• Kuna

    Ahojte. Potřeboval bych poradit ohledně hrudního pásu Garmin HRM. Stojí za to připlatit si za verzi PRO (3000kč) oproti verzi TRI (2290kč)? Použití převážně jen na kolo a běh (plavat nechodím). Hodinky (Garmin Fenix 6X PRO Solar) skoro nesundávám (a už vůbec při sportu) takže mi je bluetooth k ničemu a nenapadá mě pro to nějaké využití. Jaký hrudní pás používáte vy? Děkuji za tipy a vaše rady 

    0 0
    • Smazaný účet  

      PRO-je s pamětí a BT /viz garmin.cz/…mám RUN /také jen kolo a běh/ a super.Nedávno jsem měl „POLAR set“,ale nyní "jedu"garmin fenix 6 a HRM RUN a max.spokojenost.Na moje použití,podmínky a tělesné proporce mi lépe vyhovuje GF6+HRM RUN.

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • jirkaRS  

      Pokud neplaveš, neber PRO ani Tři a vem RUN za 1900kč. Taky ho mám s F6X Pro Solar.

      0 0
    • JachymP  

      TRI je z takovýho nepodajnýho materiálu (kvůli tomu aby držel při plavání), na běh a kolo to není tak příjemný jako RUN. Takže jestli nechceš plavat, tak TRI neber. Lepší je RUN, PRO je zbytečný, když to chceš používat s hodinkama.

      0 0
      • az8  

        Nemyliš si to náhodou s modelom SWIM, pretože TRI a RUN sú vizuálne rovnake, len jeden ma modrý prípadne červený kryt.

        0 0
        • JachymP  

          Jo pardon, ten Tri by asi měl být taky OK, ale osobní zkušenost nemám. Píšou, že má nějakou neklouzavou povrchovou úpravu narozdíl od Run, měření plavání i pod vodou a je dražší. Běháte s ním někdo?

          0 0
          • az8  

            Mám HRM TRI a SWIM (set s hodinkami). TRI (model ktorý mam) nemá žiadnu nekĺzavú úpravu, spracovanie identicke s RUN, rozdiel je asi len v pamäti. SWIM je trochu širší a ma silikonový záter zo spodnej strany.

            0 0
    • petyn  

      Nebo si kup v Decathlonu za 800 kč a splní ti stejnou službu.

      0 0
      • beet.cz  

        Ale tady asi nebudou všechny funkce co má ten garmiňácký. Mám na mysli např. při běhu vyvážení pravá/levá atp.

        0 0
        • petyn  

          To ne. To je pravda.

          0 0
          • jirkaRS  

            Jedná se o měření běžecké dynamiky a ten umí pouze originál Garmin. Navíc mám v okolí 2 pásy z Dekáče a oba nefungují na 100%, mívají výpadky v průběhu měření… Lepší si připlatit za originální a mít to v klidu.

            0 0
    • Huawei  

      Má níže uvedenou funkci také Garmin HRM Run2, nebo pouze Garmin HRM PRO ?

      BĚŽECKÝ VÝKON

      Po léta využívají špičkoví cyklisté údajů o výkonu jako nejspolehlivější metody měření skutečné tréninkové zátěže během jízdy. Nyní můžete i vy při svých tréninkových bězích sledovat svůj výkon – stáhněte si aplikaci Running Power z obchodu Connect IQ do svých kompatibilních hodinek. Aplikace Running Power zohledňuje hned několik faktorů, poskytuje tak přesnější a relevantnější výpočet tréninkové zátěže. Aplikace Running Power, vyvinutá v laboratořích Garmin Labs, čerpá z metrik, jako jsou tempo, vertikální oscilace, sklon a dokonce i místní údaje o síle a směru větru, a vypočítává sílu, kterou působíte při běhu na zem. Pokud znáte množství energie, kterou vydáváte každou minutu a každý kilometr svého běhu, umožní vám to lépe si rozvrhnout tempo a vyhnout se tak příliš rychlému vyčerpání.

