Horské kolo/ Kros, HT, kola 29", do 15 tis.

40 nepřečtených
  • Dzerald

    Ahoj,

    potřeboval bych pořídit nové kolo. Budu jezdit hlavně polní a lesní cesty, cyklostezky. S tím by snad neměl mít problém ani nějaký kros.

    Měl by to být hardtail, 29" kola a kotoučovky. Potřeboval bych se ale vejít do ±15 tis. (možná tak 18 by se ještě dalo).

    Měřím 186 cm s váhou 80 kg.

    Bazaru se nebráním, ale co hledat?

    Zatím jsem našel:

    Koukám dobře, nebo se dívat úplně po něčem jiném?

    Předem díky.

    0 0
    • Dzerald  

      ještě další varianty:

      0 0
    • perceptio  

      Zkus tady pohledat, sekce Výběr kola. Je tam toho poměrně hodně.

      0 0
    • MatS  

      Bohužel v této cenové kategorii už nová kola téměř nejsou. A je jedno, zda li dobře, nebo blbě osazená. Ceny vyletěly nahoru.

      Bazar musíš sledovat a hned jak se něco objeví tak reagovat. Ale pokud se tomu nevyznáš, tak to budeš mít těžké.

      0 0
    • MatS  

      Rychlým pohledem na cyklobazar. Ale velikostí si u některých značek mezi L a XL, tak je třeba se podívat na stránky výrobce co doporučoval pro daný rám.

      https://www.cyklobazar.cz/…-cena-17-500

      https://www.cyklobazar.cz/…nd-canyon-al

      Ale nějak podrobně jsem je neprohlížel, jestli tam není nějaký špek.

      0 0
      • Dzerald  

        Merida už je bohužel pryč. Ten Canyon ale vypadá dobře, díky za tip.

        0 0
    • Dzerald  

      Díky za reakce, tipy na bazar si určitě prohlídnu

      Jinak z toho co jsem posílal není použitelného nic?

      0 0
    • Dzerald  

      Co byste řekli na toto? https://sport.bazos.cz/…o-mrx-29.php

      0 0
      • MatS  

        To vypadá celkem slušně, málo jetě. Jen cenu bych viděl spíš nižší. Můžeš ho ukecat na 15t Kč. 20t možná stálo jako nové.

        Jinak má vzadu opačně rychloupínák :-)

        0 0
        • scalar  

          I těch 15 tis. mi přijde moc, je to starší modelový ročník, ještě bez tapered hlavy, vidlice je hodně starý typ, tam bude muset počítat ještě s náklady na její servis.

          0 0
    • TFlashino  

      Zdravím, nechci zakládat nové téma a proto se sem vsunu :) též hledám kolo do 18k a parametry mám shodou okolností stejně jako majitel fora. V kolech se absolutně nevyznám psal sem do XY obchodu a většinou s odpovědí vyprodáno. Jen firma od cube mi napsala na toto kolo že může objednat https://www.cube-store.cz/…luered-2021/ co si o něm myslíte? A nebo raději bazar hledat popř. Neprodává někdo něco? Má někdo čas mi pohledat a udělat mě šťastným? :D děkuji předem

      0 0
      • MatS  

        Hele na tom Cube je vse nejlevnejsi z nejlevnejsich komponent. Jako na blbnuti kolem baraku pro decko ktere z toho za rok vyroste budiz. Ale uz jen ta vaha 14,4kg je odstrasujici. Vypada hezky, ale pokud to myslis aspon trochu vazne, tak fakt nebrat.

        0 0
      • Lukas287  

        trochu se o rozepiš co od toho kola očekáváš, kde budeš jezdit, něco o sobě – výška,váha.

        Jinak jak už bylo psáno, je to úplně základní kolo na nenáročné ježdění. Má to převody 3×9, takže velký rozsah, levný ND, ale zase budeš pořád řadit. Náboje jsou ty nejlevnější shimana na rychloupínák. Pokud máš třeba 100kg, tak bych do rychloupínáku moc nešel.

        0 0
        • tsunami  

          RÚ by na nějakém enduru/AM byl, ale na takovémhle přibližovadle to rozhodně problém není ani pro větší váhy než 100kg.

