• Hejdik

    Zdar bikeři-rky(Admine)

    Nevím,zda si s touto myšlenkou již v minulosti již někdo pohrával(nic jsem nenašel),ale tak mi přišlo na mysl,jestli by se na B-F nedala zprovoznit nějaká funkce,pomocí které by bylo možno např.hodnotit relevantnost ,kvalitu,odbor­nost,jadnotli­vých příspěvků k daným tématům,na základě jihž by se u každého uživatele zobrazovalo celkové hodnocení.Na jiných forech jsem něco obdobného zaregistroval(nebo třeba na Aukru) a docela se mi to zdálo ku prospěchu věci,protože jsem hned věděl,jestli mám co dočinění s člověkem,který dokáže rozumě a relevantně radit ,oponovat atd.Mohlo by to třeba být formou nějakého grafického znázornění,nebo i nějakou jednoduchou psanou formou(něco ve smyslu hodnocení u „našich biků“.Co vy na to?Myslíte,že by to bylo co k čemu?

    Anketa: Má hodnocení uživatelů dle vás nějaký efekt?

    6x
    9%
    3x
    5%
    14x
    22%
    0 0
    • Martin  

      na některých fórech to funguje, někde to zkoušeli a dělalo to problémy. třebas na tvfreaku se to zkoušelo 3× a pokaždé se to zvrhlo k hádání se a zneužívání.

      asi dobrý řešení je na war-foru, tam je tlačítko thanks a když chceš, tak poděkuješ.

      ale obecně si myslím, že jde o zbytečnou funkci.

      0 0
      • Hejdik  

        Nebo by třeba u každého příspěvku mohla být nějaká ikonka na které by se dala ohodnotit kvalita daného příspěvku,bez závislosti na hodnocení uživatele.

        0 0
        • dieegoo  

          To je přesně ten systém, co popisuju o kousek níž. Místo palce nahoru si představ „+“ a „-“ u příspěvku. Užitečná informace, pomohl ti příspěvek? Dáš plus. Když bude někdo něco hledat v historii, může díky hodnocení příspěvku najít i nejrelevantnější odpovědi.

          0 0
          • Hejdik  

            Jojo.Dle mě by to mohlo mít ještě jeden efekt(možná se pletu)a to ten,že by se vlákna nezadíraly často zbytečnými odpověďmi a celý systém by se tolik nezahlcoval a načítání by se mohlo zrychlit a třeba by se to trošku vyčistlo a spřehlednilo.Ale kdo ví třeba je to úplně mimo.Je mi jasné že v dnešním světě nikdo příliš nestojí o to ,aby ho někdo hodnotil a spustu lidí sem chodí třeba i proto,že jim jistá anonimita vyhovuje,což je často poznat i z okýnek o uživateli.Opravdu nestojím o to abych za každou cenu někomu neco nutil,nebo ho hodnotil.

            0 0
            • dieegoo  

              O zrychleni pochybuju, nevidim zadny duvod, proc by k tomu melo dojit, nicmene s tim, ze by mohlo dojit k redukci zbytecnych prispevku ve stylu podpis pod nazorem, stoprvni stejna odpoved na banalni dotaz a tak dale, s tim souhlasim. Ale zalezi to vzdy na konkretnim jednotlivci – komu na hodnoceni jeho osoby absolutne nezalezi, bude forum zaplacavat zbytecnostma dal a dal.

              0 0
    • Blade  

      Už se to tady kdysi řešilo a určitě by to nebylo od věci..

      0 0
    • dieegoo  

      Už jsme to tu řešili, admin se k tomu tušim i vyjádřil, že je to teoreticky realizovatelné. Tehdejší nápad byl ve stylu „palec nahoru / palec dolů“ u příspěvků. Napíšeš přínosnou informaci? Dostaneš palec nahoru. Napíšeš nesouvisející blbost, kterou dred akorát zasereš? Dostaneš palec dolů. Rozdíl Palec nahoru – palec dolů = „úroveň uživatele“. Jednoduchý systém. Otázkou je, jak zabezpečit, aby se někteří slabomyslní jedinci jen nechodili „mstít“ a hodnocení záměrně kazit. I když i to jde poměrně snadno zachytit, uživateli dát banána a bude pokoj.

      0 0
      • drtyc  

        radsi to jednosmerny hodnoceni styl warforum.

        je to odolnejsi proti „sedemu prumeru“ a plavani vetsiny – i ohodnocenych uzivatelu – v sedem prumeru

        0 0
      • h  

        „přínosnou informaci“ ??? co je pro tebe přínosná informace a co pro jiného??? každý máme trošku jinou-nemyslíš??? první se zamysli a pak něco napiš.. neboli, první dospěj  a pak až piš takovéto věci. věřím, že za pár let by jsi psal trochu jinak a ohleduplněji, než jen soudil druhé a hodnotil je podle sebe. ale neboj, z toho vyroste sko­ro každý :DDD

        0 0
        • dieegoo  

          Ty budeš asi velkej borec koukám. Známe se, že mě dokážeš takhle odborně poradit, co mám dělat, než něco napíšu? Nemám ten dojem, tak si to nech od cesty.

          A příště si možná zkus přečíst, co se tu řeší dřív, než kolem sebe začneš prskat. Možná by ses pak dočetl, že nechci hodnotit jiné, ale to, jakým stylem přispějí k vyřešení určitého problému. Příklad – tenhle tvůj příspěvek nemá absolutně žádnou hodnotu pro vyřešení problému, kterého se toto téma týká, akorát sis vylil srdíčko a nesmírně „přesně“ odhadl moje počínání. Dal bych ti palec dolů.

          No a abych ti odpověděl na konstruktivní dotazy. Osobní názor je od toho, že se dokážu sám rozhodnout, co je pro mne důležité a co ne bez ohledu na to, jestli to připadá důležité i někomu jinému, nemusím jít se stádem. Když mi někdo na můj dotaz, jakým lakem si mám lakovat palec u nohy poradí, že růžovou, může to pro mne být přínosná informace (řeší můj problém), dám za radu palec nahoru. Tebe můj dotaz třeba vůbec nezajímá – pak tě nikdo nenutí dávat palec dolů, ale můžeš daný příspěvek prostě ignorovat (tě nenapadlo, viď :)). Palce dolů můžeš dát za věci, které akorát zbytečně zasírají fórum a k vyřešení problému nijak nepřispívají – když někdo na můj dotaz zareaguje zasláním do pr…e, pak je pravý čas pro palec dolů – nijak nepomohl ani mě, ani nikomu jinému.