      0 0
      • horolezec  

        Tak jsem to vyzkoušel, funguje to i s HRM Run, ale přijde mi to absolutně k ničemu. Strašně to lítá a sledovat to na hodinkách není moc praktický. V grafu jsem běžel takovej pohodovej výklus kolem 5:00 / km a vidíš jak moc se to mění.

        0 0
    • blahafi  

      Ahoj, obnovím tohle téma a přidám se s dotazem. Mám hodinky suunto, kde jsem používal tep za zápěstí na běh, turistiku, kolo a plavání. Na kolo jsem pak pořídil garmin edge 540, takže z kola teď nemám tepovku žádnou a chtěl bych pořídit pás. Koukal jsem na Garmin HRM-Pro Plus, že má spousta funkcí k běhu, ale zjistil jsem, že na suunto se mi stejně zobrazovat nebude. a nebo jsem koukal na Suunto SMART HEART RATE BELT, kterej by šel zase k hodinkám, ale nevím, jak se bude kamarádit s garminem. Nemáte někdo podobnou zkušenost, jakou cestou se vydat? Případně i nějaký jiný pásy, cenově do 2–2,5k. Díky moc

      0 0
      • Kubiczech  

        Suunto se s Garminem kamarádí. Jen s Garminem nejde využívat vnitřní paměť hrudního pásu, což ti může být při zamýšlenému použití jedno. A za další sice můžeš mít hrud´ák spárovaný s hodinkami i komputerem, ale vysílat umí vždy jen na jedno, ne na obě současně.

        Používal jsem Smart Sensor s Edge 520, 530 i 540 a vždy v pohodě. Kdybys ses pro něj rozhodl, mám tu nový navíc.

        0 0
        • blahafi  

          Současné využívání není problém, o tom jsem neuvažoval, jsem rád, že jsem se na kole hodinek zbavil. A nemáš případně i obrácenou zkušenost – garmin pás se suunto hodinkama? Edit. mám suunto 9 baro

          0 0
          • Kubiczech  

            To nemám, ale přes BT by to chodit mělo.

            edit: Tak jsem to ověřil v praxi – Suunto 9 Peak s Garmin HRM Dual spárovat jde a tep v rámci aktivity měří.

            0 0
      • petyn  

        Jakykoliv pas s Ant+ pripojis na Garmina, jestli Suunto podporuje stejny protokol pripojení tak nebude problem ho pouzivat na obe zarizeni.

        0 0
      • blahafi  

        ve výsledku přemýšlím spíš nad pásem garmin, protože 1) na kole ho ke garminu potřebuju, k hodinkám maximálně na občasný běh a 2) pokud budu něco měnit, tak to budou hodinky a ne garmin na kolo

        0 0
      • jmaselnik  

        Záleží na tom, co za suunta máš. Nové modely nepodporují ANT+. Bez toho těžko radit.

        0 0
        • gersa  

          A když má hrudní pás ANT i Bluetooth, tak ho připojí k hodinkám i cyklocomputeru

          0 0
      • beet.cz  

        A neumí suunto sdilet tepovku na dalsi zarizeni?

        Ja to tak pouzivam na 530 kdyz se mi nechce tahat hrudak. Dam sdilet tepovku na hodinkach a 530 si to bere z nich. Ale mam teda Fenixy 6.

        0 0
    • ZdeNECK1  

      Dotaz prosím, mám hrudní pás Garmin HRM – Dual, není moc pohodlný a čpí plastem, přemýšlím, že zkusím vyměnit za něco pohodlnějšího např Polar H10. Vyhodnocuje Garmin HRM Dual opravdu jen tep? přístroj garmin mi vyhodnocuje např i dech a VO2max, nepřijdu o toto vyhodnocení přechodem na negarmin hruďák? díky

      0 0
      • Maka123  

        Hlavně Polar aspoň vydrží na rozdíl od Garminu kdy jsem ho posílal několikrát po dvou měsících na reklamaci než mi vrátily peníze.

