• Bjerndi

    Zdarec, podělím se o problém.

    Minulý léto jsem chytil borelku a léčil to cca 5–6 týdnů doxybene 200mg. Osobně si myslím, že to je původ mého dotazu.

    Před tím, jsem antibiotika neměl 10 let a nemoc se odehrála nanejváš v nějakým zkráeným režimu na čaji a paralenu, nurofenu nebo tak něco.

    Hned v zimě jsem chytl celkem hustej zánět nosohltanu a po týdnu dalších ATB jsem se nechal uschopnit a pak ještě byl neschopnej sportu tak napůl vyléčenej nejmíň měsíc. Od té doby nic a říkal jsem si dobrý, ale v létě před trekovou dovčou v Norsku bolení v krku, naštěstí to paralen grip zachránil. Bohužel situace se ted cca před 3 týdnama opakovala a i bez doktory jsem to léčil nejmíň tejden a celá sportovní forma pryč. Pak jsem dal jeden týden triatlon a ted v neděli půlmaraton a zas to cítím na průduškách a mám furt hleny.

    Fakt mě to totálně točí a štve, vyrazil jsem za doktorkou, ale má dovču a tak to zkusím tady. Co používáte na posilnění imunity ?

    Přemýšlím na wobenzymem, sice je to pálka, ale reference to má výborný. Taky chci začít pravidelně se saunou.

    Budu rád za dobrý tipy, obvzlášť pokud si někdo prošel podobým problémem

    0 0
    • frdrx  

      Za to že máš imunitu v Řitce můžou ty ATB. Přeju aby ses časem dostal do normálu, ale žádný přípravek ti to nezajistí (všelijaké „doplňky“ stravy a medikamenty mají diskutabilní účinek a homeopatika jsou totální podvod). Jez pestře, šetři se a doufej, že se imunita pochlapí.

      0 0
      • alexandr  

        jo, souhlas. Pokud to neni nejake onemocneni diagnostikovane doktorem, tak bych se na pripravky typu wobenzyn vykaslal.

        Na me funguje brat vysoke davky vitaminu C (prip. B), hodne tekutin, pestra a vyvazena strava, hodne spanku.

        0 0
        • karliner  

          proč by ses na wobenzym vykašlal?

          0 0
          • redyuri  

            koľko percent z prehltnutého preparátu wobenzym, čože je vlastne dáka sorta enzýmov, sa po strávení dostane do krvi? :))) nula houby nič veľmi málo:)

            0 0
            • kyja31  

              Wobenzym ti projde tělem až do střev a tam se velmi dobře vstřebává přímo do krve…takže dost a po úrazech mi hodně pomáhá… 5 týdnů po plastice vazů už jsem běhal jak srnka. A v menších dávkách je na posílení iminity.

              0 0
              • redyuri  

                nevstrebáva, kompletne sa rozloží :) je to protein, je rozložený alebo vysratý ako hocičo iné :)

                0 0
      • Lucke  

        Homeopatika jsou totalni podvod? To jsou velka slova, jediny jejich podvod je v tom, ze jeste nevime, jak to „tisickrat zredene cosi“ vlastne funguje.. jejich fce je diskutabilni a individualni na kazdem pacientovi – ne podvod.

        0 0
        • frdrx  

          Totální stejně jako léčivé amulety a motlitby. Víme jak fungují: vůbec. Nejsou založeny na „tisíckrát zředěném cosi“ (to by už nebyla homeopatie), ale na „zředěném nic.“ Je to léčení pomocí placeba. Na tom není nic špatného (sám ho s oblibou používám), ale když už za to člověk musí platit, je lepší si dát frťana.

          0 0
          • witmar  

            u homeopatie bych asi uplně o placebu nemluvil… Mám zkušenost je pouze u mé dcerky a podle toho jak na ně reagovala si myslím že jí to mopohlo již několikrát.. a je ve věku kdy opravdu neví co cucala..

            Každopádně zkušenosti další s nimi nemám…

            Jo a jinak placebo je taky velmi účinná věc, s tím naprosto souhlasím..

            0 0
            • frdrx  

              Dokaž to. Budeš první na světě.

