Hydr. brzdy Shimano deore - drhnutí

7 nepřečtených
  • Honza_6

    Ahoj,

    mám problém s přední hydraulickou brzdou Shimano Deore. Pístky jsou vůči štěrbině (konstrukci brzdy) lehce vyosené. Takže pokud nastavím brzdy na osu pístků, tak to lehce drhne o konstrukci brzdy (povolím šrouby, zabrzdím, utáhnu) pokud bych to nastavi na osu štěrbiny, tak by mi jeden pístek drhnul o kotouč. Musím to nastavovat něco mezi, ale při bočním namáhání (v zatáčkach) to zase slyším drhnout.

    Je nějaký způsob, jak ty pístky vrátit zpět do osy? Nebo to raději dát do servisu?

    Dík H.

    0 0
    • Vilém  

      Rozchodit ten pistek co pridrhava. Tzn desky ven, vypumpovat inkriminovany pistek ven, ale tak aby nevypad. Nekdo to maze olejem co je v brzdach, ja to mazu silikonovym olejem. Pak pistek zatlacit, opet vypumpovat, ocistit, namazat atd, az to bude dobry.

      0 0
      • Honza_6  

        Je na to potřeba nějaký speciální vercajk? V té hydraulice jsem se zatím ještě nehrabal (pokud nepočítám seřizování těmi aretačními šrouby) a nemám s tím zkušenosti.

        Dík

        0 0
        • Vilém  

          Ani ne. Staci si necim podrzet (zajistit) pistek, ktery nechces aby se vysunul. Dobre se to dela za pomoci pasoviny vsunute do prostoru pro kotouc a mezi niz a pistek se neco zasune, abys pistek zajistil. Pistek ktery rozhybavas vysun maximalne cca 3–4mm.

          0 0
          • Honza_6  

            Dík za rady, ale prosím ještě jednou jako pro ženu v domácnosti…

            Já bych potřeboval jeden tak o milimetr zasunout a druhý vysunout a mělo by to být v ose. Takže když tedy na ten vysunutý něčím silou zatlačím, tak by měl zajet sám dovnitř? Myslel jsem, že to tam drží celkem napevno. Dochází tam vevnitř tedy k jakémusi přelévání oleje mezi oběma pístky? Je k tomu nutné sundávat desky? Nestčilo by třeba seřídit disk proti vysunutému pístku (i s destičkou), trošku na něj zatlačit, aby se neprohýbal a zapumpovat brzdovou pákou?

            0 0
            • Vilém  

              jaj tak to je na dlouho:) Ano pistky jsou hydraulicky propojeny. Zakladem je, zda ti jdou desky roztahnout zcela od sebe. To udelej nejakym neostrym, nemastnym predmetem, vsunutym mezi desky. Melo by to jit zatlacit tak, ze desky sednou na telo trmenu a pistek zcela zajede do tela. Pokud po zasunuti, jeden pistek stale vyjizdi sam od sebe ven, tak pomuze otevrit nadobku na pace a roztahnout pistky pri otevrene nadobce. Prebytecny olej vytece ven, nebo jej odsajes treba strikackou. Pokud se pistky po roztazeni nevraci samy zpet, tak zkus rozchodit ten pistek, ketry ti min vyjizdi z trmenu. Tzn, ten co chodi vic ven zafixujes, aby nemohl vyjet a pak opatrne mackas paku. Diky tomu hydraulickemu propojeni pistku, vyjede ten, ktery nema v ceste zadnou prekazku. Proto jsem taky popisoval fixovani, toho ktery nechces rozchodit. Po vysunuti pridrhavajiciho pistku jej namaznes par kapkama bud oleje do brzd, nebo silikonovym. Zatlacis pistek zpet do tela trmene a nekolikrat opakujes. To vse pri vyndanych deskach.

              0 0
        • Evilcleaner  

          není, jen dej pozor abys ten pístek nevytlačil moc.. potom vypadne a vyteče olej. zpátky ho zalačíš něčím plochým

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.