• Socirel

    Hezkého Silvestera všem,

    Chtěl bych se poradit se zdejšími experty s výběrem kola, na jaře jsem si koupil Author Outset 2015 za 5000 Kč a ukazuje se jako nedostatečné, neustále problémy se seřízením přehazovačky, padající řetěz, nepohodlné, pouze 26" palců lidi se kterýma jezdím mají všichni 29 kola a mnohem lepší je pro mě docela utrpení je někam stíhat. Proto jsem se rozhodl že si koupím něco lepšího.

    Mám 180 cm a 80 kg, nenajezdím toho moc často tak 3000 km ročně max. v terénu i na cestách. Dám do toho max 15K.

    Narazil jsem na Alze na tyto:

    https://www.alza.cz/…a-29-alu-4-0

    https://www.alza.cz/…a-29-alu-2-0

    https://www.alza.cz/…t-mustang-m4

    Má někdo s tímto typem kol zkušenosti, je mi jasné že to bude dovoz Čína anebo Polsko, nevím ani jestli si má smysl připlatit aby všechno komponenty byly např. Deore, nebo SLX. Případně nevíte třeba o něčem lepším? Do bazarových se mi moc nechce..

    0 0
    • roman 3D  

      to první úplně v pohodě

      0 0
    • kejda  

      3000 km ročně je docela dost, za 15 tisíc to bude furt v servise.

      Edit, už vidím ty slevy. Tak to by šlo…

      0 0
      • Gru  

        No 3000 km je dost. Vidím to u sebe, kolo za 20, najedu 2000 za rok a postupně upgrade nevyhovujících komponentu. Začlo to výměnou řidítek, odstraněni podložek pod představcem, pak komplet brzdy, vidlice, záplety z bazaru ale sundana z nového kola A uz jsem na 32 tisících když odečtu prodej komponentů. A to ještě chci 1×12 protože mi vadí neustálé problémy s přesmykačem. Ve finále jsem na kole prodělal a už vím že bych kolo pod 25 nekoupil ani ženě která najede minimum km. Zase na druhou stranu jsem se na tom kole vyučil :-)

        0 0
        • Mart7  

          Záleží, co kdo jezdí a jak je kolo servisované. I altus a acera komponenty vydrží obstojně 20 tisíc km do generálky. Ano, budou se muset třeba častěji seřizovat než deore 2×10 a s větším opotřebením bude pomaleji a hůř řadit. V členité terénu bych to asi nesnesl, ale na cyklostezky a lesní cesty klidně.

          0 0
    • Socirel  

      Tak jsem si teda objednal tu Savu 29 Alu 4.0, komponenty by mohli být dobré o to strach asi nemám, ale je Čína, spíše se bojím jestli to kluci šikmooký navrhli tak aby všechno sedělo, nikde nic nedrhlo a konstrukce byla poměrně lehká a vyvážená. Přinejhorším to vrátím do 14 dnů a můžu o tom kole poreferovat.

      0 0
      • plysovykozisek  

        Za těch 15000 je to dost dobrý kolo, takže i kdyby to mělo nějaký nedostatky, čert to vem.

        0 0
      • novas752  

        Za těch 15 je to supr kolo. Nedělej si iluze, že jsou v podobné ceně rámy renomovaných značek o moc lepší, drtivá většina je vyráběná na Taiwanu stejně jako nejspíš toto.

        0 0
    • Čipera  

      V první řadě bych nevybíral kolo někde kde prodávají počítace, sekačky a pod. S největší pravděpodobností, až kolo přijde budes hned nucen navštívit servis na seřízení kola. Pochybuju že máj v Alze mechaniky, který kolo postaví tak jak má být.

      0 0
      • plysovykozisek  

        I kdyby si nechal kolo seřídit v servisu, tak to nebudou velké výdaje, za ty peníze neber to.

        0 0
        • Čipera  

          No zas tak malé vydaje si myslím, že to nebudou. Spousta servisu nemá ráda když tam lidi tahají nová kola koupena jinde.

          0 0
          • Jaarque  

            Pokud je to v krabici, tak cca 1500,–. Pokud je kolo jakože sestavené, tak cca 700.

            Měl jsem tu čest skládat nějaké skládačky Romet z Alzy a ta kvalita byla děsná…

            0 0
    • Hadato  

      Za tu cenu bych rozhodně šel do toho prvního. Má to kvalitní komponenty, fajn vidlice, rám bude ± to samé, co jiní výrobci v této ceně (stejně to vše pochází z Číny). Otazník je u kol a nábojů, ale ta by měla nějakou sezónu vydržet a v nejhorším to vyměníš. Myslím, že lepší za tu cenu rozhodně neseženeš.

      0 0
    • Socirel  

      Tak s Alzy mi poslali https://www.alza.cz/…a-29-alu-1-0?…

      Asi tomu kluci šikovný moc nerozumí, ale alespon podle barvy se mohli orientovat.

      0 0
    • Socirel  

      https://www.alza.cz/…a-29-alu-4-0?… mám již doma, všechny komponenty řady Shimano SLX, rám kola i náboje vypadají na první pohled kvalitně, čas ukáže. Budu muset vyměnit sedlo, to se kterým to dodávají je nepohodlné, ale to je asi takový standart u MTB sériovek. Ke kolu mi přibalili jen 2 odrazky do výpletu, a ještě k tomu bílé, není náhodou nějaká vyhláška že musí být 2 oranžové na každém kole ? Váha kola není 12 kg jak tvrdí na alze, ale 14 kg, ale s tím jsem počítal.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.