              Já mám dceru sotva tři měsíce, takže jsem na ní zatím moc neexperimentoval, ale ze zkušenosti s životem vím, že většinou se časem každá choroba sama (tj. vlivem imunitního systému a hojení) ustoupí a každý stav se zlepší (naštěstí jsem zatím nenarazil na žádný, která by se nezlepšil). Proto hodně lidí tvrdí, že se jim po požití homeopatika udělalo líp. Jenže po nerovná se proto. Je třeba dokázat kauzalitu, a to se zatím nikomu nepodařilo. Nemám zájem jít do další hádky, proto odkazuju na odbornou literaturu a odbornou diskuzi. Jsou dobré důvody, proč medicína homeopatii neuznává (přestože mnoho doktorů se nechalo zkorumpovat k jejich doporučování).

              0 0
            • jonti  

              Ono není homeopatikum jako homeopatikum – právě v tom, že tam nejsou jasný pravidla je problém, některé hp je totálně zředěné nic, a jiné je i po ředění v dost silné koncentraci.

              To že jeden příklad funguje pouze dokazuje, že to konkrétní funguje u konkrétního člověka.

              0 0
    • pepek  

      Česnek s citronem

      0 0
    • Danikklotz  

      Njedřív bych zkusil bakteriální lyzáty. Dobrá zkušenost s GS Imunostimem, přečti si o tom zde http://www.gsklub.cz/…gs-imunostim. Lyzáty jsou častým řešením imunologů, kteří se bojí resistence na ATB.

      Funguje to, použítí i jako podpora při ATB. To samý jde říct o laktobacilech. Vymlácenou střevní mikrofloru bys měl posílit a to můžeš nezávisle na tom Imunostimu.

      Pak jsou další věci přírodní – echinacea, hlíva ústřičná, nebo klasicky větší dávky vit C.

      Wobenzym je dost indikovaný na akutní věci, záněty a na mě tak i fungoval (operace kolene, různý výrony). Na imunitu celkově jsem efekt nezaznamenal.

      Klidně písni na email. dělám v oboru trošku se orientuju :)

      Ale na imunitu jsou různé pohledy, takže někdo se mnou nemusí souhlasit a má ten česnek s citrónem, který taky může někomu fungovat.

      0 0
      • Vegan  

        Za sebe mohu rict, ze bych to doporucil uplne stejne!

        Velmi dulezita je strevni mikroflora coz je cca 60% bakterialni prirozene imunyty a tu ATB nici takze po ATB je potreba ji obnovit… Laktobacilu je na trhu velke mnozstvi je dulezite ale je spravne davkovat, aby nedoslo ke zbytecnym komplikacim.

        Imunytni stimulaty ve forme bakterialnich lyzatu nebo pripravku typu preventant, prevent akut take nejsou vubec spatne.

        0 0
    • Rychlej turista  

      Vitamin C, Pangamin B, sauna a hlavně nic nedělat na doraz, hodně odpočívat a šetřit se. Z jídla dobře funguje horká polívka od Číňana, do které vrazíš pár stroužků česneku. Alespoň půl roku trvá, než se ti po antibiotikách dá imunita trošku dokupy.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Pokud zpočátku kolo nesneseš, tak chodit na dlouhé procházky a otužovat se aspoň tak.

        0 0
        • Bjerndi  

          ty ATB jsem mel lonsky leto. Jen ted vidim, ze to proste v pohode neni, tak to chci zlepsit. Jinak mimo ty nemoci jsem vsechno zvladl na normalni urovni

          0 0
      • McBlacky  

        šetřit se, tak to je myslím problém hlavní.

        Při náročný práci sportovat jakž takž na úrovní znamená, že se fakt neušetříš :)

        vidím to na sobě, 90% zdravotních komplikací je z toho, že jsem unavený a oslabený.

        a to zobu C, multi, imunooxi, jím zdravě, kalím přiměřeně :), psychika v pořádku.

        0 0
      • Janes  

        Koukám, že nejsem sám, kdo si dělá „čínskou česnečku“ . Mj je výborná i ráno po pařbě :-).

        0 0
      • plevka  

        myslíš obyč instantní s česnekem?