          0 0
          • h  

            „Ty budeš asi velkej borec koukám“    

             „Dal bych ti palec dolů.“ 

             „když někdo na můj dotaz zareaguje zasláním do pr…e, pak je pravý čas pro palec dolů“

             

            takovéto slovíčkaření znám z mých 15 let, ale na někoho, komu je 22, už by mohl mít trochu rozumu. ale jak jsem psal, ono to snad ještě přijde :)

            jo je mi jasné, ty bys rád někomu dával palečky viď?? :DDD   myslím ale, že mateřskou školku máme za sebou, co říkáš..

            pro úplnost: neprskám, jen se mě dotklo to, že by tady někdo někoho hodnotil podle sebe- což je mi proti srsti!  a pokud tě někdo pošle do pr..le, tak si o něm každý bude myslet svoje a na to nepotřebuje „tvoje“ palečky.

            a co jsem tady taky stihl vypozorovat je, že je tady hodně netoleratních a sobeckých lidí (ani se mě jich nechce nazývat bikerama, protože to jsem taky), kteří si myslí, že když mají zazobané tatínky a nebo sami mají o něco víc peněz díky svému vzdělání apod., a mají dražší kola, tak jsou „odborníci“ a všemu rozumí nejlíp.  a když jsem přijdou nový, nezkušení, začínající bikeři, tak jsou ihned odrazeni takovýmato nabubřelcama…  což mě osobně strašně mrzí.  tak snad nepatříš mezi ně ;)

            0 0
            • dieegoo  

              Nelíbí se ti návrh?  Šup sem s nějakou konstruktivní kritikou nebo zapoj hlavu a zkus navrhnout lepší řešení. Zatím si kromě „vysmívání se“ nepřispěl zrnkem do mlýna.

              Zkus mi vysvětlit, jak chceš sám něco(opět opakuji, že ne někoho, ale něco) hodnotit, když ne podle sebe. Podíváš se, co si o tom myslí ostatní a na základě toho se rozhodneš? Nedokážeš si utvořit vlastní názor? Trochu zvláštní, když jsi byl schopen si hned vytvořit takovýhle názor na mě.  Osobně si nemyslím, že by moje vystupování tady bylo sobecké nebo netolerantní, nikomu jsem se nesmál proto, na čem jezdí ani jsem ho pro to nezatracoval, pokud na mě máš opačný názor, brát ti ho nebudu.

              Nezlob se na mě, ale tvoje vystupování mi lehce připomína místního fantoma, pana Š. Objevil se z čista jasna, všechny  a všechno zkritizoval, každého nazval nevzdělancem a omezencem a pak zmizel. Přečti si svoje dva příspěvky a zkus se zamyslet, jestli tam není určitá podoba.

              0 0
              • roud  

                taky něco přihodim palce nahoru bych nechal tak jaks navrhoval ale palec dolu případně nákej bod dolu by dotyčnýmu naběh až po tom co by se pro něj vyjádřilo víc lidí třeba deset zamezilo by to aspoň tomu že si občas nakej troll na dotyčnym bude chtít vylejt zlost ale třeba je to kravina ;O)

                0 0
              • h  

                „Zkus mi vysvětlit, jak chceš sám něco(opět opakuji, že ne někoho, ale něco) hodnotit, když ne podle sebe“

                to je jak konverzace s malým děckem :)    něco napsal někdo-takže nehodnotíš něco, nýbrž někoho. pokud si projedeš pár příspěvků, tak musíš uznat, že to s tou tolerancí není tak valné.

                nikomu se nevysmívám, nenazývám nikoho nevzdělancema a omezencema a psal jsem, že snad nepatříš mezi ně:)  zkus si to znovu přečíst

                a pana Š. neznám promiň:)

                ale ty se taky nejmenuješ ve skutečném životě dieegoo, ale možná se pletu. Každý je tady pod nějakým pseudonymem a jestli je to pan h nebo b, v tom asi rozdíl nebude.

                0 0
                • dieegoo  

                  Přečti si prosim tě celé tohle vlákno a snad pochopíš, jaký je rozdíl mezi hodnocením někoho a něčeho. Proti tomu, aby se hodnotil někdo přímo, jsem tady protestoval. Je to tady jasně rozlišené, znova to psát nebudu.

                  A máš pravdu, mé reálné jméno to není, protože nick nebo jak se ta kolonka při registraci jmenuje, nerovná se skutečné jméno ;) Ale nerozdíl od tebe mám své skutečné jméno v profilu vyplněné. Nicméně nevím, proč do toho taháš skutečná jména, co to s tím má společného. Jen je to další „náhodná“ podoba s fantomem, který se taky fanaticky hnal po tom, aby každý uveřejnil své jméno s adresou a nejlépe i velikostí… nohy.

                  0 0
                  • h  

                    já se ženu po tom, aby měl každý skutečné jméno atd? nevím o tom-možná proto, že jsem nic takového nepsal. bav se o tom, co píšu a ne iluze.

                    debatka je o ničem..

                    jak se to říká… moudřejší ustoupí? neříkám-nepíšu, že jsem moudřejší, ale odstupuju :)

                    0 0
                    • hanz  

                      nechápu proč zrovny ty to tady tak vehementně řešíš. máš prázdnej profil, naprosto anonymní nick, nikde nic. seš anonym už podle profilu tak čeho se bojíš? že někdo tvojemu anonymu dá palec dolu? Sou tu i lidi co sou pod svým nickem známí i na jiných serverech a a spousta z nás se známe aj osobně. Tehle lidí se to týká, ne tebe.

                      0 0
      • Krys  

        Možno by stačilo len to hodnotenie hore, karma či ako sa tomu hovorí na iných fórach. To sa prakticky nedá zneužiť. V podstate by to efektívnejšie nahradilo príspevky typu: „Súhlas“, „Podpis“, „…“ atď.

        Neviem ako ostatní, ale ja väčšinou neprikladám žiaden význam príspevkom typu „meleš hovna“, „nerozumíš tomu“, „zamysli se“ atď., čo je vlastne ekvivalent palca dolu. Takže by asi fakt stačil ten palec hore.

        0 0
        • dieegoo  

          V podstatě máš pravdu a souhlasím s tebou. Jen bych uplně nezatracoval to palcování dolů. Právě příklady, kterým ty nepřikládáš žádnou hodnotu (ono zamysli se, meleš hovna atd.), mně osobně přijdou naprosto zbytečné a o autorovi taky nevypovídají nic světoborného – pokud už chci něco takového napsat, měl bych alespoň z důvodnit, proč to dělám, tyhle prosté výkřiky nemají smysl. A protože lidi jsou egoisti a většině aspoň trochu záleží na tom, co si o nich ostatní myslí, věřím, že by si pak spousta ráda odpustila tyhle zbytečné duševní výlevy, protože jediné, co by za ně dostali nazpět, je ono negativní zhodnocení.  Je to můj názor, nemusí to být třeba vůbec pravda :)

          0 0
        • Tomcat  

          To by opravdu nestačilo, znam zhruba tolik for kde to nefunguje a kde to funguje, že to bude zase 1:1.

          Prostě je potřeba se strochu snažit , přečíst a udělat si svůj názor, nečekat, že to někdo jiný udělá za nás.

