• FAN

    Jel někdo z Vás po hřebenu Javorníku od Pulčína až na Velký Javorník ? Jak se vám zdála trasa ?

    0 0
    • Luke  

      Mockrát, mám to za barákem. Z Pulčína na Makytu celkem pohoda, akorát některé úseky trochu zarůstají. Na Makytu se musí poslední kousek tlačit. A z ní možná kousek taky, já už takové harakiri nejezdím, asi stárnu… Před Papajským sedlem je hodně prudký sjezd, za mokra bych to neriskoval.

      Pokud bys chtěl tento úsek přes Makytu z nějakého důvodu objet, tak je tato možnost: v sedle Valašská Kyčera je taková nenápadná odbočka šikmo vlevo (nemyslím tím zeleně značenou turistickou trasu). Po 300–400 metrech narazíš na trochu zpevněnou cestu (na podzim byla pěkně rozjebaná od lesáků), která po vrstevnici vede až na Papajské sedlo.

      Tady máš dvě možnosti:

      1. Po červené vyšplháš na hřeben. Krkostěna je výstižný název :-) Je

      to pěkných pár set metrů tlačení do pořádného krpálu. Pak následuje pěkná hřebenovka na Kohútku. Tady je většinou liduprázdno.

      1. Pokud se ti nechce tlačit kolo na hřeben, tak se v sedle dej směrem na

      Slovensko. Je tam takový velký plac na dřevo a odtud vedou 3 cesty. Vem tu nejvíc vlevo a po vrstevnici dojedeš až na asfaltku, která vede z Čertova na Kohútku. Odtud je to na Kohútku opravdu jen kousek. Případně ještě můžeš sjet po žluté do Čertova a po asfaltu vyjet nahoru. Ale to bys zbytečně ztrácel výšku.

      No a z Kohútky na Velký Javorník už je to turistická dálnice. Občas nějaký prudší úsek (Malý Javorník v obou směrech), jinak pohoda.

      0 0
      • pepek  

        turistická dálnice. Občas nějaký prudší úsek – prosím, příště si tyto hodnocení nech pro sebe, klesá mi s tím sebevědomí a získávám Minderwertigke­itkomplex. (Malý javorník je pro mně blijárna :-(

        0 0
        • Luke  

          Co se ti na tom nezdá? :-) V Javorníkách se dají najít mnohem výživnější věci :-)

          0 0
      • Vhalasta  

        Žádné objíždění, to nechej staříkům, kteří už tam byli mockrát. Když objedeš Makytu, tak jsi nebyl na Makytě. Když objedeš Krkostěnu, tak se ochudíš o parádní hřebenovku, kde nepotkáš (na rozdíl od té dálnice) ani živáčka.

        Jen jsi mu zapomněl připomenout cepíny a lana. Na Makytu je bude potřebovat.:)

        0 0
    • blisterexist  

      tak dneska jsme to jeli, od Lidečka na Kohůtku a z5,

      všechny sjezy jetelné i když bylo dost mokro(až na jeden myslím z Makyty spěr Pulčín jde jsou padlé stromy), ale stojky nehorázné, docela se tlačilo

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.