          0 0
          • Lukas287  

            Beru to z vlastní zkušenosti (tedy ne každý to musí mít stejně). Měl jsem RÚ na XC (já cca 110kg). Jezdil jsem z 90% jen silnice a věčně jsem měl problémy s předním RÚ. Zadní byl v pohodě. Pořád to dotahovat, při brždění se to občas povolilo. Letos jsem přešel na pevné osy a je to úplně o nečem jiném (při stejném využití).

            Ovšem pevný osy, to je kolo tak za 30tis., takže stejně nic.

            0 0
            • DaSnail  

              Asi to bolo nejak blbo upnuté, to povolovanie pri brzdení neni vlastnost, ale chyba hardveru alebo softveru.

              0 0
        • Michal_Unca  

          No nevim nevim. Podle mě „rychloupínák“ není žádnej problém. Měl sem levnější kolo s „rychloupínáky“, pohonem 3×9 a neměl jsem žádný problémy. Tehdy jsem vážil 93 kg, absolvoval jsem na něm hodně vyjížděk 60 – 80 km a nikdy žádný problém. Absolutně pohodové kolo, nenáročné na údržbu. Teď mám „kabronovou raketu“ v pořizovací ceně víc jak 70 tisíc s pevnou osou a ano, je to teda velkej rozdíl. To kolo do kopců skoro letí. Ježdění v nenáročném terénu je fakt o mnoho tříd lepší, rychlejší a zábavnější. Jenže, ten rozdíl dělá z 90% ten rám. Hlavně geometrie a tuhost, oproti základnímu hliníku. Ta pevná osa, pro cyklistu jako já, „hobíka“, nemá moc rozeznatelnej přínos. Ani vidlici bych třeba moc neřešil. Měl sem základní „vzduchovej“ Suntour. Teď mám „Rebu“ a že bych poznal nějak extra velkej rozdíl, se teda říct nedá. Kromě toho že teď to akorát víc řeším a hrabu se víc v nastavení. Se Suntourem sem neřešil a jezdil. :-) Tak asi tak to vnímám jako „hobík“.

          0 0
          • perceptio  

            Tak bych to viděl i já. Dřív jsem nalítal mraky kilometrů na oceláku s maticemi na osách a užíval jsem si to taky. Samozřejmě, každý posun je dobrý, člověk má nové limity a je to zase o kus lepší požitek. Ale někdy pro hobíka stačí i nějaký solidní základ a to RU jsou.

            0 0
      • Baf13  

        https://www.decathlon.cz/…8575904.html

        Už je jenom v „M“, ale nevíme jakou máš výšku.

        0 0
        • Michal_Unca  

          Jo jo, na tohle sem koukal na prodejně. Na první pohled nevypadá špatně. Za ty peníze super osazení a zpracování. Problém bych možná trochu viděl v geometrii. Podle mě, ale nejsem žádnej velkej expert, je to kolo moc „dlouhý“ pro „hobíka“. Budu na něm sedět dost „natáhle“, oproti jinejm kolům. Ale to není vůbec špatně. Mě to třeba vyhovuje, jinému to může vadit. Chce to vyzkoušet. Co vím, v Decathlonu není problém si kolo půjčit na celý den a vyzkoušet.

          0 0
    • TFlashino  

      Dík za radu :) nevím co je myšleno vážně, ale tak bydlím na horách 900mnm a před 19ti lety sem jezdí ale denně 30–40km a bavilo mě to a dneska bych rád jezdil i víc hlavně pro zábavu a nechci být zklamaný to je pravda ale zas dávat 25 tisíc moc nechci na to blbnutí ale jak říkáš abych nebyl zklamaný chci si užít jízdu klidně mi můžete dát i jiné varianty kol za větší cenu možná to uvazim

      0 0
    • TFlashino  

      186cm momentálně 76kg jízda lesní cesty sem tam stoupání sjezdy bydlím v krušnych horách. Představa js taková jezdit do 50 km od bydliště zatím cyklostezky lesní cesty nic kde bude náročná cesta. Jinak mě napadlo di počkat na modely 2022 je pravda že jsem začal hledám kola v špatný čas

      0 0
    • Jakac01  

      Zdravím Vás všechny, s dovolením se sem taky vsunu. Přijde mi zbytečné, když řeším úplně stejnou věc jako Dzerald (zakládající vlákno) a TFlashino, který se vsunul výše.

      Čili, hledám kolo ke koupi okolo 15k – 18k, nejlépe jeté. V kolech a komponentech na kola se vůbec, ale vůbec nevyznám. Netuším, jestli např. Shimano Deore je velký dobrý, nebo velký na prd.