          0 0
    • kali222  

      k veci a pritom trochu mimo… padlo tady docela dost takovych otazek budoucnosti na foru/napadu,ale nikdy jsem nevidel nic(ta editace…nechci se dopracovat k tomu ze na me bude nekdo reagovat"nelibi se ti to,tak sem nelez",ale to je vazne stezejni vec,treba v tomhle „systemu“ nejde pridat takova moznost,ale forum bez toho je zvlastni) ze by se s tim udelalo, na ostanich forech bezne dochazi k upravam (jak to nazvat, kdyz tomu nerozumim) „systemu“ : ) ale tady mi to prijde,ze je to uplne jedno, je to protoze na ostatni forech kam chodim se admini aktivne a denne ucastni diskuzi?

      0 0
    • Krys  

      Hlavne aby sa dalo to hodnotenie meniť. Takže keď si kliknem na nejakého usera, zobrazí sa mi aj to, ako som ho hodnotil + možnosť to hodnotenie meniť. Prípadne nejaké váhy, ale fakt teraz neviem podľa čoho by to bolo najspravodlivejšie. Určite by mali aspoň trochu zavážiť dátum registrácie, aktivita na fóre atď. Tzn. že hodnotenie z „původních“ bude mať väčšiu silu ako hodnotenie pred hodinou registrovaného užívateľa. Napríklad.

      0 0
      • dieegoo  

        Ono samotne hodnoceni uzivatele podle me nema velky smysl. Logictejsi mi prijde, aby si uzivatel sve hodnoceni zaslouzil na zaklade prinosnosti jeho prispevku a ne jen tim, ze si reknu – jo, Kryse  znam, vim, ze je tu dlouho, dam mu bod.

        0 0
      • Martin  

        otázka je, jestli se rovněž zohlední hodnocení hodnotitele

        jinou váhu hlasů by měli mít veteráni typu Mlok a jinou posthunteři typu wojtek, ze kterejch leze šílenej matroš

        0 0
        • Hejdik  

          To je právě to,co považuju za nepřínosné aby měl někdo hodnocení na základě počtu příspěvků,protože kdyby se zde objevil zase ten(jehož jméno se nesmí vyslovit-O…c)Tak z něho by nakonec byl ten největší borec a odborník:-)

          0 0
          • dieegoo  

            Mas pravdu jen z pulky :) Kdyby se tu pan O objevil, sice by prispel tisicem nesmirne hodnotnych prispevku, ale myslim, ze moc „+“ by si od mistnich neziskal a odbornikem by se tedy urcite nestal – spis naopak.

            0 0
            • kajis  

              Bohužel i tohle jde obejít. Objevil by se tady pan P, který by všechny příspěvky pana O považoval za velmi hodnotné a náhle by byl pan O králem BF.

              0 0
              • dieegoo  

                No tohle je naprosto zbytecna diskuze, „karma“ neni hitparada a nemyslim si, ze by si vetsina chtela honit ego na tom, jeslti maj ze vsech nejvic :)

                0 0
        • Krys  

          Hodnotenie hodnotiteľa by nejak priamo asi nemalo zavážiť. To by sa mohlo zacykliť. Možno by to šlo nejak tak, že keď máš hodnotenie osoby výššie ako 5/10 tak sa k hodnoteniu, ktoré prideluješ, pripočíta 10% (čísla som cucal z palca, nepočítajte efektivitu, prosím).

          0 0
      • Hádě  

        to bych chtěl vidět jak tvoje nápady někdo realizuje, si představuješ jak hurvínek válku

        ale souhlasím naprosto s tebou, jen to realizovat…

        0 0
    • chodec  

      nevím, mám takovou zkušenost, že nemalá skupina lidí s poměrně kvalitními znalostmi by brzy byla vyautovaná, protože díky své erudici a nátuře bývají nejednou ve při s jinými – věřím, že v tu chvíli by tento druh uživatelů vyfasoval hromadu flastrů a palců dolů za formu a přitom by to nemělo žádnou vypovídací schopnost o jejich odborných kvalitách (respektive svádělo by to k doměnce, že jde o nějakého joudu a přitom opak by byl pravdou. Osobně mám výhodu, že si přehled o „užitečnosti“ rad různých luidí  dělám už dlouho, a tak vím jakou výhu jim pak přiřadit i bez palců nahoru a dolů.

      0 0
      • jecnak  

        Nemluve o zavisti, osobnich antipatiich a prizdisracstvi v nasich luzich a lesich tak rozsisene. Pak to dopada tak, ze prvni co takovy trouba dela po prihlaseni, ze dava negativni karmu skupine lidi co nema rad. Zvlast hezky je to videt na Cembim foru.

        0 0
      • dieegoo  

        Tak tak, to je prave ta otazka, jestli je zarucitelna aspon nejaka relevantnost hodnoceni. Ale i pokud nejaky mistni odbornik a veteran zareaguje na dotaz naprosto zbytecnym placnutim „uz se to tu resilo“, tak mu to minus klidne dam. Takovy prispevek si mohl klidne odpustit – kdyz uz nechce poradit, nemusi se snad projevovat za kazdou cenu.

        0 0
        • jecnak  

          Pokud by tu existoval moderator, tak jiste. Jinak to ale obcas musi vzit do ruky ono „bikeforum gestapo“ ja se tu ten jehoz jmeno nesmi byt vysloveno vyjadril.

           

          Jaka vidle do 5000?

          Jake kolo do 15000?

          Co je lepsi?

          Poradte prosim?

          Cim mazat retez?

          :-D

          0 0
          • dieegoo  

            No vim presne co myslis, ale urcite mi das za pravdu, ze prispevek, ve kterem gestapo posle tazajiciho do ****** ma stejnou prinosnost jako  prispevek, ktery vubec nevznikne :)

            0 0
            • jecnak  

              Odstrasujici priklad?

              0 0
            • chodec  

              ne pokud ho upozorní, že to je již vyřešeno, tak ho ujistí, že pokud hledal a nic nenašel, tak to bylo jen proto, že hledal blbě a může směle hledat dál. A pokud nehledal, tak mu to alespoň připomene, že by měl být ohleduplnější k ostatním nebo vysvětlit v čem je jeho dotaz jiný od už vyřešeného. Nevidím na takovém postupu zas nic extra špatného – je to lepší než 0 příspěvků.

              0 0
      • Krys  

        Akákoľvek forma hodnotenia na fóre bude čiste subjektívna záležitosť. Ale nebál by som sa toho. Ono frustrovaných ľudí liečacich si komplexy nie je zas až tak veľa.

        0 0
      • Hejdik  

        No já si myslím,že by to v dlouhodobém kontextu takto nebylo,protože když se do sebe někdo zakousne,tak to bývají většinou 2 nebo o něco málo více lidí,tzn. pokud budeme počítat s určitou nezaujatostí vzhledem k ostatnímu množství uživatelů,pak by toto mělo být do jisté míry poměrně úspěšně eliminováno.

        0 0
      • mates555  

        Souhlasím :-)

        0 0
    • jecnak  

      Mam jen drobny dotaz. K CEMU TO MA BYT DOBRE?

      0 0
      • dieegoo  

        precti si prispevky v tomhle tematu a treba pochopis ;)

        0 0
        • jecnak  

          …protože jsem hned věděl,jestli mám co dočinění s člověkem,který dokáže rozumě a relevantně radit ,oponovat atd.

