Horské kolo Orbea Alma 29 H30 Eagle

18 nepřečtených
  • klotzmann.michal

    Čaute, po té, co jsem prodal svého fulla, začínám hledat nějaký hardtail do 30 – 40 tisíc Kč. Chci aby kolo mělo 29'' kola, jednopřevodník (please, don't hate me) od sramu (nejlépe 1×12), nejlépe i pevné osy. Našel jsem tohoto krasavce od značky Orbea, právě mě zaujalo že stojí jen 30 tisíc. Nemyslíte, že v tom bude nějaký háček? Nebo popřípadě, jaké HT byste mi doporučili vy. Jediné, co se mi tomhle kole nelíbí jsou brzdy Shimano MT201, ale chápu, že někde se šetřit muselo. Pak jsem ještě rozmýšlel nad Rockriderem XC 500, ten má taky velice šlušnou výbavu – Sram GX, pevné osy, 29'' kola, brzdy sram level T, 3× lehčený rám, atd.

    0 0
    • Davidakta  

      Za mě Orbea, brzdy vyměníš raz dva;)

      0 0
    • plysovykozisek  

      Mě teda nepřipadá cena té Orbey extra výhodná. Za mě Rockrider-Decathlon

      0 0
    • well  

      Orbea hezká. Brzdy jdou konfigurovat, za 1540,– Kč dostaneš SH MT501 BR500.

      0 0
    • jirpl  

      Ahoj, můžu se Tě zeptat, co Tě vedlo k rozhodnutí prodat fulla a jít di HT? Řeším opačnou věc, pokukuji po fullu, kterého jsem nikdy neměl a to hned v karbonu, tak je to ranec a nerad bych za rok litovat. Jen mě zajímá jiný úhel pohledu, díky.

      0 0
      • klotzmann.michal  

        Měl jsem Focuse Super Bud na 26 kolách a s trojpřevodníkem, pak jsem si vzal na testovačku HT na 29 se Sramem NX Eagle a to mě neskutečně nadchlo. Jinak důvod prodeje byl také hlavně, že než se dostanu k nějakému sjezdu nebo do lesa, tak musím několik desítek km ujet, a na fullu mi to prostě bralo energii. Proto jsem si řekl, že Fulla prodám a podívám se po něčem, co pojede solidně na cestě, ale v terénu mě to také podrží. Nejezdím nějaké mordy sjezdové, takže si myslím, že právě HT mi bude dostatečně stačit :)

        0 0
        • jirpl  

          OK, to zní rozumně, díky za odpověď.

          0 0
          • Nutribird  

            I full může jet rozumět po cestě. Vše je strašně individuální a o výběru. Jsou borci co jezdí traily na závodních HT a borci co nepřejdou krtinec na fullu. Dnes rozlišit co je terén není o trase, ale o pilotovi co vede kolo a jeho umu a zkušenostech. Pohádky o tom jak full nejede jsou už také hloupost. Vše je o celkovém výběru a stilizaci kola. No a potřebách majitele.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Taky je celkem podstatný rozdíl v údržbě.

              0 0
              • Nutribird  

                Když chci full, nekoupím HT kvůli údržbě. Pokud mám potenciál využít plně full, tak to k tomu patří. Pokud mám full a plně nevyužiju jeho potenciál, servis není až taková hrůza.

                0 0
                • klotzmann.michal  

                  To je ten důvod, proč jsem prodal svého fulla. Na cestě a občas v terénu ten potenciál nevyužiješ.

                  0 0
                  • Nutribird  

                    Já ho taky dva roky plně nevyužil, ale proti HT neskutečné pohodlí a strašně mě to chytlo. Teď jezdím úplně jiné věci a nelituji ničeho. Na HT bych takové věci ani nezkoušel.

                    0 0
    • Rumcajz  

      Ahoj, chci se zeptat jak dopadlo tvé rozhodnutí, popř. jestli můžeš popsat svoje zkušenosti v případě, že jsi si ji pořídil? Také pokukuji po Almě. Ve výběru mám ještě Trek X caliber 9 a Grand Canyon AL SL 7.0.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.