• Nováček

    Ahoj,

    potřebuji radu ohledně batohu na kolo. Dle několika vláken jsem si udělal obrázek, že hodně lidí z vás vozí Camelbach mule NV, někteří i Deuter Compact. Sám mám Deutera 25, ale to je velký batoh, který vozím do práce. Rád bych maličký batoh cca. na sváču a mobil. Přesně takový mám Axon 3roky starý cca. 10litru, ale bohužel bych chtěl o něco větší, ale aby seděl tak krásně jako onen axon.

    Doporučte mi prosím nějaké další modely různých značek. Díky

    0 0
    • tonik666  

      Na sváču a mobil Camelbak Lobo (3L pití) nebo Rogue (2L pití). 3L prostoru + prostorná síťka stačí, v historii je pár fotek, kolik se toho tam vejde.

      Větší batohy jen svádí k tomu vozit zbytečně moc věcí a hodí se tak na zimu, kdy je potřeba mít sebou větší množství jídla a náhradního oblečení :)

      0 0
      • Kubiczech  

        Jestli chce něco lehčího, tak můžu doporučit. Jinak bych řekl, že v rámci technických vychytávek jsou někteří výrobci dál. Charge 2012 je v podstatě pořád stejný jako pět let starý Camel. Rezervoár naopak jeden z nejlepších.

        0 0
    • tonik666  

      Link na fotky obsahu

      0 0
    • MirosPikos  

      Co zkusit Osprey Raptor 14 ale ve velikosti S/M. Ten by měl mít tuším oněch 12 litrů + 3l rezervoár.

      Já budu kupovat Raptor 14 M/L co nevidět :)

      0 0
      • Nováček  

        Osprey se mi libi dost, mám takový pocit, že ho dokonce můžu vyzkoušet i v Rockpointu. Jen jsem se nedočet, zda je rezervoár v ceně.

        Zatím tedy mám favority mezi Deuter, Camelback a Osparey. Deutery mám doma 3 a vím, jak jsou kvalitní,

        Camel jsem viděl v recenzi na zahraničním webu a jako křivé kapsy, špatné zipy a další mě trošku odrazují,

        Osprey jsem slyšel stejnou chválu jako od Deuteru

        0 0
        • elfik  

          Jak u kterého modelu, u Raptora je v ceně.

          0 0
          • Nováček  

            Pokud je i s rezervouárem, tak bych cenu 2500 zkous, ale jinak je to strašný.

            Osobně nemám zkušenost s rezervoárem, takže si to musím taky prohlédnout. Zatím k takovýmu řešení mám odpor.

            0 0
            • tonik666  

              Co jsem koupil Camelbak, lahve nevozím. Zvykneš si velmi rychle na komfort co nabízí – nemusíš zastavovat na pití, nehrozí, že ho cestou ztratíš (jako u bidonu) a má větší kapacitu než bidony. Nevýhoda je, že víc vypiješ .)

              0 0
            • MirosPikos  

              Jasný že je i s reservoárem, dá se sehnat za lepší cenu než je těch 2500,– ale otázka jestli ho maj za tu lepší cenu skladem.

              0 0
              • Nováček  

                Dobře, budu se držet osvědčených značek, ale i těch nových. KOuknu za kolik ho mají v krámu a pak na netu.

                0 0
                • Deckard  

                  Nedávno jsem batoh taky řešil a nakonec jezdím s Osprey Manta 20. Na rozdíl od podobně stavěných Camelbaků má vyztužená záda, takže když ho nacpeš věcmi, tak tě nic netlačí, nešťouchá a na zádech drží skvěle. Příruční kapsy na hrudních páscích jsou taky supr, hlavně na drobný věci co potřebuješ mít po ruce a nesundávat batoh – telefon, klíče, výživa.

                  Rezervoár je taky ok, hadička se přicvakává přes docela silnej magnet, takže ti to nikde nelítá.

                  Trochu problém je udávaná kapacita – Manta 20 nemá udávaných 20 litrů, když tam máš rezervoár tak tam nacpeš cca 10–12 litrů objemu .. zkoušeno pískovými pytli s kalibrovaným objemem.

                  To samo ničemu nevadí, spíš jen kdybys ho srovnával s jinými výrobci tak velikostně je to spíš v kategorii objem 10–15 litrů.

                  Jinak se do něj vejde spousta krámů – běžně v tom vozím třeba na lyže velkou zrcadlovku a současně litrovou termosku a ještě je tam místo na hadry a jídlo.