           

          Na zaklade nejakeho cisla o kterem ani nevys jak se generuje si vytvoris obrazek o jeho erudici, nedej boze lidskych „kvalitach“. Zvlast kdyz jeho kvality jsou hodnoceny stredem z Gaussovy krivky kvality uzivatelu?

          Znovu se ptam. K cemu to je? Protoze se vkrada otazka, zda je nejaky user rovnejsi nez jiny, ze.

          0 0
          • dieegoo  

            Jakto, ze nevis, jakym systemem se hodnoceni generuje? System je naprosto jednoduchy – byl prispevek prinosny a smysluplny? Dostane kladny bod, byl to nesmysl? Pak zaporny. Pridal si 10 prispevku, ktere byly prinosne a zadny nesmyslny? Ok, mas dejme tomu +10. Napsal si deset hovadin a jednu prinosnou vec – mas –9. Myslim, ze blbuvzdornejsi a transparentnejsi hodnoceni snad ani byt nemuze.

            A jinak ano, nekteri jsou rovnejsi. Urcite ma pro me vetsi vypovidaci hodnotu nazor nekoho, o kom vim, ze se v problematice orientuje, nez nekoho, kdo prijde s tim, ze sezral vsechnu moudrost sveta a pritom siri nesmysly. Ti, co do problematiky vidi, muzou nesmysly diky hodnoceni oznacit jako neprinosny prispevek a diky hodnoceni se nekdo, kdo do toho nevidi, nebude nesmyslem muset zatezovat a premyslet, jestli na tom nahodou neco neni.

            0 0
            • jecnak  

              Jednak to nemusi byt jak jsi napsal (muze jit o dost slozity algoritmus) a jednak nedefinujes presne. Dostane kladny ci zaporny bod pokud si ten ci onen bude myslet ze to je kvalitni odpoved ci hovadina, ale ne pokud to opravdu bude kvalitni odpoved ci hovadiny.

              Jenze vis co se tu vsechno resi? Resi se tu jen technicke veci a nebo i CeMBA, politika, zensky, carky v kalhotech atd… Kdo prida debilnejsi odpoved dostane kladnou karmu :-D

               
              0 0
              • dieegoo  

                Vsak nerikam, ze to musi byt presne, jak navrhuji, jen mi prijde zbytecne zavadet slozite algoritmy hodnoceni, kdyz tenhle naprosto jednoduchy ma dostatecnou vypovidaci hodnotu. Pokud by nekdo chtel zavadet jeste vahy hlasu, pak opet narazime na problem s tim „rovny a jeste rovnejsi“.

                Druha vec jde osetrit tim, ze hodnoceni prispevku by bylo vazane pouze na neOfftopic temata. Vim o forech, kde nastalo presne tohle co si rikal, ze nejvyssi karmu meli treba ti, co misto prinosnejch veci davali jeden for za druhym. Pak byly offtopic z hodnoceni vyskrtnuty a tim se vyfiltrovaly prinosne veci od nesmyslu.

                0 0
                • jecnak  

                  Velmi precenujes inteligenci uzivatelu. Schopnost vybrat spravnou kategorii je relativne mala. Jen precist si desatero je nad sily spousty lidi. Nemluve o schopnosti cist. Uz jen takova veta na, kterou koukas pri zadavani nove threadu:„Prosím než zadáte dotaz zkuste použít vyhledávání ;), děkuji.“ je narocna.

                  Kazdopadne myslim, ze admin na podobny hovadiny nema cas ;-) Ale jako patecni tema dobry, dlouho to tu nebylo ;-)

                  0 0
    • MaPa  

      Když, tak hodnocení příspěvků s tím že při prokliku počtu hlasů mi vyleze kdo ty hlasy dával.

      Ale atraktivitu B-F imho stejně dělá především to že tu nikdo nemoderuje, nehlídá prostor a tudíž není tak svázané pravidly, konec konců když chci s něčím poradit musím být natolik rozumný abych si vhodnost reakcí vyhodnostil. A na většinu přispívajících se můžu s vysvětlením obrátit přímo po mailu nebo ICQ pokud už to nehodlám víc rozpitvávat veřejnou formou.

      Hodnocení uživatele je blbost – v podmínkách anonymního fóra. Kdo si chce někoho zhodnotit ať si to udělá sám vyhldedáním si jeho příspěvků.

      0 0
      • jecnak  

        Souhlas.

        0 0
      • dieegoo  

        Jo.. ale misto toho, abych musel prolest pulku fora s tim, ze chci najit, jestli uzivatel xy ma vic pozitivne hodnocenych prispevku bohate staci, kdyz bude u nicku nebo v jeho profilu informace o pomeru prinosnych/nes­myslnych prispevku.  Je to urcita forma hodnoceni uzivatele, proti ktere brojite, ale staci si uvedomit, ze za onim hodnocenim je prosty podil plus/minus bodu a zadne osobni pohnutky.

        0 0
        • jecnak  

          A kdo asi ty plus minus body generuje? Nahodny algoritmus tikajici kdesi v hostujicim stroji bike-fora? Tolik k neosobnim pohnutkam.

          0 0
          • dieegoo  

            Plus minus body negeneruje zadny zahadny algoritmus, ale kazdy uzivatel. Tezke pochopit? Pod prispevkem budes mit misto „odpovedet   odpovedet na zakladajici    zpet na obsah“ jeste " + a -".

            0 0
            • jecnak  

              Uzivatel neni osoba?

              0 0
              • dieegoo  

                Resime rozdil mezi tim, ze nekoho ohodnotis primo a tim, ze je nekdo hodnocen na zaklade toho, co na foru dal k lepsimu.

                Nazorny priklad – ted se dohadujem a dejme tomu, ze si me nasral. Varianta A) prime hodnoceni – vyberu „jecnak je pako“, nastane extrem a to takovy, ze budu jediny, kdo te kdy ohodnoti – uz mas navzdy nalepku pako.  Varianta B) hodnoce na zaklade prispevku -nekdo si precte nasi diskuzi a rekne si – jo, jecnak ma pravu a dam mu plus a ten druhej blbec placa nesmysly, dam mu minus. A vzhledem k tomu, ze je snazsi hodnotit na zaklade prinosnosti, nez znamosti autora, tak situace, ze bys za celou dobu pusobeni ziskal treba jen jedno plus nebo minus, je skoro nulova.

                0 0
                • jecnak  

                  Jenze varianta B by spravedlive fungovala tak jak rikas, jen kdyby nebylo videt kdo je hodnocen. Jinac se do toho micha i varianta A.

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Jo, pokud ma nekdo problem dat zaporny hlas treba proto, ze blbost napsal pro priklad kubad, kterej je prece hroznej guru a ma vzdycky pravdu, tak ano, stejne tak, pokud ma nekdo problem pripustit, ze by treba wojtek, ktery zas brany jako takovy maly mistni pako, mohl mit pravdu. Ale obecne mas v tomhle pravdu.

