• Aldis

    Zdravim ve spolek. Dva roky zpět jsem si koupil ht hlínu cca 30000kč. Měl jsem tu čest se svézt na karbonu a musím to mít :D Nečekal bych takový rozdíl. Na kole jezdím teprve dvě sezony, předloni asi 2000km loni 5500km a pořád si mě to víc získává. Proto chci opravdu investovat do karbonu, chtěl bych se vejít do 70000kč, chci určitě 27,5 a samozřejmě co nejvíc muziky za co nejmíň peněz, ale ne na úkor kvality, víte jak :D Je lepší kolo nechat sestavit nebo koupit hotové? Nemám zatím žádného favorita, zatím chci obšlápnout terén, na čem jezdit mám, takže to nehoří. Díky za každou radu :)

    0 0
    •  

      doporučil bych ti lectora 29, ale není to 27,5:-)

      0 0
    • Evilcleaner  

      tady se nedá říct co je výhodnější, spíš podle konkrétní nabídky. za sebe bych nedoporučoval honit zbytečně logo na sadě a zaměřit se na ostatní komponenty. takže sadu bych nechal třeba XT a k tomu řešil at to má pořádné kola, hezký kokpit. že to bude mít dobrou vidlici beru nějak samozřejmě.

      0 0
    • stoker  

      Začal bych od kvalitního rámu. Komponenty můžeš vždy obměnit, ale velká část hodnoty karbonového kola je v rámu. Zjisti si co nejvíc o typu karbonu na konkrétním modelu a způsobu zpracování. Obecně je lepší koupit od výrobce, který už má ohledně kol s karbonovým rámem nějakou tradici a renomé.

      Rám s vhodnou geometrií a vidlice- potom ostatní komponenty "-)

      0 0
    • Atilla  

      Hlavně ať to má rám co ti sedne a kvalitní záplety. Zbytek se dá vždycky sehnat za pár.

      0 0
    • Chlebovnik  

      XC 27.5 HT? To nechceš.

      0 0
    • Aldis  

      Jezdím maratony typu KPŽ, teď mám 27,5 a jsem s ní spokojen, svezl jsem se jen na jedné 29 a na těch menších kolech se cítím líp, klidně bych volil i 26, ale to už nemá budoucnost. Jinak vyšší sadu jak XT ani nechci možná bych i radši Sram :) Ten Lector vypadá fantasticky, ale 29 mě asi fakt nezláká.

      0 0
    • Honza M.2  

      http://rockmachine.us/…s/detail/326 – hmotnost: 10,5 Kg

      0 0
    • Aldis  

      Ten Lector vypadá fakt skvěle, ale je to prostě 29. Ten RM vypadá taky pěkně, mám prodejnu ve městě, asi se tam zavítám podívat a domluvit nějaký svezení. A kdybych chtěl něco poskládat, po jakém rámu koukat?

      0 0
    • Mr.Dan  

      Je to taková rada-nerada, ale asi se v celkem blízký budoucnousti budu zbavovat svýho stávajícího bajku. Mrkni ke mně do profilu, zda by se ti nelíbilo a zda by ti sedlo velikostně, protože důvody prodeje (krom toho, že budu stavět něco jinýho) jsou, že je mi to moc dlouhé na mejch 176 cm a rám je taky příliš tuhý na mých 65 kg. Jde o nejvyšší verzi karbonového rámu a výplety jsou taky víc než slušný, závodně nejeto… Cena by byla rozumná. Sorry za komerční vložku ;)

      0 0
      • Aldis  

        Vypadá suprově, ale postavou jsem na tom podobně 178/65, takže bych na tom byl zřejmě stejně jako ty. Ale moc hezký bajk :)

        0 0
        • Mr.Dan  

          Ok, díky za pochvalu. :) Kdybys chtěl časem přeci jen zkusit aspoň jízdu, tak písni na mail v profilu. Než postavím další bajk, tak to ještě nějakou „chvíli“ potrvá… ;)

          0 0
    • Plechovka  

      Karbonové rámy CUBE za hodně dobré ceny: http://www.bike-discount.de/…-27%2C5-8672?…

      Sám jej jezdím – viz profil

      0 0
      • Aldis  

        Neni to nějak podezřele levné? Kdybych skládal, čekal jsem za rám tak 20–30tis.

        0 0
    • tuzok  

      Loni jsem zkoušel na Test festu karbonový Giant XTC a nějak mě to nesedlo – geometrie super, ale cítil jsem každej šutr na cestě. Ale zkus dát šanci třebo tomu Lectoru, loňský Ghost HTX byl i na 29" super. A to se podobně jako ty chci 29" spíš vyhnout (byť při 180 cm to není kritické).

      Má někdo podobnou zkušenost s XTC, Giant karbonový rámy neumí? Doporučíte dobrý karbonový rámy? Merida, Ghost, 4Ever a Bianchi Methanol kola, který jsem zkoušel byly dobrý…

      0 0
      • rafi  

        Před 14 dny jsem měl na víkend karbonový Giant XTC a dost jsem se bavil. Geometrie super a byl i překvapivě pohodlný. Docela o něm uvažuju, a to jsem si říkal, že HT už nikdy :-)

        Chce to vyzkoušet.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.