu a kde budu jezdit, jsem volil levne „polospeedy“(stale fitness). Doted si netroufnu ani na parkovisti polozit do tocky..proste se tomu nechce :) pri zkouseni kamaradovych brusli s 74 mm (?) se otocim na fleku. Brusle: nakonec prevlada spokojenost Mezi klady pocitam, ze jsou to rychle samochodky, nikde to nevrze, a vzhledem ze se rad vozim v odrazu (pomalu a plyne) a „nesaskuju“ 2 tempa za vterinu, to jede rychleji :-) Jako male zlo tedy beru jejich „manevrovatelnost“, kterou ale na 2 km okruhu nepotrebuji a tvrdost, to resim to pridanim pohodlnejsich vlozek do bot + tlustsi moira fuskou (v hudy jsem mel i vyhlidnute lepsi sportovni vlozky, bohuzel v danem cisle nebyly k sehnani). Tvrdost kolecek je na dany okruh akorat, mozna trosku mekci smes by neuskodila, spis by byl vitan lepsi povrch :)

      Vzhledem k brusleni.. mam dominantni levou nohu (pravak) a jsem navykly mit levou v predu (pri couvani vzadu), jsem si na zacatku prendal brzdu z prave boty na levou… Vzhledem k rychlosti a dostavani se do cviku..jiz brzdim vesmes prehrazenim kolecek prave zadni..v planu je tedy sundani brzdy komplet (docela se mi tam plete), jen musim vykoumat zda budu muset mit kratsi osicku, kdyz tam nebude ten plastovy uchyt jiz jsem psal muj oblibeny styl.., cim vice jezdim, tim vice se dostava jistota na bruslich..i kdyz to stale neni ta co byla na rampe (holubicka, jizda po jedne noze jak dlouho chci a kam chci..zatim nee), jsem vysoko a kotnik to jeste neudrzi…ale to snad prijde :) Jizda pozpatku je zbytecna, nikde ji nevyuziji..

      Co si pamatuji..tak branicka stezka je dost „hruba“, misty se jezdi po normalni „silnici – chodniku“, tam bych asi pekne trpel :) U nas je bohuzel ten okruh tak pretizen, a v normalni dobu je tam velmi nebezpecno (+ v lete kdy se tam chodi k vode)… plany na oddeleni pesaku od cyklistu a bruslaru je uz na stole..resp se zase pripominkoval a dojde ke zmene planu..k lepsi bezpecnosti, bohuzel mesto na to penize nema…na druhou stranu ..na druhem konci mesta ma stat postavit zcela nove 2 okruhy kolem „jezera“, ted se apeluje at to jde co nejrychleji..mozna se v lete zacne stavet podle planu :)

      Jo ty brusle: jsou to powerslide athletic Z1 (v obrazku hore), a stali me cca 3600,–

      letosni model: www.sportobchod.cz/…-z1-2007.htm

      cena podle me vyborna (letosni model: je modry a misto dolni rychloprezky ma suchac, a misto horni „docvakavaci“ prezku) A co koukam, tak tu ma skoro polovina lidi NIKE :)

      0 0
    • scret  

      jo a pokud chces trochu jezdit vic,odmontuj si „zadni“ brzdu…lidi s tim vypadaj jak trotlove a stejne s tim brzdit neumej…a poradne to ani nejde… lepsi je brzdit „Téčkem“…

      0 0
      • Manas  

        A pak mekky kolecka umiraj stestim :-)

        0 0
        • scret  

          zas tak hrozne bych to nevidel…pokud bude jezdit DH,tak tam dostavaj pri brzdeni na prdel,ale po stezce?:)

          0 0
    • norman  
      1. jdi do toho, mnohem všestrannější zátěž na svalstvo než bike, pokud jsi lyžař tak spoň trochu ztlumíš absťák :-). Problémem jsou v Čechách terény, snad jedinej zajímavější trail je cyklostezka Nymburk-Poděbrady. Já osobně motam jeden kilometrovej okruh dokola… Ale třeba do Rakouska na dovolenou super. O takovým Bornholmu nemluvě…
      2. Kategorii agressive rovnou vypusťme, no a nevim jestli uvažuješ o závodění, čili nejspíš vynech i kategorii speed. Pokud jsi fakt začátečník a chceš i napilovat techniku tak jdi do kategorie fitness.
      3. Kvalitní boty!!! Když mi ( je to tedy 3 roky zpátky) prodejce tvrdil, že K2 jsou o level vejš v kategorii kvality a pohodlí boty, nechtěl jsem mu věřit. Chtěje ušetřit litr vyzkoušel jsem asi 5 párů bruslí, a nakonec jsem si koupil ty o litr dražší K2…Prostě hlavně to chce zkusit pár párů a nekoukat na nějakou tu kačku.
      4. ABEC 5 je v pohodě, ale není ABEC jako ABEC… Mysli na to , že kolečka ABEC 5 u renomovaný firmy jsou OK, zatím ABEC 7 „nounejmu“ ultrashit. I když třeba K2 , jak jsem si všiml, používá už jiné značení (ILQ). Kolečka bych sice radši pro začátek bral 82 mm, než se naučíš otočky, brzdění atd…Ale na těch 90mm se zas líp svezeš.

      5.Pokud jsi těžší, jdi do duralových nožů ( rámů). To kvůli deformacím. 6.www.brusleni.cz/diskuze/ pro pár informací, najdeš tam i kategorizaci povrchů. Kolečka časem ojedeš, povrch nepovrch… 7. No a když budeš hodně makat tak s náma třeba můžeš příští rok na 24hodinovku do LeMans :-)

      0 0
    • makak  

      Využiju to tady na můj amaterský dotaz (viz. můj příspěvek výše): Dotaz se týká „prohazování“ koleček. V manuálu je obrázek, podle kterého se prohazují kolečka z jedné brusle na druhou, na jiné pozice. Chci se zeptat jestli se kolečka také otáčejí (úplně blbě řečeno obrázkem dovnitř)

      0 0
      • norman  

        Jen prohazují, neotáčejí.Zachová se směr točení. Jinými slovy – po výměně budeš mít logo na kolečku z vnitřní strany nohy.

        0 0
      • scret  

        otacej je podle toho jak jsou sjety…casem vypozorujes ze svym jizdnim stylem sjizdis specificka kolecka na ryznych mistech…proste chce to mit svuj „system“…

        0 0
    • mr.antik  

      Já mám tyto, sice je to základní model, ale 90mm kolečka, ABEC 5, ale jezdí nebezpečně rychle :-)

      my.ricardo.ch/ac­cdb/viewItem.as­p?IDI=504725186­&ListingType=0&Lis­tingSort=10&Pa­geNr=12&Catg=41942&Ar­ticleType=0&Lan­guageNr=0

      0 0
    • orca  

      Základem je jestli máš kde jezdit jak už se tady mnozí ozvali. Pokud preferuješ fakt rychlou jízdu máš výběr „kde“ o to složitější. Snad se jen krátce zmíním, že pokud na klasických ice bruslích jsi v pohodě tak inline ti půjdou do 1/2hod taky – snad jen vykřičník – inline nejsou tak manévrovatelné jako ice brusle co se týká bržďění a prudkých změn směru !!! S toho vyplývá že pokud do toho půjdeš tak fakt doporučuji přilbu + chrániče . Na ledě se sklouzneš na asfaltu už tak né… Většina zde už byla řečena – brusle od 3000 pro tebe by měli bejt již OK pak poznáš jestli má cenů jít dál a nebo tě tyhle uspokojí.

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Teda, že by se todleto tady mohlo někdy probírat, toho bych se bohdá nenadál…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.