                    0 0
                    • jecnak  

                      Bohuzel jsem se s timhle setkal na nekolika forech. V finale to pak jsou takovy maly zabomysi valky o karmu. Proste budme radi, ze tu nic takovyho neni, ze neni admin, ze je to tu tak free. Je tu sice bordel, ale zato sranda a kdyz se clovek trochu snazi, tak se dozvi co potrebuje.

                      0 0
                      • dieegoo  

                        Ja bych se to tady ale zavest nebal, byt uz jen pro zajimavost. A ono cele tohle reseni co by kdyby a hledani i tech nejabsurdnejsich moznosti, co se muze stat, je podle me prehnane, protoze na nejake karme svet a dokonce ani bf nestoji, takze jestli bys mel ve finale kuli nejakymu zakomplexovanymu pomstichtivymu jedincovi karmu o pet bodu vyssi nebo mensi, je uplne jedno, pro hrubou orientaci to poslouzi.

                        0 0
                        • jecnak  

                          To je samozrejme pravda. Na druhou stranu mi to prijde zbytecna prace, protoze pokud nove prichozi clovek cti pravidla fora, tedy desatero, tak se mu odpovedi dostane a vetsinou kvalitni. Kdo tady je dyl uz vi, kdo se vyzna a koho je vhodne brat vazne. Porad si ale myslim, ze je to zbytecny pokus, ktery krome nove funkcionality o ktere mi porad nedokazes rict k cemu v realu bude.

                          0 0
                        • Hejdik  

                          Kdo nic nedělá nikdy nic nepokazí,nevím co je tak odpudivé na tom,že by se to tu trochu spestřilo.Efekt by to mělo především pro nově příchozí,kteří ,ať už to vidí někdo jakkoliv jinak,jsou i oni součástí B-F.Protože jak by to tu za pár let vypadalo?Pár dědků by se tady hádalo o kravinách.No budiš nechme to jak to je.Mysleme si ,že věci nové jsou k ničemu a zbytečné.Jen mám tak trochu pocit,že někdo by mohl mít až panickou hrůzu z toho že by se mu nedostalo toho „správného ohodnocení“ a že by v očích B-F bardů mohl klesnout až na samé dno společnosti.Trošku mi to zavání egoismem,nuž co.Zkusil jsem to.I když se třeba nic nezmění,tak jak jsem napsal na začátku kdo nic nedělá nic nepokazí.

                           
                          0 0
                          • jecnak  

                            To jo, jenze pokusy se taky nedelaj na zivych lidech ;-) A mimoto okolo je mnoho moznosti se podivat jak to pekne nefunguje :-/

                            0 0
                            • dieegoo  

                              A ja mam zrovna priklady, kde to funguje. Nikdo se nikoho na nic neptal, hodnoceni se zavedlo, nekdo se certil, ale ve vysledku to vetsina ocenila.

                              Mam stejny dojem jako hejdik, ze nekterym nejde o to, usetrit adminovi praci, ale ze skutecne maji strach, ze by mohlo vyjit na povrch, ze je ostatni nepovazuji az za tak excelentni odborniky, jak si sami sebe predstavuji.

                              0 0
                              • jecnak  

                                Muzes ty priklady uvezt? Zvlast me zajimaji fora bez moderatora.

                                I to je mozny. Ja to spis vidim tak, ze z toho co admin kdy slibit, tak je to hoodne hluboko dole.

                                0 0
                                • dieegoo  

                                  Priklas uvest muzu, ale vzhledem k tomu, ze jde o uzavrene forum s registraci vazanou na vlastnictvi univerzitniho emailu, tak si tam toho asi moc neprectes.

                                  0 0
                                  • jecnak  

                                    To existuje jen jeden server? Navic vypada to ze i uzavreny a dost komunitni…

                                    0 0
                                    • dieegoo  

                                      A co ode me jako chces, sepsat seznam vsech serveru, kde nejakej hodnoceni je a funguje? Nemam dojem, ze bych musel svuj nazor jakkoliv podkladat fakty. Kdyz uz jsi na tom trval, tak jsem uvedl, ze i o takovem serveru proste vim, ze existuje a ona pridana funkcionalita na nem funguje k plne spokojenosti. Tvoje narazka na „dost komunitni“ je trosku mimo. Co je komunitnejsiho na univerzitnim serveru, nez na nejakem serveru o kolech? Snad komunita jako komunita.  Zmineny univerzitni server sdruzuje lidi z naprosto rozdilnich fakult, tim padem rozdilnych zajmu i rozdilnych nazoru, resi se ruzna temata – nemuze byt lepe diferencovana zakladna uzivatelu, kteri se svymi hlasy k jednotlivym diskuzim mohou vyjadrit.

                                      No v kazdem pripade – chces li dale rypat, rypej. Priklad jsem ti dal, zato ty si mi svuj nazor zatim nepodlozil nicim.

                                      0 0
                                      • jecnak  

                                        Ja myslim, ze z toho fakt musis vyrust. Nic ve zlym. Pred par lety jsem to taky obhajoval a bil se stejnym argumentama.

                                        O co mi jde je jednoduchy. Ukaz mi nejaky forum, volne pristupny, bez moderatoru, s takovym mnozstvim prispevku a s podobnou strukturou, kde to funguje. Zkratka podloz necim svoje nazory ;-)

                                        0 0
                                        • dieegoo  

                                          Porad nechapu, proc se ohanis tou volnou pristupnosti a moderatory – je to snad nejaka zaruka toho, ze se tam budou vyskytovat jen rozumni lide? Mnou zminovane forum ma pres 5200 temat a pres 3000 unikatnich (ne jako tady, kdy kdyz se nekdo boji na neco zeptat a nebo chce nekoho servat, tak si radsi zalozi novy nick:) ) uzivatelu, moderator tam neni zadny, pouze 1 admin, stejne jako tady, problemy jsou reseny napomenutim a nasledne docasnym nebo permanentim banem. Rozsah tedy neni uplne stejny, jako zde na BF, ale myslim, ze dostatecny pro vyvozeni zaveru, ze to muze fungovat. Struktura fora nema zadny vliv, to zajiste uznas – nebo jaky je rozdil v tom, jestli se prispevky radi do jednoho dlouheho vlakna a nebo se vzdy cituje – ze by to byla prekazka proto, aby si clovek udelal obrazek o prinosnosti prispevku?

                                          0 0
                                          • jecnak  

                                            Hele kdyz prekecas admina, tak to bude. Jinak to se tu dohadujem uplne zbytecne. Jinak ano, nektery z tvych argumentu jsou ok. Presto si myslim, ze to nema smysl, na rozdil od jinych veci.

                                            0 0
                                            • dieegoo  

                                              Vsak ok, ja tvuj nazor, ze je to zbytecne, akceptuju :) Jen mi prislo, ze zbytecne rypes jen proto, abys o tom presvedcil i me. Ale uz jsme si to vyjasnili, tak ok.

                                              0 0
                                              • jecnak  

                                                Spis se snazim aby jsi se nad tim zamyslel a sam zvazil i nejaky proti. Sam jsem totiz pred par lety mluvil uplne stejne.