                  Důležitý je si to ale vyzkoušet, větší modely Manta 25 a 30 mají jinak řešený kapsičky a každá verze má dvě subvelikosti, liší se šířkou zad a popruhů, když si to vybereš dobře, sedne Ti batoh skvěle.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    A když bys ho srovnával s Raptor 14? Jestli to nebude analogicky že Raptor 14 bude mít reálně okolo 10 litrů + rezervoár.

                    0 0
                    • Deckard  

                      Když jsem to srovnával při výběru, tak jsem měl na zádech i ty Raptory, ale v něčem byl problém, už přesně nevím v čem – oproti Mantě jsou menší, takže buď to mělo úzký záda a tlačily mne švy od bederního pásu nebo se mi do toho Raptora nevešla zrcadlovka s nejpoužívanějším objektivem.

                      Jo ale taky to asi bylo tím, že Raptory byly v děsivých barevných kombinacích – toxická žlutá, bleděmodrá a podobný haluze … jo, to taky hodně přispělo :))

                      0 0
                      • deekay  

                        Raptor je malinkej a na zrcadlo to fakt nebude.

                        A ja mam sedivy, takze zadna zbesila barva :)

                        0 0
      • MirosPikos  

        Tak sem zaváhal, na insportu mi ho prodali :) Asi jsem ho zas až tak nepotřeboval a bude mi muset stačit můj starej. Přiznejte se, kdo ho tam objednal?

        0 0
    • jonti  

      UPlne super je Deuter Race X. Mam taky Transalpine 30, ale na vylety je lepsi racex.

      0 0
    • jeffino  

      líbí se mi osprey, ale např. jsem nepochopil proč u modelu syncro 20 http://www.ospreypacks.com/…ncro20_-new

      české e-shopy nedodávají k tomuto modelu vodní rezervoár, když na stránkách osprey se píše, že je součástí batohu…čeští prodejci jsou podle mě pěkní zloději:-).

      kup nějakej obyč batoh, za rozumný prachy a do něj kup novej antidote od kejmla.

      0 0
    • Lenka.05  

      Já koupila u Insportu Osprey Manta 20, je to přesně co potřebuju-Camel Mule je už dost malý a Vaude 25 je už zas docela velkej batoh (na celodenní výlet do Alp OK, ale na výlety po okolí je prostě zbytečně velký). Hydrovak u Osprey se mi líbí víc jak u Camela.

      Tady ho mají za dobrou cenu, jen už je pouze v modré.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Hodně se tady mluví právě o Osprey, budu muset se na něj taky zajít podívat. Hledám taky něco na ten styl. Snesu klidně i 14L. A onen Raptor se mi opravdu líbí – sice červenou nemám moc rád, ale jako reflexní prvek mi to přijde jako bod navíc:)

        0 0
        • deekay  

          Raptory se delaji ve vice barvach, ja mam sediveho :)

          Mamm ten raptor 14 a neni prehanne velky. Vozim ho stale (na kratsi vyjizdky po praci bez rezervoaru – beru bidon pac je to rychlejsi) a jelikoz jsem, jak napsali na jednom zahranicnim webzinu „serial overpacker“, tak bez nej nevyjizdim vubec :)

          0 0
          • Dzordano_Bruno1  

            Mají je v RockPointu, tak zajdu na čumendu a popř. si jeden koupím, když to bude za cenu 2500 stát :D

            0 0
        • Kubiczech  

          Prostuduj legendární recenzi báglu na Mtbs. (:

          0 0
          • Dzordano_Bruno1  

            Myslím Hydraulický pack a další? :D Tak to až seberu veškerou sílu :D

            0 0
          • deekay  

            no nevim jestli je to dobre ho na tu recenzi odkazovat. Nicmene je to prvnia asi posledni recenze na MTBS pod kterou jsem musel napsat nake pripominky, pac mi to nedalo.

            0 0
            • Kubiczech  

              Je to tak pro zasmání, že výběr batohy nemusí být nuda. (:

              0 0
              • deekay  

                no hlavne mam asi saptnou verzi batohu – ne a ne byt nepromokava :D

                0 0
          • jeffino  

            případně i diskuzi pod ní:-))))

            0 0
            • Chiron  

              Ono v té diskuzi zaznělo snad víc praktických poznatků jak v celé recenzi :) A tehdy mi to nedalo a taky sem tam musel něco napsat. Ono když srovnám recenzi batohu na B&R a téhle, tak je to nebe a dudy (i když každá o jiném batohu).

