• lukas0006

    Zdravím,

    měl bych velkou prosbu na ujasnění a poradění, se zkracovaním brzdovích hadic od Hope Tech M4. Četl jsem pár vláken, ve kterých se řešilo, že se brzdy po zkraceni nemusí odvzdušnovat. Přijde mi to jako hloupost, když se sundá hadice. Dále, před zkracovaním vypustit kapalinu z zbrd? nebo jen sundat hadicu, potředně zkrátit a pak jen vratit a odvzdušnit? Dá se vypustěná neznečištěná kapalina znovu použít, nebo naplnit novou? Pro ujasnění je v tem kapalina DOT 5.1? Odvzdušňovat od třemu nebo od brzdových pák?

    Dále bych vás chtěl poprosit o radu jakou olivu a trn tam dat. Popřípadě jestli bude potřebné nějaké těsnění, či jinačí díly. Je to mé první zkracování a zase tak křivé ruky nemám, abych to nezvládl :D.

    Děkuji za rady a připomínky.

    0 0
    • kubad  

      odšoubuješ hadici u páky, tak aby jedna část šroubení zůstala v páce a druhá na hadici, bacha na těsnící mosazný kroužek!!!

      Převlečnou matici kterou s povolil posuneš po hadici kus dál, za místo zkracování. Ustřihneš kus o který chceš zkrátit,

      hadici necháš trčet nahoru aby z ní netekla kapalina, rozebereš koncovku, oliva je dělená jde použít znovu je potřeba ji opatrně trochu roztáhnout.

      vytáhneš trn, olivu dáš na zkrácenou hadici, narveš trn, a celé to sešroubuješ jak bylo s těsněním, při troše štěstí u mě tak 50/50 se nezavzdušní.

      jinak DOT 5.1

      0 0
    • Smazaný účet  

      Chtěl bych se zeptat jakou sadu používáte na odvzdušnění? Případně nemáte typ na výrobu domácí sady? Přece jen za kousek hadičky a spešl šroubek dávat cca 900Kč je dost peněz.

      0 0
      • kubad  

        viděls někdy tu originál sadu na odvzdušnění Hope? cena je adekvátní.

        a k odvzdušnění ti doma stačí kus hadičky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.