                                                0 0
                                                • dieegoo  

                                                  Vsak je jasne, ze tam nejsou jen same pro, s nekterymi zde zminenymi pripominkami jsem souhlasil, ze je tomu skutecne tak. Pravdou je, ze vetsina takovyhle funkci bohuzel narazi na lidskou blbost a jejich at uz takova nebo makova uzitecnost tak dostava znacne na prdel.

                                                  0 0
                                          • t29  

                                            Registrace pomocí univerzitního mailu znamená, že ti na univerzitu může kdokoli přijít rozbít hubu. Proto se nediv, že se tam lidi chovají slušně ;)

                                            0 0
                                            • dieegoo  

                                              Ono je to hlavne kazdeho vizitka, jak se chova, ale dost lidi rado zverejni sve jmeno – je to jine, nez tady, kde se kazdy schovava v anonymite sveho nicku a vykrikuje co ho napadne. Pokud uz uverejnim jmeno, radsi si rozmyslim, nez neco vypustim z pusy, abych si netrhl ostudu.

                                              Ale nicmene – email neni verejna hodnota, slouzi pouze pro ucely registrace, aby byla kontrola nad navstevniky a zamezeni pristupu zamestnancum do urcitych sekci, takze obava o usta je zbytecna :)

                                              0 0
                      • MlokCZ  

                        Souhlas, i třeba na OCguru fóru, kde už mají slušně propracovaný systém a ošetřené všechno možné (např. to, že jeden uživatel nemůže neustálým negativním hodnocením významně poškodit druhého uživatele jenom proto, že se mu nelíbí) a ještě k tomu moderátory a stejně to nefunguje zdaleka ideálně.

                        0 0
                        • jecnak  

                          Jo tam je to hodne dobre udelane. Akorat je to trochu jinaci styl fora. Schazi mu dynamika, ma moderatory atd. Jinak souhlas.

                          0 0
                      • Stancek  

                        Je tu sice bordel, ale zato sranda a kdyz se clovek trochu snazi, tak se dozvi co potrebuje.

                        :-) lepsi popis B-F bych nevymyslel :-) Taky si myslim ze zavadet nejaky hodnoceni je k nicemu, kdo sem obcas zajde, ma predstavu o tom kdo umi poradit a kdo se sem jde akorat exhibovat.

                        0 0
                        • drtyc  

                          ja ja ja ja!!! ja sem tady na tu exhibici prosim, protoze nic nevim a jeste min tomu rozumim.

                          0 0
          • Krys  

            To ale nie je špatný nápad :)

            0 0
            • jecnak  

              Good morning dr. Chandra. :-)

              0 0
              • Krys  

                Ja som tú knihu nečítal, takže ani neviem úplne presne, čo si tým myslel. Len tak zľahka tuším. :)

                0 0
        • MaPa  

          Nemusí být pravda. Každý jezdí něco jiného a od toho se může odvíjet i jiné hodnocení přínosnosti/nep­řínosnosti příspěvku. Na offtopicy v tohle případě radši nemyslet vůbec. To bych fakt radši nechal na tom vyhledávání než se spolehnout, že ty NR mi doporučuje někdo kdo se předved jen vkládáním koček (v lepším případě).

          0 0
          • dieegoo  

            Jo, cely to stoji na predpokladu, ze mezi nami nejsou naprosta telata a ze nekoho, kdo jezdi DH nenapadne oznacit prispevek o vyberu prehazovacky na ziletku jako neprinosny.

            0 0
    • Pebe  

      přijde mi to divné, ale Proč ne?

      Na zkoušku to bude minimálně sranda a tu jde především, že :-)

      0 0
      • Krys  

        Ale hlavne je, že dnešné piatkové popoludnie ubehne trochu rýchlejšie. :)

        0 0
        • jecnak  

          To hlavne. Ono se to stejne nezavede. Dulezity je se o tom poradne pohadat.

          0 0
    • Polka  

      Jak zajistis objektivitu hodnoceni?

      0 0
    • Meryda  

      ..mno..tady na to hodnoceni taky kaslou..skoda..ja tam obcas zajdu..je to pekny forum..znate? http://forum.bikerka.cz/

      0 0
      • Zlatka  

        Když už tak:

        http://forum.bikerka.cz/

        Něco se Ti nelíbí ? Proč to na fóru neřekneš, nejsi registrovaná ?

        Hodnocení myslím není vůbec potřeba. minimálně prozatím a tady tedy netuším.

        0 0
        • Meryda  

          Jo byla jsem. Po týdnu jsi mne vyhodila. Nebudu nikomu respektovat nějaké vypisování města a věku! Je to blbost a nemůžeš to po nikom chtít. Zdar.

          0 0
          • Zlatka  

            No tak to tedy mohu. Proč by diskutující nemohl mít v profilu odkud je ? Věk proto aby ostatní věděli s kým se diskutuje. Tohle fakt nemá cenu rozebírat. Nerespektuješ, je to Tvoje volba. ;-)

            0 0
            • dieegoo  

              Moci a muset je rozdil ;) Nevidim duvod, proc po nekom vyzadovat vyplneni osobnich udaju, kdyz je to k funkcnosti aplikace zbytecne. Kdyz nekdo udaje chce vyplnit, ma mit moznost, ale nekoho do toho nutit… no kazdy sveho stesti strujce.

              0 0
        • pepek  

          Tak sem tam chtěl juknout na hezký bikerky – a co jsem našel? Olkyč a Wojtek! :-)

          0 0
          • Zlatka  

            Tam jich je ! :) Olkyc souhlasil sám z odchodem – zrušením účtu, posléze trochu prudil, tak dostal ban. Jinak fajn člověk, třeba spolu příště vyjdeme lépe. Wojtek tam moc nechodí.

            0 0
      • h  

        to asi moc lidí znát nebude..jsou tam jen 4 přihlášení lidi, kteří udávaj témata :)   ale třeba se to teprv rozjíždí, tak snad pozdějc jich tam bude víc

        0 0
        • Martin  

          každý fórum nějak začínalo. zlatka má smůlu – na českém internetu existuje konkurence nejméně tří silných zaběhnutých hráčů

          0 0
    • Ruprt2  

      Nepatřím mezi aktivní uživatele jsem spíš čtenář, bike-fora. Ale bike-forum rozhodně nění anonymní. Nevím kde jste to vzali. o těch 40ti pravidelných přispěvatelých už vím kde co a to a s nimi ani nejezdím na vyjížďky. Když vidím zajímavý příspěvek, a neznám pisatele, tak použiju vyhledávání a hned vím co je zač.

      Blbost to není, ale potřeba to podle mého taky není.

      Když tu napíše Wojtek, o přehazce, tak hned dostane zprda za dres a BH fulla. Když se začnou řešit celopéra, tak stačí počkat na Mloka se Stereem. Kdy někoho trápí kola a něco napíše Hnoj, tak je to zase o něčem jiném. Borci co ho hned začnou osočovat z vlastní reklamy, taky člověk hned odhadne.

      Když píše Kubad o gramech, taky je to hned vo něčem jiném. Vživotě jsem ho neviděl a přesto vím, že se jmenuje David a měl parádního Cannona.