              0 0
              • Lenka.05  

                Jo tak ta recenze + diskuze, to je fakt čtivo :) Souhlas s tím, že v diskuzi zaznělo mnoho užitečných postřehů, recenze sama o sobě je bída s nouzí, to už je snad fakt lepší použít překladač mr.googla než číst tu slátaninu na mtbs. Asi jediné co mně vcelku zaujalo byly fotky – i tady mi ale chyběly fotky batohu s věcma na celodenní vyjížďku.

                Mimochodem, pročetla jsem celou diskuzi a žádné názory mi nepřišly urážlivé nebo příkré. Naopak většina je formulovaná konstruktivně a slušně, trochu nechápu postoj slečny autorky :) A názor – je mi jedno jestli se někomu recenze nelíbí…to ani nebudu komentovat.

                0 0
                • deekay  

                  tak slecnu autorku jsem si po par vecech co tam napsala osobne zaskatulkoval do jedne typicke skupiny lidi a vic uz sem ji neresil pac za to nestoji :)

                  0 0
                • Kubiczech  

                  V tu chvíli jsem zrovna vybíral nový batoh a je pravda, že ta recenze mi nepomohla ani trochu. Názory pisatelky na odezvu mě ale zaujaly tak, že jsem reagovat musel, i když zpětně bych to asi radši přešel. Jestli to byla její prvotina, tak už se do něčeho dalšího asi nepožene, po té sodě, což je škoda.

                  Mě nakonec od Osprey odtáhla váha a zkusil jsem lehkou řadu Camelů Charge.

                  0 0
        • Chiron  

          Třeba zrovna u toho Raptoru se mi vůbec nelíbí ty záda. Moc nevěřím tomu, že ty drážky fungují jako ventilace. Ono vůbec málokterý zádový systém funguje, tak jak výrobce tvrdí. Momentálně mám batoh který má sice výrazné tvarování a je to poznat, že to funguje, ale i tak mám mokré záda. Zvlášť když nejsou vyztužené a do batohu narvu plný rezervoár, tak to udělá bouli a rázem je po ventilaci.

          Proto mám na jaro vyhlédnutý Deuter Race EXP Air 12+3l, objem by snad teoreticky mohl být akorát, ale radši si ho ještě půjdu zkusit. Horší je, že bych potřeboval ideálně tak 3–4 nové batohy. Momentálně mám dva ve fázi rozkladu :/

          0 0
          • deekay  

            S tema zadama je to fakt tezku. Samozrejme jsem pod baglem taky spocenej. Jenze to bys opravdu nemoh ten batoh mit vubec, pac vzducky se budes potit pod baglem vic se sebelepsim systemem. Nejlip vetraji predepjaty sitky, ale ty mi osobne moc na bike nesedi, pac ten naklad je pak zbytecne daleko od zad. Prijde mi to lepsi na turistiku.

            Ale rozhodne jsem pod raptorem spocenej mene nez pod batohem s klasickym polstrovanym zadovym systemem, jako strsi camelbaky apod. Nadruhou stranu, zase to neni na zada tak mekkoucky jak vyse uvedene.

            0 0
      • jeffino  

        v čem je hydrovak u osprey lepší než u kejmla???

        osprey má myslím menší otvor a nedpojitelnou hadičku, má asi lepší tu vypolstrovanou­ část…

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Mám takový pocit, že hadička se dá vyměnit, nějak odcvaknout:)

          0 0
          • Kubiczech  

            To jde u Camelbaku taky. Já si naopak myslím, že Antidote od Camelu je asi nejlepší vak.

            0 0
            • jeffino  

              jj, navíc letošní antidote má u otvoru takový packy, který když se roztáhnou, tak vak napnou a ten může lépe vysychat, ale možná je to jen marketing:-)

              0 0
              • Lenka.05  

                Musím upřesnit, že srovnávám s cca 3–4 roky starým vakem od camela co mám doma. Tak se omlouvám za případnou dezinformaci, nové antidoty jsou možná lepší, nevím – nemám :)

                0 0
            • Deckard  

              Ale jo, Camely jsou určitě dobrý. Mne na tom Hydrapaku co používá Osprey nejvíc zaujalo to uchycení packu v batohu – je zasunutej solidně za vyztuženou konstrukci zad a nijak se tam nemůže shrnovat ani boulit ani sesouvat.