        0 0
    • MTB Bob  

      konkrétně s doxibene mam taky tyhle zkušennosti, ale bral jsem to ještě dýl…imunita v prdeli, sebemeněí nachlazení přecházelo do chřipky a později k apscesům na mandlich a jak říkáš i to hrozný zahlenění…pomohlo mi až vytržení mandlí

      0 0
    • Frostty  

      U mě to bylo podobné, po léčbě borelky ATB chvilku trvalo, než se z toho tělo vzpamatovalo. Ovoce, zelenina, chce to čas.

      0 0
    • Meluzina  

      zahleněnej by do sauny asi neměl, vidím to na pobyt u moře hezky v klidu anebo solné jeskyně, moře pomohlo našim dětem, když měli období zahleněnosti /jinak nemocné nebývají/. Já měla podobné potíže když jsem pracovala jako cvičitelka plavání, ač jindy zdravá jako řípa, najednou jeden zánět průdušek za druhým, stále ATB. I když jsem s tou prací skončila, vleklo se to docela dlouho, až moře zabralo…

      0 0
    • Janes  

      Měl jsem předloni na podzim 3× Atb (předtím ani nevím kdy),celý další rok pořád chábrus. Pak jsem dostal k vánocům velký balení hlívy ústřičné. Říkám si, tak to testnu, když už mi to za nemalý prachy koupili. No, a světe div se,zabralo to a jsem v pohodě. Každý atak nemoci vcelku hladce překonávám a rychle se vracím do normálu. Takže asi tak -na HLÍVU už věřím.

      0 0
      • Bjerndi  

        zašel jsem aspoň do lékárny a probral to tam. Lékárnice doporučila hlívu, říkala, že nemá cenu imunostim a hlívu dohromady, tak ji mám doma a uvidíme.

        Snad už budu brzy jako řípa :)

        0 0
        • Vegan  

          jeste si dokup laktobacily, jinak ti jen ta hliva fakt nepomuze, strevni mikroflora je hodne podcenovana a pritom opravdu hodne dulezita.

          0 0
    • drbo  

      na hleny: na drobno cibule smichana s medem, pak si kazdej den dej lzicku te stavy

      obecne na imunitu: funguje mi cesnekovej sirup v ruzny intenzite. namackanej cesnek prelitej vodou, nechat vyluhovat, precedit, pridat med, muze byt i citron a vypit. mnozstvi cesneku podle libosti ;-)

      0 0
      • camlost  

        s timhle napojem bude vetsi sranda (pokud se nebudete zbabele drzet uvedeneho davkovani :-)).

        Česneková pálenka.

        Půllitrovou láhev naplníme z jedné třetiny nadrobno pokrájeným, nebo rozmačkaným česnekem a dvě třetiny doplníme například vodkou, nebo jakoukoliv přírodní pálenkou. Necháme na sluníčku 21 dní louhovat. Užíváme po kapkách. První dávku představují 3 kapky, potom každý den přidávame po dvou kapkách až dojdeme ke 30ti kapkám. Potom zase každý den ubereme 2 kapky. Když skončíme na 2 kapkách, kůru na měsíc přerušíme. Kapky mužeme nakapat do lžičky, nebo malého množství vody, či mléka.

        0 0
    • Mirouss  

      čus, v první řadě wobenzym bych doporučil jen pokud si po zranění jakéhokoliv druhu, velmi intenzivně totiž podporuje hojení ran a urychluje hojení.

      Ve druhý řadě bych ti doporučil, Chlorelu, kterou beru já :-) spousta vitamínů, min.látek a jiné možnosti a výhody, to budeš valit voči :) co to všechno obsahuje. Výborná pro sportovce. Musíš po ní hodně pít třeba o litr víc než normál, obrazně řečeno – „rozrůstá se v tobě a čistí a posiluje“ je to prostě řasa :-) viz odkaz: Přímo to balení mám, hlavně nekupuj českou – shit – .

      http://www.zelenyobchod.cz/…pyrenoidosa/ kdyby nešel tak ho celý zkkopíruj.