      A napadají mě i jiní uživatelé, je jich mraky.

      Tak o co vám jde?

      P.S.: když se objeví někdo neznámý, tak je jen otázka času než se o něm něco dozvíte, když jde o babu, tak jsou to řádově jen hodiny :) A když se nedaří, tak se tu hned objeví žádost o notářsky ověřenou kopii občanky :-D Takže přínos v tom moc nebude.

      0 0
      • Hejdik  

        Ano máš v podstatě pravdu,za tento příspěvek bych ti hned dal dobré hodnocení.Napsáno pěkně,srozumitelně a kdyby  tu to  hodnocení bylo,tak bych se nemusel zdržovat s nějakým psaním:-)))

        0 0
        • Pebe  

          jo, a zbytečně zvětšovat datový prostor na disku, hůůůůza (taky jsem si ty dvě „ů“ mohl odpustit) :-)

          0 0
          • Krys  

            Jj, mýtus o zahltenom serveri sa mi tiež páči :)

            0 0
            • Hejdik  

              Ale momentálně nemám na mysli zahlcování nějakého disku,i když jsem se tak výše mohl vyjádřit,jako spíš o to,že když rozdělám nějaký vlákno,tak jsou tam mraky,takových připomínek,tak než se tím člověk prokousá,tak je to na hodinu.

              0 0
              • jecnak  

                Vetsinou se da pouzit hledani klicoveho slova na strance pres moznosti prohlizece. Cist nektery vlakna cely by bylo fakt porno, to je pravda pravdouci.

                0 0
              • Krys  

                To je mi jasné. Ale ten mýtus mi to aj tak pripomenulo, sory. :)

                0 0
        • jecnak  

          Ano vsichni bysme se tak krasne virtualne placali po ramenou jak jsme cool. Vzdyt je prece mnohem hezci precist si reakci od nekoho ziveho nez videt nejake pocitadlo. Tim ze odpovis davas dalsi moznost k diskusi. Viz. thready, kde je obsahla anketa, docela i ohodnocena ale zadne prispevky. Nesrovnavam s tim, ze by nikdo neodpovidal, ale touhle moznosti bysme schudli o urcitou nazorovou pluralitu, kterou by hodnoceni podvedome potlacilo na pouhe dve/tri moznosti.

          0 0
          • Pebe  

            já doufám že by se vždycky někdo našel, kdo by místo hodnocení napsal svůj názor ;-)

             

            mě se třeba na BFku líbí, že i když se někdo zeptá na přehazku, klidně se vlákno stočí na špunty do uší nebo podobné užitečné informace :-)

            0 0
      • Krys  

        Pokračuj, je to zaujímavé. :)

        0 0
    • Hejdik  

      No i když se zde vyrojilo dost negativních připomínek,což jsem samo očekával,tak dle jejich počtu alespoň vidím,že vás to zaujalo.Ono i negativní připomínka neznamená vždy špatná připomínka.Snad vás to takhle při pátku aspoň trochu probralo a to považuju celkem za úspěch.A když se podívám na anketu,tak to hodnotím tak,že úplnou blbost jem nezaložil.Tímto díky a klidně pište dál:-) 

      0 0
      • Sobi  

        Tak to s tou připomínkou napiš do nějakého „mého“ oblíbeného dredu a hned něco uvidíš! :-)))

        0 0
        • Hejdik  

          Bohužel někdo negativní oponentůru nesnese už jen ze zásady,a někdo se dokáže zamyslet a uznat pravdu(samozřejmě v případě ,že oponující má skutečně pravdu)ale kde je někdy pravda že?

          0 0
          • Sobi  

            No právě… pak se to zvrhne k automatickému dávání palců dolů… :-( jak už psal Ječňák viz Čembí forum… Jedna strana druhé a druhá první a pak všichni budou mít palce dolů a nový kdo příjde si hned řekne, že jsme parta blbců protože všichni co tu jsou často mají hodnocené „-“ :-(

            0 0
            • Hejdik  

              Pak to ovšem něco vypovídá,když by si tady dávali všichni palce dolů,nebo jak to hodnocení nazvem,tak asi nebude něco v pořádku.Já si stejně pořád myslím,že to tak není a prostě to nevidím tak černě,jako někteří.I když se to tady občas strhne v pořádnou polízanici,tak nakonec to tak horký zase není.Kdyby tomu tak bylo,tak by to asi dopadlo tak,že by se všichni jednoho dne sešli ,dali si do tlamy a byl by konec B-F.

              0 0
          • Sobi  

            Nejvíc mne mrzí, když oponentura je spíš osobní útok, což je tu časté, takže si dokážu představit ta hodnocení…

            0 0
            • Hejdik  

              V praxi to vidím asi tak,že nějakej nováček založí vlákno.Dostane 1. odpověď která svým obsahem je naprosto v pořádku a je relevantní a dalších 20lidí co tomu problému rozumí už vidí,že někdo dobře poradil,tak se dál o to téma nezajímá a nijak dál nepřispívá,protože je to už zbytečné.Nováček potom vidí jednu odpověď a řekne si „sakra to už mi nikdo další neporadí?“ a dál žadoní o další příspěvky.A čeho se dočká?toho ,že mu někdo napíše"vždyť máš odpověď v první reakci,tak co chceš slyšet dál?"Kdyby existovalo toto hodnocení,tak jednoduše ten kdo s tím souhlasí ,tak dá příslovečnej palec nahoru,a když to udělá dalších 10,nebo 20 lidí,tak si ten člověk řekne,že ostatní s tím souhlasií a je to.To je to co jsem měl na mysli a ne hodnotit někoho blbě jen pro to že ho nemám rád,nebo že je mi nesympatickej.Co dodat víc?Snad jen to,že tohle je už na lidech jak to uchopí a jak s tím budou zacházet. 

              0 0
              • Medunka  

                To by znamenalo, že nováček by musel vědět, jak zde funguje hodnocení uživatelů/přís­pěvků – což pochybuji, že bude studovat, takže by se určitě dožadoval další odpovědi.

                Hodnotit odpovědi místo uživatelů mi přijde lepší

                0 0
              • jecnak  

                Pockej a proc teda nehodnotit jen nejaky prispevek bez jakehokoli vztahu k profilu uzivatele. Tzn prispevek by byl dobry/spatny, ale vuci jeho tvurci by to nic neznamenalo, tzn kavlita prispevku by se nikde neodrazela v zadnem cisle u profilu uzivatele.

                0 0
                • Medunka  

                  že ty máš strach, že by si měl hned první den po zahájení „hodnocení“ uživatelů  100 bodů v mínusu :-)

                  Jinak by fakt stálo za to hodnocení příspěvků, např jako to má diskuze na novinkáchh

                  0 0
                • Hejdik  

                  Ano to v podstatě popisuju,taky už mi docvaklo,že by bylo lepší zhodnotit odpověď ,než uživatele.I mě tahle diskuse posunula trošku jinam  adocvakly mi věci,které mě předtím nenapadly.

