• freekarlik

    Ahoj potřeboval bych sehnat hydraulickou rafkovou brdu tak jestli někdo o něčem víte sem stím

    Dík :)

    0 0
    • Vilém  

      Starou, novou, HS11, HS33, HS22, predni, zadni?

      0 0
      • freekarlik  

        Klidně starší a na modelu mi nezáleží hlavně at je zadní. Nikdy jsem to neměl a ted mi praskla zadní stavba rámu a nemohu sehnat novou či starší s POST MOUNT uchytem.Ale sehnal jsem na večka tak uvažuji o tomto řešení.

        0 0
        • Vilém  

          A proc tam mermomoci chces rafkovou hydrauliku? Myslil jsem, ze to chces na trial ap., ale na normal pouziti me nenapada moc vyhod teto brzdy.

          Kazdopadne pokud ti nesejde na typu, tak treba na aukru se objevuji semtam HS11ky, nedavno tam byla jedna za 450,–Kc, coz je hodne slusna cena.

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak další variantu má dát tam mechaniky a pokud má OK páky, tak by jednu musel měnit, ne? takhle nechá páky, jen použije ty čelisti…

            ale IMHO hydraulický ráfkovky v sobě spojují nevýhody mechvéček a hydrakotoučů :-)

            0 0
            • Vilém  

              Tak ted te jaksi nechapu. Jake paky mas na mysli? Pokud to dobre chapu, tak ted ma zadni stavbu jen s cepy na vecka.

              Osobne bych tam dal klasicky vecko.

              0 0
              • Smazaný účet  

                praskl mu rám, měl kotouče vepředu i vzadu, teď má rám jen s navářkama na véčka, ale na řídítkách má pořád co? dvě hydrapáky od kotoučů…

                už to chápeš?

                0 0
                • alinceb  

                  Pokud nemá brzdy od Shimana nebo Magury, tak si stejně nepomůže a bude mít každou páku jinou. Pak už je jedno, jestli bude mít jednu hydru a druhou Véčko. Ale jak jsem psal níž – lepší bude vyměnit rám, než předělávat brzdy…

                  0 0
                • Vilém  

                  Ne nechapu, protoze rafkovy magury maji uzavreny system, coz paky ktere mu zustaly na riditkach, temer urcite nemaji. Navic prumer pistku u kotoucovek byva o dost mensi, nez o HS, ktere maji myslim 12 a 13mm podle modelu.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    aha, to pak jo, jsem si (naivně) myslel, že by třeba jedny páky mohly bejt kompatibilní s jinejma brzdama, jako u mechanik (mám vepředu mech Avida kotouč, vzadu véčko XTR, páky stejný, na jednom biku XTR, na druhém Avid)

                    0 0
                    • Vilém  

                      No prave ze ne. Jediny co me napada jako nahrada original HS pak, jsou packy od RBDesign, ale tam je cena tak 2,5tKc za jednu paku, do cehoz asi nepujde. Pak jde kombinovat paky k rafkovym maguram mezi sebou, tzn udelat treba z HS11 vymenou pak model HS33. Paka HS11 a HS33 se lisi prumerem pistku (HS33 ma mensi, prevod je vic do sily) a moznosti priblizovat spalky k rafku, bez pouziti naradi.

                      0 0
                    • JSt  

                      to bylo dost naivni, jen co je pravda :-))

                      0 0
        • Vilém  

          Jeste me trosku zarazi ta potreba postmount uchytu. IS byt nemuze? Nebo se s IS nedelala? Co je to prosimte za ram, jestli to neni tajny, ze ma uchyt postmount, nebo jen a pouze vecko?

          0 0
    • alinceb  

      Mám tu na prodej sadu hyder Magura HS33, ale nevím, jestli si nějak pomůžeš. Možná by bylo lepší pořídit jinej rám. Když posčítáš náklady na brzdu a ráfek+přepletení, tak si na ceně jetýho rámu…

      0 0
      • freekarlik  

        Hmm ja potřebuji jen jednu :) nechci si stím nějak pomáhat jsem zvyklý na hydrauliku a nechce se mi tam montovat klasické véčko a ve předu mít hydr. S rámem jsem jinak mega spokojen :) investice je jen ta bzda zbytek neřeším vše si opravuji a montuji sám.

        0 0
        • Smazaný účet  

          ráfek ještě…a je otázka, esli to půjde zaplést na stávající nábu…teda, zaplést to půjde, ale kvalita výsledku???

          0 0
          • freekarlik  

            Nemusím měnit ráfek je tam původní který byl na špalky a je zapleten na deorečkove nabě jenom co udělám je že demontuju kotouč a vyměním zadní stavbu na kterou namontuju večka žádna věda pánové :) jinak rám je GF sugar 4+

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.