      No a ve třetí řadě: o česneku tady psáno dost, sám jsem zkoušel a po pár dnech ti bude na blití, pálí žáhá, smrdí z pusy atd., náhrada je přírodní allivictus – výtažek z česneku, používají myslím i huříková a koukal bedbintonista mistr ČR, ale zbytek už si dohledej na jejich stránkách.

      PS: CHlorella OK, alivictus nemám odzkoušeno.

      0 0
      • hanness  

        Na tuto kuru(chlorelu) se chystam na podzim:)

        0 0
        • Mirouss  

          upravila se mi po tom i stolice, je to i na střeva :-), jen až to budeš brát, tak se doporučuje tak po 3–4týdnech na týden vysadit, aby to nebyl pro tělo šok. A pak už to můžeš jíst pořád každý den, jak vitamíny…

          0 0
      • Janes  

        Tak nevím, proč mi tohle připomíná dealerský kecy…

        0 0
        • Mirouss  

          víš co? mě je u ******, jestli si myslíš, že to jsou dealerský keci, nic takovýho nedělám(jako práci), jenom radím co je dobrý, a ať si vybere co chce.

          To spíš vypadá tak, že Tobě jako dealerovi do něčeho podobnýho fušuju… nazdar!

          0 0
          • Janes  

            A tu o tý potrefený huse znáš?

            0 0
            • Mirouss  

              No, koukám, že nic trapnějšího tě nenapadlo…ha ha ha. Konec debaty. Ztráta času.

              0 0
    • mastihuba  

      propolis neni špatnej u mne to celkem funguje.

      0 0
    • hanness  

      No tak tohle je ma nocni mura,jsem astmatik a problem s nachlazenim je porad ve vzduchu…beru udrzovacku Symbicort a uz 3rokem mam klid,parkrat do roka ryma,krk,ale to je v norme.ATBckum se vyhybam,jak cert krize,ale uznavam,ze na urcite onemocneni neni pred nema uniku.Jim pestre,hodne ovoce,zeleniny,kla­sika.Take hodne zakysanych vyrobku s kulturou,z do­plnku stravy tak rybi tuk a dologran.Pocinajici zanety,rymu atd hned v pocatku zabiji betadinou a framykoinem.Take je dobrej cerstvej caj z korene zazvoru,piju po litrech.Ryma=mrtvej muz(ja)

      0 0
      • Mirouss  

        jo zázvorový čaj, taky výborný viz článek:

        http://mtbs.cz/…nk-a-fitness

        ale ze začátku pro nezkušence opatrně, musíte málo a pak přidávat, drážíd žaludek a bolí břicho, jakmile si zvykne OK.

        0 0
        • hanness  

          Souhlas,opatrne,tak jak se vsim:),dale me napadlo i chilli,take opatrne,dobre na zazivaci trakt a plice,prudusky.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Asi není univerzální recept. Já začal užívat preventan, sice nějakou tu rýmičku chytám (hlavně od děcek) ale průběh je lepší. Ale mam problém nezapomínat a užívat dlouhodobě. Při kašli mi někdy pomůžu větší než malé množství česneku, někdy med a někdy nic a stejně skončim se zánětem.

      Střevní mikroflóru tunim domácím jogurtem.

      Ale mam pocit že proti zimním cestám MHD prostě imunita neexistuje.

      0 0
    • ZuzicK  

      Měla jsem podobný problém. Před a po operaci silná ATB 10 dní do žíly, další dva týdny pilule. Hnus u mě doprovázený i tím, že mi z nich bylo blbě a měla jsem noční můry.. Dva týdny jsem se hodně šetřila, takže ok, ale už mi začala rýmička, protože jsem zas začala jezdit do Prahy do školy. Pak další týden už slabších antibiotik kvůli zánetu nosohltanu. A to už byl konec listopadu a střídavě nemocná/nachlazená jsem v podstatě byla až do jara. Do prázdnin mě mě ještě 2× něco skolilo, ale pak už ok. Jak píše midlander, v mhd se prostě nejde vyhnout nemocným lidem..