                  0 0
    • šlapatko  

      Nazdar, bylo by to fajn.Za pár let co tady brouzdám,mám vychytaných dost lidí kterým bych dal palec nahoru a při setkání rád pokecal.Zbytku kteří jen rejpou a melou ho.na,se směju.Jsou to takové výstřely do tmy.

      např:  míchání komponentových sad ( LX-XT )

               řazení sram,zbytek shimano

               sedlovka vysoko

               paroží na vlajdách

               pozabíjet psy

               msty v sekci naše biky

      Je toho hodně.I já můžu některé vyprudit thredem. VIBRUJICI ZADNI KOTOUC. Jen by měli někteří jedinci zůstat chladní a raději neodpovídat.S ko­toučema se seznamuju.Navíc když je můj problém jiný než v dalších 100 thredech.No snad jsem vás nenaštval. Zdarec a nahoru palec:-)

      0 0
    • jecnak  

      Ja bych spis byl pro vytahnout nejake thready z historie a udelat z nich dulezite, ktere by byly v nejake sekci nebo tak neco. A nebo udelat thread s odkazy na dalsi dulezite thready. Takovy maly rozcestnicek, ktery by pomohl prave novackum. Sorry ze jdu off topic. Co vy na to?

      0 0
      • cabbage  

        to zní jako nejrozumější návrh. možná by se při zakládání nového thredu mohl objevit odkaz na tento první thread;)

         

        (+ editace a PM)

        0 0
        • jecnak  

          Na par forech neco podobneho je, rikaj tomu Stickers a jsou to proste dulezity veci, co maj byt nahore. Ted je jen otazka, co je dulezity a co neni :-/

          0 0
      • dieegoo  

        stejny navrh tu nedavno zaznel, ale v kontextu s novou rubrikou „navody“, kde by se v pripade ochoty tech, co tomu rozumi, daly sesumirovat nejcasteji zde se opakujici problemy a jejich reseni. V pripade, ze by se nikomu nechtelo psat reseni, stacilo by aspon linkovat na temata, ve tkerych se to resi.

        0 0
        • jecnak  

          Myslim, ze by stalo za to spis linkovat. Preci jen na ivelo, parktool a jinych strankach jsou supr navody i tak a nema cenu se s tim delat znova.

          0 0
    • Krys  

      100 :)

      0 0
      • Martin  

        tak přesně s tímhle jsem počítal :-) taky jsem přemýšlel, že si tu stovku vezmu, ale nechtěl jsem tě zklamat :-D

        0 0
        • Krys  

          Ďakujem. Už tie stovky síce nelovím (sa našlo pár jedincov, ktorým to vadilo), ale myslím, že sem sa to hodí.

          0 0
          • Martin  

            od dooma bys dostal určitě kladnej bod :-)

            0 0
    • dancing dog  

      A určitě udělat nějakej limit, a pak všechny, co ho dosáhnou a budou mít moc palců dolů nebo mínusů, vyloučit!!

      Já to moc nechápu, takovou tu tuhu vechno nějak označit, ohraničit, ohodnoti apod. ..ale každýho věc, teda názor…

      sem ale zvědavej, jak by se hodnotila odbornost třeba ve vláknu o pivu nebo holkách..

      0 0
    • Tomcat  

      Hodnoceni jak useru tak odpovedi by bylo dobre ale…

      Cela vec by byla kontra produktivni pokud by se nezabranilo podvadeni v hodnoceni.

      0 0
    • rossi001  

      myslim ze treba csfd.cz ma dobry system hodnoceni jak uzivatelu tak treba filmm, a tady by se treba mohly jeste hodnotit ty kola jak ted treba ve hvezdickach…nemam konkretni predstavu ale chytrych hlav jetu dost kdo by vymslel neco dobreho ;-)

      0 0
    • Kubas.1  

      Myslím, že to nemá moc smysl…kdo sem chodí pravidelně, tak stejně ví, kdo se „vyzná“, a kdo s prominutím mele kraviny :-)

      …Spíš mě napadá, jestli by šla realizovat možnost posílat si mezi uživateli vzkazy – žádnej chat, ale něco ve smyslu jako jsou komentáře ke kolům, třeba když člověk něco potřebuje, tak by to nemusel řešit v dredech

      0 0
      • Kubas.1  

        Lepší slovo je asi zprávy, než vzkazy…

        0 0
        • jecnak  

          Jo soukrome zpravy. Admin to ma v seznamu, pevne doufam, ze se k tomu dostane. Zkusim se mus s tim pripomenout.

          0 0
    • Lister  

      Už to bylo několikrát zmíněno – rešilo se to tu, probralo se to dost vzevrubně a k ničemu se nedošlo :-)

      Ono se strejně nic nezavede, ale souhlasím, že by to možná byla sranda – by mě zajímalo jak rychle by mi naskákaly ty tisice negativních bodů, páč dobře se pohádat, na to je BF ideální prostor :-)

      Relevantnost takového hodnocení bude ale stejně nulová – by mě zajímalo jaké hodnocení by dostal třeba Milan1. Kubad nebo Mlok by na tom byly určitě lépe, protože jsou jednak odborně na výši a přitom dost nekonfliktní osoby, ale chudáka Milana by pak každý nový uživatel považoval za totálního loosera. A podobně by asi dopadla spousta dalších uživatelů.

      A na nějaké pročištění fora by to určitě nemělo žádný vliv.

      0 0
    • weekend warrior  

      Kdyz uz neco hodnotit, tak hodnotit nejprve jen prispevek samotny(stupnice1–3: ok+, nic, fuck-). Teprve az na zaklade predem daneho poctu hodnoceni(prumer ± hodnoceni) od hodnotitelu(treba 10) k jednotlivym prispevkum pocitat karmu uzivatele.

      Ale jeste dulezitejsi nez toto vylepseni by bylo umožnit vyhledavání pomocí googlu hned tady na serveru. A kdyby celé forum bylo pro google pripraveno, tedy generovaly by se sitemaps a kazdy prispevek mel svoji vlastni stranku ve strukture bylo by pak lehke dohledat spoustu stale se opakujicich dotazu. Samozrejme jen pokud by se lide drzeli desatera, tedy hlavne hesla hledej smudlo:-)

      0 0
    • Sobi  

      Já bych hlavně zavedl né hodnocení, ale informaci v profilu:

      Jsem Čemboun

      Nejsem Čemboun

      tím by hodnocení dále postrádalo smysl… ;-)))

      0 0
      • jecnak  

        Hele bez se projet. Venku je fakt krasne.

        0 0
        • makak  

          Nemůže, je v práci ;-)

          0 0
        • Sobi  

          Až dorazím domu tak určitě! :-)

          0 0
        • Sobi  

          Já to nemyslel nějak zle, ale jsou tu dva proudy, tak pro každého by to byla informace, pro každý tábor :-)

          0 0
    • grafik  

      je to blbost, na aukru jde o prachy, na b-f tě těžko někdo obere o keš; na to bych si udělal představu o userovi nepotřebuju nápovědu …

      0 0
    • ddd - andy  

      …all glorry to the Hypnotoad!!!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.