• Krakonosatko

    Ahoj,

    konečně se mi rozsypal zadní náboj na kole. Dostal jsem ho v katastrofickém stavu, najel jsem na něm pár set km, pak 1200 co jsem si koupil tachometr. Když jsem se jal ho rozebrat, našel jsem jedno ložisko v katastrofálním stavu, matka je vytlučená a v jenom místě z ní kousek odpadl a kuličky jezdily po závitu :-). Chtěl bych sehnat kazetu a zjistil jsem, že na to nemám nástroj a vlastně nevím, jaký koupit (a nechci kolo tahat do servisu, protože nemám žádný blízko).

    Potřeboval bych tedy radu s identifikací (viz foto). Přijde mi, že musím povolit matku pomocí „hadích očí“. Nevím, k čemu je vnitřní „octalink“ závit (jaký je správný obecný název?). Jak je to? Na kazetě je napsáno „Shimano“, žádné typové označení (něco je na kolečkách, XY a nějaké číslo, ale už hodně sedřené – kazeta má svoje také naježděno). Obecně bych čekal, že bude právě ten octalink na pojistné matici, takže to tím a bičem povolím, nedělal bych to poprvé, tohle mě ale překvapilo.

    A nakonec, ten octalink není standardní „kazetový“, který mám, je o něco menší (cca 22mm, podle toho odkud měřím).

    Navíc hadí oči ani nic uvnitř se neotáčí s kazetou, takže bič asi vůbec netřeba…

    Jak se taková věc jmenuje a co si mám přát v cyklo servisu?

    Díky!

    PS: Pokud se chystáte napsat, že je to všechno na odpis, tak souhlasím, ale rád bych přišel na to, jak to rozebrat, už jenom z principu.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.