      Chte to hodně laktobacílků (alespoň 2 jogurty denně, to byl pro mě teda boj), ovoce, zeleniny, hodně pít.. prostě přejít na zdravou stravu, dát si k tomu nějaký vitaminky a doplňky podle toho co ti radí ostatní, já nic nezkoušela, jen extrakt z rakytníku, ale jestli pomohl nebo si pomohlo tělo samo neposoudím, moc pravidelně jsem to nebrala :-)

      0 0
      • maajkee  

        Proto já MHD zásadně nejezdím, je to hnus.

        0 0
        • jIrI___  

          A já MHD jezdím v podstatě 4 roky 5× týdně a zatím bez nemoci (ťuk, ťuk). Záleží asi jak je člověk zvyklý a jakou má obranyschopnost. U sebe si myslím, že dřív než to MHD by mě skolilo dojíždění na kole za každého počasí.

          0 0
          • maajkee  

            To mě MHD taky ničí psychicky :) Nesnáším tu couravou jízdu a hromadu tupě čumících xichtů :)

            0 0
            • jIrI___  

              No to je fakt, já vždycky v šalině dospávám. Couravá jízda je nic moc, ale pořád mi to vychází o kapku rychleji než jet třeba cestu koleje-škola na kole. Na tohle by byl přímo ideální nějaký malý obratný skůtr.

              0 0
            • ZuzicK  

              Tak já v MHD jezdím převážně metrem, to naštěstí není tak couravý ;-) A náhodou občas pozoruju a bavím se, dá se tam číst ve stoje bez držení, spát, … :-) To bych na kole nezvládla a navíc mám kolej-školu cca 20km na kole přes Phu, děkuji nechci ;-)

              0 0
              • maajkee  

                navíc mám kolej-školu cca 20km na kole přes Phu

                No proto nemám rád Prahu, všude daleko :)

                0 0
                • jIrI___  

                  To si člověk nevybere, já to mám v Ostravě do školy 13 km :). Všude daleko. A v Brně jsem to měl 500 m :)

                  0 0
                  • raceman  

                    tak proc si nesel na koleje do poruby? :)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Protože tam loni na začátku semestru nebylo místo a pak se mi to už nechtělo nějak řešit a stěhovat se. Navíc ty pokoje jsou v Porubě brutálně malé, tak pro letošek vyzkouším privát. Do školy to sice budu mít jen o takové 2 km blíž, ale aspoň to bude levnější a nebudu muset cestou přestupovat ze šaliny na šalinu :)

                      0 0
                  • jonti  

                    13 km je tak akorát na tom tam doběhnout, nebo dojet na kole.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Máš recht, není nic lepšího než doběhnout do školy celý zpocený, tam 8 h smrdět a pak běžet nazpátek.

                      0 0
          • Meluzina  

            tak to už možná i ta jízda MHD působí jako očkování:-)

            0 0
            • jIrI___  

              Je to možné, člověk si postupně zvyšuje obranyschopnost. Ale už to na mě bylo moc slabé, tak jsem před rokem zvýšil level a přešel z Brna do Ostravy :-D. Jakmile mě ani ostravské podnebí a MHD neskolí, tak se můžu bez obav pustit kamkoliv do světa :-D

              0 0
    • Lucke  

      Zdravim, mam za sebou dva zapaly plic a cerny kasel s vyvolanym astma, coz si myslim, ze moji imunitu porouchalo, de facto i posililo, studuji farmacii(ne dlouho, ale posloucham a nechavam si poradit). Kazdopadne, mas prijem vsech vitaminu a stopovych prvku? Pred. C (s postupnim uvolnovanim, velke davky jsou Ti naprd), potom Bcko, tady jen opatrne na B12, abys nenakynul. Ca, Mg,…a k imunite, co tak: Beta-glukan, kamarady overeny a u nas ve skole vychvalovany. Klasicka echinacea purpurea popr. rakytnikove sirupy. Nic z toho Ti spatne neudela. Po delsim uzivani uvidis sam.