        0 0
      • Kubiczech  

        Polar myslím neměří dech, nebo aspoň na Edge 530 neměří. Se Suunto a Garmin pásem to předtím chodilo. Jinak – je to prašť jak uhoď, úplně stejně nespokojený můžeš byt i s Polarem. Na druhou stranu Polar aspoň dobře řeší reklamace pásů a umí i přeměřit reálnou vodivost popruhu.

        0 0
      • Mihal.ko  

        Pouzivam uz dlhe roky pas Polar H10 s Garmin FR945 a pouzival som aj s Edge 530. Teraz pouzivam H10 s Wahoo a vsetko funguje. Este predtym som mal Garmin HRM dual asi 2× a vzdy sa mi pokazil nejako po zaruke. resp sa mi pri vymene baterie polamali plastove nozicky. Nebolo to z prilisneho utiahnutie skrutiek. Vyhoda Polaru je v tom, ze maju podla mna najlepsie pasy ake mozes mat. Jedine co robim je, ze kupujem novy pas, ale vzdy original. Garmin HRM pro plus ma nevyhodu, ze ak sa ti pokazi pas po 2r pouzivania, tak musis kupit novy komplet pas HRM pro plus za cca 130e. Nakolko pri Polar H10 vymenis len pas za cca 30e

        0 0
        • Maka123  

          Mě odešlo dohromady asi šest pásů během roku a půl od Garminu a Polar už drží druhým rokem. Jestli mám agresivní pot jsk mi řekli na Garminu nevím, ale Polar drží. Další věc je že nikdo z výrobců nebude vyrábět věci aby vydržely deset let jako dřív.....

          0 0
          • jmaselnik  

            a co za pás jsi měl? Mně obvykle HRM run 2 (ten s červeným logem) nevydržel druhou výměnu baterky, po ní obvykle odešel. Teď mám HRM pro a ten zdá se, drží, byť druhá výměna baterky ho teprve čeká, ale už není pod šroubkama, tak věřím, že to dá.

            0 0
            • Maka123  

              HRM Dual, přesně jak píšeš,baterie vydržela dva měsíce a po výměně už vydržela tak tejden. Vždy reklamaci uznali.

              0 0
              • jmaselnik  

                tohle mě nebetyčně štve. Chtějí za ty pásy raketu a pak to vydrží pendrek. Já to pročko po dvou letech s čínskými pásy za pár korun koupil z kafeterie a mám ho už druhý rok, tak snad už to garminí hoši vychytali.

                1 1
                • beet.cz  

                  Já mám od roku 2012 čtvrtý Garmin hruďák a nereklamoval jsem nikdy ani jeden.

                  Aktuálně stále používám HRM RUN a HRM-Pro Plus, ten jsem kupoval kvůli měření kroků.

                  Za mě tedy kvalita Garmin hruďáků v pořádku.

                  0 0
                • dědek mohy  

                  Asi mám štěstí. Mám HRM RUN2, už třetím rokem, nedávno jsem podruhé měnil baterii (čili je tam třetí) a šlape bez problému

                  0 0
                  • Mihal.ko  

                    Zlaty Polar T61Coded Co som mal k Polar S710i. Ten mi vydrzal 10r ak sa nemylim… nikdy som pas nemenil. Tam nebola bateria vymenitelna, resp bola ale muselo sa rezat do plastu v pase

                    0 0
                  • Mihal.ko  

                    .

                    0 0
          • Feďa  

            Taktéž musím pochválit POLAR, konkrétně H10.

            Vzal jsem ho i kvůli tomu, že s aplikací ECG dokáže ukázat EKG, což jsem po loňském extempore s fibrilací ocenil.

            Nevím tedy, jaká kvalita toho EKG je, ale na anomálie to upozorní.

            0 0
          • JDF  

            Polar pásy mi odchází zhruba stejnou rychlostí, jako Garmin pásy. Na druhou stranu stačí měnit jen pás, jednotka je stále stejná. Mě originál pás od Polaru vydrží vždycky sotva 8 měsíců, teď jsem po zničených čtyřech originálech zkusil neorigo a vydržel zhruba stejně při třetinové ceně.