      Budu jezdit hlavně polní a lesní cesty, cyklostezky. Kolo by ale mělo zvládnout i nějaký sjezd po hodně rozbité cestě-necestě, prostě terén. 183 cm, 83 kg.

      Hledám tedy asi rám L, nebo možná XL, 20–21, pokud usuzuji správně.

      Co si prosím myslíte o následujících kolech, co se týče cena/výkon, životnosti a kvalitě jednotlivých komponent?

      Pell’s Razzer 329

      "Merida L / 29"":https://www.cyklobazar.cz/…-merida-l-29

      kolo Giant

      Pro představu, je mi 30 let, do teď jsem jezdil na 17 let starém Authorovi, Respect Series, další označení neznám. Rám 19, kolo mi přišlo pocitově malé, jakoby že se na něm hrbím.

      Kolo bylo celkově dost zubožené. Zadní kolo se při sjezdu „vrglalo“ v náboji, na přehazovačce nešlo jet na největším ani nejmenším kotouči (při záběru se prosmýkl řetěz, zuby na kolečkách už byly obroušené), zadní kolo mělo lehkou osmu. Na zadním kolečku se nesmělo zařadit do krajních poloh, jinak řetěz spadl. Na řidítkách tam, kde se člověk drží rucema, ta guma byla celá rozteklá a rozpatlaná věkem a od sluníčka. A tak dále, prostě kolo, na které by nikdo z vás asi už nesedl.

      Jenže já nikdy na ničem lepším nejezdil, takže jsem si nestěžoval, a vyjel a vyšlapal vždy to, co kamarádi na kolech za 40 – 50 tisíc. Při sjezdech, na trailech to stejné, sjel jsem to, co oni, někdy i trošičku víc, protože mi bylo úplně jedno, jestli se kolo zničí, nebo ne.

      Problém je, že mě jezdění na kole vlastně moc nebaví, nepřináší mi to žádnou radost. Nebaví mě ten pohyb. Po 2 km mě vždy hned ukrutně bolí prdel z toho sezení. Spekuluji, do jaké míry to může být vše tímto opravdu starým a špatným kolem.

      Hledám tedy kolo, na kterém nebude utrpení šlapat. Které aspoň trochu pojede, na kterém člověk když jede, tak nemá pocit, že se hrozně nadře. Předpokládám, že na výletech na něm nenajezdím víc jak 500 km ročně, jedna vyjížďka tak do 60 km. Kromě toho budu s kolem jezdit i dost po městě, po dlažbě, kostkách, a budu na něm trávit 5–6 hodin denně.

      Pokud jste dočetli až sem, tak vám všem moc děkuju!

      0 0
      • jezura  

        Nechci trollit,ale pokud tě jízda na kole nebaví ,jak píšeš ,tak se na to vyse…

        0 0
        • Jakac01  

          Díky za názor, posílám klíčenku.

          Teď vážná odpověď: ptal jsem se zkušenějších na názor na kola, né na co se mám ****** :)

          Nenapadlo Tě, že jezdit na kole chci třeba kvůli tomu, že mám okolo sebe partu lidí, kteří jezdí? Stejně tak partnerka.

          0 0
      • Slavik  

        By mě zajímalo, jak to děláš:

        500km/ročně (60km max.) a trávíš na něm 5–6hodine denně.

        Ty čísla prostě nesedí.

        Pokud nechceš utrpení, jako máš se starým kolem, zvední fin. limit na nejmíň 2× a kup nové kolo. Jinak budeš tam kde jsi…

        0 0
        • DaSnail  

          500km sú výlety. Tých 5–6 hodin denne je asi práca. Kurýr na bajku možno.

          0 0
        • Jakac01  

          Výlety né více jak 500 km ročně. A kromě toho (tzn. plus k tomu) po městě, 5–6 hodin denně.

          Díky za první dobrou s tím zvednutím finančního limitu :)

          0 0
      • Gwaihir  

        Jsi ideální adept si něco nejdřív vypůjčit a pak kupovat. A jak psali kluci výše, těch pár výletů a 5–6 hodin denně moc nesedí.

        0 0
      • Michal_Unca  

        Z těch tří kol bych asi jako první bral tu Meridu. Ale podle mě, můžu se plést, to model 2020 určitě nebude. Já bych řekl tak 2018 a starší. 19 tisíc bych za ni teda nedal.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.