      0 0
    • grafik  

      hodně záleží na tom co jíš (jak pravidelně) a piješ, zkus něco nastudovat na netu, eventuelně se poradit s dietoložkou, určitě bych zkusil „zdravou“ stravu + laktobacily od swisu (http://www.lekarna.cz/…icky-povlak/

      ), vyhnout se mléku, taveňákům, tučnýmu, cukru ve velkém v sračkách coca cola (zero) apod, zrmzlinám, nekupuj bílé rohlíky (pečivo) za cca 2.0,– …

      0 0
      • frdrx  

        Proč mlíku? Myslíš i čerstvý? Podle mě je naopak mlíko jednou z nejdůležitějších součástí stravy.

        0 0
        • Meluzina  

          ale jen zakysané nebo bílý jogurt…

          0 0
        • Lucke  

          Homeopatika jsou placebo a mleko je jedno z nejdulezitejsich soucasti stravy? Tak, to ja tenhle dred, dam radeji do blokovanych :)

          0 0
          • frdrx  

            [URL=http://en­.wikipedia.or­g/wiki/Homeopat­hy#Evidence]A­no[/URL] a [URL=http://en­.wikipedia.or­g/wiki/Milk#Me­dical_research]a­no[/URL]. Zřejmě nemáš co říct, tak si posluž a blokuj.

            0 0
            • frdrx  

              Ano a ano. Zřejmě nemáš co říct, tak si posluž a blokuj. Zřejmě jsi ignorant a lepší už to s tebou nebude.

              0 0
              • Lucke  

                Ale já se tu nemám zapotřebí přít s někým, kdo tady tlačí lidem brouky do hlavy. Jen dotaz. Vše máš vyčteno na netu? Nebo jsi studoval?

                0 0
                • frdrx  

                  Jsem biolog a mám povědomí o tom, co se o mlíce píše v odborný literatuře. Stačí? Ty odkazy byly pro tebe. Taky se nehodlám přít. Jedu se projet.

                  0 0
                  • karliner  

                    Názor na mléko se i v odborné literatuře otáčí o 180 stupňů zhruba každých 10 let…

                    0 0
        • grafik  

          Není. Je to blbost co píšeš.

          0 0
    • Joseph de Sax  

      žádné enzymy v těle z normální stravy mít nemůžeš, tak se nediv, že vypadáš, jako bys měl AIDS…jez syrové maso aspoň…

      0 0
    • Lister  

      To mi chceš fakt říct, že řešíš 3 nemoci během jednoho roku?

      Dej si chvíli oraz, tělu dopřej odpočinek, nespěchej na něj a bude klid. Wobenzymem asi nic nezkazíš, ale málo peněz to fakt není.

      Buď rád za tak malou frekvenci potíží, osobně skoro nevím co je to být bez bolesti v krku, ale to je hlavně prostředím, ve kterém se pohybuju.

      0 0
      • Lister  

        Pokud bys chtěl mermomoci něco zkusit, tak osobně bych jako první vyzkoušel cca tříměsíční užíváni nějakých probiotik. Finančně budeš řádově níže než s tím Wobenzymem a mohlo by ti to pomoct. Preparátů je tuna, v podstatě je to všechno stejné, klidně vybírej podle ceny – dobře vychází třeba Nutrolim.

        0 0
        • Joseph de Sax  

          důchodci normálně nakupují tři igelitky léků týdně, tak to zkus taky…místo, aby si upekli kus prorostlého bůčku, vyvalili do sebe pět škopků a šli si zaskotačit do bordelu…

          0 0
    • Skopik  

      Ahoj, dam ti jen jeden odkaz. Samozrejme ze klasicke, vsem zname prirodni veci uvedene shora (cesnek, C..) taky pomuzou, ale jako zaklad pro nakopnuti imunity beru tenhle Beta glukan:

      http://www.prozdravi.cz/…-kapsli.html

      (bylo mi doporuceno se drzet cistoty od teto firmy, jinak ten eshop samozr. nehraje roli..)

      Wobenzim neznam, moc bych tomu ale nedaval. Tohle te ale URCITE nakopne, tak do 2dnu to najede. Sam to obcas doporucuji a mam s tim uz par let supr zkusenosti. Beru preventivne pres chripkovy obdobi 1, pokud jsou problemy tak 2–3. Proste podle potreby.

      No a pokud by jsi mel jinsi dotazy, tak PM.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.