            0 0
            • Rooster  

              Mám dost rozdílnou zkušenost. Zkoušel jsem pásy z Aliexpressu do 200 Kč a životnost měly sotva půl roku. Polar pás mi vydrží až dva roky, nehledě na přesnost měření, když se blíží svému konci. Polar pás mám již třetí, čínských jsem měl 5 a životnost shodná – mizerná. Zhruba po třech měsících začaly vznikat první chyby a do půl roku se přidaly i výpadky měření. Pak už byly vzhledem k četnosti výpadků pro trénink nepoužitelné.

              0 0
              • mrozu  

                Tak tos kupoval asi nějaký předražený šmejdy, beru pásy za cca 4 dolary a všechny jsou prakticky k nerozeznání od origo polar soft strap jak vzhledem, tak výdrží.

                1 0
                • Rooster  

                  Je to už pár let, teď už nic jiného než Polar nepoužívám. Tehdá byla cena kolem 200 Kč, možná lehce míň. Nicméně kvalita, i co se týče zkušenosti mých známých a kamarádů, rozhodně zdaleka nedosahuje origo Polaru.

                  Kdyžtak dej odkaz na něco osvědčeného, klidně vyzkouším.

                  0 0
      • jmaselnik  

        co máš za hodinky? Ty uvedené věci umí primárně hodinky, dual podle mne umí jenom kadenci a z toho plynoucí metriky, teda kromě tepu.

        0 0
        • ladys  

          Edge 1040, to vyhodnocuje vše. Tak nemusí jít o hodinky.

          0 0
          • jmaselnik  

            A wattmetr teda na VO2max? Pás to tutově neměří.

            0 2
            • ladys  

              Nastuduj si jak Garmin vyhodnocuje VO2max. Při běhu taky nemáš wattmetr. O tom že to měří pás jsem nic nepsal, ale představ si, že se to vyhodnocuje z tepovky :D

              0 0
              • jmaselnik  

                Nejen z tepovky, nastuduj si, jak Garmin měří VO2max na běhu a na kole…

                0 2
                • ladys  

                  Na rozdíl od tebe jsem to četl.

                  0 0
                  • jmaselnik  

                    No jestli změříš na kole VO2max jenom z pásu tak good luck :D

                    0 0
                    • keymaker  

                      Tak je to vlakno o hrudaku. O wattaku tu neni ani slovo ;-)

                      0 0
                      • jmaselnik  

                        No jasně, já jenom reaguji na tvrzení, že z dat z hruďáku (pouze) umí Gamin počítat VO2max, což neumí ;)

                        0 2
                        • ladys  

                          Garmin to samozřejmě umí , GAMIN ne pokud se budeme chytat za slovo. Garmin to má dokonce na stránkách https://www.garmin.com/…ss-tracking/

                          Pro cyklistiku vyžadují EDGE wattmetr. Hodinky na běh ne.

                          Jak je vidět i jinde, rád se hádáš :D

                          3 2
                          • jmaselnik  

                            No, takže říkáš, co já od začátku: hruďák nepočítá nic, na běhu to umí hodinky z tepu, na kole k tepu potřebuješ watty, protože se to počítá trochu jinak. Gratulky a posíláme písničku.

                            0 2
      • ladys  

        Polar to vše umí se zařízením od Garminu.

        0 0
        • jmaselnik  

          Protože budík to počítá sám z tepu, tepák to nedělá.

          0 0
        • J1RKA  

          Mam tomu rozumet tak, ze pas Polar spolupracuje s Garminem stejne, jako garmin pas. Diky

          0 0
    • Kubiczech  

      Jen kdyby to někomu mělo pomoct – HRM Dual funguje i s popruhy od Polaru. Jen chce vyzkouset v prodejne, jestli snímač na popruhu opravdu drzi. Nekdy to vyskakuje

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.