• snowflake

    Ahoj. Zajímá mě váš názor na jaké využití je nejlepší HT bike (vidlice se zdvihem cca 100mm). Pročítal jsem tady vymezování pojmů XC, AM, ENDURO atd. a není mi jasný, k čemu je HT vlastně předurčeno kromě nížší ceny než FULL, snazšího výšlapu a možná nějaký tý hrátky jako MANUAL.

    Ptám se proto, že mám FELTa Q820, baví mě takový hravější sjezdíky (menší skočky) s možností se přesunout (max 80km) a nevím, jak moc v rukavičkách s ním zacházet.

    Předem díky za úvahy .)

    0 0
    • maajkee  

      HT je super na cykloturistiku :)

      0 0
    • Mr.Duck  

      No Felt Q820 je XC kolo, tudíž bude asi na to kroskántry. Ono, konec konců muj spešl je taky XC a myslim že s nim zrovna XC nejezdim, ono když rám vydrží a dobře se ti na tom jezdí, tak si s tim mužeš dělat co chceš, viď.

      Ale nedá se to říct obecně, je HT a HT, srovnej třeba svoje kolo se Specialezed P.2, obojí 26" HT, přitom každý uplně jiný. A k tomu manuálu, snažim se ho naučit, a jak sem to zkusil na kámošově P.2, tak sem zjistil proč mi to na mym Hardrocku nejde, těch pár cm rozdílu v dýlce zadní stavby je dost. Řek bych, že na tom tvym to taky nebude nejlehčí :)

      0 0
      • snowflake  

        Dal jsem si Q820 a P.2 ve Photoshopu pres sebe s použitím průhlednosti a řekl bych, že rozdíl v dýlce zadní stavby je max 1cm. Délky rámů jsou totožné, jen sedlová trubka je u P.2 posazená o ten 1cm vzaději. Taky je jemnej rozdíl v geomterii, kdy horní trubka P.2 je o pár stupnů vzpřímenější. Tvůj Hardrock je v podstatě totožnej s Q820, jen tu horní rámovou trubku máš taky strmější jako P.2.

        0 0
        • Mr.Duck  

          Jo, ono ten rozdíl je opravdu malej, ale v tom jak se to staví na zadek mi přijde rozdíl sakra velkej ;) Je pravda, že já mám kolo o dost těžší, ale přijde mi že větší rozdíl je v geometrii, kdy prostě ta p.2, když jí dostaneš na tu úroveň kdy pěkně balancuješ na zadnim a vesele jedeš je daleko klidnější než muj Hadr, kterej se zmítá a chce dolu. Nemáš to, mimochodem, někde uložený? Docela bych se pokochal :-)

          0 0
          • snowflake  

            Červená: Specialized P.2

            Zelená: Specialized Hardrock Sport 06

            Modrý: Felt Q820 (2009)

            Zkopíruj link do prohlížeče a přepiš „hxxp“ na „http“:

            hxxp://member­s.chello.cz/gim­p/mtb-r(p.2)-g(hr)-b(q820).jpg

            0 0
          • snowflake  

            Nějak to ten link prasí (zvolil jsem fajn název) tak oprava zde

            0 0
            • Mr.Duck  

              Dobrý, prokousal sem se tim už z toho prvního – díky :)

              Je to zajímavý, čekal bych rozdíl trochu větší. Je pravda že kámoš tu P.2 má asi v menší velikosti, má o kousek kratší rozvor, ale zkoušel sem i jinou p2, a prostě to se „topoří“ oproti mejm XCčkum uplně samo.

              Akorát když sem to zkoušel poprvý, tak on má brzdu co zabírá až u řídítek, no a jak brzdim prostředníčkem, tak se zastavila o ukazovák, z čehož plyne co? No že z manuálu bylo půlbeko a bolavá řiť :-)

              0 0
    • Lance  

      horske kola sou hnusne kozy a fully obzvlast, kdyz horaka tak HT, myslim si,ze toto je dost objektivni a obhajitelny nazor

      0 0
      • mastihuba  

        dokud to nepodložíš nějakou malůvkou, tak je to jen blbý tvrzení proti tvrzení :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.