              A hadička na magnet tomu taky přispěla :)

              0 0
              • Kubiczech  

                Takhle to mají nové Camelbaky řešené taky. Rezervoár se nahoře zaklesne do takové kapsy, vyztužené je to taky pěkně. Nebo aspoň Charge to takhle má. Ale hadička na magnet zatím chybí, což mě docela vadí.

                0 0
        • deekay  

          hadicka jde sundat, ale ne jednoduse na konektor jako u camelu, nybr je na standardnim fittinku. Podle me globalne neni lepsi nez camel, ale ani hotsi, resp kazdy ma neco. Osobne mi sedi mnohem vic naustek u ospreye + ma vyztuhu na zadech. Nadruhou stranu ma mensi vstupni otvor, takze nevycistim jednoduse rukou, tu tam strci tak krehka divcina.

          0 0
    • MirosPikos  

      Musim se pochlubit, před chvílí mi přišel z Rockpointu Raptor 14 M/L v neutrální šedé barvě (cena 1890,–). Kdyby někdo potřeboval něco vykoumat, nafotit… tak se ozvěte. Odpoledne ho snad prubnu.

      0 0
      • Ossis  

        Zajímalo by mě, kolik se do něj vejde – různý fotky zaplnění ;).

        0 0
        • MirosPikos  

          Tak mi napiš co do něj mam nacpat a já to zkusím a nafotím :)

          0 0
          • jeffino  

            hlavně i s plným hydrovakem, zkus malej foták, nářadí, nějakou tyčinku a lehkou šustku:-)

            0 0
            • MirosPikos  

              To co jsi chtěl ty, se tam vejde úplně hravě, batoh nebude přecpaný a nebude měnit svůj tvar. (ještě ti to kdyžtak nafotím později).

              Nacpal jsem tam věci, co chtěl Ossis, dokonce i něco navíc (návleky, mazání na řetěz, montpáky). Krom toho poměrně zbytečně velkou desinfekci, zbytečnou peněženku, pro mě zbytečný zámek (kolo nikdy nenechávám z dohledu leda v horách, kde nehrozí, že by mi ho někdo vzal). I tak se to tam bez větších problémů vešlo. Už to možná trochu změnilo záda batohu, ale jednak by si to časem sedlo samo nebo po upití trochu vody. Případně to šlo lépe poskládat, ale to si každý časem jistě vychytá.

              Nakonec jsem tam nacpal kromě toho všeho včetně šusťákovky, návleků i dlouhý dres (místo mikiny).

              Bohužel jsem doma sám, tak mě nemá kdo vyfotit na kole, ale až tu někdo bude, přidám fotky na kole.

              Víc asi nejsem schopen posoudit bez toho, aniž bych si dal celodenní výlet, na který jsem si batoh pořizoval a věřím, že bude svou kapacitou hravě postačovat. Stačí když tam nebudu dávat věci typu zámek, peněženka, pumpičku (tu vozím na rámu), desinfekce, kleště. Nehledě na to, že na celodenní tripy vozím podsedlovou brašničku a někdy i rámovou abych ulevil zádům.

              Fotky jsou zde chronologicky nafocený, zkusím to okomentovat aby bylo jasný, kdy je batoh jak naplněný.

              Omlouvám se za kvalitu fotek, některé se mázly (neudržel jsem to). Ale ostrost v tomto případě není tak důležitá.

              0 0
              • jeffino  

                díkec, celkem čumím co se do toho vejde, a propo fiškusové z rockpointu ho prodávají jako letošní model, ale podle tvejch fotek ti poslali model loňskej, což by mi asi moc nevadilo:-/.

                0 0
                • MirosPikos  

                  On je nějakej letošní model? Když to srovnávám podle stránek Osprey, tak je to ten samej co mám doma.

                  0 0
                  • jeffino  

                    určitě ty letošní mají jinej design lid locku, ale to je asi tak vše…prostě vyprodávaj skladový zásoby:-/.

                    0 0
                    • MirosPikos  

                      No tak pokud je to jen ten Lid lock na helmu, tak je to dobře ušetřených 500,– :) Vůbec bych si toho nevšim, máš docela postřeh.

                      0 0
          • Ossis  

            Ok, takže:

            • svačina (tyčinka, banán)
            • satek, obvaz, par naplasti a dezinfekce
            • krabicka s lepenim, duse a možná i pumpička
            • lanko, nářadí – imbusy, kleště
            • klíče, peněženka, mobil
            • zámek
            • šusťákovka
            • foťák (kompakt)
            • vak

            Takhle nějak vypadá seznam věcí, co bych chtěl vozit. Batoh, co používám (+/-20l), tak mám téměř prázdnej. A taky by mě zajímalo foto s plným batohem na zádech na kole ;).

            0 0
            • Bysto  

              vozím to isté, teda okrem fotáku + sem tam mikinu a ruksak mám vždy plný a to mám CB Hawgh NV, ale je to asi kvôli tomu,že mám vždy aspoň jedno, dve jabka a nejaké tie keksíky, viete. . A už pokukávam po niečom väčšom na celo/viacdňové vý­lety

              0 0
      • apaccer  

        Taky uvažuji o koupi tohoto modelu a už se těším na Tvoje foto! Jaký je rozdíl mezi velikostí S/M a M/L?

        0 0
        • MirosPikos  

          Podle všeho 2l objemu co jsem se dočetl na stránkách Osprey. A tady na foru někdo psal, že mu seděl líp ten menší, že tam byla nějaký problém v délce snad nebo co. Ale já jsem pro mých 186cm/90kg zvolil bez zkoušení radši M/L (i z důvodu těch 2l objemu).

          S těmi fotkami trochu strpení, dneska se do toho asi už nepustím, ale zítra to sem určitě nahodím.

          0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Tak jsem ho koupil a je to opravdu špičkový batoh, který mi sedí. Vel. M/L. Je až s podivem, jak se s ním dobře jezdí, zachází a celkově vozí věci:)

        0 0
        • apaccer  

          Taky uvažuji o velikosti M/L, tak snad neudělám chybu při mé výšce 178 cm?! A kolik měříš Ty, jestli se můžu zeptat?

          0 0
          • Dzordano_Bruno1  

            Dle doktorky :))) mám 179, sám se neměřím, ale kolem těch 180 budu mít :D Takže podle mě Ti bude na dýlku dobře, kdy končí těsně nad boky, a vejde se ,,skoro" lopatky. Mám i Deuter Alpine a ten mám přes celá záda a tam je citít malé plutí batohu. Jenže Deutera mám do práce, kdy tam člověk narve oběd, pití a další serepetičky na 13h šichtu. U Osprey tenhle ,,neduh" nevidím, protože tam toho nenarveš tolik a hlavně je menší.

            Zkoušel jsem batoh jak na kolo(klíče, peněženka, doklady, léky, 3.5kg řetěz + zámek) a necitíl jsem, že něco vezu, tak i na běžky(1.5litruvody ve vaku + vak, svačinku, doklady, klíče a léky)a nebyl sebemenší problém.

            0 0
    • rock  

      Hydrapak Laguna.

      V základním stavu objem 8 l (+vak), dá se zvětšit na nějakých 14 l. Vytknul bych mu absenci pláštěnky. Místo ní má síťku na přilbu, ale i ta má občas svoje využití … Cena je relativně lidová, i s rezervoárem okolo 1500,–

      V přímém srovnání s Mule od CB konstatuji, že už v základním uspořádání (s plným rezervoárem) pojme Laguna víc (rezervoár v Mule krade víc prostoru).

      0 0
      • marapara  

        To jsem chtěl právě napsat :). Mám ještě starší a již celkem letitý batoh Glacier. Gumy už jsou vytahané za ty roky, ale batoh stále drží.

        Hlavně se mi líbí kontrukce a možnost čistit a dobře sušit vak. To je opravdu k nezaplacení tahle vychytávka.

        0 0
    • šimlos  

      Camelbak Mule NV. Na denní vyjížďku akorát. Vejde se tam pumpička,nářa­dí,duše,svači­na,mobil,peně­ženka,kompaktní foťák,větrovka nebo vesta,lékárnička,Na přilbu je kapsa.Taky má pláštěnku. A perfektně sedí na zádech.Dřív jsem měl větší batoh a akorát jsem vozil víc zbytečných věcí. Doporučuju.

      0 0
    • Mark-H14  

      Udělal jsem si radost a koupil jsem Osprey Viper 10l za 1.490,–v Rock Pointu. Rezervoár jsem zatím vyndal, protože preferuji láhev a tak z něj mám 13l. Ještě jsme ho nezkoušel, snad bude stačit.

      http://www.rockpoint.cz/…-162603.html

      0 0
    •  

      má někdo nějaké zkušenosti se značkou Ferrino, zaujal mě konkrétně tenhle model http://www.ferrino.cz/…zephyr-12-3/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.